Hidrokarbon Anlasmasi Haberleri

Abdülhamid Han sondaj gemisi yeni seferi için Mersin açıklarında bekliyor

Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılan 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, yeni görevi öncesi Mersin'in Taşucu Limanı açıklarında bekliyor.

Yurthaber 2023-08-10 14:41:51

Petrol hissesi nasıl alınır, petrol hisse senedine yatırım yapmak için ne yapılır? Petrol hisse senedine nasıl yatırım yapılır?

Petrol, rafine edilmemiş ve edilmiş yani ham ve işlenmiş olmak üzere ikiye ayrılır. Rafine edilmemiş petrol yenilenemez bir kaynaktır. Hidrokarbon birikintilerinden ve organik maddelerden oluşur. Pek çok sektörde kullanılan ham petrol aynı zamanda bir yatırım aracı olarak kullanılabilir. Finansal piyasalarda en çok tercih edilen ham petrol çeşitleri ise Brent, WTI (Western Texas Intermediate) ve Umman olarak sıralanabilir. Peki, petrol hisse senedine yatırım yapmak için ne yapılır?

Finans 2023-01-20 17:08:59

Türkiye heyecanla beklerken Bakan Dönmez'den doğal gaz için net tarih! Herkes mutfağında kullanabilir hale gelecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz stokuyla ilgili açıklamasında "Kışa hazırız" mesajı verdi. Libya ile imzalanan hidrokarbon anlaşmasına değinen Bakan Dönmez, "Oradan çıkarılacak petrol ve gaz başta o ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak" diye konuştu. Dönmez ayrıca Karadeniz'de keşfedilen doğal gazı karaya ulaştırmak için yapımı süren boru hattında gelinen son noktayı duyururken "Bunu herkes mutfağında kullanabilir hale gelecek" diyerek tarih verdi.

Finans 2022-11-08 12:43:17

Hidrokarbon anlaşması nedir, ne anlama geliyor? Yunanistan Başbakanı'nın tepki gösterdiği Türkiye-Libya Hidrokarbon anlaşması!

Hidrokarbon anlaşması Türkiye ve Libya arasında imzalandı. Bu durum Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i sinirlendirdi. Miçotakis yaptığı açıklamada askeri güce başvurmaya hazır olduklarını ifade ederek tepki gösterdi. Peki, Hidrokarbon anlaşması nedir?

Haber 2022-10-06 14:42:55

Son dakika | Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Libya ile hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandı!

Son dakika haberi: Türkiye'den Doğu Akdeniz'de kritik bir adım geldi. Libya ile hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandı. Gelişmeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu.

Haber 03-10-22 15:35

Abdülhamid Han gemisinin Doğu Akdeniz'de arayacağı Hidrokarbon nedir, ne işe yarar? Hidrokarbon nerelerde kullanılır, örnekleri nelerdir?

Abdülhamid Han gemisi Doğu Akdeniz'de Hidrokarbon arayacak. Ülkemizin dördüncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han ile ilgili basında yer alan haberlerin ardından çok sayıda vatandaş arama motorlarında konuya ilişkin sorgulama yapmaya başladı. Yunan medyasının da yakından takip ettiği Abdülhamid Han gemisinin ilk görev yeri ise Doğu Akdeniz. Peki Abdülhamid Han gemisinin Doğu Akdeniz'de arayacağı Hidrokarbon nedir, ne işe yarar? Hidrokarbon nerelerde kullanılır, örnekleri nelerdir?

Haber 09-08-22 15:05

Bakan Dönmez ‘büyük gün’ diyerek duyurdu! 'Abdülhamid Han' göreve başlıyor

Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han göreve başlamaya hazırlanıyor. Gemi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle görev yerine uğurlanacak. Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle dikkati çeken 'Abdülhamid Han', hidrokarbon arayacak.

Finans 09-08-22 08:28

Abdülhamid Han sondaj gemisi göreve hazır

Mersin'in Taşucu Limanı'nda demirli Türkiye'nin 4. hidrokarbon sondaj gemisi Abdülhamid Han, 9 Ağustos'ta görevine uğurlanacak

Yurthaber 03-08-22 11:41

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC Başbakanı Üstel ile ortak basın toplantısında konuştu:

"Türk tarafı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin çağrısı doğrultusunda gerçekleşen son gayriresmi görüşmede, ayakları yere basan, Ada'daki iki tarafın egemen eşitliğine ve eşit uluslararası statüsüne dayanan bir vizyon ortaya koymuştur" - "Kıbrıs Rum Yönetiminin Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak sürdürdüğü hidrokarbon faaliyetlerine KKTC'den gösterilen haklı tepkileri kuvvetle destekliyoruz"

Yurthaber 31-05-22 18:59

Türkiye'den önemli bir hamle daha! Bu sabah Mersin'e ulaştı...

