Yuzde 25 Kira Artisi Haberleri

Merkez Bankası yüzde 25 kira zam sınırını takibe aldı! 1 Temmuz'da değişiyor: 'Son seviyelere yaklaştık'

Kirada yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Peki yüzde 25 zam sınırı kaldırılacak mı? Kira fiyatları gerileyecek mi? Merkez Bankası’nın PPK özet metninde kritik bir ipucu geldi. Banka, “Kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan regülasyonun yakın gelecekte yürürlükten kalkacak olmasının kira enflasyonuna etkisi de yakından takip edilecektir” dedi. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı kira sınırlaması için merak edilen sorulara yanıt verdi.

Finans 2024-05-07 08:10:52

Kiracı ve ev sahiplerinin gözü bu kararda: Yüzde 25 sınırı kalkarsa zam oranı ne olacak?

Ev sahipleri ve kiracıların gözü kirada yüzde 25 sınırının uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin kararda. Meclis'in konut mesaisi bu hafta başlıyor. Kira sınırı düzenlemesinin de görüşülmesi gündemde.

Finans 2024-04-16 12:33:47

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Tüm kira sözleşmeleri e-Devlet’e geliyor: Meclis'te bayram sonrası yoğun mesai

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 31 Mart yerel seçimleri ve Ramazan Bayramı için verdiği ara 16 Nisan Salı günü sona erecek. Mesaiye hızlı bir başlangıç yapacak parlamentonun önünde birçok kritik madde olacak. Genel Kurul’da kısa bir süre sonra sona erecek kirada yüzde 25 sınırlaması, kira sözleşmeleri ve kripto para yasası gibi konular görüşülecek.

Finans 2024-04-09 10:25:06

Son dakika | Nisan ayı kira artış oranı belli oldu!

TÜİK, enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 57,50 oldu. Konutlarda ise yüzde 25 zam sınırı temmuz ayına kadar devam ediyor.

Finans 2024-04-03 10:10:49

Son dakika | Mart ayı kira artış oranı belli oldu! Yüzde 25 zam sınırı tartışması devam ederken beklenen rakam açıklandı

Son dakika haberi: Gözler TÜİK'teydi, beklenen açıklama geldi. Şubat ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte 'Mart ayında kira artış oranı ne kadar olacak?' sorusu da yanıtını buldu.

Finans 04-03-24 10:17

Kirada yüzde 25 zam sınırı rotayı yurt dışına çevirtti! Kadıköy'de 1+1 yerine Amerika'da 2 katlı ev... Ayda 2 bin 500 dolar getiri

Son zamanlarda gayrimenkul sektöründe dikkat çeken hareketlilik yaşanıyor. Yurt dışından ev alan Türk yatırımcıların sayısı her geçen gün artıyor. Düşük vergi ve dolar bazlı yüksek kira getirisi için rotayı yurt dışına çeviren gayrimenkul yatırımcıları, en çok Amerika, İngiltere ve Dubai'yi tercih ediyor. Peki yatırımcının yurt dışına çıkış sebebi ne? Yurt dışından ev almanın avantajları ve kira getirisi nedir? İşte detaylar...

Finans 29-02-24 09:28

Yüzde 25 kira artış sınırı kaldırılacak mı? Adalet Bakanı'ndan yeni açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili yeni açıklama geldi. Yüzde 25 sınırı uzatılacak mı?

Finans 27-02-24 13:57

Kira sınırı gündemdeyken bir talep de gıda ve tüketim malzemeleri için geldi! 'Tavan fiyat uygulansın'

Kira artışlarına yüzde 25 sınırı tartışmaları sürerken Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı'ndan hükümete yeni çağrı geldi. Yazgan, gıda ve tüketim malzemeleri için de düzenleme talep etti.

