Cdu Haberleri

Bayern Münih'in yıldızı Noussair Mazraoui'ye Filistin paylaşımı sonrası tepki! 'Sınır dışı edilsin'

Alman devi Bayern Münih'de forma giyen Faslı oyuncusu Noussair Mazraoui, sosyal medya hesabından yaptığı Filistin'e destek çağrısı sonrası Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekilinin tepkisiyle karşılaştı. İşte detaylar...

Spor 2023-10-16 13:10:00

Almanya'da tepki çeken 'Okul bahçesinde sadece Almanca' sözleri! Böyle saçmalık olamaz

Almanya'da ana muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Mario Czaja, okullarda öğrencilerin okul bahçelerinde Almanca dışında başka bir dilin konuşmamasını istedi.

Haber 2023-01-13 16:34:13

Almanya’nın En Büyük Eyaletinde Zafer CDU’nun

Bir milyonu Türkiye kökenli yaklaşık 18 milyon nüfusuyla Almanya’nın en büyük eyaleti Kuzey Ren-Vestfalya‘daki seçimde yüzü gülen Hristiyan Demokrat CDU oldu. Başbakan Olaf Scholz’un partisi sosyal demokrat SPD büyük oy kaybına uğradı

Haber 2022-05-15 22:39:07

Almanya’da milyonlarca Covid-19 aşısı çöpe gidecek

Almanya’da milyonlarca Covid-19 aşı dozunun son kullanma tarihinin yakında geçeceği bildirildi. Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre, Almanya Sağlık Bakanlığının Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) soru önergesine verdiği cevapta, haziran sonuna kadar 10 milyondan fazla Covid-19 aşı dozunun son kullanım tarihinin geçeceği, yılın üçüncü çeyreğinin sonuna kadar da bu sayının 50 milyon olacağı aktarıldı.

Haber 2022-04-12 09:04:21

Merkel’in Eski Partisinde Merz Dönemi Başladı

Almanya’da genel seçimlerde tarihi bir yenilgiye uğrayan Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin (CDU) yeni başkanı Friedrich Merz oldu. Merz, göçmenlere karşı açıklamaları ve Türkiye'nin AB'ye tam üyelik perspektifinin olmadığı sözleriyle tanınıyor

Haber 22-01-22 17:36

CDU’da Merz Dönemi

Almanya’daki genel seçimleri kaybeden Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) yeniden yükselişe geçmek istiyor. Parti bunun için umudunu yeni lideri Friedrich Merz’e bağladı. Müslüman göçmenlerle ilgili tartışmalı açıklamalarıyla da bilinen Merz, Alman siyasetinin de en tartışmalı isimlerinden

Haber 26-12-21 17:29

CDU genel başkan adayı Braun ezanı savundu

CDU genel başkan adayı Helge Braun, ezanın "dini serbest bir şekilde yaşamanın" bir parçası olduğunu ifade etti.

Haber 15-11-21 12:47

Laschet eyalet başbakanlığını bıraktı

26 Eylül'de yapılan genel seçimlerde ağır yenilgiye uğrayan CDU Genel Başkanı Armin Laschet, Kuzey Ren-Vestfalya eyalet başbakanlığı görevinden istifa etti.

Haber 25-10-21 12:38

CDU'da yeni genel başkan hazırlığı

Almanya'da geçen ayki genel seçimlerde ağır bir yenilgi alan Hristiyan Demokrat Parti (CDU) genel başkanlık dâhil yönetim kadrosunda yıl sonuna kadar değişikliğe gidecek.

Haber 12-10-21 14:32

Almanya'da CDU Genel Başkanı, FDP ve Yeşillere hükümet kurma teklifini yineledi

Almanya'da CDU Genel Başkanı, FDP ve Yeşillere hükümet kurma teklifini yineledi

Yurthaber 07-10-21 20:33

Almanya medyası: Seçimi kaybeden CDU lideri Armin Laschet istifa etti

Reuters ajansının haberine göre Armin Laschet, CDU milletvekillerine yaptığı açıklamada, partisinin seçim yenilgisi sonrası yeni bir başlangıca ihtiyaç duyduğunu söyledi. CDU, Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya'nin başbakanı olan Laschet'in liderliğinde yine Bavyera'daki kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ile ittifak yaparak girdiği seçimde yüzde 24,1 oyla 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en kötü sonucu almıştı.

