Hayvanlar Haberleri

Adana Feke'de şarbon hastalığı görüldü! Aşılama çalışması başladı

Adana'nın Feke ilçesinde şarbon hastalığı tespit edildi. Köydeki tüm hayvanlar karantinaya alınırken, köye hayvan giriş çıkışları yasaklandı. Köyde aşılama çalışması başlatıldı.

Haber 2024-07-20 22:32:31

Sivas'ta korkunç olay! Parçalanmış halde bulundu, vahşi hayvan detayı dikkat çekti

Sivas'ta bir çoban tarafından arazide erkek cesedi bulundu. Yabani hayvanlar tarafından parçalandığı düşünülen cesedin kimliğinin tespiti için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Cesedin, 27 Mayıs'ta ilçede karıştığı trafik kazasının ardından olay yerinden ayrılan ve kendisinden haber alınamayan E.K.'ye (26) ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Haber 2024-06-11 15:59:10

Sosyal medyadaki 'hastalıklı köpek' iddialarına Ankara Valiliği'nden açıklama: 'Getirenler gözaltına alındı, hayvanlar karantinada'

Sosyal medyada bir kullanıcı, Şanlıurfa'daki barınaktan çok sayıda sokak köpeğini aracına alarak Ankara'ya doğru götürdüğünü söyleyen bir video paylaştı. Ankara Valiliği de 'hastalık taşıyan köpeklerin Ankara'ya getirildiği' yönündeki iddiaların ihbar kabul edildiğini ve ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini bildirmişti. Valilik son açıklamasında yerleri tespit edilen hayvanların karantinaya alındığını ve getiren kişilerin yakalandığını duyurdu.

Haber 2024-06-09 23:36:41

Zehirlenme belirtileri: Zehirlenme nasıl belli olur? Zehirlenme belirtileri ne kadar sürede ortaya çıkar?

Zehirlenme, her yaştan insanı etkileyebilen ciddi bir sağlık sorunudur. Kimyasal maddeler, ilaçlar, bitkiler ve hayvanlar gibi birçok farklı kaynak zehirlenmeye yol açabilir. Peki, zehirlenme nasıl belli olur? Zehirlenme belirtileri ne kadar sürede ortaya çıkar?

Haber 2024-05-29 13:18:24

Ağrı Dağı eteklerinde beslenen küçükbaş hayvan sürüleri havadan görüntülendi

Doğu’nun Çukurova’sı olarak bilinen ve yaklaşık 1 buçuk milyon küçükbaş hayvanın bulunduğu Iğdır’da meraya çıkan hayvanlar havadan görüntülendi.

Yurthaber 29-04-24 14:27

313 gün sonra kemik parçaları bulundu: Kafatası yoktu, pantolonu parçalanmış! Kayıp Korhan Berzeg için o korkunç ihtimal üzerinde duruluyor

Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'le ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yaşadığı evin 4 kilometre uzağında 313 gün sonra kemik parçaları bulundu. Berzeg ailesinin avukatı 'çok şaşkınız' dedi. Muhtar ise yaptığı açıklamada, kemik parçaları arasında kafatasının olmadığını belirtirken; Berzeg’in kızından DNA örneği alınacağı öğrenildi. Ekipler, cesedin hayvanlar tarafından parçalanıp, dere kenarına getirilmiş olma ihtimali üzerinde duruyor.

Haber 24-04-24 12:17

Karın erdiği Kars'ta besiciler hayvanlarını meralarla buluşturdu

Kış mevsiminin uzun ve çetin geçtiği Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, karın erimesiyle büyük ve küçükbaş hayvanlar meralara çıkarılmaya başlandı.

Yurthaber 17-04-24 11:26

PATİKO'nun oluşturduğu yaşam alanıyla 400 köpek yuvaya kavuştu

Patileri Koruma Derneği (PATİKO) tarafından Etimesgut'ta engelli ve bakıma muhtaç sahipsiz hayvanlar için 5 dönüm arazi üzerine kurulan yaşam alanı, aralarında engellilerin de bulunduğu 400 köpeğin yuvası oldu.

Yurthaber 04-04-24 11:05

İmamoğlu'na desteğini açıklamıştı... Seren Serengil seçimi kaybeden Murat Kurum'a imalı gönderme yaptı! Zulmettiniz ya

Seçime kısa bir süre kala Ekrem İmamoğlu'na desteğini açıklayan Seren Serengil, seçim sonuçlarından sonra Murat Kurum'la ilgili yaptığı açıklamayla gündeme geldi. Serengil, Kurum'a, "Ne oldu hayvanlar orada hayvanseverler burada siz artık yoksunuz" dedi.

