Kuru Yemiş Haberleri

Kuru yemişin faydaları nelerdir? Kuru yemiş günde ne kadar yenmeli?

Kuru yemişler uzun yıllardır insanların beslenme düzenlerinin önemli bir parçası olmuştur. Farklı türleriyle çeşitlilik sunan kuru yemişler doğada kendiliğinden olgunlaşan ve toplanan kurutulmuş meyve veya tohumlardır. Badem, fındık, ceviz, fıstık, kayısı çekirdeği, kaju, antep fıstığı, leblebi ve kabak çekirdeği gibi popüler kuru yemiş çeşitleri bulunmaktadır.

Haber 30-06-2023 23:24

Kuru yemiş nasıl yazılır, kuru yemiş yazımı nasıl olmalıdır? Kuru yemiş ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde iki farklı kelime bir araya gelerek yeni anlamlara karşılık gelen ve birleşik türde kelimeler üretebilir. Bu durum Türkçenin dünyadaki en zengin kelime dağarcığına sahip olduğunun kanıtı niteliğindeki durumlardan biridir. Ancak bazı birleşik kelimeler bitişik yazılırken bazıları ise ayrı olarak yazılmalıdır. Türkçe yazım kurallarına göre belirlenen bu durumlara uyulmadığı zaman yazım yanlışları olur. Kuru yemiş kelimesi de en sık yanlış yazılan birleşik kelimeler arasında yer alır.

Egitim 03-02-2023 15:32

Sivas'ta dükkandan kuru yemiş hırsızlığını güvenlik kamerası kaydetti

Sivas'ta dükkandan kuru yemiş hırsızlığını güvenlik kamerası kaydetti

Yurthaber 18-10-2022 16:08

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Leblebide Çorum, Denizli ve Kütahya arasında geleneksel rekabet sürüyor

Leblebi denince ilk akla gelen kent olan Çorum, bu ürünün tarihsel bir gelenek olduğu Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi ve ihracatla ön plana çıkan Denizli'nin Serinhisar ilçesi arasındaki lezzet rekabeti, artık dünya pazarlarında da sürüyor

Haber 08-10-2022 11:13

Kuru Yemiş

Kuru Yemiş Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kuru Yemiş Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.