Haber 07-10-21 18:54

İstifa ettiği iddia edildi! Açıklama geldi

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı Armin Lascher istifa ettiğine yönelik çıkan haberlerin ardından düzenlediği basın toplantısında, “Ülkem içi geri çekilmeye hazırım. CDU olarak yeni isimlerle yeni bir başlangıç yapmamız lazım” dedi.

Haber 07-10-21 18:35

Almanya seçim sonuçları açıklandı mı? Almanya başbakanı kim oldu? Kim kazandı?

Almanya'da Angela Merkel döneminin sona ermesiyle Almanlar sandığa gitti. 60 milyon 400 bin seçmenin oy kullandığı ülkede oyların yüzde 25,8'ini alan parti kazanan taraf oldu. Almanlar; Hristiyan Birlik (CDU/CSU), Yeşiller Partisi (GRN), Hür Demokrat Parti (FDP), Almanya için Alternatif (AfD), Sosyal Demokrat Parti (SPD) partilerine oy verdi.

Haber 27-09-21 09:17

Almanya'daki seçimlerde birinci parti Sosyal Demokrat Parti (SPD) oldu

Almanya'da yapılan genel seçimlerde geçici resmi sonuçlara göre Sosyal Demokrat Parti (SPD) oyların yüzde 25,7'sini alarak birinci oldu. Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ise İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan genel seçimlerde en düşük oy oranını aldı.

Haber 27-09-21 08:53

Almanya'da seçim! Sandık çıkış anketinin sonucu açıklandı

Almanya’da yapılan genel seçimde ilk sandık çıkış anketine göre Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 25'er oy aldı.

Haber 26-09-21 19:08

Armin Laschet: Almanya’da Hristiyan Birlik partilerinin Türkiye'yle yakın diyalogdan yana başbakan adayı

Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi lideri Markus Söder, 26 Eylül'deki genel seçim öncesi başbakan adaylığını geri çektiğini açıkladı. Söder, Başbakan Angela Merkel'in mensubu olduğu Hristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) lideri Armin Laschet'in adaylığını kabul ettiğini duyurdu. Böylece 26 Eylül'de yapılacak genel seçimlerde CDU-CSU'nun ortak adayı olarak Armin Laschet başbakanlık için yarışacak.

Haber 24-09-21 12:12

Almanya seçimleri: Televizyon münazarasının galibi SPD adayı

Almanya'daki seçimler öncesinde CDU/CSU, SPD ve Yeşillerin başbakan adayları televizyon münazarasında seçmeni ikna etmeye çalıştı.

Haber 13-09-21 10:10

Almanya'da Genel Seçime Doğru Yarış Hızlanıyor

Almanya’da Angela Merkel sonrası dönemi belirleyecek seçimlere yaklaşık 4 hafta kala yapılan son anketlere göre, sosyal demokrat SPD, seçimlerin favorisi olarak gösterilen Birlik Partileri CDU/CSU'yla aynı oy oranına yükseldi

Haber 23-08-21 12:13

Almanya'da Hamas bayrağı yasaklanacak

Almanya’da koalisyon hükümetini oluşturan Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis grupları, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) bayrağının yasaklanması konusunda uzlaştı.

Haber 20-06-21 19:14

Saksonya-Anhalt'ta CDU açık farkla kazandı

Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletinde yapılan seçimlerde Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) yüzde 37,1’lik oy oranıyla sandıktan birinci çıktı.

Haber 07-06-21 07:53

Almanya’daki Eyalet Seçiminde Sürpriz Sonuç

Almanya'nın doğusundaki Saksonya-Anhalt Eyalet Meclisi seçimlerinde Başbakan Angela Merkel'in Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) yüzde 36 oy alarak birinci çıkarken, İslam karşıtı aşırı sağcı popülist "Almanya için Alternatif" (AfD) Partisi, yüzde 22,8 ile sandıktan ikinci güç olarak çıktı

Haber 06-06-21 20:11

Merkel'in partisi CDU son eyalet seçimlerini kazandı

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in merkez sağ Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) eylül ayındaki ulusal genel seçimlerden önceki son bölgesel seçimlerde, sandık çıkış anketlerine göre aşırı sağın tehdidi savuşturmayı başardı.

