Tcg Anadolu Ozellikleri Nelerdir Haberleri

Gezeravcı bu kez İzmir'de! Hamza Dağ ile yer aldığı fotoğraf karesi çok konuşuldu: Bu gene iyi, dombra söyletip uçurabilirlerdi de

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 31 Mart yerel seçimlerine günler kala üniversitelerde gençlerle bir araya geldi. Son olarak İzmir'e giden Gezeravcı, bakanların yanı sıra AK Parti'nin İzmir adayı Hamza Dağ ile de fotoğraf karesinde yer aldı. Gazeteci İsmail Saymaz "Gezeravcı'yı TCG Anadolu gemisi gibi gezdiriyorlar" deyip tepkisini dile getirdi.

Haber 2024-03-24 12:41:11

metro durakları isimleri ve saatleri: M8 metro durakları nelerdir? M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı saat kaça kadar açık?

İstanbul’un en yoğun noktalarından birinde yer aldığından M8 metrosu, İstanbul’da en çok kullanılan metrolardan bir tanesidir. M8 metrosu, Anadolu Yakası'nda, toplamda yaklaşık 1,7 milyon kişinin yaşadığı Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlar. Bu hat ile deniz hatları ve diğer raylı sistem hatlarıyla farklı noktalarda entegrasyon sistemi bulunmaktadır. Peki, M8 metro durakları nelerdir?

Haber 2024-01-21 20:57:20

metro durakları isimleri ve saatleri: M5 metro durakları nelerdir? M5 Üsküdar-Çekmeköy metro durakları haritası

M5 Üsküdar-Çekmeköy Hattı, Anadolu Yakası’nın 2. metro hattı olup, Türkiye’nin sürücüsüz metro hatlarındandır. Hat, Üsküdar Meydanı’ndan başlayıp, Ümraniye ilçe merkezinden geçmekte ve Çekmeköy Meydanı'nda son bulmaktadır. İnşa edildiği güzergâh üzerinde yoğun yolcu potansiyeline sahip olan hattın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce raylı sistemler konusundaki plan çerçevesinde sürdürülen çalışmalarla, Sultanbeyli ve Kurtköy bölgesine uzatılması planlanmaktadır. Peki, M5 metro durakları nelerdir?

Haber 2024-01-21 20:55:32

Metrobüs durak isimleri 2024 - Metrobüs durakları nelerdir? Metrobüs saat kaça kadar çalışıyor?

İstanbul şehrinin Avrupa Yakası'nda Beylikdüzü'nden başlayan ve Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'ye kadar toplam 44 durakta hizmet veren metrobüs, megakent İstanbul’da en fazla kullanılan toplu taşıma ağı durumundadır. Günümüzde metrobüs durakları listesini merak edip, ulaşımını buna göre planlamak isteyen kişiler durak isimlerini ve haritasını araştırmaktadır. Peki, metrobüs durakları nelerdir?

Haber 2024-01-21 20:40:11

MASTERCHEF PAPAZ YAHNİ TARİFİ: Papaz yahni nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Meşhur Anadolu lezzeti MasterChef'te

Papaz yahni tarifi, MasterChef'in 158. bölüm fragmanı nedeniyle vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Dokulumazlık oyununda imam bayıldı, perde pilavı, hünkar beğendi, katmer, ayva tatlısı ve papaz yahni yapılacak. Peki, papaz yahni nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef'te yapılan eşsiz Türk yemeği papaz yahni tarifi...

Yemek 23-11-23 21:02

Selçuk Bayraktar duyurdu! TB3, 6'ncı uçuş testini başarıyla tamamladı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracının 6'ncı uçuş testini başarıyla tamamladığını açıkladı. Katlanabilen kanat yapısına sahip olan TB3 SİHA, TCG Anadolu gemisine de iniş ve kalkış yapabilecek.

Haber 14-11-23 23:41

Sarayburnu Limanı'na demirleyen TCG Anadolu gemisi ziyarete açıldı

Sarayburnu Limanı'na demirleyen Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG Anadolu, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla ziyarete açıldı.

Yurthaber 01-11-23 11:37

Madımak otunun faydaları nelerdir? Madımak otunda hangi vitaminler var?