Finans 27-02-24 11:54

Kiralardaki 'yüzde 25' sınırlaması uzatılacak mı? Bakan Tunç'tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralarda fahiş artışın önüne geçmek için uygulanan yüzde 25 sınırlamasıyla ilgili açıklama yaptı. Temmuz'da dolacak uygulamayla ilgili Bakan Tunç "1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" dedi.

Finans 24-02-24 23:12

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışı için yeni önlem: Boş evlerden daha çok vergi alınacak

Kira artışının önüne geçmek için hükümet bir kez daha kolları sıvadı. Yüzde 25 kira artışı sınırı kira zamlarına çare olmayınca yeni formüller gündeme geliyor. Bunlardan biri de boş tutulan evlerden daha fazla vergi alınması. Peki bu durum kira artışını nasıl etkiler? Faruk Erdem canlı yayında bu formülle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte yeni formülün detayları...

Finans 13-02-24 10:15

Fiyatlar Miami ile yarışıyordu, o kentte rüzgar tersine döndü! Yeni rota Dubai ve Sırbistan: 1500 dolara...

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.

Finans 11-02-24 10:06

Yüzde 500 zam isteyen dükkan sahibinden kiracısına: Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık

Yüksek enflasyon ve beraberinde gelen yüksek kira artışları sonrası hükümet konutlarda yüzde 25 zam sınırı koymuş, iş yerleri içinse enflasyon TÜFE ortalamasından hesaplanmaya devam etmişti. Bu süreçte çok sayıda mal sahibi ve kiracı tartışması yaşandı. Son örneği ise Pendik'te meydana geldi. Yüzde 500 zamla kirayı 50 bin lira yapmak isteyen dükkan sahibi kiracısını, "Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık" diyerek tehdit etti.

Finans 07-02-24 14:47

Kirada Temmuz karmaşası! ‘Yüzde 25 sınırı bizi bağlamaz…’ Kontrat dışı sözleşme imzalatıyorlar

Temmuz ayına kadar devam edecek yüzde 25 kira zammı sınırlamasının uzatılıp uzatılmayacağı hem kiracılar hem de ev sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Konu şimdilik muallakta kalsa da ev sahiplerinin sözleşmelere yeni ek madde eklettiği ortaya çıktı. “Kanunların belirlediği yüzde 25’lik zam sınırı yeni zam döneminde bağlayıcı olmayıp, kiraların enflasyon oranında artırılması” gibi maddeler kira sözleşmelerine girdi.

Finans 23-01-24 08:42

Ev sahiplerinden kira artışı için yeni yöntem: Talepler arttı

Devletin belirlediği yüzde 25 kira artışı az bulan ev sahipleri yeni yollar araştırmaya başladı. Kira tespit davaları 5 yılı dolduran kiracılara açılabildiği için ev sahipleri yönünü 'uyarlama' davalarına çevirdi. Hukukçular bu davalarda artış yaşandığını kaydetti.

Finans 21-01-24 14:47

Lisanslı depolarda saklanacak ürünlere verilecek destekler belirlendi

Lisanslı depolarda muhafaza edilecek tarım ürünleri için ton başına aylık 6-30 lira kira, 25-100 lira nakliye ve 6-50 lira analiz desteği ödenecek.

Finans 06-01-24 11:01

'Mehmet Şimşek'in sorunu bu...' diyerek vatandaşı uyardı! 'Piyasayı karıştıracaklar, iyi niyetliler kazıklanacak cinlikler çıkacak'

Son dönemde en çok gündeme gelen bakanlardan biri Mehmet Şimşek! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde %25 kira sınırının kalkacağına yönelik sözler söylediği iddia edilmiş fakat bu iddia yalanlanmıştı. 2024 zamları öncesinde tapu harçları konusunda yeni bir atılım yapmak isteyen Şimşek, ikinci ve üçüncü evini alanlardan alınacak vergi miktarını artırma konusunda kararlı.

