Normal Doğum Haberleri

Normal doğum kaçıncı haftada olur? Normal doğum hakkında bilinmesi gerekenler

Normal doğum anne adayının vücudunun kendi doğal süreçleriyle bebeğin doğumunu gerçekleştirdiği doğal bir doğum yöntemidir. Bu doğum şekli, bebek ve anne için pek çok fayda sağlayabilir. Normal doğum, anne adayının vücutta doğal hormonların salgılanmasını teşvik ederek rahim kaslarının doğum sancılarıyla ritmik bir şekilde çalışmasına izin verir.

Kadin 31-07-2023 16:27

Normal doğum egzersizleri nelerdir, bebeğin doğum kanalına girmesi için ne yapılabilir? Normal doğum egzersizlerine ne zaman başlanmalı?

Kadınlar normal doğum yapma kararı aldıktan sonra doğum hazırlıkları yapmaya başlarlar. Normal doğum egzersizleri, doğum sürecine hazırlık yapmak için çok önemlidir. Bu egzersizler doğum sırasında kasların güçlenmesine ve esnekliğin artmasına yardımcı olur. Ayrıca ağrıları azaltarak rahatlama sağlar. Normal doğuma hazırlığın bir parçası olan normal doğum egzersizlerine başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Peki, normal doğum egzersizlerine ne zaman başlamak gerekir?

Kadin 17-03-2023 16:51

Bir anlık heyecanla öyle bir şey yaptı ki! Eşini çırılçıplak...

Samantha Barlow isimli bir sosyal medya kullanıcısı, kocasının yeni doğan erkek bebeklerinin fotoğrafını ailesiyle paylaşmak isterken nasıl yanlışlıkla canlı bir fotoğraf gönderdiğini anlattı. Canlı fotoğrafın sonunda Samantha, çırılçıplak halde sedyede uzanırken görülüyordu.

Trend 29-06-2022 17:15

Doğum için soyunup okyanusa koştu! ''Yeni bebeğimi okyanusta doğurdum çünkü özgür olmak istiyordum''

27 yaşındaki Josy Peukert, bebeğinin Pasifik Okyanusu'nun dalgalarında doğurdu. Suda doğum yapan anne, doğum anının görüntülerini sosyal medya hesabında paylaştı. Paylaştığı video, 200.000'den fazla görüntülenme alarak hızla yayıldı. Büyük ilgi gören görüntüler, kullanıcıları ikiye böldü.

Trend 02-06-2022 15:38

Normal doğum hakkında merak edilen tüm sorular

Anne adayları hamilelik sürecinde çok stresli olabiliyorlar. Doğumu sezaryen mi doğal doğum mu yapacakları konusunda kararsız kalabiliyorlar. Bu süreçte kafalarında birçok soru işareti olabiliyor. Doğal doğum hakkında en sık sorulan soruların cevapları için bu haberi okuyabilirsiniz.

Kadin 21-04-2022 10:47

Ülke bu olayı tartışıyor! Dayanacak gücüm kalmadı diyerek yalvardı ama... 20 saat sancıdan sonra hayatlarını kaybettiler

Senegal’de hamile bir kadın ve bebeğinin hayatını kaybettiği olay tartışma yarattı. Ülkenin kuzeyinde hamile bir kadının normal doğuma zorlanması sonucu kadın ve bebeğinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Hamile kadının “Dayanacak gücüm kalmadı” diyerek sezaryen ile doğum istemesine rağmen ebelerin bu isteği reddettiği belirtildi. 20 saat boyunca sancı çekmesine rağmen hamile kadına müdahale edilmedi. Ülkede daha önce ultraviyole ışınları altında unutulan bir bebek yanarak can vermişti.

Haber 16-04-2022 20:17

Normal doğum yapacaklar dikkat! Doğru bilgilendirme sayesinde...