Madımak otu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen, kırmızı renkli, ekşi bir tada sahip bir bitkidir. Geçmişten beri Anadolu'da şifalı bitki olarak kullanılmaktadır. Madımak otunun faydaları arasında kan şekerini dengeleme, idrar söktürücü etki gösterme, antiseptik özellik gösterme ve sindirim sistemini düzenleme yer almaktadır. Peki, madımak otu faydaları nelerdir, ne işe yarar?

Haber 28-08-23 12:27

Dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford, Antalya'ya geldi!

ABD Donanması’nın en yeni, dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford, Antalya'ya geldi. USS Gerald R. Ford, TCG Anadolu gemisi ile Doğu Akdeniz'de tatbikat da düzenledi.

Haber 25-08-23 18:43

Çemenin faydaları nelerdir? Çemen nasıl yapılır?

Uzak doğu ülkelerinde yemeklere tat verilmesi için kullanılan çemen otu yüzyıllardır alternatif tıpta bağırsak sorunlarını gidermek için kullanılır. Ayrıca Anadolu mutfaklarında sık sık tercih edilen çemen otu, solunum hastalıkları ve yüksek ateşlenmenin neden olduğu durumların riskini azaltmada tercih edilen doğal bir besindir. Yapılan araştırmalar, çemen otunun insan sağlığına çok faydalı olduğunu kanıtlamıştır. Çemenin faydaları nelerdir? Çemen nasıl yapılır?

Haber 25-06-23 18:31

Antep fıstığı faydaları nelerdir, tansiyonu yükseltir mi? Antep fıstığında hangi vitaminler var, neye iyi gelir?

Antep fıstığı Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetişen dünyaca ünlü bir kuruyemiş türüdür. Bilimsel adı Pistacia vera olan bu bitki özellikle Gaziantep şehriyle özdeşleşmiştir ve "Antep fıstığı" olarak da bilinir. Antik çağlardan beri yetiştirilen Antep fıstığı zengin tarihi ve eşsiz lezzetiyle dikkat çeker. Antep fıstığı sağlıklı yağlar, protein, lif ve çeşitli vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, Antep fıstığı neye iyi gelir?

Haber 15-06-23 13:44

Gilaburu suyu faydaları nelerdir, nasıl içilir? Gilaburu suyu ne işe yarar, böbrek taşı için nasıl kullanılır?

Gilaburu suyu son yıllarda sağlıklı yaşam trendiyle birlikte popülerlik kazanan bir içecektir. Gilaburu meyvesi Anadolu'nun doğal zenginliklerinden biridir ve genellikle Doğu Anadolu bölgesinde yetişir. Meyvesi kırmızı renkte olan gilaburu yüksek antioksidan içeriğiyle dikkat çeker. Gilaburu suyu bu değerli meyvenin özünü suyla birleştirerek elde edilir ve birçok faydası olduğuna inanılır. Ayrıca gilaburu suyu doğal ve şeker içermeyen bir içecek olarak tercih edilen bir seçenektir.

Haber 25-05-23 09:31

TCG Anadolu, tatbikata katılmak için İzmir Alsancak Limanı'ndan ayrıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu, planlı bir tatbikata katılmak üzere İzmir Alsancak Limanı'ndan ayrıldı.

Yurthaber 16-05-23 07:39

TCG Anadolu gemisi İzmir'den ayrıldı

TCG Anadolu, tatbikata katılmak için İzmir Alsancak Limanı'ndan ayrıldı. Limana 3 Mayıs'ta demirleyen TCG Anadolu, römorkörler ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botların eşliğinde planlı bir tatbikata katılmak için hareket etti.

Haber 15-05-23 21:13

TCG Anadolu, İzmir Alsancak Limanı'na geldi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu, İzmir Alsancak Limanı'na geldi.

Yurthaber 03-05-23 08:48

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı İzmir’de, TCG Anadolu İzmir limanında havadan görüntülendi

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, İzmir limanına demir attı. TCG Anadolu’nun İzmir Körfez’inden geçtiği anlar drone ile görüntülendi.

Yurthaber 03-05-23 08:16

TCG Anadolu, 105 bin 604 kişi tarafından ziyaret edildi!