Finans 27-12-23 09:35

'Kira zammında yüzde 25 sınır kaldırılacak' iddiası gündem olmuştu! DMM'den Mehmet Şimşek açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kira zamlarında uygulanan yüzde 25 sınırın kaldırılacağını söylediği iddia edilen ifadelerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada iddianın manipülasyon içerdiği aktarılırken, Bakan Şimşek'in düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini ifade ettiği belirtildi.

Finans 26-12-23 08:09

İstanbul'dan İstanbul'a kira göçü başladı! Ocakta 2 bin liraydı şimdi 20 bin lira...

Artan enflasyon beraberinde kira fiyatlarının artmasına neden olmuştu. Hükümet önlem olarak yüzde 25 zam sınırı koysa da işleyişte bu karar her yerde geçerli olmadı. Özellikle İstanbul'da kira zamları devam ederken daha ucuz bir yere taşınmak isteyenler nakliyecilere fazladan mesai yaptırdı. Ocak-Aralık ayı arasındaki artış miktarı ise dudakları uçuklattı.

Finans 25-12-23 22:02

Kiralarda yüzde 25 sınırı kaldırılacak iddiasına yalanlama geldi! İletişim Başkanlığı duyurdu: Alınmış bir karar yok!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yüzde 25 kira zammı sınırının 2024 yılında kaldırılacağına yönelik açıklama yaptığı iddiası gündem yarattı. Söz konusu iddiaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. Söz konusu iddialar yalanlandı.

Finans 25-12-23 16:10

'Adil değil' Mahkemeden yüzde 25 kira zammı ile ilgili emsal niteliğinde karar! 'Değer kaybının tespiti istenmiştir'

Son dönemlerde konut kiralarındaki artış herkesin gündeminde. Bu artışlara yönelik önlem amacıyla yürürlüğe sokulan konutlarda yüzde 25'lik zam sınırlaması da halen konuşulmaya devam ediyor. Son olarak konuyla ilgili mahkemeden emsal niteliğinde bir karar geldi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranının yüzde 25 olarak uygulanmasının "adil" olmadığına hükmetti.

Finans 20-12-23 15:46

ARALIK AYI 2023 KİRA ARTIŞ ORANI! TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu?

Kira artış oranı TÜİK enflasyon oranı açıklaması sonrası merak konusu oldu. Yüzde 25 kira sınırlaması da Temmuz 2024'e kadar devam edecek. Bahsi geçen rakamlar kira kontratı dolan kiracıları ve ev sahipleri için büyük önem arz ediyor. Peki, TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu, yüzde kaç? İşte 2023 Aralık ayı Kira artış oranı...

Finans 04-12-23 10:18

Kiracılara ihbarname gönderildi: Vakıflar Genel Müdürlüğü 7 kat zam yaptı! Fahiş zamları Erdoğan da gündeme getirmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da son günlerde dile getirdiği fahiş kira fiyatları gündemden düşmüyor. Kira zamlarında yüzde 25 sınırı uygulaması hayata geçse de birçok kiracı fahiş fiyatlar ödemeye devam ediyor. Bu sırada Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracılarına 7 kat zam yaptığı ortaya çıktı.

Finans 28-11-23 09:26

KİRA ARTIŞ ORANI 2023 KASIM AYI: TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu? TÜİK enflasyon oranı belli oldu

Kira artış oranı, son dakika olarak açıklanan TÜİK enflasyon oranı ile belli oldu. TÜFE ve ÜFE'nin belirlendiği rakamlar memur, emekli, çalışanlar, ev sahibi ve kiracıları da yakından ilgilendiriyor. Öte yandan yüzde 25 kira sınırlaması da Temmuz 2024'e kadar devam edecek. Bahsi geçen rakamlar kira kontratı dolan kiracıları ve ev sahipleri için büyük önem arz ediyor. Peki, TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu? Kira zammı ne kadar oldu? İşte 2023 kira artış oranı...

Finans 03-11-23 10:10

KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI 2023! TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne zaman oldu, kira zammı ne kadar? TÜİK enflasyon oranını açıkladı!