Magazin 01-04-24 14:46

Pet shopta yasaklanan hayvan satışı sosyal medyada patladı! Rakamlar dudak uçuklatıyor

Pet shoplarda kedi ve köpek satışı vitrinde yasaklandı, internet üzerinden yapılan satışlar ise arttı. Binlerce kişinin üye olduğu Telegram gruplarında, satışlar fotoğraflı ve videolu reklamlarla yapılıyor. Hayvan fiyatları belirtilmiyor ancak "görüşülür" diye not düşülüyor. Telefonla yapılan görüşmelerde ise hayvanların fiyatları ve cinsleri hakkında bilgi veriliyor. Bu satışlarda hayvanlar hakkında yeterli bilgi bulunmamasına tepki gösterilirken, fiyatlar ise dudak uçuklatıyor. İşte detaylar!

Haber 26-03-24 10:59

Balıkesir'de sahipsiz hayvanlar için besleme noktasına bırakılan yiyeceklerin çalındığı iddiası

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir grup hayvansever, belediye tarafından sahipsiz hayvanlar için oluşturulan besleme noktasına bırakılan yiyeceklerin çalındığını iddia etti.

Yurthaber 13-03-24 10:57

Yer: Zeytinburnu! Deri imalathanesinden çıkanlar şaşkına çevirdi: Değeri 20 milyon, gümrükten böyle geçirilmiş...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık şube ekipleri İstanbul Zeytinburnu'ndaki bir deri imalathanesine baskın düzenledi. Piyasa değeri 20 milyon lirayı bulan ürünlerin gümrükten 'hasır çanta' olarak geçirildiği öğrenilirken, derilerin elde edildiği hayvanlar şaşkına çevirdi.

Haber 06-03-24 10:23

Kars’ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Kars’ta yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

Yurthaber 05-03-24 13:56

Evcil hayvanlar için ilk beslenme danışmanlığı birimi Ankara Üniversitesinde kuruldu

Ankara Üniversitesi (AÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde evcil hayvanlara yönelik beslenme danışmanlık hizmeti sunacak Veteriner Beslenme ve Diyetetik Birimi kuruldu.

Yurthaber 04-03-24 11:15

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajlar yükselişte

Kurak bir dönemin ardından son yağışlarla megakentin su ihtiyacını karşılayan Kazandere ve Papuçdere barajları yükselişe geçti. Aylar önce o barajlarda hayvanlar otluyordu.

Yurthaber 05-01-24 09:41

Ülkeyi harekete geçiren skandal olay! Ahıra girip inekle cinsel ilişkiye girmeye çalışan adamı diğer inekler ezdi... Üzgünüm diyerek kendisini savundu

İngiltere'nin Sorset bölgesindeki bir çiftlikte yaşanan olaya ülke basınında geniş yankı uyandırdı. 25 yaşındaki Liam Brown isimli bir adam ahıra girerek bir inekle cinsel ilişki yaşamak istedi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Brown'un eylemine diğer hayvanlar tepki gösterdi. Brown ahırda bulunan diğer inekler tarafından ezilirken yaralandı ve tecavüz eylemi nedeniyle tutuklandı.

Trend 16-12-23 08:47

Gökova Körfezinin en şanslı hayvanları

Muğla’nın dünyaca ünlü günübirlik tatil beldesi Akyaka’da yaşamlarını sürdüren vatandaşlar kadar burada yaşayan hayvanlar da şanslı.

Yurthaber 17-11-23 11:08

Şanlıurfa’da dev mağarada tavan çöktü, hayvanlar telef oldu!

Şanlıurfa'da feci bir olay yaşandı. Mağara tavanından düşen dev kaya parçası, büyükbaş hayvanların üzerine düştü. Olayda 5 büyükbaş hayvan telef oldu

Haber 30-10-23 16:27

Nesli tükenmek üzere olan alaca sansar telef oldu

Türkiye’de genellikle yaz dönemlerinde ortaya çıkan ve nesli tükenmekte olan hayvanlar kategorisinde bulunan alaca sansar, Erzincan’da telef oldu.

Yurthaber 27-10-23 08:07

Fobi nedir? Fobi çeşitleri nelerdir?