Dünyanın ilk SİHA ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu bugüne kadar 105 bin 604 kişi ziyaret etti. Gemiyi bugün ise 6 bin 464 kişi gördü.

Haber 26-04-23 22:08

Son dakika: TCG Anadolu yola çıktı! İstanbul Boğazı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamlayarak geçti

Son dakika haberi: TCG Anadolu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında vatandaşların alkışlarıyla Sarayburnu Limanı'ndan ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Boğazından geçiş yapan TCG Anadolu gemisini yanında çocuklarla uğurladı.

Haber 23-04-23 12:05

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, demir aldı! Havadan böyle görüntülendi

Sarayburnu'nda vatandaşların ziyaretine açılan dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, demir aldı. Dev gemi dron ile görüntülendi.

Haber 23-04-23 10:37

Bakan Akar'ın avara komutuyla TCG Anadolu, boğaz geçişi için limandan ayrıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "avara" komutunun ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi yerli ve milli üretim TCG Anadolu, İstanbul Boğazı geçişi için Sarayburnu Limanı'ndan ayrıldı.

Yurthaber 23-04-23 10:35

Sarayburnu Limanı'nda demirleyen TCG Anadolu gemisinde bayram heyecanı! Ziyaretçi sayısı 60 bini aştı

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu görmek isteyen vatandaşlar, bayramın ikinci günü geminin demirlediği Sarayburnu Limanı'na akın etti.

Haber 22-04-23 16:32

TCG Anadolu'da dünyanın konuştuğu özellik! Diğer ülkelerin Türkiye'den talebini açıkladı: Şu anda diyorlar ki...

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu aynı zamanda dünyanın en büyük SİHA gemisi olmasıyla küresel çapta da ilgi odağı haline geldi. Öyle ki, Bakan Varank'ın aktardığına göre birden çok ülke Türkiye'den talepte bulundu. Demirlediği Sarayburnu Limanı'nda günlerdir vatandaşların yoğun ilgisini çeken TCG Anadolu'yla ilgili diğer ülkelerden gelen talebi açıklayan Bakan Varank, geminin bir özelliğinin altını çizerek "Dünyada bu konsepti düşünmüş başka bir ülke yok" dedi.

Haber 22-04-23 10:13

Bayramın ilk gününde de boş kalmadı! TCG Anadolu gemisinde ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturdu

Ramazan Bayramı’nın ilk günü, dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu’yu görmeye gelen vatandaşlar Sarayburnu’nda uzun kuyruklar oluşturdu. İlhan Çelik adlı vatandaş, gemiyi görebilmek için 2.5 saat sırada beklediğini dile getirdi.

Haber 21-04-23 18:28

Sarayburnu Limanı'nda demirleyen TCG Anadolu gemisinde bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı'nın ilk günü, Türk donanmasının hizmetine 10 Nisan'da giren, Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu görmek isteyen vatandaşlar, Sarayburnu'nda uzun kuyruk oluşturdu.

Yurthaber 21-04-23 15:16

Sarayburnu Limanı'nda demirleyen TCG Anadolu gemisine ziyaretçi akını sürüyor

Türk donanmasının hizmetine 10 Nisan'da giren, Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu ziyaret etmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor.

Yurthaber 19-04-23 15:12

TCG Anadolu gemisi, Sarayburnu Limanı'nda ziyaretçi akınına uğradı

Türk donanmasının hizmetine 10 Nisan'da giren Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı'nda vatandaşları ağırladı.

Yurthaber 17-04-23 14:11

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu ziyarete açıldı!

Türkiye'nin en büyük askeri gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu ziyarete açıldı. Sarayburnu Limanı'nda demirleyen gemide basın mensuplarının da katıldığı bir tanıtım turu gerçekleştirildi. Saat 13.00'te vatandaşların ziyaretine açılan 231 metre uzunluğundaki devasa gemi büyük ilgi gördü.

Haber 17-04-23 13:16

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Sarayburnu'na demirledi! Gören telefonuna sarıldı...

Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu'na demirlemesinin ardından vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 17 Nisan'da ziyarete açılacak olan geminin önünde vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yoldan geçerken TGC Anadolu'yu görüp durduğunu söyleyen Murat Ayduru isimli vatandaş, "Motorla geçiyorduk görünce durduk. Tarihi ana tanıklık etmek istedik. Her zaman nasip olmaz." ifadelerini kullandı.

Haber 16-04-23 17:27

Siyasette 'soğan' gündemi! AK Partili Numan Kurtulmuş eleştiriler böyle yanıt verdi: 'Biz Togg diyoruz adamlar soğan diyor'

Soğan fiyatları 14 Mayıs seçimleri öncesi iktidar ve muhalefetin ana gündem maddelerinden biri oldu. Muhalefet cephesi soğanın kilosunun pazarda 30 TL'ye kadar yükseldiğine dikkat çekerken, eleştirilere yanıt AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş yaptığı açıklamada "Biz Togg diyoruz adamlar soğan diyor. Biz TCG Anadolu diyoruz, adamlar sarımsak diyor" diye konuştu.

Haber 13-04-23 10:21

Erdoğan ile Selçuk Bayraktar arasında dikkat çeken 'Kızılelma' diyaloğu! TCG Anadolu töreninden sonra merakla beklenen tarihi sordu

Gerek Türkiye için tarihi bir gelişme olmasıyla gerekse dünyadaki önemiyle dün tüm dikkatlerin üzerinde olduğu TCG Anadolu gemisinin teslim töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Selçuk Bayraktar arasında yaşanan diyalog sosyal medyanın gündemine damgasını vurdu.

Haber 11-04-23 11:59

Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken ABD ve İsrail sözleri: Bakalım ilk kim yapacak?

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu TSK'ya devredildi. Bayraktar TB3'ün 2024'te gemide çalışmaya başlayacağını söyleyen BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Bizden yaklaşık 1 buçuk yıl sonra hatırladığım kadarıyla Amerika Birleşik Devletleri’nden bir duyuru geldi. Biz de buna benzer Bayraktar TB3’e benzer bir uçak yapıyoruz ve ilk biz yapacağız diye, sonra da İsrail’den geldi. Yarış hala devam ediyor. Bakalım ilk kim yapacak?" ifadelerini kullandı.

Haber 10-04-23 19:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle teslim edilmişti! Dünyada ilk... Sosyal medyadan paylaşımlar art arda geldi

Savunma sanayiinde tarihi gün yaşandı. Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle TSK envanterine girdi. 27.4 bin tonluk gemi ve savunma sanayiine ilişkin mesajlar veren Erdoğan, projenin dünyadaki önemine vurgu yaptı. TCG Anadolu'nun teslim edilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den sosyal medyada art arda paylaşımlar geldi.

Haber 10-04-23 18:48

TCG Anadolu kaç metre, özellikleri nelerdir? Yerli SİHA ve İHA'lara ev sahipliği yapacak: İşte TCG Anadolu gemisi özellikleri!

TCG Anadolu Gemisi özellikleri ve kaç metre olduğu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ülkemizin en büyük savaş gemisi yerli SİHA ve İHA'ları taşıyacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından katılımıyla gerçekleşen tören nedeniyle birçok kişi de internette araştırma yapıyor. Peki, TCG Anadolu kaç metre, özellikleri nelerdir?

Haber 10-04-23 15:01

Son dakika | Savunma sanayii için tarihi gün: Dünyada ilke imza atan TCG Anadolu göreve hazır! 27.4 bin ton...

Son dakika haberi: Savunma sanayiinde tarihi gün geldi; Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle TSK envanterine girdi. 27.4 bin tonluk gemi ve savunma sanayiine ilişkin mesajlar veren Erdoğan, projenin dünyadaki önemine vurgu yaparken "Bu tür projelerde elde ettiğimiz deneyimler bize yerli ve milliliği daha fazla olan teknolojileri ülkemize kazandırma imkanı sağlıyor" dedi.

Haber 10-04-23 14:49

Hünnap faydaları nelerdir, günde ne kadar yenmeli? Hünnap meyvesi nerede yetişir, nasıl yetiştirilir?

