Büyük Selçuklu Devleti Haberleri

Anadolu'da kurulan ilk Türk devletleri hangileridir? Anadolu'da kurulan ilk Türk devletleri özellikleri ve katkıları nelerdir?

Tarihteki Türk akınları sonrası Büyük Selçuklu hükümdarlığının Bizans Devleti ile yaptığı Malazgirt Meydan Muhaberesi'nde elde edilen zafer, Anadolu'nun kapılarını Türklere açmıştır. 1071 yılı sonrası Anadolu'nun tamamına yerleşen Türk boyları farklı büyüklüklerde devletler kurmuştur. Kurulan devletler genellikle küçük ve mahalli idareler olarak karşımıza çıkar. Peki, Anadolu'da kurulan ilk Türk devletleri haritası nasıldır?

Egitim

Sultan Melikşah kimdir? Selçuklu Sultanı Melikşah nasıl öldü? Sultan Melikşah'ın tarihteki yeri

TRT 1 ekranlarında yayımlanan "Uyanış: Büyük Selçuklu" dizisinin ardından Sultan Melikşah, birçok izleyicinin araştırdığı tarihi kişiliklerden oldu. Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde, Sultan Melikşah karakterini Buğra Gülsoy canlandırıyor. Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı olan Sultan Melikşah, 1072 tarihinde sultan olmuştur. Melikşah, Selçuklular’a en parlak dönemini yaşatmıştır.

Magazin

Uyanış Büyük Selçuklu 30. yeni bölüm fragmanı yayınladı: Melikşah Şelemzar’ı kime verecek?

Uyanış Büyük Selçuklu’nun 30. yeni bölüm fragmanı yine birbirinden heyecanlı olayların ipuçlarını veriyor. Yolu kesilen ve operasyona geç kalan Melikşah, daha önce Tapar’a söz verdiği Şelemzar için Uyanış Büyük Selçuklu’nun yeni bölümünde bir karar vermek zorunda kalıyor.

Magazin

Nizamülmülk ne zaman öldü? İşte Nizamülmülk'ün tarihteki önemi

Büyük Selçuklu Devleti'ne en parlak dönemini yaşatan, devlet teşkilatlanmasında büyük devrimler yapmış olan, İslam dininde mezhepçiliğin önüne geçmek için Nizamiye Medreseleri'ni kuran tarihi kişilik Nizamülmülk, Alparslan'ın keşfederek devletin en yüksek kademelerine kadar yükselttiği devlet adamıdır.

Haber

Büyük Selçuklu Devleti

Büyük Selçuklu Devleti Hakkındaki Haberler Mynet'te. Büyük Selçuklu Devleti Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uyanış Büyük Selçuklu Kılıçarslan kimdir? İşte hayat hikâyesi

Anadolu Selçuklu Devleti'nin kurucusu Süleyman Şah'ın oğlu olan Kılıçarslan aynı zamanda Anadolu Selçuklu Devleti'nin ikinci hükümdarıdır. Türk tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olan Kılıçarslan, tarih içerisinde I. Kılıç Arslan ismi ile de anılır.

Magazin

Muhammed Tapar kimdir? Hangi dönemde yaşadı?

Büyük Selçuklu Devleti'nin 7. hükümdarı olan Muhammed Tapar, 1082 tarihinde doğdu. Babası Melikşah'ın 1092 yılındaki vefatında yanında olan Muhammed Tapar, Sultan Berkyaruk ile sık sık karşı karşıya geldi.

Magazin

Sultan Alparslan kimdir? Sultan Alparslan'ın hayatı

Sultan Alparslan, Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük bir öneme sahip, Büyük Selçuklu Devleti’nin ikinci hükümdarı Malazgirt kahramanı büyük Türk Hakanıdır. Yazımızda Sultan Alparslan’ın kim olduğundan verdiği mücadeleye kadar her bilgiye ulaşabileceksiniz.

Haber

235 yıldır tarihe ışık tutan saray: İshakpaşa

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Osmanlı döneminde inşa edilen, Topkapı'dan sonra en büyük saray olan İshakpaşa Sarayı, 235 yıldır ayakta kalarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor - UNESCO'nun Dünya Miras Geçici Listesi'nde olup Selçuklu dönemine ait süsleme izleri de taşıyan saray, bölgeye hakim tepedeki görkemiyle ziyaretçilerini büyülüyor - Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çetin: - "Bu saray, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Selçuklu Devleti ortadan kalkıp Osmanlı Devleti kurulduktan sonra da Selçuklu sanat geleneklerinin baskın biçimde varlığını sürdürdüğünün ve son dönemlere kadar bu etkisini ortaya koyduğunun en güzel işaretlerinden birisi olmuştur"

Haber

Alparslan’ın mezarının yerini biliyorum, açıklamayacağım

Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Alparslan’ın Mezarının Bulunması ve Türbe İnşası Projesi’ kapsamında arkeolojik kazı çalışmaları 15 Eylül 2014 tarihinde başladı.

Haber