Biberon Curukleri Haberleri

Bebeğine sıcak bir mama yedirmek isteyenler için en iyi biberon ısıtıcılar

Hayatınızdaki en narin varlıklar olan bebekleriniz için her şeyin en güzelini arıyorsunuz. Özellikle de beslenmeleri konusunda. Onlar için en ideal beslenme şeklini, en ideal koşullarda ve ideal hijyenle sağlamak tüm ebeveynlerin öncelikleri arasında elbette. İşte tam da bunun için çalışan birçok başarılı marka, birbirinden kaliteli biberon ısıtıcı modelleri üretiyor. Gelin, bebeğinize ve sizin beklentilerinize uygun en iyi biberon ısıtıcı modellerini birlikte inceleyelim!

Kadin 2023-01-20 11:57:09

Bebeğinizin sağlığı için tercih edebileceğiniz en iyi cam biberonlar

Bebeğinizi kucağınıza almak için gün sayıyorsanız ya da hâlihazırda anne veya babaysanız bebeğinizi en iyi şekilde beslemenin alternatif yollarını arıyor olabilirsiniz. Öyleyse doğru yerdesiniz! Biberon, bebeklerin emme refleksine en uygun beslenme aracı. Peki, bebeğinizin sağlığı için tercih edebileceğiniz en iyi biberon modellerini incelemek ister misiniz? İşte, bebeğini plastikten uzak tutmak isteyenler için seçtiğimiz biberon modelleri!

Kadin 2023-01-19 15:27:59

Bebek arabası fotoğrafında dikkatlerden kaçan detay! Terör saldırısında yaralanan Minik Almeda'nın annesi anlattı: Kızım orada yemek yeseydi...

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Patlamanın yaşandığı gün en çok dikkat çeken detaylardan biri ise patlamanın etkisiyle yere yan yatmış bir bebek arabasının görüntüsüydü. O arabanın 3 yaşındaki sahibi Almeda Sinan'ın annesi Dilay Sinan, yaşadıklarını ve kızının sağlık durumunu anlattı. Fotoğrafta dikkatlerden kaçan simit ve biberon ayrıntısının hikayesini de anne Sinan paylaştı.

Haber 2022-11-19 15:42:19

Yeni doğan bebekler ve annelerinin acil ihtiyaçları Türk Kızılaydan

Türk Kızılay Niğde Şubesi, Niğde ve Bor devlet hastanelerinde oluşturduğu odalarda, yeni doğum yapan ihtiyaç sahibi anne ve bebeğine elbise, bebek bezi, biberon, emzik, ıslak mendil gibi gereksinimleri ücretsiz verecek - Türk Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu: - "İhtiyaç sahipleri devlet hastanemizdeki başhekimliğe başvurarak, standımızdaki eşyaları ücretsiz alabilecek"

Yurthaber 2022-10-09 11:10:07

Biberon ne demek? Biberon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem yapısı itibarıyla hem de kelime hazinesiyle çok zengin bir dildir. Türkçenin hazinesi, birbirine çok benzeyen kelimelerle doludur. Bu kelimeler yaygın olarak birbirine karıştırılır. Bazen bu karışıklık yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Benzerliğin yarattığı karışıklığı önlemek için sık sık kelimelerin anlamına bakılır. Biberon kelimesi de anlamına sıkça bakılan kelimelerden biridir. Biberon ne demek?

Egitim 17-05-22 21:39

Nisa Mihriban bebek en son onun elinden mama yemişti! Bakıcının ifadesi ortaya çıktı

Türkiye'nin konuştuğu Nisa Mihriban bebek yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırılmış, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilmişti. Sağlıklı görünen bebeğin yoğun bakıma kaldırılması herkesi şaşkına çevirirken Nisa bebeği en son besleyen bakıcının ifadesi ortaya çıktı. D.Y. ifadesinde, ''Nisa bebek çok ağlıyordu önce ona mama verdim. Kucağıma alıp biberon ile besledim ve yatağına yatırdım. Sonrasında odadan ayrıldım'' dedi.

Haber 06-04-22 15:26

Kenya'dan ilginç karar! Bebeklerin anne sütü ile beslenmesi için biberon ve emzik yasaklanıyor

Doğu Afrika ülkesi Kenya, bebeklerin anne sütüyle beslenmesini desteklemek için biberon ve emziği yasaklayacağını duyurdu. Bebek mamalarının yasaklanmadığı ancak yeni yasayla mamaların üretimine ve pazarlanmasına düzenleme getirileceği kaydedildi.