Hünnap bitkisi son yıllarda popülerlik kazanmış bir süs bitkisi olmakla birlikte aynı zamanda sağlık açısından da birçok faydası bulunan bir bitkidir. Hünnap özellikle Anadolu topraklarında yetişir ve geleneksel tıp uygulamalarında sıkça kullanılır. Son yıllarda yapılan araştırmalar da Hünnap'ın bağışıklık sistemini güçlendirici, sindirim sistemini düzenleyici, antioksidan ve antiinflamatuar özellikleri olduğunu gösterir.

Haber 10-04-23 11:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Bugün teslim edilecek... Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu, donanmanın hizmetine giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü yaptığı konuşmasında bugünü işaret ederek "Uçak gemimizi devreye alıyoruz ve Silahlı Kuvvetlerimize teslim ediyoruz" demişti. TCG Anadolu gemisi teslim töreni bugün yapılacak.

Haber 10-04-23 09:38

MSB, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi 'TCG Anadolu'nun fotoğraflarını paylaştı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek Türkiye'nin en büyük savaş gemisi "TCG Anadolu"nun fotoğraflarını paylaştı.

Haber 09-04-23 21:58

Maydanozun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Maydanoz nelere iyi gelir, cilde ve saça faydaları nelerdir?

Özellikle Avrupa ve Anadolu mutfağının yemeklerine lezzet katmak için kullanılan maydanoz, Akdeniz bölgesinde yetişen yeşil yapraklı bir bitkidir. Hem taze hem de kurutulmuş olarak tüketilebilen bu bitki, hafif bir tada sahiptir. Önceleri sadece çiğ tüketilerek kullanılan bu bitki, yemeklere lezzet katmak için pişirilerek de tüketilmeye başlanmıştır. Faydaları sebebiyle son dönemlerde çaylarda, detox sularında da bu bitkiye sıklıkla başvurulur.

Haber 07-04-23 16:11

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir duyurdu! TCG Anadolu, pazartesi Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu, pazartesi günü Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

Haber 06-04-23 13:51

Menengiç tohumunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Menengiç tohumu nasıl tüketilir, ne işe yarar?

Menengiç ağacında yetişen çitlembik yani menengiç tohumu, killi ve kireçli toprakta yetişir. Ülkemizde kıyı bölgelerinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen menengiç gerek tohumu gerek meyvesi ve gerekse yaprakları insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Menengiç her ne kadar genellikle kahve ya da sabun olarak tüketilse de menengiç tohumu da tüketilebilen bir tohumdur. Peki, menengiç tohumu ne işe yarar, zayıflatır mı?

Haber 30-03-23 17:17

Menengiç faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Menengiç nasıl tüketilir, ne işe yarar, hangi vitaminler var?

Bir kuru yemiş olan menengiç, yabani Antep fıstığı olarak da bilinir. Ülkemizde Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yetişen menengiç genellikle sabun ve kahve yapımında kullanılır. Halk arasında yaban fıstığı, melengiç, çitlembik ya da bıttım olarak ada bilinir. Kurutularak elde edilen menengiç mineral ve vitamin bakımından zengindir. Peki, menengiç faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Haber 30-03-23 17:17

Menengiç yağı faydaları nelerdir, ne işe yarar? Menengiç yağı saça ve cilde iyi gelir mi, nasıl kullanılır?

Menengiç yağı, menengiç ağacının tohumlarından elde edilen doğal bir yağdır. Menengiç ağacı, özellikle Türkiye'nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak yetişen bir ağaç türüdür. Tohumları öğütülerek yağı çıkarılan menengiç yağı, geleneksel tıbbi kullanımlarda ve kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Menengiç yağı, zengin bir besin kaynağıdır ve içerisinde yüksek oranda antioksidan, vitamin ve mineraller bulunur. Menengiç yağı saça ve cilde iyi gelir mi?

Haber 30-03-23 16:39

Urartular nerede kuruldu, başkenti neresidir, özellikleri nelerdir? Urartuların insanlık tarihine katkıları nelerdir?