Kira artış oranına yön verecek son dakika açıklaması TÜİK tarafından yapıldı. Bilindiği üzere kira artışına yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme Temmuz ayına kadar sürüyor. Açıklanan rakamlar kontrat süresi dolan ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor. Peki TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne zaman oldu, kira zammı ne kadar? İşte 2023 Kasım ayı kira artış oranı...

Finans 03-11-23 10:05

Dikkat! Milyonları ilgilendiriyor: Kiraya yüzde 25'in üzerinde zam yapan ev sahibi için mahkemeden dikkat çeken karar

İzmir'de mahkeme, tüm ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren bir karara imza attı. Kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak belirlenen yüzde 25 artış üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi, mahkeme tarafından "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. Mahkemenin bu kararının ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında emsal teşkil etmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Haber 30-10-23 12:30

Yer: İstanbul! Ev sahibi ve emlakçıdan akılalmaz oyun: 'Farklı bir tarihte imzalamışım gibi...'

Konutlarda kira zammı bu yılda yüzde 25'e sabitlendi ama bazı ev sahipleri fazlasını istemeye devam ediyor. 1+1 evinin kirasını 5 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkarmak isteyen Nuray Akbulut'un ev sahipleri gibi... Akbulut o talebi kabul etmedi ama iddiasına göre tahliye taahhütnamesi imzalatıldı. Yaşadıklarına isyan eden kadın 'Oyuna geldim' dedi.

Haber 12-10-23 07:44

20 yıllık kiracısından yüzde 500 zam isteyince... Astığı pankart olay oldu: Beni komşularıma rezil etti

İş yeri sahibi tarafından kirasına yüzde 500 zam yapılmak istenen kiracı şaşkına döndü. 3 bin 200 TL olan iş yeri kirası için 25 bin TL kira istenmesine tepki gösteren kiracı, dükkanın camına pankart astı. İş yeri sahibi ise "Beni komşulara karşı rezil ediyor. Avukata verdim, mahkemeye gideceğiz." diye konuştu.

Finans 21-09-23 12:25

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugün başlıyor! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Artan enflasyon ve gelen zamlarla birlikte kira fiyatlarının da uçuşa geçmesi ev sahipleri ile kiracılar arasında çok büyük sorunlar yaşanmasına neden olmuştu. Gayrimenkul anlaşmazlıklarında bugünden itibaren ise arabulucuk dönemi başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sürecin nasıl işleyeceğini anlattı. Bakan Tunç, iki tarafın anlaşması halinde yüzde 25 sınırının aşılabileceğini söyledi. İşte detaylar…

Finans 01-09-23 07:41

'Yüzde 25 sınırı aşılabilir' dedi, şartı açıkladı! Kira zammıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Zorunlu arabuluculuk dönemi yarın başlıyor

Kira anlaşmazlığında yeni dönem yarın başlıyor. 1 Eylül itibarıyla başlayacak olan zorunlu arabuluculuk dönemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 ay içinde uzlaşma sağlanırsa mahkemeye gidilmeyeceğini, tarafların anlaştığı takdirde yüzde 25 sınırının aşılabileceğini söyledi. Süresiz nafaka tartışmalarına ilişkin de konuşan Adalet Bakanı, aile hukukunu sil baştan ele alacaklarını ifade ederek ''Boşanma, tazminat, nafaka sorunları ile ilgili arabuluculuk olabilir'' dedi.

Finans 31-08-23 12:28

Bakan Tunç canlı yayında açıkladı! Kira zammında yüzde 25 sınırı, süresiz nafaka...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, canlı yayında kira zammı, kira davalarında arabuluculuk sistemi ve süresiz nafaka konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, kira artışında yüzde 25 sınırlaması devam edecek mi? Süresiz nafaka kalkacak mı?

