Teknopark Haberleri

Teknopark, Niğde’nin teknoloji yolculuğuna yeni bir boyut kazandırıyor

Teknoloji ile mal ve hizmet üretmek isteyen girişimcileri çatısı altında toplayan Niğde Teknopark, tarımdan savunma sanayisine kadar geniş bir yelpazede sektörlerin teknolojik potansiyelini harekete geçiriyor.

Yurthaber 2024-04-26 11:55:50

İstanbul'da yapay zeka lisesinin kurulması için çalıştay düzenlendi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teknopark İstanbul işbirliğiyle düzenlenen "Yapay Zeka Lisesi Kurulum ve İçerik Geliştirme Çalıştayı"nda, akademisyenler, bilişim öğretmenleri ve sektör temsilcilerince, yapay zeka lisesinin içeriğinin geliştirilmesi, müfredatının tasarlanması, hangi derslerin okutulması gibi konular ele alındı.

Yurthaber 2024-04-25 14:12:04

ASO Teknopark AŞ Başkanlığı görevini yeniden Seyit Ardıç üstlendi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden seçildi.

Yurthaber 2024-03-29 10:24:07

Teknopark İstanbul'a Mercury Awards'tan 2 uluslararası ödül

Teknopark İstanbul, Mercury Awards'ta Kurumsal İletişim ve Pazarlama Alanında 2 uluslararası ödüle layık görüldü.

Yurthaber 2024-02-12 13:51:59

Son dakika | Erdoğan'ın 'konservatuvar ve teknopark sözleri dikkat çekti! Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan kültür-sanat alanındaki üretim seviyesiyle ilgili mesajlar verdi. Konservatuarlar ile teknoparkları karşılaştıran Erdoğan, konuya 'ideolojik kabileler' çıkışıyla dikkat çekti. Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini de bir bir takdim etti.

Haber 20-12-23 15:23

Türkiye’nin ilk uçak fabrikası yeniden doğdu! ‘Birçok alanda faaliyet gösterecek’

Tomtaş İcra Kurulu Üyesi Ali Ekşi, “Tomtaş ailesi dünyanın en önemli havacılık firmalarından Tusaş, Kayseri’deki 70 yıllık havacılık birikiminin imtiyaz sahibi Asfat, Orta Anadolu’nun en büyük teknoloji geliştirme bölgesi Erciyes Teknopark ve Kayserili iş adamlarından oluşmaktadır. Ülkemizin sahip olduğu girişimcilik kültürü, jeostratejik konumu, neredeyse 100 yıllık havacılık birikimi ile sahip olduğu rekabet gücü ve hiçbir zaman sınırlanamayan potansiyeli Tomtaş’ı doğurmuştur." dedi.

Haber 04-12-23 20:45

Bursa Teknopark’tan TÜBİTAK Ar-Ge eğitimi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bursatto ve Bursa Teknopark iş birliğinde “TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Yurthaber 08-11-23 11:33

Giresun Teknopark'a yurt içi ve yurt dışından 40 firma başvurdu

Giresun Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne (Teknopark) başvuruda bulunan 40 firmadan 8'i faaliyetlerine başladı.

Yurthaber 06-11-23 11:56

Gayrimenkul endüstrisinin ilk girişimcilik merkezi açılıyor

GYODER ve YTÜ Yıldız Teknopark iş birliğiyle GYODER YTU Startup House-Proptech HUB Girişimcilik Merkezi hayata geçiriliyor. Co-working imkanı sunacak merkez; yatırım fonları, bireysel yatırımcılar, proptech girişimcileri ve bu teknolojilere ihtiyaç duyanları bir araya getirecek.

Egitim 01-09-23 12:20

Mersin Teknopark firmaları ’e-ticaret’ ile büyüyor

Dijital alanda yaşanan değişimle birlikte elektronik ticarette yaşanan gelişmelerin doğurduğu yeni iş modellerinden olan e-pazaryerleri, hızla gelişerek değişime yön veren önemli bir piyasa aktörü haline gelmeye devam ediyor.

Yurthaber 16-05-23 11:42

Malatya Teknokent konteynerler hizmete girdi

Malatya’nın Battalgazi ilçesi İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesinde depremzedeler için yapılan 10 bin 500 kişilik konteyner kent hizmete sunuldu.