Haber 30-03-22 22:22

Sağlıklı ve konforlu kullanım sunan en iyi biberon çeşitleri

Bebeğiniz için biberon seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Neden biberonların her birinin diğerinden farklı olduğunu hiç düşündünüz mü? Bebeklerin yaşına, gelişimine ve ihtiyaçlarına göre alacağınız biberon da değişir. Farklı özelliklere sahip biberon seçenekleri hakkında bilgi almak ister misiniz?

Kadin 11-11-21 12:19

Annesiz kalan sincap yavrularına özenli bakım

Düzce'de hayvansever tarafından bulunan 2 sincap yavrusu, Düzce Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndaki rehabilitasyon merkezindeki bakım sürecinin ardından doğaya salınacak - Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mevlüt Şanlı Şimşek: - "Biberon ve şırıngayla beslenmeleri yapılıyor. Şu an tahminimize göre 2 aylık oldular ve fındık ceviz gibi ek gıdalara başladık. Şu anda sağlıklılar ve bir ay daha baktıktan sonra doğal hayatlarına bırakmayı planlıyoruz"

Yurthaber 05-11-21 11:50

Mikroplastik uyarısı! Bebek ürünleri alırken mutlaka TSE belgesine bakın

Bebek ürünlerinde sıkça kullanılan plastik maddenin sağlığa etkisini anlatan Uzm. Dr. Akif Çelik, “Bebek ve çocuklar için kullanılan plastik ürünlerden kopan ve aşınan parçacıklar, sentetik tekstillerden kopan lifler, araç lastiği döküntüleri ve çeşitli plastik partiküller ikincil mikroplastiklere örnektir. Bebeklerin dışkılarında plastik bulunması şaşırtıcı değildir. Çünkü biberon, giysi, oyuncak gibi malzemelerin hepsinde, bebeklerin etrafındaki her şey plastikle yapılmaktadır” dedi.

Haber 17-10-21 09:36

Annesi ölen yaban domuzu, biberonla beslenerek hayata tutundu

Afyonkarahisar’da anneleri doğum yaptığı esnada köpek saldırısı sonucu ölen iki yaban domuzu yavrusu tedaviye alındı. Yavrulardan biri hayata tutunamazken, kalan diğer yavru ise biberon ile beslenmeye başlandı.

Haber 22-04-21 09:40

Kendall Jenner hamile mi? Annesi gündem oldu

Podyum dünyasının aranan modellerinden olan Kendall Jenner'ın annesi Kris Jenner'ın Twitter paylaşımı kafaları karıştırdı. Anne Jenner'ın biberon emojisi not düştüğü paylaşımına kızını etiketlemesi 'hamilelik' dedikodularını alevlendirdi.

Magazin 26-03-21 17:30

Çöpte bulunan yavru köpeği sahiplenip biberon ve şırıngayla beslediler

Antalya’nın Demre ilçesinde, yeni doğmuş yavru bir köpek çöp konteynerinin içerisinde canlı olarak bulundu.

Haber 27-02-21 12:32

Ölmek üzere olan yavru köpeği böyle kurtardı!

Osmaniye'de bir yavru köpek sesi duyan Halil Koç, şeffaf eldiveni biberon yaparak açlıktan ölmek üzere olan yavruyu kurtardı. Yavru köpeği besleyerek hayata tutunmasını sağlayan Koç, 4 yavrununsa öldüğünü fark etti.

Haber 14-02-21 10:36

Dua Lipa o emojileri kullanınca gündem oldu! Hamile mi?

Sevgilisi Anwar Hadid ile Meksika'da tatil yapan İngiliz şarkıcı Dua Lipa'nın son paylaşımı kafaları karıştırdı. Lipa'nın gönderisini melek ve biberon emojileri ile paylaşması akıllara, "Bebek mi geliyor?" sorusunu getirdi.

Magazin 14-01-21 12:17

Kırmızı uyarı! Biberon çürüğü nedir, biberondan mı kaynaklanır? Bebeğiniz gece süt içiyorsa...

“Biberon çürüğü” olarak da bilinen erken çocukluk çürükleri, bebeklerin ve küçük çocukların süt dişlerinin şiddetli çürümesidir. Biberon çürüğü olarak adlandırılır, ancak özellikle geceleri sık ve uzun süreli beslenmeler neden olabilir.