Fobiler insanların yaşamlarını etkileyen ve duygusal zorluklara yol açan yaygın psikolojik rahatsızlıktır. Fobi belirli bir nesne, durum veya duruma karşı aşırı ve anlamlı bir korku tepkisini ifade eder. Bu korku tepkisi kişinin normal yaşamını sürdürmesini ciddi şekilde engelleyebilir. Fobiler sosyal fobi, yükseklik korkusu, uçak veya hayvanlar gibi belirli nesnelere yönelik fobiler, agorafobi ve daha birçok farklı türde gelebilir.

Haber 26-10-23 22:59

Kan donduran vahşet: 5 gündür her yerde aranıyordu! Cesedi parçalanmış halde bulundu

Ordu’da 5 gündür kayıp olan Hasan Usman'ın (63), parçalanmış halde cesedi bulundu. Olay yerinde yapılan incelemede, Usman’ın terlikleri evine 10 metre, cesedi 30 metre, eşofmanı ise 40 metre uzakta bulundu. Usman’ın cesedinin belden altının, vahşi hayvanlar tarafından parçalanmış olabileceği iddia edildi. İşte detaylar...

Haber 06-10-23 16:59

Bursalı firmadan sahipsiz hayvanlar için anlamlı destek projesi

Bursa’da köpek maması ve kedi kumu üretimi gerçekleştiren firma, vatandaşların aldıkları her ürünün ‘Her Eve Bir Pati Derneği’nde kimsesiz hayvanlar için yardıma dönüştüğünü açıkladı.

Yurthaber 01-09-23 10:55

Fabl nedir, özellikleri nelerdir? Kısa fabl örnekleri nelerdir, nasıl yazılır?

Çocuk edebiyatı, çocukların büyüme ve gelişimine uygun olarak hazırlanan ve hayal dünyalarını geliştiren eserler sunar. Masal, tekerleme, bilmece, fıkra gibi pek çok edebi türü içerisine alan çocuk edebiyatı özellikle sosyal bilimlerin kavratılması noktasında önemli bir yere sahiptir. Bir çocuk edebiyatı olan fabllar da karakterleri olan hayvanlar aracılığıyla bir ders verme amacı güden eserlerdir. Peki, fabl nedir, nasıl yazılır?

Egitim 16-08-23 11:22

Bağcılar'da barınaktaki hayvanlar buharla serinliyor

Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'ndeki kedi ve köpekler, sıcak havanın etkili olduğu bu günlerde buharla serinletiliyor.

Yurthaber 04-08-23 12:20

İstanbul’un su ihtiyacını sağlayan Kazandere ve Papuçdere Barajları kurudu: Artık hayvanlar otluyor

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 baraj son 9 yılın en düşük seviyelerine kadar gerilerken, Kırklareli’nde bulunan Kazandere ve Papuçdere Barajlarında artık hayvanlar otluyor.

Yurthaber 02-08-23 14:53

Nesli tükenmek üzere olan alaca sansar Nevşehir’de görüldü

Türkiye’de her yıl yaz dönemlerinde ortaya çıkan ve nesli tükenmekte olan hayvanlar kategorisinde bulunan alaca sansar, Nevşehir’de köpekle kavga ederken görüntülendi.

Yurthaber 25-07-23 12:16

Sıcaktan bunalan inekler soluğu orada alıyor: Günde 2 kez filan girip çıkıyorlar

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde son günlerde 40 dereceyi bulan sıcaklar vatandaşları bunaltırken, merada otlayan hayvanları da olumsuz etkiledi. Orjan sahillerinde inek otlatan bir vatandaş, "Hayvanlar da insanlar gibi bunalıyor" diyerek sıcaktan bunalan ineklerin günde iki kez denize girdiklerini söyledi.

Haber 23-07-23 15:12

Amasya'da kurulan tesiste hayvan hastanesi de oluşturuluyor

Amasya Belediyesi bünyesinde hayvanlar için oluşturulan tesiste sahipsiz hayvanların bakım ve tedavilerinin gerçekleştirilmesi için de çalışmalar sürüyor.

Yurthaber 20-07-23 15:49

İş çığırından çıktı, Türkiye'deki sayı uzmanları bile korkutuyor! Sokaklardaki sahipsiz hayvanlarla ilgili ses getirecek uyarı: Artık başa çıkılabilir değil

Zaman zaman üzücü olaylara yol açıp tüm Türkiye'nin gündemine yeniden yerleşen sahipsiz hayvanlarla ilgili Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. "Şu andaki sayı artık kabul edilebilir ve başa çıkılabilir olmaktan çıktı. Bu durum sadece insanlar için değil, hayvanlar için de sorun" değerlendirmesinde bulunan Arslan ayrıca kısırlaştırmanın tek başına asla yeterli olmayacağını ifade etti.