Anne adayları doğum konusunda endişelenerek stresli ve gergin olabiliyorlar. Kulaktan dolma olumsuz doğum hikayeleri, korku, endişe, yanlış bilgiler anne adayı ve ailesinde pek çok olumsuz etkilere sebep oluyor. Doğum ile ilgili araştırma yaparken kulaktan dolma hikayelere kulak asmamak, bolca doğru bilgi edinmek gerekiyor.

Kadin 09-02-2022 10:13

Kahreden haber! 'Doğum koçu' ile evde doğum yaptı, bebeği oksijensizlikten öldü

Ankara'da, 'doğum koçu' tarafından evde doğum yaptırılan Ö.G.'nin (41) bebeği, ters gelerek doğum kanalında kaldı. Hastaneye kaldırılan Ö.G. ameliyata alınırken, bebeğin uzun süre oksijensiz kalması nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi. Evde 'doğum koçu' tarafından gerçekleştirilen doğum sırasında bebeğin önce bacaklarının hareket ettiği; ancak daha sonra morarmaya başladığı ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İşte haberin detayları!

Haber 12-01-2022 16:22

Normal doğum sırasında kadınların yaşadıklarını sosyal medyadan canlandırdı! Milyonlarca kişi izliyor

Doğum koçu ve çocuk doğum uzmanı olan bir kadın, sosyal medya hesabından normal doğumun bilinmeyenlerine dair yaptığı paylaşımlarla tanınıyor. Doğuma ilişkin yaptığı paylaşımlarla kısa sürede fenomene dönüşen Krisha Crosley, TikTok’un favori isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Paylaşımları milyonlarca izlenmeye ulaşan isim, normal doğum hakkında insanları bilgilendirmeye çalıştığını söylüyor.

Trend 24-12-2021 11:43

Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastane tuvaletinde doğum yaptı, kaçarken yakalandı

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine karın ağrısı şikayetiyle başvuran S.K. (20), tuvalette doğum yaptı. Bebeği bırakıp kaçmaya çalışırken yakalanan S.K., ifadesinde, kuzeniyle rızası dahilinde yaşadığı cinsel ilişki sonrası hamile kaldığını söyledi.

Haber 24-11-2021 15:33

Normal doğumun avantajları neler?

Anne adaylarının kafasındaki en büyük belirsizliklerden biri de normal doğum ile sezaryen doğum arasındaki tercih sırasında oluşur. Normal doğumdan korkan kişiler sezaryen doğumu tercih etmek istese de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ulviye İsmailova, normal doğumun avantajlarına değinerek nasıl artılar sağlayacağını anlattı.

Kadin 24-10-2021 17:01

Büyükanne ve büyükbaba oldular! Yaşlarına inanamayacaksınız

Birleşik Krallık’ta yaşayan 34 yaşındaki Jenni Medlam ve 35 yaşındaki eşi Richard, torunlarının doğumuyla beraber 30’lu yaşlarında büyükanne ve büyükbaba oldular. Torunlarıyla beraber fotoğraflarını paylaştıklarında ise çoğu kişi onların çocuğu olduğunu zannediyor. Çift bu durumdan mutlu olduklarını dile getiriyor.

Trend 05-10-2021 11:41

THY'nin tahliye uçuşunda doğum! 10 bin metrede dünyaya geldi

Türk Hava Yollarının (THY), Dubai-Birmingham tahliye uçuşuyla seyahat eden Afganistan vatandaşı Soman Noori, 10 bin metrede doğum yaptı.

Haber 28-08-2021 16:28

Doğum yöntemleri nelerdir, nasıl ve ne zaman belirlenir?

Anne adaylarının en çok kafasını kurcalayan sorulardan biri de doğum yöntemleridir. Hamileliğin gidişatına göre belirlenen doğum yöntemlerinin ne zaman belli olacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alır. Normal doğum yapabildiği halde sezaryen doğum yöntemini tercih eden anne adayları da vardır. Bu durumda hangisi seçmenin daha sağlıklı olacağına nasıl karar verilir? İşte Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Banu Göker Özdemir'in anlatımıyla doğum yöntemleri ile ilgili merak edilenler...