Kadin 07-01-21 12:42

’Hoş geldin bebek’ ziyaretleri mutlulukları taçlandırıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Belediye Başkanı Mesut Ergin’in talimatıyla ‘Hoş geldin bebek’ isimli uygulama kapsamında ilçe genelinde yüzlerce yeni doğmuş bebeklerin ailelerine yönelik ziyaretler tüm hızıyla sürüyor.Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Proje Sorumlusu ve Sağlık ekipleri tarafından yeni doğum yapan anneler evde ziyaret edilerek, dünyaya ‘merhaba’ diyen bebeklere biberon ve yeni doğan setleri armağan ediliyor.

Yurthaber 26-12-20 16:40

Nevşehir, İzmir için tek yürek

Nevşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesindeki çocuklar için oyuncak, atkı ve bere ile bebekli aileler için bebek bakım seti gönderildi.Merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında depremzede ailelere destek olmak amacıyla başlatılan yardım kampanyasına destek sürüyor.Hayırsever vatandaşların da katkıları ile İzmir’e tırlarla gıda kolisi, battaniye ve su göndermeye hazırlanan Nevşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki çocuk ve bebekli aileleri de unutmadı.Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bir süre önce Belediye Başkanı Rasim Arı’nın eşi Melek Arı öncülüğünde başlatılan ‘Çocuklar Üşümesin’ kampanyası çerçevesinde Melek Arı ile birlikte gönüllü kadınlar tarafından örülen yüzlerce atkı ve bereyi deprem bölgesine ulaştırmak için harekete geçtiAtkı ve bereler ile birlikte ayrıca depremzede çocuklar için Kadın Çalışmaları Merkezi (KAÇEM) kursiyerleri tarafından dikilen amigurumi bebekleri özenle paketleyen belediye görevlileri, içerisinde çocuk bezi, ıslak mendil, tırnak makası, ateş ölçer, biberon, emzik, pijama takımı, battaniye ve önlük bulunan onlarca çocuk bakım setlerini de İzmir’e gönderilecek tırlara yükledi.

Yurthaber 02-11-20 15:53

Depremzede kuzuya bebek gibi bakıyorlar

Bingöl’de meydana gelen depremde bir köyde annesi telef olan kara kuzu evde bebek gibi biberon ile besleniyor. Karlıova ilçesinde 2 gün önce meydana gelen 5.7 şiddetindeki depremin ardından Kaynarpınar köyünde 1 çocuk babası Haydar Tektaş’a ait koyun dağdan yuvarlanan kayanın altında kalarak telef oldu.

Haber 17-06-20 12:28

Öksüz ve yaralı dağ ceylanı yavrularına anne şefkatiyle bakım

Çobanlar tarafından doğada yaralı veya annesini kaybetmiş olarak bulunan 8 gazella gazella türü dağ ceylanı, Hatay Dağ Ceylanları Üretim Merkezi'nde, biberon yardımıyla keçi sütü verilerek besleniyor - Merkez içerisinde özel bir alana alınan misafir yavruların, tüm bakımları yapılarak sevgiyle büyümeleri sağlanıyor

Yurthaber 13-06-20 11:39

İskilip’te hoş geldin bebek uygulaması devam ediyor

İskilip Belediyesi tarafından başlatılan hoş geldin bebek uygulaması devam ediyor.İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ün talimatlarıyla sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında yılbaşında hayata geçirilen uygulama ile yeni doğan bebeklerin ailelerine bebek çantası İskilip Belediyesi tarafından hazırlanarak hediye ediliyor.Hediye çantasında, bebek bezi, pişik kremi, şampuan, biberon, emzik, ıslak mendil, bebek battaniyesi, pudra ve bebek çantası bulunuyor.Sosyal belediyecilikte faaliyetlerini önemsediklerini dile getiren Belediye Başkanı Ali Sülük, "İlçemizde yeni doğan bebeklerin ilk hediyesi belediyemizden.

Yurthaber 02-06-20 17:28

İkiz bebeklerin ilk hediyesi belediyeden

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde bugüne kadar düzenli olarak yapılan ve Başkan Mustafa Çöl tarafından başlatılan “Hoş geldin Bebek” projesi 2020 yılının ilk ikiz bebek ziyaretiyle altıncı yılını doldurdu.Belinay ve Lina adlı ikiz kız kardeşlerin dünyaya gelmesiyle beraber ailelerini, Tapduk Emre mahallesindeki evlerinde ziyaret eden Sandıklı Başkanı Mustafa Çöl, bebeklerimizin vatana, millete hayırlı ve uğurlu olmalarını temenni etti.Başkan Mustafa Çöl, ziyarette aileye içinde; yeni doğan seti, biberon seti, bebek battaniyesi olan hediyeleri takdim ederek, Sandıklı Belediyesi olarak yeni doğan bebeklere ilk hediyelerini vermenin mutluluğunu yaşadı.İkiz bebek sahibi çift ise Başkan Mustafa Çöl’ün bu ziyareti karşısında duygulandıklarını ifade ederek, yanlarında olduklarından dolayı teşekkür ettiler.