Haber 02-07-23 11:25

Bayburt’ta küçükbaş hayvanlar mobil koyun yıkama makineleriyle yıkanarak ilaçlanıyor

Bayburt’ta ’Küçükbaş Hayvancılıkta Parazit Mücadelesi’ çalışmaları çerçevesinde 3 bine yakın koyun, mobil koyun yıkama makinelerinde yıkanıp, temizlenerek ilaçlandı.

Yurthaber 16-06-23 08:53

Fiyatı 120 bin lirayı buldu! Kurbanlıklar İstanbul’a gelmeye başladı: Daha ilk günden satış yapıldı

Kurban bayramına sayılı günler kala büyükbaş hayvanlar İstanbul'a gelmeye başladı. İlk günden pazarlıkların yapılması dikkat çekti. Kurbanlık fiyatlarında geçen seneye göre yüzde 100 artışın olduğu belirtilirken, kurbanlıklar 50 bin lira ile 140 bin lira arasında satılmaya başlandı.

Finans 13-06-23 14:59

Kurbanlık hayvanlar İstanbul’a getirilmeye başlandı

Kurbanlık hayvanlar Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İstanbul’a getirilmeye başladı.

Yurthaber 13-06-23 07:52

Sinop'ta sağanak nedeniyle mahsur kalan evcil hayvanlar vinç yardımıyla kurtarıldı

Sinop'ta etkili olan sağanak nedeniyle bir çilek üretim tesisinde mahsur kalan evcil hayvanlar vinç yardımıyla kurtarıldı.

Yurthaber 05-06-23 11:08

Kucaklarında taşıdılar! Denizli'yi sel vurdu... Hayvanlarını kurtarmak için zamana karşı yarış

Denizli’de dün öğleden sonra etkili olan kuvvetli yağış, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde sel ve su baskınlarına neden oldu. İş yerlerini baskından korumak isteyen esnaf; panolarla insan zinciri oluştururken, göle dönen ağıllarda mahsur kalan küçükbaş hayvanlar ise kucaklarda taşındı. Vatandaşların hayvanlarını kurtarmak için zamana karşı yarıştığı görüldü.

Haber 01-06-23 13:19

En sevdiğiniz hayvan kişilik özelliklerinizi belirliyor! Evcil hayvan seçimiyle karakter analizi

Kişilik testleri oldukça dikkat çekici olabiliyor. Kişilerin beğenilerine, dikkatlerine, algılarına göre farklılık gösteren kişilik testleri bilinmeyen özellikleri ortaya çıkarabiliyor. Aşağıda yer alan evcil hayvanlar arasındaki seçiminiz karakter özelliklerinizi açıklıyor.

Kadin 29-05-23 10:33

Yırtıcı hayvanlar seralarda hasara yol açtı, köylüler yardım istedi

Amasya’nın Aksalur köyünde çakal olduğu tahmin edilen yırtıcı hayvanlar sebze ekili seralarda hasara yol açtı.

Yurthaber 23-05-23 09:52

Evde olmadığınızda da evcil hayvanınızı kolayca besleyin! Evcil hayvan sahiplerinin alması gereken ürünler

Evcil hayvanlar hayatı güzelleştiren en değerli dostlarımız. Yalnızlığımızı paylaştığımız, bizi koşulsuz seven, birlikte çok eğlendiğimiz minik dostlarımız için her şeyin en iyisini istememiz çok normal. Evimizi ve hayatımızı paylaştığımız tüylü dostlarımız için alabileceğimiz, hem onları mutlu edecek hem hayatımızı kolaylaştıracak birçok ürün var. Gelin, bu ürünlere hep birlikte göz atalım!

Haber 18-05-23 19:08

Papa Francis'ten dikkat çeken sözler! İtalyanları ülke iyiliği için daha fazla cinsel ilişkiye girmeye çağırdı... “Yerini evcil hayvanlar alıyor”

Katolik lider Papa Francis ülkedeki düşük doğum oranlarından endişelenmeye başladığını açıkladı. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, insanların çocuk sahibi olmak yerine evcil hayvan edindiğini söyledi. Papa Francis ülke iyiliği için vatandaşlarını daha çok cinsel ilişkiye girmeye çağırdı.