Kadin 03-06-2021 12:26

ABD’de 50 yıl sonra bir ilk: Doğum oranları yüzde 4 düştü

ABD'de doğum oranlarında son 50 yılın en büyük düşüşü kayıtlara geçti. Açıklanan verilere göre, son bir yılda doğum oranları yüzde 4 azaldı.

Haber 05-05-2021 09:27

Korona bebek doğumlarının oranını düşürdü!

ABD'de pek çok uzman, bir yıl önce Covid-19 kısıtlamalarıyla 2021 yılında doğum oranlarında ciddi bir artış yaşanacağını öngördü. Ne var ki istatistikler bunun tersinin gerçekleştiğini gösteriyor.

Haber 29-04-2021 07:41

Sezaryen doğumdan sonra normal doğum yapmak istiyorsanız dikkat! Üzerinden mutlaka...

İlk hamileliklerinde sezaryen doğum geçiren birçok kadın, ikinci veya sonraki doğumları için vajinal doğumu tercih etmek isteyebiliyor. Peki, sezaryen doğumdan sonra normal doğum yapılır mı?

Kadin 06-04-2021 17:00

Ünlü model Emily Ratajkowski doğum anını paylaştı!

İlk kez anne olmanın mutluluğunu yaşayan İngiliz model Emily Ratajkowski, paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Ratajkowski, doğum sırasında çekilen fotoğraflarını Instagram hesabından paylaştı.

Magazin 20-03-2021 11:36

Normal doğum nedir, doğum yaptığınızı nasıl anlarsınız? 10 dakikada 3 kere geliyorsa...

Normal doğum, miadına ulaşmış bir bebeğin vajinal yolla dünyaya gelmesidir. Bebek miadına ulaşmadığı halde doğum yapılıyorsa, buna normal prematüre doğum adı verilir. Normal doğumu tanımlayan esas temel olay, doktorun herhangi bir müdahalesi olmadan başlayan rahim kasılmalarıdır. Normal doğumun başlangıcını bu belirler.

Kadin 27-01-2021 09:58

Spinal ve epidural anestezi ile sezaryen

Sezaryen, doğum sırasında anne veya bebeğin hayatını tehlikeye atacak bir durum olduğunda veya bu durum önceden belirlendiğinde başvurulan yöntemdir.

Kadin 23-06-2020 14:16

Gerçekten korkmalı mıyız? Tüm yönleri ile sezaryen doğum

Sezaryen doğum, normal doğumun gerçekleşmesinin mümkün olmadığı durumlarda karın bölgesine bir kesi açılarak, ameliyatla bebeğin dünyaya getirildiği bir yöntemdir.

Kadin 23-06-2020 14:16

En detaylı normal doğum rehberi: Belirtileri, avantajları ve riskleri

En yaygın ve doğal doğum biçimi olan, vajinal doğum olarak da adlandırılan normal doğum, doğanın en şaşırtıcı, mucizevi olaylarından biri.

Kadin 23-06-2020 14:16

Doğum sonrası cinsel yaşam ve öneriler

Birçok uzmanın ilişkiler için cinselliğin önemi hakkında yaptığı vurgulara rağmen çiftler kimi zaman seks yapmaktan uzak dururlar. Özellikle hamilelik boyunca ve doğum sonrası süreçte çiftler ilişkiye girmekten kaçınabilir. Halbuki uzmanlar riskli gebeliklerde bile cinsel ilişkinin devam ettirilmesi gerektiğini savunuyor.

Kadin 23-06-2020 13:43

Sağlık Bakanı Koca, başkentte yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti:

"2020 yılında güçlü bir Doğum Eylem Planı'nı devreye sokacağız. Özellikle sezaryen değil, normal doğumu teşvik edeceğiz" - "2020'de özellikle 'anne dostu hastane' sayısını daha da artırarak, sezaryene tıbbi müdahale dışında izin vermeyen bir yaklaşımı devreye sokmak istiyoruz"

Haber 01-01-2020 01:12

Doğum nasıl olacak kaygısı! Sezaryen mi, normal doğum mu?