Yurthaber 15-03-23 10:13

Niğde'de TC Kimlik Kartı ve Yüz Tanıma ile Mobilde Ödeme Hackathonu başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Teknopark iş birliğinde düzenlenen "TC Kimlik Kartı ve Yüz Tanıma ile Mobilde Ödeme Hackathonu" başladı.

Yurthaber 04-11-22 13:58

Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları başkentte gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve İvedik OSB Teknopark Ankara iş birliğinde ilk defa "Teknopark Ankara-Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları" düzenlendi.

Haber 03-11-22 07:27

İGÜ 2022-2023 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi

İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin: - "Önümüzdeki dönemde önceliğimiz tematik araştırma alanlarını geliştirmek. Satpark, Teknopark ve Sosyopark yapılanma çalışmalarımızla araştırma üniversitesi olma vizyonumuzu genişleteceğiz"

Yurthaber 05-10-22 09:48

Teknopark İstanbul, Dragon Festivali’nde Fun Sports kategorisinde 3. oldu

Teknopark İstanbul, Dragon Festivali’nde Fun Sports kategorisinde 3. oldu

Yurthaber 27-09-22 16:00

Teknopark İstanbul TEKNOFEST Karadeniz’de

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: - "Toplumda teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan TEKNOFEST Karadeniz'in bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz"

Yurthaber 31-08-22 14:57

Siber güvenlik lisesi tercihte ön sıralarda yer alıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç: - "Türkiye'nin ilk ve tek siber güvenlik lisesi Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl da Millî Eğitim Bakanlığı LGS tercih sıralamasında yüzde 1'lik dilimde yer aldı"

Yurthaber 12-08-22 11:02

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Teknopark İstanbul'a ziyaret:

"Sadece Türkiye'ye de değil bütün dünyaya şu anda buradan teknoloji üretir ve ihraç eder konuma gelmiş durumdayız" - "İçinde bulunduğumuz merkez, binaların çok ötesinde, 2053'ün, 2071'in teknoloji vizyonunu şekillendiren yerlerden birisi. Bizim için son derece kritik"

Yurthaber 05-08-22 20:56

MEB ile Teknopark İstanbul arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: - "Eğitim verilen tüm alanlarda, mesleki eğitimde üretim kapasitesi devasa noktalara ulaştı. 200 milyonluk gelirlerden şu anda 1 milyar 161 milyonluk gelirle 2021 yılını kapattık" - "Şu anda eğitim vermiş olduğumuz tüm mesleki eğitim alanlarında sektörün en güçlü temsilcileriyle iş birliği yapıyoruz. İş birliği yapmadığımız tek bir mesleki eğitim alanı yok"

Yurthaber 02-08-22 18:33

LGS sınavında yüzde 1'lik dilime girenlerin tercihi; Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Teknopark İstanbul bünyesindeki Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MTAL, dünyada yaşanan siber saldırıların Türkiye'ye olan etkisinin en aza indirilmesi; kalıcı, sürdürülebilir, yerli ve milli çözümler üretilmesi için gerekli olan eğitimin verilmesi amacıyla kuruldu

Yurthaber 28-07-22 13:18

Teknopark İstanbul, sportif başarılara imza atmayı sürdürüyor

Dragon Festivali’nde Teknopark İstanbul çalışanlarından oluşan kürek takımı, Havelsan, Marfre Sigorta ve Buz Mavi’nin sıralandığı listede dördüncü oldu

Yurthaber 20-06-22 14:33

Teknopark İstanbul'da Türkiye'nin ilk tıbbi aromatik bitki dijital kütüphanesi kuruluyor

Teknopark İstanbul'da Türkiye'nin ilk tıbbi aromatik bitki dijital kütüphanesi kuruluyor

Yurthaber 03-06-22 18:06

BAE savunma sanayi yetkililerinden, Teknopark Ankara'ya ziyaret

BAE savunma sanayi yetkililerinden, Teknopark Ankara'ya ziyaret

Yurthaber 31-05-22 19:03

Yapay zeka odaklı startuplar iş dünyası ile buluşuyor

Teknopark İstanbul, kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıyla gerçekleştirdiği girişimci-yatırımcı ve firma buluşmasının 4'üncüsünü 7 Haziran 2022'de düzenleyecek

Yurthaber 26-05-22 15:49

Teknopark ne demek? Teknopark kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Teknopark kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Teknopark ne demektir?

