Engelli Araç Haberleri

Engelliden engelliye araç satışı nasıl olur? Engelliden engelliye araç satışı şartları nelerdir, ÖTV indirimli aracın satışı nasıl olur?

Engelli bireyler engel oranlarına göre ÖTV indiriminden yararlanıp daha ucuz fiyatlara araç sahibi olabilirler. Getirilen düzenleme ile birlikte %90 ve üzeri engel oranına sahip bireyler sıfır araç alımında ÖTV’den tamamen muaf olurlar. Engelliden engelliye araç satışı noktasında belirtilen bazı kriterler vardır. Araç satmayı düşünen engelli bireyler bu kriterlere dikkat etmelidir. Engelliden engelliye araç satışı nasıl olur, engelliden engelliye araç satışı şartları nelerdir?

Haber 08-11-2022 15:51

Engelli ehliyeti nasıl alınır, kodları nelerdir? Engelli ehliyeti yenileme nasıl yapılır?

Engele sahip bireyler için araç alırken yapılan indirim ve muafiyetler, engelli kişiler için kolaylıklar sağlar. Araç alan engelli birey aracını kullanabilmek için ehliyet sahibi olmalıdır. 2016 yılı sonrası yapılan düzenlemelerle engelli ehliyeti konusunda bazı değişiklikler yapılmıştır. Engelli ehliyeti olarak bilinen H sınıfı ehliyet yerine artık A ve B sınıfı ehliyet istenmektedir. Engelli ehliyeti nasıl alınır?

Haber 17-10-2022 13:44

Engelli aracını kimler kullanabilir? ÖTV muafiyetli engelli aracı kimin üstüne kaydedilir?

Engelli vatandaşların hayatlarını daha kolaylaştırmak adına onlara sunulan belirli haklar bulunmaktadır. Engelli vatandaşların araç alımı ve araç kullanımı ile ilgili verilen ayrıcalıklar, bu kolaylıklardan biridir. Engelli bireylerin araç alımı ve araç alırken kendilerine sunulan ÖTV muafiyeti sosyal devlet anlayışı adına önemli bir ayrıcalıktır. Engelli bireyler araçlarını ilk aldıklarında ÖTV ödememe hakkına sahiptirler. Peki, engelli aracını kimler kullanabilir?

Haber 17-10-2022 13:35

Yüzde 90 engelli aracı ruhsatı kimin üstüne yapılır? Yüzde 90 engelli aracını kimler kullanabilir?

Engelli bireylere sağlanan birçok hak bulunmaktadır. ÖTV’den muaf bir şekilde araç almak da bu haklardan biridir. Engelli birey ya da yakınları tarafından oldukça avantajlı bir hale gelen araç sahibi olmak, çokça tercih edilen haklardandır. Engel oranı engelli bireylerin haklarının sınırları konusunda belirleyici olmaktadır. Yüzde 90 engelli aracı ruhsatı kimin üstüne yapılır?

Haber 17-10-2022 11:48

Diğer Haber Etiketleri

Engelli Araç

Engelli Araç Hakkındaki Haberler Mynet'te. Engelli Araç Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.