Hamilelik sürecini geçirmekte olan çiftlerde, özellikle ailenin ilk bebek bekleyişi söz konusu ise en çok önemsenen ve merak edilen konulardan biri de doğumun normal doğum mu yoksa sezaryen mi olacağıdır. Bu soru çiftlerin aklını sıkça kurcalasa dahi cevabı genellikle son aya hatta birçok durumda son ana kadar alınmaz. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Cinsel Terapi Uzmanı Op. Dr. Burcu Çetinkaya, doğumun nasıl olacağı konusunda kaygı duyanlara birbirinden faydalı açıklamalarda bulundu.

Kadin 15-11-2019 10:32

Sezaryen sonrası normal doğum mümkün mü?

Sezaryen doğum yapan kadınların sonraki doğumlarını normal yapmasının mümkün olduğunu dile getiren Gaziantep Özel Anka Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hasan Barış Hamidanoğlu, anne adaylarına bir engel olmadığı takdirde normal doğum yapmaktan kaçınmamaları gerektiğini söyledi.

Kadin 23-08-2019 10:47

Sezaryen mi normal doğum mu?

Sezaryen doğum, doğumun normal yolla gerçekleşemediği durumlarda annenin alt karnına yapılan bir kesiyle bebeğin karından çıkarılması işlemidir.

Kadin 20-03-2019 18:17

Normal doğum yapan annelere 5 yıldızlı hizmet

Kastamonu Devlet Hastanesinde özel banyo ve tuvaleti, televizyonu, çift kişilik yatağı, özel bebek beşiği bulunan beş yıldızlı otel konforundaki odalar, normal doğumu tercih eden annelere tahsis edilecek - Kastamonu Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Serdar Bozkurt: - "Normal doğumu tercih eden misafirlerimizi VIP donanımında, kendilerini hastanede hissetmeyecekleri bir ortamda ağırlamaktan onur duyacağız"

Haber 14-03-2019 11:11

Normal doğum yapan annelere 5 yıldızlı hizmet

Kastamonu Devlet Hastanesinde özel banyo ve tuvaleti, televizyonu, çift kişilik yatağı, özel bebek beşiği bulunan beş yıldızlı otel konforundaki odalar, normal doğumu tercih eden annelere tahsis edilecek - Kastamonu Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Serdar Bozkurt: - "Normal doğumu tercih eden misafirlerimizi VIP donanımında, kendilerini hastanede hissetmeyecekleri bir ortamda ağırlamaktan onur duyacağız"

Yurthaber 14-03-2019 11:10

Ebe adaylarının hedefi normal doğum oranının artması

İstanbul Medipol Üniversitesinde eğitim gören ebe adayları, okulda öğrendikleri özel masaj yöntemleri ve nefes tekniklerini, staj yaptıkları Gaziantep'teki Cengiz Gökçek Kadın Doğum Hastanesinde gebelere uygulayarak normal doğum yapmalarına yardımcı oluyor  - Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Okumuş: - "Hedefimiz, sezaryen oranlarını azaltmak değil normal doğum oranlarını artırmak. Bunu artırırken de ebeliğin ne kadar önemli olduğunu, ebenin dokunuşlarının ne kadar önemli olduğunun fark edilmesini sağlamak istiyoruz"

Yurthaber 06-03-2019 10:56

Ebe adaylarının hedefi normal doğum oranının artması

İstanbul Medipol Üniversitesinde eğitim gören ebe adayları, okulda öğrendikleri özel masaj yöntemleri ve nefes tekniklerini, staj yaptıkları Gaziantep'teki Cengiz Gökçek Kadın Doğum Hastanesinde gebelere uygulayarak normal doğum yapmalarına yardımcı oluyor  - Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Okumuş: - "Hedefimiz, sezaryen oranlarını azaltmak değil normal doğum oranlarını artırmak. Bunu artırırken de ebeliğin ne kadar önemli olduğunu, ebenin dokunuşlarının ne kadar önemli olduğunun fark edilmesini sağlamak istiyoruz"