Egitim 23-05-22 21:48

Teknopark İstanbul'dan Biyoküp Kuluçka Merkezi için bilim insanı ve girişimcilere çağrı

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: - "Proje ile girişimcilerimize, altyapı kullanım imkanına ek olarak teknik destek ve mentorluk vereceğiz" - İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi Koordinatörü Prof. Dr. Cengizhan Öztürk: - "Girişimci firmalarımızı ve bilim insanlarımızı cesur projeleri ile başvurmaya davet ediyoruz"

Yurthaber 23-03-22 12:35

Girişimcilerle down sendromlu gençler, Teknopark İstanbul'da bir araya geldi

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: - "Sosyal sorumluluk duygusuyla down sendromlu bireyleri anlamak, onların hayatlarını kolaylaştırarak bu gençlerin iş ve sosyal yaşamda rol alması için yardımcı olacağız"

Yurthaber 20-03-22 11:41

3 milyar dolarlık ihracat hamlesi! İlk hedef Fransa ve Almanya

Teknoloji girişimcilerinin ilk adreslerinden olan YTÜ Teknopark, 2025 hedefleri kapsamında halihazırda 1 milyar dolar olan ihracat rakamlarını 3 milyar dolara çıkarmak için çalışmalara başladı. YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, yeni hedeflerinin Avrupa pazarı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin girişimcilerini, teknoloji liderlerini, teknoloji üretenlerini Avrupa pazarına yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Finans 11-03-22 14:51

YTÜ Yıldız Teknopark, Türkiye'nin 2025 Vizyonuna ışık tuttu

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz: -"Türkiye'nin vizyonuna yakışır şekilde dünyaya açılma, bölgede ve dünyada liderlik yapma vizyonumuz var" - YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman: -"İhracat gelirimizi en yakın zamanda 3 milyar dolar seviyesine çıkarmak istiyoruz"

Yurthaber 10-03-22 09:36

Teknopark İstanbul, teknoloji girişimcilerini Barcelona'da tanıtıyor

Teknopark İstanbul, teknoloji girişimcilerini Barcelona'da tanıtıyor

Yurthaber 02-03-22 11:34

Girişimciler ve yatırımcılar Teknopark İstanbul'da bir araya geldi

Girişimciler ve yatırımcılar Teknopark İstanbul'da bir araya geldi

Yurthaber 18-02-22 15:19

GOSB Teknopark'tan firmalara İngiltere üzerinden dünyaya ihracat imkanı

Londra'nın simge binası The Shard'da GOSB Teknopark bünyesinde kurulan Blink UK ofisinde, Türkiye'deki teknoparklarda yer alan teknoloji ve sanayi şirketlerine, ihracatın yanı sıra vize, firma kuruluşu, marka tescili, depo ve lojistik gibi pek çok hizmet uygun koşullarda sunuluyor - GOSB Teknopark Blink Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Bildirici: - "Derdimiz, firmayı hemen götürmek değil, onların öncelikle eksikleri varsa veya yapmaları gereken birtakım çalışmalar varsa bunları tamamlamaları"

Yurthaber 19-01-22 13:00

Teknopark İstanbul, yeni girişimci adaylarını bekliyor

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: - "Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı'na başvurular 31 Aralık'a kadar uzatıldı"

Yurthaber 23-12-21 13:45

Cube Incubation'ın 7 girişimcisi 475 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: -"Mentorluk programlarımız, yatırımcı buluşmalarımız, yeni hızlandırma programlarımız ve destek ofislerimizle derin teknoloji girişimcilerinin finansmana erişim ihtiyaçlarını çözmek için çalışmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 19-11-21 10:58

Teknopark İstanbul Uluğ Bey Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: - "Ödüllerimiz Teknopark İstanbul'da yer alan firmaların Argeportala kayıtlı verileri baz alınarak, Değerlendirme Kurulu üyelerinin takdirleriyle belirlendi, 2020 yılında en çok gelişim gösteren firmalara ödüllerini takdim ettik"