Türkiye denizlerdeki doğal gaz ve petrol aramalarına hız vermek için filosuna çok önemli bir gemi daha kattı. Türkiye'nin denizlerde hidrokarbon arayan filosuna katılacak dördüncü sondaj gemisi, Mersin'in Taşucu Limanı'na bu sabah ulaştı.

Haber 19-05-22 08:09

Hidrokarbon ne demek? Hidrokarbon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İletişime esnasında kullanılan kelimeler bazen az duyulmuş ve anlamı bilinmeyen kelimeler olabilir. Bu tür durumlarla TDK sözlük başta olmak üzere çeşitli kaynaklarda bilinmeyen kelimelerin anlamları araştırılır. Hidrokarbon kelimesi de ilk defa duyanlar ya da bilgisini pekiştirmek isteyenler için anlamını araştırma ihtiyacını doğurabilir. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde yer alan Hidrokarbon kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 16:13

Sözcü Bilgiç'ten, kıta sahanlığı açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kıta sahanlığını ihlal eden bir alanda doğalgaz arama izni verdiği haberlerine ilişkin, "Türkiye, hiçbir yabancı ülkenin, şirketin veya geminin deniz yetki alanlarımızda izinsiz olarak hidrokarbon arama faaliyetlerinde bulunmasına asla fırsat vermeyecek" dedi.

Haber 02-12-21 22:35

Bakan Dönmez'den hidrokarbon, madencilik ve enerji alanında 3 anlaşma açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nijerya'ya resmi bir ziyaret planladığını belirterek, "Bu ziyarette hidrokarbon, madencilik ve enerji alanında 3 anlaşma imzalamayı hedefliyoruz." dedi.

Finans 08-10-21 14:13

Rusya, Doğu Akdeniz'de nasıl bir politika izliyor?

Doğu Akdeniz'de hem hidrokarbon yatakları ve deniz yetki alanları üzerinden rekabet sürüyor, hem de artan askeri tatbikatlarla gerilim artıyor. Rusya da bölgedeki varlığını güçlendirmek için bölge ülkeleriyle enerji ve savunma anlaşmaları yapıyor. Moskova'nın bölgedeki çıkarlarını ve neyi hedeflediğini inceledik.

Haber 28-04-21 12:10

Milli Savunma Bakanı Akar, 8. Komando Tugayı'nın sancak teslim töreninde konuştu: (1)

"Mısır'ın Akdeniz'de hidrokarbon arama ihalesinde, Türkiye'nin BM'ye bildirdiği deniz yetki alanları sınırlarına saygılı davranması, değerli ve bölgesel barış ve istikrar için de önemli bir adımdır" - "Bu yaklaşım ve son gelişmeler, her iki ülkenin ve diğer bölge ülkelerinin de yararınadır. Kültürel ve tarihsel bağlarımıza yakışan da budur" - "ABD'nin de bir terör örgütü olan YPG ile iş birliği yapmak yerine, yaklaşık 70 yıldır NATO üyesi ve müttefiki olan Türkiye ile çalışması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum" - "ABD'nin DEAŞ'la mücadele bahanesiyle terör örgütü PKK'dan hiçbir farkı olmayan YPG'ye destek vermesini doğru bulmuyoruz. Çünkü PKK eşittir YPG, bunların hiçbir farkı yoktur"

Yurthaber 12-03-21 18:21

Son Dakika: Bakan Akar'dan Mısır açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mısır'ın Akdeniz'de hidrokarbon arama ihalesinde, Türkiye'nin BM'ye bildirdiği deniz yetki alanları sınırlarına saygılı davranması, değerli ve bölgesel barış ve istikrar için de önemli bir adımdır. Bu yaklaşım ve son gelişmeler, her iki ülkenin ve diğer bölge ülkelerinin de yararınadır. Kültürel ve tarihsel bağlarımıza yakışan da budur." dedi.