Haber 06-03-2019 10:52

Beş yıldızlı hastane odasında annelere kuaför hizmeti

Samsun'da normal doğum oranını artırmak amacıyla beş yıldızlı otel konforundaki hastane odasında su dolu jakuzide doğum yapan annelere ücretsiz kuaför hizmeti de sunuluyor - Hastane bünyesinde çalışan kadın kuaförü, anne adaylarına doğum öncesi ve sonrasında istedikleri zaman motivasyon sağlamak amacıyla saç bakımı ve makyaj yapıyor - Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Eda Türe: - "Doğum yapan veya yapacak anne adaylarımız dışarıdan kuaförlük hizmeti alamadığı için biz de bu hizmeti onların ayağına getirdik"

Yurthaber 18-02-2019 11:26

Beş yıldızlı hastane odasında annelere kuaför hizmeti

Samsun'da normal doğum oranını artırmak amacıyla beş yıldızlı otel konforundaki hastane odasında su dolu jakuzide doğum yapan annelere ücretsiz kuaför hizmeti de sunuluyor - Hastane bünyesinde çalışan kadın kuaförü, anne adaylarına doğum öncesi ve sonrasında istedikleri zaman motivasyon sağlamak amacıyla saç bakımı ve makyaj yapıyor - Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Eda Türe: - "Doğum yapan veya yapacak anne adaylarımız dışarıdan kuaförlük hizmeti alamadığı için biz de bu hizmeti onların ayağına getirdik"

Haber 18-02-2019 11:25

Normal doğumun anne ve bebeğe faydaları

Anne ile bebeğin birlikte gerçekleştirdiği normal doğum, aslında hiçbir müdahaleye gerek kalmadan, tamamen içgüdüsel ve bilinçaltında yazılı bilgilerle doğal bir süreç gibi gerçekleşmektedir. Normal doğumun yaygınlaşması için, toplumdaki yanlış inanışların sona ermesi, doğum esnasında ve sonraki süreçte faydalarının bilinmesi önem taşıyor. Memorial Hizmet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Op. Dr. Nalan Karacaoğlu, normal doğumun faydaları hakkında bilgi verdi.

Kadin 18-10-2018 11:41

Normal doğumun faydaları saymakla bitmiyor

Sezaryen doğumda Avrupa birincisi olduğumuz gerçeği normal doğum ile ilgili farkındalık yaratılması gerektiği gerçeğini ortaya çıkardı. Bu noktada normal doğumun faydaları hakkında bilgi edinmek oldukça önem taşıyor. Normal doğum bebekle anne arasında büyüleyici bir süreç olarak tanımlanırken, bebek ve annenin daha az strese maruz kaldığı gerçeği de uzmanların üzerinde durduğu noktalar arasında yer alıyor. Gündelik hayata dönüşün de daha hızlı olduğu normal doğumun faydaları nelerdir?

Haber 18-10-2018 11:14

Normal doğum mu, sezaryen mi tercih edilmelidir?

Hamile kalan bir anne adayının 9 ay boyunca sıklıkla aklını kurcalayan bir diğer konuda doğum şeklidir. Peki, normal doğum mu yoksa sezaryen mi daha avantajlıdır?

Kadin 28-05-2018 15:03

Beş yıldızlı hastane odasında jakuzide doğum

Normal doğum oranını artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığınca teşvik edilen suda doğumda pilot il seçilen 9 şehir arasında yer alan Samsun'da anne adayları, beş yıldızlı hastane odasında jakuzide doğum yapma imkanı bulacak - Samsun Sağlık Müdürü Oruç: - "Anne adaylarımızın korkularını yenmesi ve normal doğumu tercih etmesi için bu üniteyi yaptık"

Haber 06-04-2018 11:22

En fazla normal doğum yaptıran doktorlar ödüllendirildi

İzmir İl Sağlık Müdürü Salnur: - "Artık günümüzde sezaryen doğum o kadar çok kanıksandı ki normal doğum yapan garip karşılanıyor"

Haber 09-03-2018 12:36

Tayvanlı kadın 62 yaşında normal doğumla anne oldu

Suni döllenme yöntemiyle hamile kalan Wu, normal doğumla sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi

Haber 07-03-2018 16:26

Türkiye neden sezaryende dünya birincisi?