Finans 16-08-23 12:07

Bu ay kiraya ne kadar zam yapılabilecek? Ağustos ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE-TÜFE'ye göre Ağustos 2023 kira zammı hesaplama örneği

Ağustos ayı kira zammının ne kadar olacağı tüm ev sahipleri ve kiracıların gündeminde. Ev sahibi ve kiracı arasındaki kira sözleşmelerinde kira zammı oranını belirleyen TEFE TÜFE verileri, Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından düzenli olarak açıklanıyor. Ancak bir süredir fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında kira artışlarında yüzde 25 sınır bulunuyor. Peki, bu ay kiraya en fazla ne kadar zam yapılabilecek? TEFE-TÜFE'ye göre Ağustos 2023 kira zammı hesaplaması nasıl olacak? İşte tüm detaylar

Finans 03-08-23 10:06

Kiralardan sonra yeni kriz! Birçok yerde aidatlar kiraları geçti: 'Üsküdar'da 25 bin TL, Kadıköy'de bin dolar'

Artan kira fiyatları gündem olmuş ve yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Özellikle asgari ücrete gelen zam sonrasında birçok yerde aidat fiyatları, kira fiyatlarını geçti. Gayrimenkul uzmanı Nilüfer Kas, "Üsküdar'da bilinen bir rezidansta 4,5+1 dairenin aidatı 25 bin TL, Kadıköy'de yine bilinen bir sitede dairelerin aidatı bin dolar" dedi.

Finans 27-07-23 06:49

Emekliler için yeni formül! AK Parti gündemine aldı: Memleketinde kalana elektrik, su yardımı

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zam sonrası 'seyyanen zam' iddiaları gündeme gelirken, AK Parti'nin yeni bir formül arayışında olduğu konuşulmaya başlandı. Hayat pahalılığı ve fahiş kira fiyatlarının en çok yaşandığı kentlerden olan İstanbul için 'köyünde kal' planı masaya geldi. Buna göre memleketine taşınan emeklilere elektrik, su gibi temel kalemlerde teşvik verilebilir. İşte detaylar...

Haber 24-07-23 07:53

Kiralık ev arayanlar dikkat! Ev sahiplerinden yeni kriter: 'Özellikle Avrupa Yakası'nda moda'

Ev sahiplerinin yüksek kira almak için başvurduğu yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Yüzde 25 sınırına takılmamak için kısa süreli kiracı arayan ev sahipleri, şimdi de kentsel dönüşümde evi olan kişilere ev kiralamanın derdinde. Uzman isimler "Özellikle Avrupa Yakası'ndaki kentsel dönüşümün yoğun olduğu yerlerde şu anda bu moda var" dedi.

Haber 24-07-23 06:42

Tabelanın aralığına yatak atıp orada uyuyorlar! Kirayı ödeyecek kadar geliri olmadığı için... 2 çocuğuyla aylardır sokakta

Antalya'da, Samet (25) ve Sümeyye Bozkaya (29) çifti, kira ödeyecek kadar gelirleri olmadığı için 2 ve 3 yaşındaki çocuklarıyla 4 aydır sokakta yaşıyor. Bozkaya, "Ev tutmaya çalıştım ama 7-8 bin lira isteniyor. Kirayı karşılayamadım" derken çalıştığı iş yerinin tabelasının aralığına yatak atıp geceleri burada geçirdiklerini aktardı.

Haber 14-07-23 15:07

Ev sahiplerinden yeni oyun! Çözümü böyle buldular, artık evleri...

Fahiş kira artışları sonrasında yüzde 25 uygulaması getirilmişti. Ev sahipleri bu sene de uygulanacak olan sınırlamaya takılmamak için yeni bir yöntem buldu. Artık evlerini maksimum 11-12 aylık olarak kiraya vermeye başladılar. Böylece ev sahipleri kısa dönem kiralama ile gelirlerini katlıyor.