Haber 12-03-21 17:49

Mısır-Türkiye arasındaki ilişki Yunanistan'ı korkuttu!

Mısır hükümetinin hidrokarbon arama faaliyetlerinde Türkiye’nin kıta sahanlığı sınırlarını kabul etmesi ve boru hattı projesi güzergâhından Rum kesimini çıkarma önerisinin ardından Yunanistan'ı korku saldı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, soluğu Mısır’ın başkenti Kahire’de aldı.

Haber 08-03-21 15:23

Akar’dan Tatbikatta Mısır Mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mısır’ın Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama ihalesini Türkiye’nin daha önce ilan ettiği ve BM’ye bildirdiği sınırlara saygılı yapmasını olumlu olarak nitelendirdi

Haber 06-03-21 21:55

Son dakika! Bakan Akar'dan flaş Mısır açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mısır’ın Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama ihalesini Türkiye’nin daha önce ilan ettiği ve BM’ye bildirdiği sınırlara saygılı olarak yapmasını olumlu olarak nitelendirerek, “Bu çok önemli bir gelişme bunun devam etmesini bekliyoruz. Mısır ile bizim tarihsel, kültürel birçok ortak değerimiz var. Bunların aktive olmasıyla önümüzdeki günlerde farklı gelişmeler olabilir diye değerlendiriyoruz” dedi.

Haber 06-03-21 18:30

Yunan basınında gündem oldu! 'Mısır Doğu Akdeniz'de Türkiye ile anlaşıyor'

Mısır'ın, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak hidrokarbon arama ihalesine çıktığını duyurması, Yunan basınında yer buldu. Yunan The İndicator haber portalı da konuya ilişkin, "Mısır Doğu Akdeniz'de Türkiye ile anlaşıyor" başlığını attı.

Haber 01-03-21 01:21

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Dostluk' anlaşması açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Türkmenistan'ın 'Dostluk' adı verilen Hazar Denizi'nde hidrokarbon sahasını ortaklaşa araştırmak ve geliştirmek için vardığı anlaşmanın memnuniyet verici olduğunu açıkladı.

Haber 21-01-21 22:32

Hidrokarbon nerelerde kullanılır ve ne işe yarar?

Pek çok kişi tarafından bilinen hidrokarbon aslında petrol ve türevlerini de içeren elementler için kullanılıyor. Sondaj çalışmaları ile elde edilen hidrokarbon nedir, nerelerde kullanılır ve özellikleri nelerdir diye merak ediyorsanız, detaylar burada!

Haber 21-12-20 14:59

Doğu Akdeniz Çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı:

"Çalıştayın en önemli çıktısı, Doğu Akdeniz'e kıyısı bulunan tüm ülkelerin işbirliği yapmalarının ve sorunların diplomasi yoluyla hakkaniyet temelinde çözülmesi için çaba harcamalarının önemini vurgulamak olmuştur" - "Bölgenin yeraltı kaynağı olan hidrokarbon rezervleri sadece bir ekonomik zenginlik değil, aynı zamanda politik anlamda önemli bir güç kaynağıdır. Bu kaynağın yerinde ve adil kullanımı, Akdeniz'e kıyıdaş ülkelerin refahını arttıracak, aksi ise gerginlik ve çatışmalara yol açabilecektir" - "Yerli kaynaklarını ekonomiye kazandırma ve enerjide dışa bağımlılığı azaltma hedefi doğrultusunda Türkiye'nin denizlerindeki sondaj faaliyetlerini sürdürmesi ve 2021'den itibaren Akdeniz'de ikinci faz sondaj programını hayata geçirmesi sürpriz olmayacaktır"

Yurthaber 07-12-20 19:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'de net mesaj! 'Tahammülümüz kalmadı'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 37. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geldiği KKTC'de, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki Resmi Geçit Töreni’nde konuştu. Erdoğan, KKTC'nin hidrokarbon kaynakları ile ilgili, "Garantör ülke olarak bizim de KKTC'nin de, diplomasi oyunlarına artık tahammülümüz kalmamıştır" dedi.