Trend 13-05-23 10:05

Pursaklar Evcil Hayvanlar Parkı yaza hazır

Ankara Pursaklar Belediyesi, sıfırdan yenileme çalışmalarını yürüttüğü Evcil Hayvanlar Parkı’nı yaz aylarına hazırlıyor.

Yurthaber 05-05-23 12:26

Ankara Üniversitesi Hayvan Hastanesinden depremzede hayvanlar için özel destek hattı

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen hayvanlar için "destek hattı" kuruldu.

Yurthaber 28-04-23 10:41

Tarlaya giren hayvan kavgası kanlı bitti: Öldürdüğü gardiyanın kardeşini de ağır yaraladı

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde tarlaya giren hayvanlar yüzünden akrabalar arasında çıkan kavga sırasında kendisine doğrultulan tabancayı alan şahıs, öldürdüğü cezaevi gardiyanının kardeşini de ağır yaraladı.

Yurthaber 22-04-23 08:26

Küre Dağları'nda yabani hayvanlar fotokapanla görüntülendi

Bartın ve Kastamonu arasında bulunan Küre Dağları Milli Parkı'ndaki yabani hayvanlar fotokapanla kaydedildi.

Yurthaber 14-04-23 11:36

Kar geri geldi, hayat felç oldu

Muş’ta Nisan ayının ortasında etkili olan kar yağışı kırsal kesimde hayatı olumsuz etkilerken, merada otlatılan hayvanlar tekrar ahırlara alındı.

Yurthaber 13-04-23 14:06

İran tavuğu özellikleri nelerdir, yumurtası yenir mi? İran tavuğu yumurtası faydaları nelerdir?

İran tavuğunun ürettiği yumurta sayısı çok fazla olmadığından, genellikle eti için yetiştirilen tavukların başında gelir. Bu tavuğun eti çok lezzetlidir ve bu yüzden yaygın yetiştirilen tavuk türleri arasında yer alır. İran tavuğundan alınan verim düşünüldüğünde bakımı masraflı değildir. Ancak yine de bütün hayvanlar da olduğu gibi bu İran tavuğunun da bakımında önemli noktalar bulunur. İran tavuğu özellikleri nelerdir? İran tavuğu yumurtası faydaları nelerdir?

Haber 10-04-23 14:43

Karların eridiği Ardahan'da büyükbaş hayvanlar meraya çıktı

Karların eridiği ve tabiatın yeşillendiği Ardahan'da, büyükbaş hayvanlar meraya çıkmaya başladı.

Yurthaber 10-04-23 13:29

İstanbul'da kimyasal atık paniği... Baraja karıştı! Bakanlığa bağlı ekipler inceleme yaptı

İstanbul'da kimyasal atık paniği... Arnavutköy'de yol kenarına dökülen ve kimyasal olduğu belirtilen atık, İstanbul'un su kaynaklarından Sazlıbosna Barajı'na karıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler, çevreye duman ve koku yayan atıktan numune alarak inceleme yaptı. Kimyasal maddeden dolayı mahalle sakinleri de büyük tedirginlik yaşarken büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar da zarar gördü. Atıkları döken kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Haber 05-04-23 11:15

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta sahipsiz hayvanlar da unutulmadı

"Asrın felaketinin" yaşandığı 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, afetin ardından sahipsiz hayvanlar da unutulmadı.

Yurthaber 03-04-23 11:40

Selenyum faydaları nedir, eksikliği ve fazlalığında ne olur? Selenyum nedir, ne işe yarar, günlük selenyum ihtiyacı ne kadar?

İnsan vücudu yaşamsal faaliyetlerini devam ettirebilmek için bazı vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Bu mineral ve vitaminler eser miktarlarda olsalar bile insan vücudunun bunlara ihtiyacı vardır. Selenyum da insan vücudunun ihtiyacı olan minerallerden birisidir. Selenyum sadece insanlar için değil aynı zamanda hayvanlar için de önemli olan minerallerden birisidir. Selenyum eksikliği insan vücudunda birtakım olumsuzluklara yol açabilir. Peki, selenyum nedir ve ne işe yarar?

Haber 30-03-23 17:15

Depremde 4 kardeşini kaybeden kadın astsubay can dostlar için mesaisini sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Osmaniye'de 4 kardeşini kaybeden Astsubay Kıdemli Çavuş Esra Kılıç, acısına rağmen görevinin başına dönerek sahipsiz hayvanlar için yürüttüğü mesaisine kaldığı yerden devam ediyor.

Yurthaber 16-03-23 14:35