Haber 06-07-23 07:31

Enflasyon verileri sonrası temmuz ayı kira artış oranı belli oldu! Yüzde 25 sınırı olmasaydı... İşte 12 aylık TÜFE ortalamasına göre kira zammı hesabı

Konut kira fiyatları Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren uygulamayla kira fiyatlarına yüzde 25 artış sınırı getirilmişti. Yüzde 25 limitinin 2 Temmuz 2024'e kadar uzatılmasının önümüzdeki günlerde yasalaşması bekleniyor. Bu sırada TÜİK tarafından kira artışlarına etki eden TÜFE rakamları açıklandı. Haziran ayı enflasyon verileriyle kira artış oranı da belli oldu. Böylelikle 'Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar oldu?' sorusu da yanıtını buldu.

Finans 05-07-23 11:04

KİRA ARTIŞ ORANI 2023: TEFE TÜFE ile Temmuz ayı kira artış oranı ne oldu? Kira sınırlaması uzatıldı mı? TÜİK açıkladı

Kira artış oranı, enflasyon verileri ile ilgili son dakika açıklamasının TÜİK tarafından yapılması sebebiyle merak edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada konut kira sözleşmelerinde oranı yüzde 25 ile sınırlama kararına ilişkin "Temmuz ayında yenilenecek kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. Peki, TEFE TÜFE ile Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç? İşte 2023 Temmuz ayı kira artış oranı ile ilgili ayrıntılar!

Finans 05-07-23 10:11

TEMMUZ 2023 KİRA ARTIŞ ORANI: TEFE TÜFE ile Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç? TÜİK'ten son dakika açıklaması

Kira artış oranı, enflasyon verileri ile ilgili son dakika açıklamasının TÜİK tarafından yapılması sebebiyle merak edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada konut kira sözleşmelerinde oranı yüzde 25 ile sınırlama kararına ilişkin "Temmuz ayında yenilenecek kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. Peki, TEFE TÜFE ile Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç? İşte 2023 Temmuz ayı kira artış oranı ile ilgili ayrıntılar!

Finans 05-07-23 10:10

KİRA ARTIŞ SINIRI 2023: Yüzde 25 kira zam sınırı uzatıldı mı, ne zaman bitecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıkladı

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu? Merak edilen soru, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri ile yanıt buldu. Bilindiği üzere milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yüzde 25 kira sınırı son olarak 2023 yılının temmuz ayına kadar uzatılmıştı. Peki, yüzde 25 kira zam sınırı uzatıldı mı, ne zaman bitecek? Yüzde 25 kira artış sınırı uzatıldı mı?

Finans 04-07-23 20:35

Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem! Bakan Tunç tarih verdi, zam sınırlamasıyla ilgili net konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğun 1 Eylül’de başlayacağını açıkladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, "Zam konusunda yüzde 25 sınırı var. Sözleşme olduğu için yüzde 25’i geçemez" diye konuştu. Tunç, 'Site aidatıyla ilgili bir çalışma var mı?’ sorusuna da yanıt verdi.

Finans 04-07-23 12:22

KİRA ARTIŞ ORANI 2023 TEFE TÜFE: Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Kira zammı ne kadar olacak? Gözler TÜİK'te

Kira artış oranı ile ilgili son dakika açıklamasının 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü TÜİK tarafından yapılması bekleniyor. Enflasyon oranı, asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zam sonrası Temmuz ayı memur ve emekli maaşı zammına ve kira zammına da yön verecek. Haziran ayı enflasyon oranı ve son 6 ayın enflasyon verileri kapsamında TEFE-TÜFE de belli olacak. Öte yandan Yüzde 25 kira sınırı da uzatılıyor. Peki, TEFE TÜFE ile Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? İşte, kira artış oranı...

Finans 03-07-23 08:37

TEMMUZ AYI KİRA ARTIŞ ORANI 2023: Kira artış oranı ne zaman açıklanacak, yüzde 25 kira sınırı uzatıldı mı? Gözler o tarihte!