Haber 15-11-20 15:40

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Artvin İl Kongresi'ne katıldı:

"Ey CHP ve onun lideri, biz Doğu Akdeniz'de hakkımız olan hidrokarbon arıyoruz. Biz orada petrol, doğal gaz arıyoruz. Teslimiyetçi değiliz. Niye milli meselelerde yanımızda değilsiniz? Niye karşı çıkıyorsunuz?"

Yurthaber 08-11-20 18:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisindeki incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu: (2)

"Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv, ülkemizin bugüne kadarki en büyük hidrokarbon kaynağıdır. Devamının da geleceğine inandığım bu keşiflerle inşallah ülkemizin doğal gazda dışarıya bağlılığı önemli ölçüde azalacaktır" - "Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarını paylaşım mücadelesinden Türkiye'yi dışlama çabalarına rıza göstermeyerek yeni bir dönemin kapısını açtık. Ülkemizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını yok sayan hiçbir plana, hiçbir girişime, hiçbir oldubittiye izin vermemekte kararlıyız" - "Doğu Akdeniz'de barışı, huzuru, istikrarı egemen kılmanın yolu Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarına saygılı olmaktan, tanımaktan, teslim etmekten geçiyor. Bunun dışındaki hiçbir zorbalığa ve komedi düzeyine varan oyunlara eyvallah etmeyeceğiz" - "Biz her şeye rağmen Avrupa ile kadim tarihi geçmişe sahip siyasi, ekonomik, kültürel ilişkilerimizi geliştirerek sürdürmekten yanayız. Burada cevap bekleyen tek soru: Avrupa Birliği'nin bunu isteyip istemediğidir. Salgının da etkisiyle küresel ve bölgesel düzeyde bir yeniden yapılanma sürecinden geçildiği şu kritik dönemde bunun cevabını Avrupa Birliği'nden başka verebilecek merci yoktur"

Yurthaber 17-10-20 17:59

Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervi ne kadar? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de Tuna-1 bölgesinde yeni keşfedilen doğal gaz rezervini Fatih sondaj gemisinde açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "85 milyar ek metreküp daha gaz rezervi bulundu. Sakarya Sahası'nın Tuna-1 bölgesindeki toplam doğal gaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu. Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv, ülkemizde bugüne kadarki, en büyük hidrokarbon kaynağıdır." dedi.

Finans 17-10-20 15:32

Putin: Rusya'nın bütçesinde enerji gelirlerinin payı yüzde 30'a düşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hidrokarbon kaynakların fiyatlarındaki dalgalanmalara geçmişteki kadar bağımlı olmadıklarını belirterek, "Rus federal bütçesinde petrol ve doğal gaz gelirlerinin payı 2021'de modern tarihte ilk defa yüzde 30'a düşecek." dedi.

Finans 23-09-20 17:05

Doğu Akdeniz: Guardian, AB'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamasını isteyen Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Belarus yaptırımlarını engellemeye çalıştığını yazdı

İngiliz Guardian gazetesi, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama çalışmaları yüzünden yaşanan gerilim yüzünden Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamasını istediğini yazdı. Gazeteye göre AB'nin şu ana kadar Ankara'ya yaptırım uygulamaması nedeniyle Kıbrıslı Rumlar AB'yi, Belarus'a uygulanması planlanan yaptırımları bloke etmekle tehdit ediyor.

Haber 18-09-20 13:28

Pompeo Güney Kıbrıs'ta! Rum Kesimi'ni savunup Türkiye'ye yüklendi: Derin endişe duyuyoruz

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "ABD'nin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü faaliyetlerden derin endişe duyduğunu" söyledi. Pompeo ayrıca, "Kıbrıs Cumhuriyeti kendi münhasır ekonomik bölgesindeki hidrokarbon kaynakları dahil doğal kaynaklarından faydalanma hakkına sahiptir." ifadesini kullandı.

Haber 13-09-20 01:35

Türkiye'den AB'ye çok sert 'Doğu Akdeniz' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Doğu Akdeniz'le ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "AB’nin, ülkemizin yaptığı hidrokarbon faaliyetlerini eleştirmesi ve bunları durdurmamızı talep etmesi, haddine değildir. AB, Doğu Akdeniz'de çözüm arzu ediyorsa tarafsız davranmalı ve dürüst bir arabulucu olmalıdır" denildi.