Yurthaber 07-03-20 13:02

Samsun'da ilginç görüntü! Yanından ayırmadığı kuzusuyla maça gitti

Samsun'da yaşayan Bayram (58) ve Hanife (43) Yurt çifti, 'Kibrit' ismini verdikleri 2 aylık kuzularına çocukları gibi bakıyor. Çift, altını bezledikleri, ayaklarını yıkayıp, özel parfümünü sıktıkları kuzuyu biberon ile süt içirerek besliyor. Bayram Yurt, yanından ayırmadığı kuzusu ile son olarak Yılport Samsunspor-İnegölspor maçını tribünden izledi. Yurt, stada kuzuyla girdiğini fark eden görevli tarafından dışarı çıkarıldı.

Haber 02-03-20 13:56

Biberon çürüğü çocukların diş sağlığını olumsuz etkiliyor

Çocuklarda biberon kullanımına bağlı olarak oluşan ’biberon çürüğü’, süt dişlerin yanı sıra ana dişlerin gelişimini de olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Haber 10-01-20 11:02

Bankacı damada altın yerine mutfak önlüğü ve biberon

 SİNOP'da bankacı damat Sinan Diri'ye düğününde, arkadaşları tarafından takı yerine, mutfak önlüğü, biberon, emzik ve oklava takıldı.

Haber 08-12-19 12:15

Bankacı damada altın yerine mutfak önlüğü ve biberon

 SİNOP'da bankacı damat Sinan Diri'ye düğününde, arkadaşları tarafından takı yerine, mutfak önlüğü, biberon, emzik ve oklava takıldı.

Haber 08-12-19 10:39

(Özel) Bebekler sütü altın biberondan içiyor

Bursa’nın tarihi bedesten çarşısında dükkan işleten kuyumcu özel müşterilerine altından biberon ve emzik satıyor.Altından yapılan birçok ürüne biberon ve emzik de eklendi.

Haber 13-10-19 09:13

Biberon çürükleri bebeklerin diş yapısını bozuyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürüklerinin tedavisi yapılmadığı takdirde daimi dişleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Kadin 11-10-19 14:25

Biberon çürükleri diş yapısını bozuyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürüklerinin tedavisi yapılmadığı takdirde daimi dişleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.Biberon çürüklerinin erken dönemde süt dişlerinde meydana gelen çürükler olduğunu kaydeden Diş Hekimi Mahmut Genç, “Bebeklik döneminde biberon emzik ve anne sütünden kaynaklanır.

Yurthaber 11-10-19 12:20

Bebeklerde diş yapısını bozan biberon çürüklerine karşı ne yapılmalı?

Diş Hekimi Mahmut Genç, biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürüklerinin tedavisi yapılmadığı takdirde daimi dişleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Kadin 16-07-19 15:08

Biberon çürükleri diş yapısını bozuyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürüklerinin tedavisi yapılmadığı takdirde daimi dişleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.Biberon çürüklerinin erken dönemde süt dişlerinde meydana gelen çürükler olduğunu kaydeden Diş Hekimi Mahmut Genç, “Bebeklik döneminde biberon emzik ve anne sütünden kaynaklanır.

Yurthaber 15-07-19 12:25

Biberon çürükleri diş yapısını bozuyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürüklerinin tedavisi yapılmadığı takdirde daimi dişleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.Biberon çürüklerinin erken dönemde süt dişlerinde meydana gelen çürükler olduğunu kaydeden Diş Hekimi Mahmut Genç, “Bebeklik döneminde biberon emzik ve anne sütünden kaynaklanır.

Yurthaber 03-06-19 11:04

(Özel) Bir ellerinde biberon, bir ellerinde kitap

İzmir’deki Bornova İlçe Halk Kütüphanesi, sessizliği ile bilinen kütüphanelerin aksine çocuk sesleriyle dolup taşıyor.

Haber 03-05-19 10:01

Biberon alişkanliği obez yapabilir

Anne sütünün hayati faydalarına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç.