Yurthaber 28-10-21 11:11

Teknopark İstanbul girişimcileri, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda projeleriyle öne çıktı

Teknopark İstanbul girişimcileri, 4 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya alarak Teknopark İstanbul’un etkinliğine katılan kurumlar arasında en fazla altın madalya kazanan kurum olmasını sağladı

Yurthaber 29-09-21 14:50

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Prometeon Ar-Ge Merkezi açılışında konuştu:

"Ülkemiz güçlü finans sistemi, istikrarlı makroekonomik yapısı ve cazip teşvikleriyle yatırımcılar için dünyanın en karlı ve güvenli limanı" - "Özel sektörü Ar-Ge'ye teşvik için kuşatıcı ekosistem inşa ettik. Teknopark sayısı 89'a, Ar-Ge merkezi sayısı 1251'e, tasarım merkezi sayısı ise 345'e ulaştı"

Yurthaber 09-09-21 13:42

Türk bilim insanlarınca geliştirilen nanomoleküllü diş macunu ile diş fırçası seri üretime hazırlanıyor

Gebze Teknik Üniversitesi Teknopark bünyesinde geliştirilen macun ile fırça birlikte kullanıldığında, zararlı bakteri ve mikropları 3 dakika fırçalama ile yüzde 99 oranında temizleyebiliyor - GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Durmuş: - "Günümüzde iç piyasada kullanılan diş macunlarının hemen hemen tamamının yurt dışından ithal edilen ürünler olduğu göz önüne alındığında, önerilen bu proje kapsamında yerli ve milli bir diş macunu ve fırçanın geliştirilmiş olması bu konudaki ithalatın azalmasını sağlayacak" - "Bu diş macununun Kovid-19 üzerine öldürücü etkisiyle ilgili testler devam ediyor"

Yurthaber 13-07-21 11:07

Teknopark İstanbul'dan BİGGCUBE programıyla 9 girişime toplamda 1,8 milyon TL hibe

Programa 477 başvuru alındı ve 106 girişimci adayına eğitim ve danışmanlık programlarında destek verildi

Yurthaber 05-07-21 11:34

Türkiye'nin verisinin güvenliğini Türkiye'nin Switchi sağlayacak

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: - "Bugünden itibaren hem Türkiye'ye hem de tüm dünyaya switch noktasındaki tecrübe ve kalitemizi hep birlikte göstereceğiz" - Pnetworks Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen: - "Bu ürüne 'Türkiye'nin Switch'i dedik çünkü Türk mühendisliğinin birikimi neticesinde önce bir dertlenmeden fikre, fikirdense ürüne geldi. Bu bizim için bir başlangıç noktası" - Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: - "Ürünün kullanılmasıyla ilgili çalışmaları başlattık, denedik ve başarılı olduğunu gördük. Bundan sonraki süreçte de yerli switch'leri kullanarak desteğimizi sürdüreceğiz"

Yurthaber 02-04-21 13:32

Orman Haftasında Erciyes Teknopark’da fidanlar toprakla buluştu

Orman Haftası kapsamında Erciyes Teknopark tarafından fidan dikme etkinliği düzenlendi.Etkinlik çerçevesinde Erciyes Teknopark Yerleşkesinde Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.

Yurthaber 30-03-21 16:05

Samsun’da Tarım Teknoparkı kurulması düşünülüyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Fehmi Yazıcı, “Samsun Teknopark ve Samsun Üniversitesi’yle İleri Tarım Teknolojileri Uygulama ve Araştırma İstasyonu ya da Tarım Teknoparkı kurma fikrimiz var” dedi.Türkiye Patent Hareketi Platformu’nun; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Teknopark, Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) iş birliğiyle düzenlediği “Marka Şehir Samsun Yerli Üretim ve Patentlerin Ekonomiye ve İhracata Katkısı” konulu çevrimiçi konferans, sektörün ve kamunun yetkili isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Proje ve Teknoloji Ofisi Müdürü Prof.

