Kuruyemiş Haberleri

Araştırma sonucu: Yüksek düzeyde alındığında kalp hastalığı riskini artırıyor! İltihaplanmayı tetikleyerek kan damarlarına zarar veriyor

Et, balık, kuruyemişler, zenginleştirilmiş tahıllar ve ekmeklerde bulunan aşırı miktardaki B3 vitamini iltihaplanmayı tetikleyebilir ve kan damarlarına zarar verebilir. Yeni araştırmalara göre, önemli bir B vitamini olan yüksek düzeydeki niasin, iltihaplanmayı tetikleyerek ve kan damarlarına zarar vererek kalp hastalığı riskini artırabilir.

Haber 20-02-2024 10:38

Kan donduran soğukkanlılık! Önce arkadaşını vurdu sonra hiçbir şey olmamış gibi davrandı: Kuruyemiş detayı hayrete düşürdü

Kocaeli'nde yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. İki kişi arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Büyüyen gerginlik kanlı bitti. Bir kişi tartıştığı adamı silahla yaraladı. Ardından kuruyemişçiye giren saldırgan alışveriş yaptı. Bir kez daha olay yerine gelen silahlı saldırgan hiçbir şey olmamış gibi bir kez daha silahına davranarak tartıştığı kişiye ateş açtı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Haber 05-01-2024 06:52

Bu kuruyemişi sakın böyle tüketmeyin! Uzmanlar uyardı, herkes aynı hatayı yapıyor

Birçok besin fazla tüketilmesi halinde sağlığa çeşitli zararlar verebiliyor. Bilhassa severek tüketilen bir kuruyemiş türü, yanlış işlemden geçirilmesi halinde bedende kanserli hücreye sebep olabiliyor. Yararlı olduğu düşünülerek tüketilen yiyeceklerin bazı hastalar için risk oluşturduğunu ifade eden uzmanlar, uyarıda bulundu.

Haber 14-09-2023 09:19

Tatlı atıştırmalıklardan hediye kutularına bayramda misafirlerinizi mutlu edecek ürünler

Bayramda evinize gelen misafirlere şahane sunumlar hazırlamak ya da hediyeler vermek istiyorsanız müjdemizi isteriz. Hem ikram etmeye hem hediye olarak vermeye uygun, farklı türlerdeki ürünlerden oluşan bir liste hazırladık! Gelin, atıştırmalıklardan hediye kutularına, bayram sohbetlerinizi daha keyifli hâle getirecek o ürünlere birlikte bakalım!

Yemek 27-06-2023 17:08

Diğer Haber Etiketleri

beslenme beyaz Doktor Kuruyemişçi krokan tarifi deprem kolonya anne sütü antep fıstığı ayran balık ceviz domates elma enginar fesleğen fındık fıstık yumurta havuç ıspanak kabak çekirdeği karpuz kimyon incir leblebi magnezyum marul muz pancar peynir sarımsak soğan somon şarap tahin zencefil ton balığı turşu hurma zeytin yoğurt yulaf kan şekeri kolesterol 1 Ocak Yılbaşı Kurban Bayramı şeker bayram şekeri Meyve suyu Avokado mikrodalga fırın bebek küf Baklagiller Sebze konserve meyve ekmek su hastalık uyku bisküvi aflatoksin Akciğer‎ Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Göz Gaziantep Kocaeli Kahramanmaraş Aksaray Türk kahvesi diyet kan ameliyat baharat çorba baklava badem körlük sağlıklı beslenme tuz tarifi penis alzheimer astım damar sertliği diyabet gıda zehirlenmesi kabızlık kalp krizi kanser mide ağrısı mide kanseri reflü amaç aile arkadaşlık damar deva baklava çeşitleri böbrek bitter çikolata faydaları enkaz fasulye gıda ibni sina hareket inanç iltihap anne anne sütü nasıl artar ayçiçeği doymamış yağ doymuş yağ kalp hastalığı belirtileri yulaf lapası yiyecek yaralı yaşam nasıl yapılır mikrodalga kör lokum madlen çikolata magnezyum eksikliği magnezyum eksikliği belirtileri magnezyum eksikliğinde görülen hastalıklar penis büyütme risk silahlı tehlike tahıl krokan kuru baklagiller kuru meyve kola kolesterolü düşüren yiyecekler patlamış mısır uzman tok deprem çantasına neler konulur bastı mısır kavurgası kirde glüt yağ yakımını hızlandıran yiyecekler leblebi nedir yiyecekler türk kahve ibn-i sina zehir omega3 içeren yiyecekler ju, kolesterolü düşüren besinler