Haber 22-04-19 11:08

Biberon çürükleri diş yapısını bozuyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürüklerinin tedavisi yapılmadığı takdirde daimi dişleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.Biberon çürüklerinin erken dönemde süt dişlerinde meydana gelen çürükler olduğunu kaydeden Diş Hekimi Mahmut Genç, “Bebeklik döneminde biberon emzik ve anne sütünden kaynaklanır.

Yurthaber 05-04-19 12:24

Biberon çürükleri diş yapısını bozuyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürükleri tedavisi yapılmazsa dişlerin olumsuz etkilendiğini söyledi.Süt dişleri 7 - 12 yaşlarına kadar ağızda sağlıklı şekilde kalması gereken dişler olduğunu ifade eden Diş Hekimi Genç, “Tedavisi anne baba kucağında uzman hekim tarafında yapılması gerekir.

Yurthaber 02-03-19 11:50

Fast food çene gelişimine de zarar veriyor

Türk Ortodonti Derneği Üyesi Prof. Dr. Banu Çakırer Bakkalbaşı: - "Sürekli çok yumuşak ve sağlıksız hazır gıdalarla beslenme, çene kaslarının yeterince fonksiyon görmemesine, çene gelişiminde problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilir" - "Süt dişlerinin çürük nedeniyle erken kaybedilmesi, daimi dişlerin çapraşık dizilimi, gömülü kalması, kısaca ortodontik tedavi ihtiyacına neden olur. Özellikle şekerli ve asitli yiyecekler çürüklerin oluşacağı ortam yaratır" - "Çocukların uyku sırasında biberonla beslenmesi ağız ve diş sağlığı açısından son derece yanlıştır. 'Biberon çürüğü' olarak adlandırdığımız yaygın süt dişi çürüklerine neden olur"

Haber 21-02-19 11:02

Biberon çürükleri diş yapısını bozuyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürüklerinin tedavisi yapılmadığı takdirde daimi dişleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.Biberon çürüklerinin erken dönemde süt dişlerinde meydana gelen çürükler olduğunu kaydeden Diş Hekimi Mahmut Genç, “Bebeklik döneminde biberon emzik ve anne sütünden kaynaklanır.

Yurthaber 05-02-19 12:20

Kara kışla iş yükü artan besiciler en çok biberona ihtiyaç duyuyor

Kış şartlarının zorlu geçtiği Doğu Anadolu'da soğuk hava ve yoğun kar yağışından dolayı besiciler zor günler geçiriyor - Hayvanlarının yem ve su ihtiyaçlarını gidermek için karla kaplı arazi ile mücadele etmek zorunda olan keçi yetiştiricileri, annesinin sütü yetersiz oğlakları, biberonla besliyor - Elazığ'ın Palu ilçesi Güllüce köyünde besici Emrullah Cirit: - "İlçe merkezine sürekli gidemiyoruz. Bu nedenle bazen biberon ihtiyacını köyde bebeği olan ailelerden karşılıyoruz"

Haber 01-02-19 11:53

Biberon çürükleri diş yapısını bozuyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, biberonla beslenme alışkanlığı fazla olan bebeklerde görülen ve mutlaka tedavi edilmesi gereken biberon çürüklerinin tedavisi yapılmadığı takdirde daimi dişleri olumsuz etkileyeceğini söyledi.Biberon çürüklerinin erken dönemde süt dişlerinde meydana gelen çürükler olduğunu kaydeden Diş Hekimi Mahmut Genç, “Bebeklik döneminde biberon emzik ve anne sütünden kaynaklanır.

Haber 30-01-19 09:20

Kuşadası’nda ‘Hoş Geldin Bebek’ ziyaretleri devam ediyor

Kuşadası Belediyesi tarafından ilçede ikamet eden ve yeni çocuk sahibi olan ailelere yönelik olarak yaşama geçirilen “Hoş Geldin Bebek” projesi devam ediyor.Kuşadası Belediyesi tarafından 2016 yılında başlatılan “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında bugüne kadar 580 bebek ziyaret edildi.Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından yeni çocuk sahibi olan ailelerin sevinçlerine ortak olmak amacıyla yaşama geçirilen “Hoş Geldin Bebek” ziyaretleri kapsamında üç yıl boyunca ziyaret edilen ailelere içerisinde biberon, bebek bezi, hastane çıkışı beşli set, ıslak mendil, şampuan, tırnak makası, ateş ölçer ve battaniye gibi yeni doğan bir bebeğin tüm ihtiyaçlarının bulunduğu özel bebek çantaları hediye edildi.Kuşadası’nda dünyaya gelen tüm bebeklere ulaşmayı amaçlayan Hoş Geldin Bebek projesinden yararlanmak isteyen aileler 0256 6149744 numaralı telefondan bilgi alabiliyor.