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, Türkiye'de bebeklerin yüzde 53'ü sezaryen operasyonlarıyla dünyaya geliyor. Peki sezaryen oranları neden artıyor? BBC Türkçe'den Selin Girit, bebek doğum uzmanları ve annelerle konuştu.

Haber 08-08-2017 06:03

Devlet hastanesindeki doğum odası görenleri şaşırtıyor

Samsun’da Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, normal doğuma özendirmek amacıyla 2 ay önce 'Keyifli doğum ünitesi’ kurdu. 30 kadın normal doğum yaparak 5 yıldızlı otel konforunu yaşadılar.

Haber 28-07-2014 13:08

Doğuma sporla hazırlanın

Bebek sahibi olmak isteyen bayanlar için en zor süreç belki de hamilelik ve doğum anıdır. Ancak bu süreç, egzersiz hareketleriyle artık zor olmaktan çıkıyor, sağlıklı bir doğuma dönüşüyor. Zira tempolu basit bir yürüyüş ve egzersiz aletleriyle yapılan hareketler, hem annenin hem de bebeğin sağlığını büyük oranda etkiliyor.

Haber 26-12-2007 11:40

40'ından sonra doğum

Kadınların, 20'li ve 30'lu yaşlarda yüzde 25-30 olan doğal yollarla doğurganlık oranının, 40'lı yaşlarda yüzde 5'e düştüğü bildirildi.

Haber 21-11-2005 11:23

Kürtaj sonrası gebeliklerde düşük riski

Sakarya Doğumevi Ana Çocuk Sağlığı Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Opr. Dr. Metin Mutlu, kürtaj sonrası gebeliklerde anne adayının düşük yapma riskinin yüzde 200 oranında artabildiğini bildirdi.

Haber 19-11-2005 12:40

Doğurganlığı yüksek kadınlar daha çekici

İngiltere'deki St. Andrews Üniversitesi'ne mensup bir grup bilimadamı tarafından yapılan araştırmalar, erkeklerin, doğurganlığı ve östrojen seviyesi yüksek kadınları daha çekici bulduklarını ortaya koydu.

Haber 02-11-2005 12:40

Doğurganlığın üç düşmanı

Bebek sahibi olmaya karar verene kadar, yaş faktörünü aklınıza bile getirmemiş, yiyip içtiklerinize hiç dikkat etmemiş olabilirsiniz…

Haber 19-09-2005 17:01

Avrupa'da doğurganlık düşüyor

İngiltere'nin doğurganlık konusunda önde gelen bilimadamlarının yaptığı tespitlere göre, cinsel yolla yayılan hastalıklardaki artış ve özellikle gençlerde giderek artan bir sorun olan obezite, tehlikeli boyutlara ulaşıyor.

Haber 21-06-2005 10:26

Kadınlara normal doğum önerisi

Avrupa Üroloji Derneği'nce İstanbul CNR Expo Center'de düzenlenen 20. Avrupa Üroloji Kongresi, çeşitli bilimsel oturumlarla devam ediyor.

Haber 18-03-2005 12:07

Doğum sonrası depresyona dikkat

Annelerin yüzde 10'unun doğumdan sonra şiddetli depresyon geçirdiğini ve hayattan keyif alamadığını belirten uzmanlar, "Doğumun neden olduğu fizyolojik hormonal değişikliklerle psiko-sosyal faktörler depresyona neden oluyor" dediler.

Haber 28-02-2005 12:28