Kuruyemiş

Kuruyemiş Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kuruyemiş Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Görenleri şaşırttı! Kuruyemiş dükkanının enkazından ayçiçekleri boy verdi: Çok farklı, çok duygusal bir sahne

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde çöken kuruyemiş dükkanının bulunduğu alanda ayçiçekleri boy verdi. Kuruyemiş dükkanının enkazından günler sonra ayçiçeklerinin filizlenmesi görenleri şaşırttı. Gördükleri manzaranın umut verici olduğunu belirten vatandaşlar, "Çok farklı, çok duygusal bir sahne" dedi.

Haber 01-06-2023 14:55

Severek yiyoruz ama yüksek tehlike içeriyor! Beyin sağlığını bitiriyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız üzerinde belirleyici etkiler yaratıyor. Bazı yiyecekler sağlıklı olsa da gerekli şartlar sağlanmadığında oldukça riskli durumlara sebep olabiliyor. Uzmanlar her gün severek tükettiğimiz ama karaciğer, böbrek ve beyinde hasar bırakabilen o yiyeceklere karşı uyardı.

Haber 26-02-2023 15:40

Deprem çantasına konulması gereken yiyecekler! Çantanızı önceden ayarlayın

Deprem çantası enkaz altında hayat kurtarabiliyor. Uzmanlar doğru bir şekilde hazırlanan deprem çantasının hayati önemi olduğunu belirtiyor. Deprem çantasına konulan yiyeceklere oldukça dikkat etmek gerekiyor. İşte deprem çantasında bulunması gereken yiyecekler...

Yemek 09-02-2023 11:16

Uzun süre tok tutacak gıdalar! Yanınızdan eksik etmeyin

Depremin ardından deprem çantasına konulacak ve uzun süre tok durmanızı sağlayacak yiyecekler aratılıyor. Depremden sonra uzun süre tok kalmanızda yardımcı olacak yiyecekler bulunuyor. Bu yiyecekleri tüketerek enerjinizi uzun süre devam ettirebilirsiniz.

Yemek 08-02-2023 13:26

Yılbaşı gecelerinin olmazsa olmazıydı... Fiyatı 160 TL'den 380 TL'ye fırlayınca hem vatandaş hem esnaf dertlendi!

Özellikle ülkemizde yılbaşı gecelerinin olmazsa olmazlarından biri Milli Piyango çekilişi diğeri de kuruyemiş tüketimi... Bu sene enflasyon ve artan zamlarla birlikte kuruyemiş piyasası da daraldı. Esnaf, fiyatların artmasından vatandaşın talebinin düşmesinden şikayetçi. Esnaf, çareyi lüks karışık paketlerinde buldu.

Finans 15-12-2022 07:32

Bir kasesi bin derda deva oluyor! Vücudu baştan aşağı yeniliyor: Kavurganın şaşırtan faydaları

Kavurga, Türklere özgü olan bir çeşit kuruyemiş olsa da faydaları birçok insan tarafından bilinmemektedir. Oysa ki saymakla bitmeyen faydaları resmen şifa dağıtır. Özellikle kış aylarında düşen bağışıklık sistemine karşı tam koruma sağlayan kavurganın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

Haber 06-12-2022 17:25

Dışarıdan almanıza gerek yok! Ev yapımı kıtır kıtır krokan tarifi

Krokan atıştırmalık tatlıların, pastaların favori lezzetleri arasında bulunuyor. Dışarıda severek yediğimiz krokanı evde yapmak da mümkün. Evde yapılan krokan tarifi dışarıdan alınanların lezzetini unutturacak. 'Krokan nasıl yapılır?' merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 03-12-2022 22:55

Fıstıktan leblebiye ‘zorunlu’ kaçış! Vatandaş tercih değiştirdi: Yüzde 100 zamma yenisi geliyor…

Kuruyemiş fiyatları son bir yılda yüzde 100’e varan artış yaşadı. Özellikle de en dikkat çeken artış Antep fıstığında oldu. Kilosu çarşı pazarda 350 liraya kadar yükseldi. Fiyatlar artınca talep de son bir yılda yüzde 30 azaldı. Sektör temsilcileri önümüzdeki günlerde kuruyemiş fiyatlarının daha da artacağını belirtiyor. TÜKSİAD Başkanı Murat Yıldırım, “Leblebi, çekirdek gibi orta segment diye tabir edilen karışık kuruyemişler tercih ediliyor” diye konuştu.