Kira artış oranı ile ilgili beklenen açıklama önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek. TÜİK Temmuz ayı kira zam oranları ile birçok kaleme yön verecek olan enflasyon verilerini açıklayacak. Bilindiği üzere Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira için yüzde 25 zam sınırlaması açıklamasında bulunmuştu. Peki, Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak, yüzde 25 kira sınırı uzatıldı mı? Gözler TÜİK'ten gelecek açıklamaya çevrildi. İşte 2023 Temmuz ayı kira artış oranı ile ilgili merak edilenler...

Finans 02-07-23 09:21

Ev sahibi - kiracı tartışmasında korkunç son! Silahla vurarak öldürdü 'Kirayı geciktirdiği için...'

Bir süredir devam eden ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında son olarak dehşete düşüren bir olay meydana geldi. Esenyurt’ta babasının kiracısı Nijerya uyruklu Chima Paschal Anaekwu’yu tabancayla vurarak öldüren 25 yaşındaki A.E. polis tarafından yakalandı. A.E., Nijeryalı kiracıyı babasıyla kira meselesi yüzünden tartıştığı sırada öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Haber 27-06-23 11:52

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Artık daha uzun sürüyor: ‘Ne zaman patlayacağını tahmin etmek zor…’

Fahiş kirada artış sınırı yeniden 1 yıl boyunca yüzde 25 ile sınırlandırılırken, kira artış oranları ile ilgili yapılan bir araştırma dikkat çekti. Kira artış oranının hızında düşüş olduğu ifade edilirken, verilere bakarak Türkiye’de emlak balonu olduğunu söylemenin mümkün olduğunu, ancak bu balonun ne zaman patlayacağı veya patlayıp patlamayacağı konusunda kesin bir tahmin yapmanın zor olduğu bildirildi.

Finans 26-06-23 14:40

Kira artış sınırı uzatıldı mı, ne zamana kadar? Kiraya ne kadar zam yapılabilecek, yüzde 25 sınır kalktı mı?

Kira artış sınırı hakkında araştırmalar hız kazandı. Ev sahipleri ve kiracıların merak ettiği yüzde 25 kira sınırı hakkında beklenen açıklama geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamayı yaptı. Peki, Kira artış sınırı uzatıldı mı, ne zamana kadar? Kiraya ne kadar zam yapılabilecek, yüzde 25 sınır kalktı mı? İşte kira düzenlemesi hakkında tüm detaylar...

Finans 22-06-23 12:54

SON DAKİKA | Yüzde 25 kira artış sınırlaması devam edecek mi? 1 Temmuz sonrası için merak ediliyordu: Bakan Tunç, ‘üst sınır…’ diyerek duyurdu

Son dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, 2 Temmuz 2023'ten 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanacağını bildirdi.

Finans 22-06-23 12:29

KİRA ARTIŞ SINIRI SON DURUM 2023: Yüzde 25 kira artış sınırı uzatıldı mı, devam edecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Kira artış sınırı ile ilgili son dakika açıklaması AK Parti'nin 28'inci dönemdeki ilk meclis grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren açıklamanın detayları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Yüzde 25 kira artış sınırı uzatıldı mı, devam edecek mi? İşte kira artış sınırı uygulamasında son durum...

Finans 21-06-23 13:36

Yüze 25 kira sınırı uzatıldı mı, devam ediyor mu? Kiralarda %25 zam sınırı ne zaman bitecek? Bakanlık duyurdu!

Kiralarsa yüzde 25 zam sınırı devam ediyor mu, sorusunun yanıtı merak edildi. Bilindiği üzere TÜİK tarafımdan enflasyon oranı verileri sonrası TEFE-TÜFE kapsamında 2023 Haziran kira artış oranı belli oldu. Yüzde 25 kira artış uygulamasının 1 Temmuz tarihi itibarıyla sona ermesi beklenirken Adalet Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Peki, Yüze 25 kira sınırı uzatıldı mı, devam ediyor mu? Kiralarda %25 zam sınırı ne zaman bitecek?

Finans 19-06-23 19:21