Haber 28-08-20 17:18

ABD'den Türkiye mektubu: Provokatif

ABD Dışişleri Bakanı adına Amerikan Helenik Enstitüsü'ne mektup gönderen Avrupa İlişkileri Müsteşar Yardımcısı Reeker, "Yunan hava sahasını ihlalleri, Kıbrıs'taki sondaj faaliyetleri, Libya ile anlaşma yaparak hidrokarbon araması yapma açıklamalarının provokatif olduğu ve bölgede gerilim çıkardığını Türkiye'ye tekrar tekrar ilettik" dedi.

Haber 26-08-20 14:35

Oruç Reis’in Akdeniz’deki çalışma süresi uzatıldı

Türkiye Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arama çalışmalarını 27 Ağustos'a kadar uzattı.

Haber 24-08-20 07:53

Merkel ve Macron'dan Doğu Akdeniz gerginliğini azaltma çağrısı

Almanya Başbakanı Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarının çıkarılması konusunda Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginliğin azaltılması için iki ülkeye çağrı yaptı.

Haber 21-08-20 10:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde olarak ne açıklayacak? Doğu Perinçek'ten dikkat çeken sözler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjdeyle ilgili "Zonguldak açıklarında hidrokarbon yatakları, doğal gaz bulunduğunu son bir iki gün içerisinde biz de öğrendik" dedi.

Haber 20-08-20 09:43

Doğu Akdeniz gerginliği Yunanistan’da istifa getirdi

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis’in Ulusal Güvenlik Danışmanı Diakopulos, Yunanistan’ın Oruç Reis gemisinin hidrokarbon arama faaliyetlerine engel olamadığını söylemesinin ardından istifa ettiğini açıkladı.

Haber 20-08-20 09:18

Doğu Akdeniz: Türkiye Yavu sondaj gemisi için yeni NAVTEX; Kıbrıs da karşı NAVTEX ilan etti

Türkiye, Yavuz sondaj gemisinin Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arama çalışmalarına devam edeceğini belirterek, 18 Ağustos ve 15 Eylül tarihleri için yeni bir NAVTEX ilan etti. Kıbrıs Rum yönetimi de Türkiye'yi yasadışı hareket etmekle suçlayarak, karşı NAVTEX duyurdu.

Haber 16-08-20 14:55

Türkiye'den Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilanı

Türkiye, Yavuz sondaj gemisinin Kıbrıs açıklarında yürüteceği çalışmalar için yeni Navtex ilan etti. Yavuz sondaj gemisinin, Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arama çalışmalarına devam edeceği bildirildi.

Haber 16-08-20 13:54

Doğu Akdeniz: Türkiye Oruç Reis gemisini bölgeye gönderdi, Yunan ordusu teyakkuza geçti

Türkiye'nin Oruç Reis sizmik araştırma gemisini hidrokarbon arama çalışmalarına devam etmek üzere Doğu Akdeniz'e göndermesi ve yeni NAVTEX ilan etmesi sonrası Yunanistan Silahlı Kuvvetleri teyakkuza geçti. Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise "Oruç Reis gemisinin Türk savaş gemileri eşliğinde bölgeye gönderilmesinin barış ve istikrarı tehlikeye attığı" kaydedildi. Atina'dan Stelyo Berberakis'in haberi.

Haber 10-08-20 15:29

AK Parti Sözcüsü Çelik: KKTC'yi asla yalnız bırakmayacağız

"Kıbrıs Barış Harekatı, Yunan-Rum ikilisinin Kıbrıs'ın tamamına hakim olma ve Türk varlığını yok etme barbarlığına verilmiş bir cevaptır. Bu güçlü cevabın hatırası ve rehberliği her zaman yaşayacaktır" - "Bugün de Yunan-Rum ikilisi aynı barbarlığı Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs Adası etrafında aranan hidrokarbon kaynakları konusunda devam ettirmeye çalışıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Kıbrıs Türkü'nü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni asla yalnız bırakmayacağız"

Yurthaber 20-07-20 13:44

Sözcü Aksoy'dan, AB Yüksek Temsilcisi Borrell'e 'Doğu Akdeniz' cevabı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamasına cevaben, "Bu meselelerin çözümü için atılacak ilk adımlar Ada'daki hidrokarbon kaynaklarının adil paylaşımı, diyalog kanallarının yeniden başlatılması, diyalog ve iş birliği atmosferinin yaratılmasıdır" dedi.

Haber 14-07-20 01:44

Yunanistan: Her türlü senaryoya hazırız!