Finans 17-11-2022 13:49

Dert etmeyin! Penis boyunu doğal yoldan artıracak yiyecekler

Erkekler penis şekilleri ve boyları nedeniyle çeşitli problemler yaşayabiliyorlar. Yapılan araştırmalar penis boyunun kadınların orgazm olmasında düşünüldüğü kadar etkisi olmadığını belirtse de birçok erkek bu konuda sorun yaşadığını söylüyor. Penis boyunu uzatmak için yöntemler arıyorlar. Penis boyunu artıracak 5 yiyecek bulunuyor.

Haber 28-10-2022 14:23

Farkında değiliz ama bu besinler körlüğe yol açıyor! Sağlığınız için uzak durun

Yediğimiz sağlıklı veya sağlıksız besinler vücudumuzu doğrudan etkiliyor. Sağlıksız besinler birçok hastalığa yol açabiliyor. Bu hastalıklar arasında kanser, kalp hastalıkları, diyabet, böbrek hastalıkları olduğu biliniyor. Ancak sağlıksız beslenme sadece o hastalıklara değil körlüğe de yol açabiliyor. İşte kör olmamak için asla yememeniz gereken besinler...

Haber 19-10-2022 07:55

Sinsice ilerleyerek tüm yaşamı etkiliyor! Kolesterolü düşürmek için birebir yiyecek

Kolesterolün etkileri önemsiz görülse de tedavi edilmeyen yüksek kolesterol kalp krizi, felç gibi ciddi sonuçlara yol açıyor. Yüksek kolesterole neden olan temel etkenler arasında sağlıksız beslenme yer alıyor. Uzmanlar sık yemediğimiz bazı yiyeceklerin kolesterolü düşüreceğini belirtiyor.

Haber 17-10-2022 08:35

İbn-i Sina şifa kaynağını yıllar önce önermiş! Her gün bir avuç yemek mide ağrılarını gideriyor, tıkanıklıkları açıyor

İslamiyet'in en önemli alimlerinden olan İbn-i Sina'nın tarifleri ve önerileri aradan yıllar geçmesine rağmen büyük ilgi görüyor. Kitabında hastalıklar için doğal gıdaların şifalarını sık sık yazan İbn-i Sina, birçok sağlık sorununa çözüm buluyor. ‘’Küçük Tıp Kanunu’’ adlı kitabında beyaz leblebinin faydalarından bahseden İbn-i Sina'nın önerilerine göre beyaz leblebi çeşitli dertlere deva oluyor.

Haber 12-10-2022 07:05

Kanser olmak istemiyorsanız uzak durun! Sandığımızdan çok daha fazla tüketiyoruz

Kanser en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Oldukça ciddi sonuçlara neden olan kanserin etkilerini azaltmak için doğru beslenmek önem taşıyor. Bilerek veya bilmeden yediğimiz birçok yiyecek kansere davetiye çıkarıyor. Mide kanserinin oluşmasına yol açabilen etkenlerden olan tuzlu yiyecekleri düşündüğümüzden çok daha fazla tüketiyoruz.

Haber 10-10-2022 12:00

Basit mineral eksikliği olarak görmeyin! Magnezyum eksikliği kalp krizine neden olabilir

Vitaminler ve mineraller vücudun sağlıklı olması için büyük önem taşımaktadır. Eksikliklerinde çeşitli problemler meydana gelmektedir. Mineral eksikliğinin önemsiz görülmesi daha büyük problemlere yol açabilir. Önemli mineraller arasında bulunan magnezyum eksikliği de kalp krizlerine neden olabilmektedir.

