Kapora Haberleri

Kapora nasıl yazılır? Kapora mı kaparo mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki bazı kelimeler dilimize farklı ülkelerin dillerinden gelip yerleşmiştir. Bu tür kelimeler zaman içinde değişime uğrayarak dönüşmüş ve Türkçeleşmiştir. Ancak bu tür yabancı kökenli kelimelerin bazılarının yazımları konusunda hata yapılır. Hata yapılmaması için Türkçe yazım kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Kelimelerin Türkçeleşmiş olarak kabul edilmiş halleri ile yazılması önemlidir.

Egitim 18-07-2023 17:08

Kapora dolandırıcılığı ile 2,2 milyon liralık vurgun! Paralardan çiçek yapmışlar

İzmir'de kapora dolandırıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, internet üzerinden ürün ilanları verip, kapora aldıkları mağdurlara, bunları göndermeyerek 2,2 milyon lira haksız kazanç elde eden ve ucuz araç sigortası vaadiyle kapora alıp çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları tespit edilen 20 şüpheli gözaltına alındı. Arama yapılan adreslerde, 1 milyon liralık altın ile yaklaşık 1,2 milyon lira nakit para ele geçirildi. Şüphelilerin paralardan çiçek yaptıkları da görüldü.

Haber 14-06-2023 15:40

Akılalmaz yöntem: Arsa satışında uydu fotoğrafı ile 'kapora' dolandırıcılığı! 'İnanmamak elde değil'

Dolandırıcılar akıllara durgunluk veren yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. İnternet sitelerine satılık arsa ilanı veren dolandırıcılar, inandırıcılıklarını arttırmak için 'Google Earth' kullanmaya başladı. Verdikleri arsa ilanlarına en kıymetli yerlerden arsaların uydu fotoğraflarını ekleyen dolandırıcılar, kapora aldıktan sonra ilanı yayından kaldırıyor. Trabzon'da, bu yöntemle 3 bin TL'si dolandırılan Yılmaz Çan (43), "İnanmamak elde değil" dedi. İşte akılalmaz dolandırıcılığın detayları!

Haber 05-01-2023 10:03

Antalya'da kapora dolandırıcılığı operasyonunda bir şüpheli yakalandı

Antalya'da "kapora dolandırıcılığı" operasyonunda bir şüpheli yakalandı

Yurthaber 16-04-2022 13:34

Kapora

Kapora Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kapora Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık operasyonunda 5 kişi tutuklandı

Yurthaber 14-03-2022 18:21

Vatandaşlar isyan etti! 266 bin TL'lik araba 456 bin TL oldu

Otomobil stokçuluğu ve araç fiyatlarındaki artış gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. İstanbul’da otomotiv stokçularının kaporayı aldıkları halde araçları sahiplerine zamanında teslim etmemesi, vatandaşları isyan ettirdi. Mağdurlardan İbrahim Gökmen, 266 bin TL olarak fiyatı söylenen ve 2 bin TL kapora verdikleri araç için şu anda 456 bin TL istendiğini belirtti.

Haber 16-12-2021 23:19

Yargıtaydan ikinci el otomobil satışı için flaş karar

İkinci el otomobil satışlarına dair Yargıtaydan emsâl bir karar çıktı. Yüksek mahkeme, internetten araç satış ilanı verip kaparoyı da aldıktan sonra satışı gerçekleştirmeyen kişinin ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu işlediğine hükmetti.

Finans 23-11-2021 10:37

Denizli ve Aydın'da kapora dolandırıcılığı iddiasıyla yakalanan 6 zanlı tutuklandı

Denizli ve Aydın'da "kapora" dolandırıcılığı iddiasıyla yakalanan 6 zanlı tutuklandı

Yurthaber 08-11-2021 17:52

Kiracılara önemli uyarı: Konut kiralarken 'kapora' dolandırıcılığına dikkat!

Konut kiralarında yaşanan fahiş fiyat artışlarıyla birlikte kiralık konut ilanı bulunan sitelerde sahte ilanlarla kapora dolandırıcılığı ortaya çıktı. Uzmanlar kiralık ev arayan vatandaşları sahte ilanları görerek kapora göndermemesi konusunda uyarıyor.

Haber 06-09-2021 13:58

İzmir'de depremzedeleri bir de emlak dolandırıcıları vurdu

İzmir’de meydana gelen büyük depremin ardından evleri hasar alan vatandaşlar taşınma telaşına düşerken, depremzedeleri bir de emlak dolandırıcıları vurdu. İnternet üzerinden sahte emlak ilanı açan dolandırıcıların depremzedelerden kapora aldıktan sonra ortadan kayboldukları öğrenildi.