Ülkesinin her türlü kötü senaryoya hazır olduğunu belirten Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hidrokarbon araştırma sahalarıyla ilgili açıklamalarının arkasını getirme imkânı olduğunu, ancak Atina’nın da elindeki imkânları kolaylıkla geliştirebileceğini belirtti.

Haber 09-06-20 13:59

Senegal Cumhurbaşkanı Sall: Türkiye ile hidrokarbon alanında ortak çalışabiliriz

Senegal Cumhurbaşkanı Sall: "Türkiye ile hidrokarbon alanında ortak çalışabiliriz"

Haber 28-01-20 19:47

Afrika'nın Akdeniz'e açılan kapısı: Cezayir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın ziyaret etmesi beklenen Kuzey Afrika ülkesi Cezayir, kıtanın ticarete açılan kapısı olarak önemli bir coğrafyada yer alıyor - Cezayir ekonomisinin temelini büyük oranda hidrokarbon gelirleri oluşturuyor - Fransa, 132 yıl süren sömürge döneminde Cezayir’de birçok ihlal ve kıyım gerçekleştirdi, yüz binlerce kişiyi sistematik olarak katletti

Haber 25-01-20 14:16

Rus enerji şirketi Novatek Lübnan'da hidrokarbon ihalesine katılacak

Rus enerji şirketi Novatek Lübnan'da hidrokarbon ihalesine katılacak

Finans 23-01-20 12:36

Türkiye'nin Enerji Güvenliği çalıştayı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu himayesindeki çalıştayda, Türkiye'nin enerji arz güvenliğinin ekonomik ve çevreyle uyumlu şekilde sağlanması adına Dünya Enerji Görünümündeki gelişmelerin ve yeni teknolojilerin takip edilmesinin önemi vurgulandı - Enerjide yerli imalatın arttırılması, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştırılması ve hidrokarbon faaliyetleri gibi konular da çalıştayda ele alındı

Haber 22-01-20 16:52

Türkiye'nin Enerji Güvenliği çalıştayı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu himayesindeki çalıştayda, Türkiye'nin enerji arz güvenliğinin ekonomik ve çevreyle uyumlu şekilde sağlanması adına Dünya Enerji Görünümündeki gelişmelerin ve yeni teknolojilerin takip edilmesinin önemi vurgulandı - Enerjide yerli imalatın arttırılması, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştırılması ve hidrokarbon faaliyetleri gibi konular da çalıştayda ele alındı

Haber 22-01-20 16:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi enerji denkleminden dışlama girişimlerine izin vermedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon arama faaliyetlerini hem barışa hem de refaha katkı sağlayacak bir diplomasiyle takip ettiklerini belirterek, "Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bölgedeki enerji denkleminden dışlama girişimlerine izin vermedik.

Haber 16-01-20 14:33

AK Parti'li Mahir Ünal: Türkiye'nin başına kötü bir şey gelsin diyen muhalefet var (1)

17 yıllık mücadelenin sonunda Türkiye krizleri çözerek, engelleri aşarak bugün yeni bir noktaya geldi. Bugün artık sağlıkta, eğitimde, ulaşımda altyapısını tamamlamış, savunma sanayisinde yüzde 20 olan yerlilik oranını yüzde 70'lere çıkarmış ve kendi güvenliğini, huzurunu ve iç bütünlüğünü sağlamış bir Türkiye var hamdolsun" - "Türkiye'nin başına kötü bir şey gelsin diye adeta dua eden bir muhalefetle karşı karşıyayız. 3'üncü havaalanını yapıyorsunuz, 3'üncü havaalanında bir olumsuzluk olsun da sevinelim diye bekleyen bir muhalefet karşınızda" - "Türkiye kendi kıta sahanlığını korumak, kendi mavi sınırlarını 'münhasır ekonomik bölge' dediğimiz deniz kıta sahanlığını korumak ve oradaki haklarını korumak için, oradaki hidrokarbon kaynaklarını, petrolü, doğal gazı korumak için büyük bir mücadele ediyor. Bakıyorsunuz muhalefet bu mücadeleyle ilgili adeta Türkiye'nin değil de Mısır'ın, Yunanistan'ın, İsrail'in, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin yanındaymış gibi konuşuyor ve davranıyor"

Yurthaber 11-01-20 15:34