Haber 26-09-2022 15:32

100 yaşına kadar yaşayan Mavi bölge insanlarının 'Uzun yaşam' önerileri: Yaşam kalitenizi artıracak, hastalıklardan koruyacak

Tüm dünya çok eski zamanlardan beri daha fazla ve sağlıklı yaşamanın yollarını arıyor. Daha uzun bir şekilde yaşamak için çeşitli tarifler uygulanıyor. Mavi bölge olarak bilenen yerde yaşayan insanlar ortalama 100 yaşına kadar yaşıyorlar. Herkes bu kadar uzun yaşamın sırrını merak ediyor. İşte daha uzun yaşamak için yapmanız gerekenler...

Haber 19-09-2022 14:20

Damar tıkanıkları için birebir besinler

Damar tıkanıkları çok ciddi hastalıklara yol açmaktadır. Damar tıkanıklarının mutlaka doktor kontrolünde tedavi edilmesi gerekmektedir. Kalpte, beyinde, bacakta gibi alanlarda görülen damar tıkanıkları için sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Damar tıkanıklarına iyi gelecek doğal besinler bulunmaktadır.

Haber 19-08-2022 11:43

Sütüm az geliyor diye üzülmeyin! Anne sütünü arttıracak besinler

Anne sütü bebeğin sağlığı için çok büyük önem taşımaktadır. Ancak gelen anne sütü miktarları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Uzmanlar anne sütünü arttırmak için çeşitli gıdalar yenilmesini öneriyorlar. Anne sütü nasıl artar diye düşünüyorsanız bu gıdalar ile anne sütünü arttırabilirsiniz.

Kadin 16-08-2022 16:26

Küçük Yusuf akciğerindeki fıstık nedeniyle ölüm tehlikesi atlattı

Aksaray'da, aniden başlayan morarma, nefes alamama ve öksürük şikayetiyle hastaneye götürülen 1,5 yaşındaki çocuğun, sağ akciğer girişindeki soluk borusunu tıkayan fıstık çıkarıldı - Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Bölümü Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Tuşat: - "Küçük çocukları olan ailelerin evlerinde kuruyemiş, şeker gibi taneli şeyleri ortalık yerlerde bulundurmaması gerekiyor"

Yurthaber 24-06-2022 12:30

Sakın yemeyin! Alzheimer riskini arttırıyor

Sinsice ilerleyerek unutkanlığa sebep olan Alzheimer hastalığı toplumda sıklıkla görülüyor. Alzheimer hastalığına neyin neden olduğu tam olarak bilinemese de bazı yiyecekler Alzheimer’a yakalanma riskini arttırıyor. Alzheimer hastalığından korunmak için bu hastalık hakkında bilinçli olunması gerekiyor.

Haber 13-06-2022 15:27

Gizemli hepatite karşı önemli uyarı: Çocukları uzak tutun

Dünyada çocuklar arasında hızla yayılan gizemli hepatit virüsüne karşı uzmanlar uyardı. İngiltere’de patlak veren ve son olarak 16 ülkede 1 ay ve 16 yaş arası 170 çocukta görülen gizemli hepatit ile ilgili çalışmalar sürüyor. Gizemli hastalık yüzünden bir kişi hayatını kaybetti. Uzmanlardan gizemli hepatite karşı önemli bir uyarı geldi.

Haber 30-04-2022 08:08

Doğru kuruyemiş kullanımı nasıl olmalıdır?

Kuruyemiş lezzetli olmasının yanı sarı oldukça faydalıdır. Özellikle diyet yapan kişilerin ara öğünlerinde mutlaka bulunması gereken kuruyemiş fazla miktarda kullanıldığında kişiye fayda vermek yerine zararlı olmaktadır. Peki doğru kuruyemiş tüketimi nasıl olmalıdır? İşte cevabı…

Haber 09-03-2022 11:17

Dikkat! Yiyecekleri bu şekilde saklamak ölüme sebep olabilir

Yiyeceklerin ortalama bir raf ömrü ve belirli saklama şekilleri bulunuyor. Bu saklama şekillerinden farklı bir şekilde saklamak ölümcül tehlikelere neden olabiliyor. Özellikle kuruyemiş, baharat, kurutulmuş meyveleri saklarken nemli ve sıcak alanlardan uzak tutmak gerekiyor.