Haber 06-06-21 19:53

CDU liderinin dış politika önceliklerinde Türkiye yok

Merkel'in koltuğuna aday olan Laschet, Türkiye'ye yalnızca, AB'nin komşuları başlığında değindi.

Haber 19-05-21 21:26

CDU lideri Armin Laschet'in hedefi başbakanlık

Almanya'da sonbaharda yapılacak seçimlerde, Hristiyan Birlik partilerinin başbakan adayı olan CDU lideri Armin Laschet, 1989 yılından beri siyasette olan deneyimli bir isim.

Haber 20-04-21 17:45

Armin Laschet: Almanya’da Hristiyan Birlik partilerinin Türkiye'yle yakın diyalogdan yana başbakan adayı

Almanya'da koalisyon hükümetinin iki merkez-sağ partisinden biri olan Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisi lideri Markus Söder, Eylül ayındaki federal seçimlerde başbakanlık adaylığını geri çektiğini açıkladı. Böylece Başbakan Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) lideri Armin Laschet, Hristiyan Birlik partilerinin başbakan adayı olacak.

Haber 20-04-21 14:51

CDU ve CSU'nun Ortak Başbakan Adayı Türk Dostu Armin Laschet

Almanya'da Angela Merkel'in partisi CDU’nun geçen Ocak ayında liderliğine seçilen Laschet, Almanya’nın en kalabalık nüfuslu eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya başbakanlığını da yürütüyor

Haber 20-04-21 14:11

Birlik partileri başbakan adayını belirlemeye çalışıyor

CDU/CSU'nun başbakan adaylığı için CDU Genel Başkanı Laschet ve CSU lideri Söder arasında mücadele yaşanırken, CDU yönetimi Laschet'e desteğini açıkladı.

Haber 20-04-21 10:03

Almanya'da Siyasi Partiler Başbakan Adaylarını Belirlemeye Başladı

Almanya'da Yeşiller Partisi'nin Başbakan Adayı, partinin eş başkanlarından Annalena Baerbock olurken Birlik Partileri CDU/CSU’da halen başbakan arayışı sürüyor

Haber 19-04-21 13:39

Almanya’da Siyaset Hareketlendi

CDU Başbakan Merkel'den boşalacak koltuğa Laschet'i aday gösterdi, ama kardeş parti lideri Söder de aday olduğunu açıkladı. Bu gelişme siyaseti hareketlendirdi. Yeşiller ise, iki eş başkan arasında bir tercih yapacak. Irkçı AfD de parti kongresinde seçim programını belirledi

Haber 12-04-21 16:29

Yorum: Merkel'in partisi CDU yol ayrımında

DW'den Marcel Fürstenau, eyalet seçimlerinde aldığı tarihi yenilginin ardından CDU'nun ileriye bakması gerektiğini, aksi takdirde federal meclis seçimlerinde bir felaketle karşı karşıya kalabileceği görüşünü savunuyor.

Haber 15-03-21 19:29

Merkel giderayak seçimi kaybetti

Almanya'da Hristiyan Demokratlar Birliği (CDU) iki eyalette hafta sonunda yapılan seçimleri kaybetti.

Haber 15-03-21 10:40

Merkel's partisi CDU, bölgesel seçimlerde oy kaybına uğradı

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in iktidardaki partisi Hristiyan Demokratlar (CDU), Eylül ayında yapılacak genel seçimlerde neler yaşanacağının işareti olarak görülen iki önemli bölgesel seçimde önemli bir oy kaybına uğradı. CDU'nun Baden-Wurttemberg ve Rhineland-Palatinate eyaletlerinde yapılan seçimde oyların dörtte birini alabilmesi öngörülüyor.

Haber 15-03-21 01:36

Almanya’daki Eyalet Seçimlerinde CDU Oy Kaybetti

Almanya'da iki eyalette yapılan seçimlerde Başbakan Angele Merkel'in partisi CDU oy kaybına uğradı

Haber 14-03-21 21:41

CDU ve CSU'lu vekiller Onur Belgesi imzaladı

Almanya'da bazı milletvekillerinin koruyucu maske tedariğinde maddi çıkar sağladığının ortaya çıkmasının ardından Hristiyan Birlik partilerinin milletvekilleri bir Onur Belgesi'ne imza attı.