Anadolu ve yakın çevresindeki coğrafya, insanlığın ilk günlerinden beri farklı toplumların yaşadığı bir bölgedir. Bu bölgede tarihsel süreçte farklı medeniyetler ortaya çıkmıştır. Bu medeniyetlerden biri olan Urartular, yaklaşık 300 yıl boyunca varlıklarını sürdürmüştür. Sanatlar üretimlerinin ve kurdukları şehirlerin bir kısmı günümüze kadar gelmiştir. Peki, Urartular nerede kurulmuştur ve insanlık tarihine katkıları nelerdir?

Egitim 24-03-23 17:50

Bıttım sabunu faydaları nelerdir, ne işe yarar, yüze nasıl kullanılır? Bıttım sabunu nedir, nasıl kullanılır, saç çıkarır mı?

Bıttım sabunu son yılların en popüler doğal ürünlerinden birisidir. Genellikle cilt bakımı ve saç bakımı için tercih edilen bu sabun, özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yetişen bıttım ağacının meyvelerinden elde edilir. Bıttım sabunu içeriğinde bulunan yüksek miktarda antioksidan ve vitaminlerle cildi ve saçları derinlemesine temizler, nemlendirir ve yeniler. Ayrıca içeriğinde bulunan doğal yağlar sayesinde ciltteki sivilce ve diğer problemleri önlemeye yardımcı olur. Bıttım sabunu faydası nedir?

Haber 17-03-23 16:41

Anadolu medeniyetleri nelerdir, Anadolu topraklarında yaşamış kaç uygarlık vardır? Anadolu'da kurulan uygarlıklar ve özellikleri nelerdir?

Medeniyet beşiği olan Anadolu, kadim coğrafyasıyla tarih boyu öne çıkmıştır. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve dolasıyla çok önemli olaylara şahitlik etmiştir. Bu bereketli topraklarda yaşayan medeniyetler, tarih boyunca birbirlerinden etkilenmişlerdir. Ayrıca yaptıkları pek çok eser günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Bu sayede bugün Anadolu’da çok sayıda uygarlığın yaşadığını biliyoruz. Peki, Anadolu'da kurulan uygarlıklar ve özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-23 17:03

Mavi Vatan'ı koruyacak! İşte Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu

Türkiye’nin ilk uçak gemisi olan TCG Anadolu isimli amfibik hücum gemisi görüntüsü ile dosta güven düşmana korku veriyor. Mavi Vatan'ı koruyacak gemi, dünyada ilk kez insansız hava araçlarına iniş kalkış yapabilme imkanı sağlıyor.

Haber 25-01-23 15:12

TCG Anadolu için heyecanlı geri sayım başladı! Savunma Sanayii Başkanı Demir: 'Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak'

TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi'nde Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir incelemelerde bulundu. "Bu, ülkemizin en büyük savaş gemisi olacak ve dünyada bu ölçekte gemiye sahip sadece 12 ülke var. Donanmamız bu gemiyle gücüne güç katacak" diyen Demir, TCG Anadolu'nun yıl sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesinin planlandığını belirtti.

Haber 17-09-22 15:36

Hayati tehlikesi olan trans yağla karıştırılıyor! Tereyağın faydaları ve zararları nelerdir?

Anadolu topraklarıyla özdeşleşen tereyağı, market raflarında yerini alan ve çok kullanılan ürünlerin başında yer alıyor. Son yıllarda zararlarıyla ön plana çıkan margarin gibi trans yağlarla karıştırılan tereyağı ile yapılan yemekler lezzetiyle damak çatlatıyor. Tek başına da kullanılan tereyağı kahvaltı sofralarında da sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle doğal olanının makbul olduğu tereyağının ana maddesi süttür. İnsan sağlığına çok faydası olan tereyağının ölçülü kullanılması gerekmektedir.

Haber 23-03-22 14:03

İlaç kadar faydalı! Doktorlar bile öneriyor: Çiriş otu nedir, çiriş otunun faydaları nelerdir? Çiriş otu neye iyi gelir?

Çiriş otu, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişen faydalı bir bitkidir. Türkiye’nin neredeyse her yerinde yetişen şifa dolu bu bitki vücudu iyileştirirken çiriş otunun suyu sivilceleri yok ediyor. Çiriş otu; sarızambak, dağ pırasası, yabani pırasa, gülik, güllük, kirkiş otu, kirgiç ve çiviş olarak da bilinir.

Haber 16-02-22 13:52