Haber 08-11-2020 16:45

Salgın nedeniyle düğünü iptal edenler kaporayı geri alabilir mi?

Koronavirüs salgını nedeniyle düğün organizasyonlarına getirilen kısıtlama sonrası 26 Eylül’de yapmayı planladıkları düğünlerini iptal eden ancak salon işletmecilerine geçen yıl verdiği 5 bin TL'lik kapora bedelini alamayan Fırat Durmaz, "Sevdiklerimizin sağlığı için iptal ettik. Bunun üzüntüsünü yaşarken bir de maddi olarak yıprandık" dedi. Benzer birçok mağdur çiftin olduğunu belirten Avukat Burcu Pul ise çiftlerin yasal olarak paralarını geri alabileceklerini söyledi.

Finans 20-09-2020 11:48

İkinci el araçta 'opsiyon oyunu' uyarısı

İkinci el otomobil alım-satım işi yapılan online sitelerde, bazı kişilerin araçlarını 'opsiyonlanmıştır' yani kaporası alınmış ve satış işlemleri sürüyormuş gibi gösterdiği öne sürüldü. Böylelikle bir süre sonra opsiyondan çıkarılan aracın artık ederinin üzerinde satıldığı kaydedildi. Araçlarını ucuza satmak istemeyen diğer satıcıların fiyat artırımıyla da suni bir yükselişin yaşandığı belirtildi.

Finans 16-07-2020 09:27

Uzmanlar uyardı! İkinci el otomobilde 'kapora tokatçılığına' dikkat

Özellikle ikinci el araç alım satımıyla ilgili son dönemde sıklıkla gündeme gelen dolandırıcılık yöntemlerinden "kapora tokatçılığı" ile vatandaşlar mağdur ediliyor. Yanıltıcı ve dikkati çekici ilan başlıklarıyla alıcıların ilgisini cezbeden dolandırıcılar, sahte ilanlar için topladıkları kaporanın ardından ortadan kayboluyor.

Finans 03-02-2020 11:00

20 lira kapora verdi, 2 bin lira değerinde altın çaldı! O anlar kamerada

İzmir'in Konak ilçesinde, henüz kimliği belirlenemeyen şüpheli, müşteri gibi girdiği kuyumcu dükkanında iki altın kolye ucu ayırtıp 20 lira kapora verdikten sonra, iş yeri sahibinin dalgınlığından faydalanarak değeri 2 bin lira olan başka bir kolye ucunu çalarak, kayıplara karıştı. Olay, dükkanın güvenlik kameralarına yansıdı.

Trend 18-12-2019 19:58

Aynı araç için onlarca kişiden kapora almışlar

Antalya'da dolandırıcıların, aynı satılık araç için çok sayıda kişiden kapora aldıkları belirlendi - İnternetten araç satışı bahanesiyle vatandaşları dolandıranların, zaman dilimi olarak özellikle cuma öğleden sonrayı tercih ettikleri dikkati çekti - Dolandırıcıların piyasa değerinin hayli altında fiyat koydukları araçları satın almak için arayanlara, "Bugün cuma aracın noterden satışı yetişmez ancak pazartesi günü satışı yapabiliriz. Aracı çok kapora gönderirseniz bekletiriz" dedikleri anlaşıldı - Mağdurlardan M.N: - "Banka müdürü hesap numarasını inceledi ve benim gibi aynı araç için birçok insanın kapora gönderdiğini söyledi. Hatta banka müdürü, 'Sen yine iyisin 200 lira ile kurtulmuşsun, 700-800, hatta bin lira gönderenler bile olmuş.' dedi"

Haber 14-12-2018 12:43

Sanal dolandırıcılık zanlısı tutuklandı

Sanal mağazadan kapora aldığı kişileri dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı

Haber 28-10-2018 13:24

Rusya'dan son dakika S-400 açıklaması! Erdoğan 'kaporayı verdik' demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’dan S-400 füze sistemleri alımıyla ilgili anlaşmanın imzalandığı ve kaporanın yatırıldığı sözleri ardından, Moskova’dan da “Türkiye’nin S-400 siparişi sıraya kondu” açıklaması geldi. Moskova’da konuşan Rusya Devlet Başkanlığı'na bağlı askeri işbirliği konuları sorumlusu Vladimir Kojin, “Türkiye ile yapılan S-400 anlaşması yerine getirilme aşamasında sıraya konmuş durumda" diye konuştu.

Haber 12-09-2017 09:59

Otomobiliniz internette satışa çıkartılabilir

Sokaktaki otomobillerin fotoğraflarını çekerek internette satışa çıkaran hırsızlar, vatandaşlardan kapora aldıktan sonra kayıplara karışıyor.

Haber 04-11-2012 10:09