Yurthaber 09-01-19 16:15

Kimyasallar, yaşamı kolaylaştırırken sağlığı tehdit ediyor

Uzmanlara göre konservelerden biberon ve oyuncaklara, kozmetik maddelerden teknolojik ürünlere, plastik içerisindeki su ve diğer içeceklerden hazır gıda ile sebze ve meyveye kadar market raflarındaki birçok ürün endokrin bozucu kimyasal içeriyor - A.Ü. Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin: - "İnsan ırkının sonunu getirebilecek sorunlar yumağıyla karşı karşıya olabiliriz. Bu kimyasallardan en az bin tanesi, vücudumuzda hormonlar gibi etki edebiliyor, hormon düzeylerini veya etkilerini azaltıp artırabiliyor" - "Örneğin, kimyasallar kadınlık hormonu reseptörüne bağlanarak kadınlık hormonu gibi etki edebiliyor ya da erkeklik hormonu etkisini azaltabiliyor"

Haber 09-01-19 11:11

Kimyasallar, yaşamı kolaylaştırırken sağlığı tehdit ediyor

Uzmanlara göre konservelerden biberon ve oyuncaklara, kozmetik maddelerden teknolojik ürünlere, plastik içerisindeki su ve diğer içeceklerden hazır gıda ile sebze ve meyveye kadar market raflarındaki birçok ürün endokrin bozucu kimyasal içeriyor - A.Ü. Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin: - "İnsan ırkının sonunu getirebilecek sorunlar yumağıyla karşı karşıya olabiliriz. Bu kimyasallardan en az bin tanesi, vücudumuzda hormonlar gibi etki edebiliyor, hormon düzeylerini veya etkilerini azaltıp artırabiliyor" - "Örneğin, kimyasallar kadınlık hormonu reseptörüne bağlanarak kadınlık hormonu gibi etki edebiliyor ya da erkeklik hormonu etkisini azaltabiliyor"

Yurthaber 09-01-19 11:11

Altın kaplama emzik ve biberonlar, seyirlik kaldı

BURSA’nın İnegöl ilçesinde bazı kuyumcu dükkanlarının vitrinlerinde yer alan altın kaplama biberon ve emzikler fiyatları nedeniyle seyirlik oldu.

Haber 21-11-18 11:13

Altın kaplama emzik ve biberonlar, seyirlik kaldı

BURSA’nın İnegöl ilçesinde bazı kuyumcu dükkanlarının vitrinlerinde yer alan altın kaplama biberon ve emzikler fiyatları nedeniyle seyirlik oldu.

Haber 21-11-18 10:25

Babalığa gebe okulunda hazırlanıyorlar

Van'da "gebe okulu"na katılan erkekler, oyuncak bebeklerle uygulamalı olarak bebeğin gazını alma, altını değiştirme ve banyosunu yaptırma eğitimleri alarak, baba olmaya hazırlanıyorlar - SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak: "Gebelere altı seanslık bir eğitimin sertifikalarını veriyoruz. Bunu babalarımız için de uygulamaya başladık. Eğitimlerin sonunda sertifikalarını alacak olan erkekler babalık görevlerine başlayabilecekler" - Baba adayı Turgut Aksoy: "Burada ilk başta anne sütünün önemini ve çocuklarımıza emzik, biberon verilmemesi gerektiğini öğrendik. Anne sütünün saklanma koşularıyla ilgili bilgiler aldık" - Baba Mehmet Koçer: "Hamilelik öncesi ve sonrasıyla ilgili her türlü bilgiyi alıyoruz. Artık bebeğimin altını değiştirebileceğim"

Haber 29-10-18 11:06
Van

Isparta'da üretildi! Altın biberon ve emzik büyük talep görüyor

Isparta'da kuyumcular altın biberon ve emzik üretimine yönelirken, kuyumcu Fatih Öksüz, fiyatların 1200-1250 lira arasında değiştiğini ifade etti.

Finans 29-10-18 10:41

Altın biberon ve emzik talep görüyor

ISPARTA'da kuyumcular altın biberon ve emzik üretimine yöneldi.

Haber 29-10-18 10:32

Altın biberon ve emzik talep görüyor

ISPARTA'da kuyumcular altın biberon ve emzik üretimine yöneldi.

Haber 29-10-18 10:12