Haber 23-02-2022 14:18

Kilo ile alma devri bitti! Kuruyemiş artık gramla alınıyor

Gaziantep'te yılbaşı öncesi kuruyemiş fiyatlarında yüzde 200'e varan fiyat artışları, talebi düşürdü. Kilo fiyatları son 1 yıl içinde artış gösteren kuru yemiş türlerinden Antep fıstığı 170, badem 160, kahve ise 160 liraya yükseldi. Fiyatlardaki artış, vatandaşların yeni yıl geleneği olan kuru yemiş alımlarındaki anlayışını da değiştirdi. Daha önce kilo ile alınan kuru yemişler, fiyat artışı sonrası gram olarak alınırken, esnaf ise bu durumun satışlarını azalttığını dile getiriyor.

Haber 30-12-2021 10:18

Yılbaşı alışverişi başladı! Kuru yemiş gramla alınıyor: Pazara en az 100 lirayla gelin

Yılbaşını aile içinde kutlamak isteyenlerin 'pijama, terlik, televizyon' diye adlandırılan, evde yeni yıl eğlencesi hazırlığı başladı. Evde meyve ve kuru yemişle yeni yılı karşılamak isteyenlerin cebinden bu yıl ortalama 400 lira çıkacak. 30 yıldır semt pazarında meyve satışı yapan Gültekin Güler, her meyveden 1'er kilo alınmasının çok zor olduğunu söyledi. Almayı düşünenlere, en az 100 lira ile pazara gelmeleri tavsiye etti. Kuru yemişçi ise kuru yemişin ancak gramla alındığını söyledi.

Haber 25-12-2021 12:16

Kuruyemiş deyip geçme! Düzenli olarak ceviz tüketmenin mucizevi faydaları

Kuruyemiş kaselerinin vazgeçilmezi cevizi sadece çerez olarak mı tüketiyorsunuz? Cevabınız evet ise cevizin mucizevi faydalarından haberiniz olmadığını varsayıyoruz! Cevizi düzenli tükettiğiniz takdirde fizyolojik açıdan ne gibi olumlu etkileri olduğunu öğrenince çok şaşıracaksınız. Bakalım, cevizi günün hangi saatlerinde nasıl ve ne kadar yemek gerekiyormuş...

Haber 25-10-2021 07:43

Bir yıl bekliyor! Yapımı ise 30 saniye sürüyor

Açık, paket ve vakumlu halinde satılan kuruyemiş vazgeçilmez gıdaların başında geliyor. 30 -40 saniyede vakumlanan kuruyemişler hava almadan bir yıla kadar buzluklarda saklanabiliyor. Satıcılar gurbetçiler ve turistlerden vakumlu kuruyemişe yoğun ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Finans 27-08-2021 10:04

Kuru meyvelerin zararları var mı? Kuru meyveleri nasıl tüketmeliyiz

Vitamin, protein ve mineral açısından oldukça zengin besinler olarak görülen kuru meyveler, enerji deposu olma özelliğinin yanı sıra fazla tüketildiğinde yarardan çok zarar sağlar. Konu ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran, kuru meyveleri tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlattı.

Yemek 16-06-2021 15:55

Çantada taşınabilen ara öğün önerileri: Kuru yemişi, yoğurdu eksik etmeyin!

Diyetisyen Mehtap Yakut çantada taşınabilen ara öğünler hakkında merak edilenleri aktardı.

Yemek 25-02-2021 11:55

Akdeniz mutfağı çocukları astıma karşı koruyor

Akdeniz mutfağının, çocukları astım ve solunum yolu alerjilerinden korumada yardımcı olabildiği bildirildi. İngiliz, Yunan ve İspanyol araştırmacılar, Girit'in kırsal kesimlerinde yaşayan 700 kadar çocuk üzerinde yaptıkları araştırmada, sebze ve meyve yönünden zengin beslenen çocukların bu hastalıklara karşı korunduğunu saptadı

Haber 05-04-2007 12:16

Kuruyemişler hastalıklara da iyi geliyor

Fındık, fıstık, ceviz, badem, kabak çekirdeği gibi kabuklu yemişlerin, başta kalp sağlığı olmak üzere birçok rahatsızlık için birebir olduğu belirlendi. ABD'li bilim adamları 10 yıl boyunca tam 86 bin kişi üzerinde gerçekleştirdikleri bir araştırma ile kuruyemişlerin birçok hastalığa iyi geldiğini kanıtladı.

Haber 04-01-2006 00:53