Yurthaber 25-03-21 10:38

Motorin testleri yerli kitlerle yapılabilecek

OSTİM Teknopark bünyesinde üretilen ve motorinin standartlara uygunluğunu ortaya koyan test kitleri ile bu alandaki dışa bağımlılığın önüne geçildi - Yerli test kitleri ile test maliyetlerinde yüzde 50’lere varan azalma sağlandı

Yurthaber 18-03-21 12:25

Motorin testleri yerli kitlerle yapılabilecek

OSTİM Teknopark bünyesinde üretilen ve motorinin standartlara uygunluğunu ortaya koyan test kitleri ile bu alandaki dışa bağımlılığın önüne geçildi - Yerli test kitleri ile test maliyetlerinde yüzde 50’lere varan azalma sağlandı

Yurthaber 18-03-21 12:25

GSO’nun ur-ge ve hiser projelerinden ihracata destek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından başlatılan, Gaziantep Gıda Kümesi UR-GE Projesi ve Gaziantep Yazılım ve Bilişim Kümesi Projesi (HİSER) firmaların ihracatının artması, pazarlarının çeşitlendirilmesi ve rekabetçilik seviyelerinin yükseltilmesine destek oluyor.Ticaret Bakanlığı’nın yüzde 75 oranında destek sağladığı ’Gaziantep Gıda Kümesi’ UR-GE Projesi ve ‘Gaziantep Yazılım ve Bilişim Kümesi Projesi’ HİSER Projesi kapsamında bugüne kadar toplam 35 firma ile proje faaliyetleri gerçekleştirildi.Gaziantep Gıda Kümesi UR-GE Projesi kapsamında 2 gün süren ve 19 firmanın katıldığı online eğitimde; Uluslararası Pazar Araştırması Raporu Hazırlama, Rakip Ülkelerin ve Türk Ürünlerinin Pazar Payı Tespiti, 4 Kriterli Hedef Pazar Seçme Yöntemi, İthalatçıları Tespit Etme, Ticaret Bakanlığı Hizmet ve Desteklerinden Faydalanma ve Farklı Sektördeki Alıcı Firmaların Hazır Listelerine Ulaşma konuları anlatıldı.GSO’nun Gaziantep Teknopark işbirliğiyle yürüttüğü Gaziantep Yazılım ve Bilişim Kümesi HİSER Projesi kapsamında ise İhtiyaç Analizi Kapanış Toplantısı düzenlendi.

Yurthaber 06-03-21 10:08

Bartın Üniversitesi öğrencilerine “Benim İşim Girişim” yarışmasından ödül

Bartın Üniversitesi öğrencileri, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen “Benim İşim Girişim” iş fikri yarışmasında yüzlerce proje arasından ödül almaya hak kazandılar.Teknoloji tabanlı iş fikirlerini ve genç girişimcileri desteklemek amacıyla Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen “Benim İşim Girişim” iş fikri yarışmasının sonuçları açıklandı.

Yurthaber 27-02-21 18:21

ERÜ’de “3.Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı” Başladı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Erciyes Teknopark tarafından “3.Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı” düzenlendi.

Yurthaber 23-02-21 13:52

Erciyes Teknopark pandemide de hiz kesmedi

Erciyes Teknopark, 2020 yılında hayatın her yönden değiştiği pandemi koşullarında da çalışmalarına yeni hedefler ile devam etti.Erciyes Teknopark’ın 2020 yılında yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.

Yurthaber 17-02-21 10:24

TÜBİTAK’tan Patentli Teknolojiler için Sanayiye %75’e Varan Destek

Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde (teknoparklarda) geliştirilen patentli teknolojilerin sanayi kuruluşlarınca edinimine ilişkin yapılan masraflar için TÜBİTAK tarafından sanayiye destek verilecektir.TÜBİTAK tarafından ikinci kez çağrıya çıkılan Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Recai Kılıç şunları söyledi:” Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı kapsamında patentlerin kullanım haklarını lisanslayan veya devir yoluyla kullanım haklarını tamamen sahiplenen sanayi kuruluşları, patent sahibine ödeyecekleri tutarların %75’ine kadarını TÜBİTAK’tan geri alabilecektir.

Yurthaber 11-02-21 14:06