Malazgirt Savaşı Haberleri

Malazgirt'teki kazı çalışmalarında çevresi toprakla kaplı han ortaya çıkarıldı

Malazgirt Savaşı alanının noktasal tespiti amacıyla yapılan kazılarda bulunan hanın çevresinden 70 kamyon toprak kaldırıldı. - Kazıya bilimsel danışmanlık yapan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik: - "Yapıda ciddi tahribatlar vardı. Güçlendirme yaparak bir sonraki aşamada restorasyonla ilgili projemizi yürütmek için sanat tarihi uzmanlarının çalışmasına uygun bir hale getirdik"

Yurthaber 24-08-2023 12:24

Malazgirt Zaferi’nin önemi nedir? 1071 Malazgirt Zaferi'nin sonuçları nelerdir? Savaş hangi ülkeler arasında oldu?

Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü sebebiyle birçok kişi internette araştırma yapmaya başladı. Malazgirt Savaşı Türk tarihi açısından önemlidir. Selçuklu Hanedanı kendilerinden yaklaşık olarak 4 kat fazla olan düşmanlarını alt etmiştir. Peki Malazgirt Zaferi’nin önemi nedir? 1071 Malazgirt Zaferi'nin sonuçları nelerdir? Savaş hangi ülkeler arasında oldu? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Haber 26-08-2022 11:09

GRAFİKLİ - Bizans ordusunu bozguna uğratan komutan: Sultan Alparslan

Malazgirt'te 951 yıl önce Bizanslıları mağlup ederek Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Alparslan, kararlılığı, cesareti, öngörüsü, zekası ve uyguladığı savaş taktiğiyle öne çıkıyor - Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Esra Çıplak: - "Halkına karşı oldukça adil, merhametli, hoşgörülü ve devlet adamı olarak ileri görüşlü. Askeri ve siyasi kararları iyi alan ve hükümdarlık süresine çok şey sığdıran önemli bir lider"

Yurthaber 25-08-2022 11:22

Anadolu'yu Türk yurdu yapan savaşların kalıntıları gün yüzüne çıkarılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının "savaş alanı arkeolojisi" çalışmaları kapsamında, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Savaşı ile Türklerin Anadolu'daki varlığını perçinleyen "Büyük Taarruz"un yaşandığı bölgelerde yüzey araştırmaları yapılıyor - Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Coşkun: - "Türkiye'deki arkeolojinin çeşitliliği açısından savaş alanı arkeolojisinin daha kuvvetli biçimde ele alınmasını arzu ediyoruz. Aynı zamanda bir metodoloji oluşturmaya çalışıyoruz"

Haber 24-08-2022 11:08

Malazgirt Savaşı

Malazgirt Savaşı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Malazgirt Savaşı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.