Haber 12-03-21 22:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Armin Laschet'e tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 30-01-21 19:39

Almanya’da göçmen yanlısı Vali Lübcke’yi öldüren katile ömür boyu hapis cezası

Almanya’da 2019’da Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) siyasetçi ve Kassel Bölge Valisi Walter Lübcke’yi silahla öldüren aşırı sağcı Stephan Ernst, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.Almanya’nın Kassel kentinde 2 Haziran 2019 yılında Istha’daki evinin terasında vurularak öldürülen Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) siyasetçi ve Kassel Valisi Walter Lübcke davasında karar çıktı.

Haber 28-01-21 15:19

Merkel'in Partisi CDU'nun Yeni Lideri Armin Laschet

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) yeni lideri Armin Laschet oldu. Almanya'daki Türkiye kökenli göçmenlerle yakın ilişkileri bulunan Laschet, Türkiye'ye ve Türkiye'nin olası AB üyeliğine de olumlu bakan bir siyasetçi

Haber 16-01-21 17:00

Almanya'da Merkel'in partisi yeni liderini seçti

Almanya'nın en büyük ve Başbakan Angela Merkel'in partisi olan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) yeni başkanı, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet oldu.

Haber 16-01-21 13:41

Alman Siyasetinde Gözler Merkel'in Partisi CDU'nun Kurultayında

Almanya'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Cuma akşamı dijital ortamda başlayacak parti kurultayında yeni liderini belirleyecek

Haber 15-01-21 15:16

Almanya’nın yeni lider adayları Türkiye’ye nasıl bakıyor?

Merkel’in partisi CDU, yeni liderini seçecek.

Haber 14-01-21 22:10

CDU yeni liderini dijital kongrede seçecek

Almanya siyasi partiler tarihinde bir ilke sahne olacak.

Haber 14-01-21 15:14

CDU'dan Ülkücü Hareket açıklaması

Almanya'da Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) iç politika sözcüsü Christoph de Vries, Ülkücü Hareket'e destek veren kişilerin partide yer almasını istemediklerini söyledi.

Haber 09-01-21 11:53

Merkel’in partisi yerel seçimlerden zaferle çıktı

Almanya’nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren-Vestfalya’daki yerel seçimleri Başbakan Angela Merkel’in partisi CDU açık farkla kazandı.

Haber 14-09-20 08:54

Politikacı satılık mıdır?

Almanya’da CDU milletvekili Amthor’un, ABD’li bir şirket için yürüttüğü lobi faaliyetinin ortaya çıkması politikacıların bağımsızlığı tartışmasını yeniden alevlendirdi.

Haber 25-06-20 07:31

Merkel'in halefinin koronavirüs testi pozitif çıktı

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'den boşalacak Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) liderliği için potansiyel aday olarak gösterilen Friedrich Merz'in koronavirüs testi pozitif çıktı.

Haber 17-03-20 16:44

Hamburg eyalet seçimlerinde 'Merkel'in partisi büyük hezimete uğradı, Yeşiller oylarını artırdı'

Almanya'da sosyal demokratların kalesi Hamburg'daki eyalet meclisi seçimlerinde Angela Merkel'in partisi CDU oy kaybetti. İlk sonuçlara göre Sosyal Demokratlar en büyük parti olarak kaldı, Yeşiller de oylarını ikiye katladı.

Haber 24-02-20 03:22

Hamburg’daki Seçimin İlk Sonuçları: Merkel ve AfD’ye Darbe

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in muhafazakar Hristiyan Demokrat Partisi (CDU) eyalet statüsünde olan Hamburg kentinde düzenlenen seçimlerin ilk sonuçlarına göre şu ana kadarki en kötü yenilgisini aldı

Haber 23-02-20 23:49

NOZ: CDU Sol Parti'yi dışlama tutumunu yumuşatmak zorunda

Almanya'nın Thüringen eyaletinde hükümet kurulamamasıyla başlayan ve Hrıstiyan Demokrat Birlik partisinin krizine dönüşen süreç Alman basınında başlıca yorum konusu.

Haber 20-02-20 10:43

SZ: CDU eş genel başkanlığı düşünmeli

Alman basınında CDU'daki genel başkan tartışmaları, Brandenburg'da kurulması planlanan Tesla fabrikasına tepkiler, Rusya'da anayasa değişikliği çalışmaları ve Huawei'nin Avrupa'daki faaliyetleri öne çıkıyor.

Haber 19-02-20 12:43