Uygunluk Degerlendirme Kuruluslari Haberleri

Danıştay'dan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesine iptal kararı

Danıştay, İBB’nin temyiz isteği üzerine Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesiyle ilgili kararını verdi. Danıştay 13. Daire, İBB’nin açtığı davada hukuka aykırılık bulunmadığını hükmeden Ankara 16. İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu. İhalenin iptaline oybirliği ile karar verildi. Kararda “Davaya konu ihale işleminde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmıştır’ denildi.

Haber 2024-02-12 16:02:11

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor, 282 binden fazla araç tekrar muayeneye çağrıldı, işte nedeni

Geçen yıl egzoz emisyon ölçümü yapılan 11 milyon 23 bin 923 araçtan 10 milyon 736 bin 648'inin ilk ölçümü olumlu sonuçlanırken, egzoz muayenesini geçemeyen 287 bin 275 aracın 282 bin 229'u muayene tekrarında uygunluk aldı.

Finans 2024-01-21 11:26:35

Türkiye'nin en büyük 24 . sanayi kuruluşundan ses getirecek karar: Emekli olanların yerine çocukları geçebilecek

Türkiye'nin en önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR)'den çok konuşulacak bir karar geldi. Fabrikadan yapılan açıklamada emekli olmayı hak eden işçilerin yerine uygunluk şartlarını taşıyan çocuklarının işe alınacağı bildirildi.

Finans 2023-11-08 19:12:39

Yer: Antalya! Polisi çileden çıkardı: 'Bunlar artistlik yapıyor, sen de ne çekiyorsun'

Antalya Manavgat'ta bir kadın, polise zor anlar yaşattı. Elektrikli bisiklet kullanan kadına ilk önce kask takmadığı için ceza yazıldı. Daha sonra ise cezanın yanlış yazıldığı için gelen kadının elektrikli bisikleti için fatura ve uygunluk belgesi ibraz edememesi nedeniyle aracı trafikten men ederek yediemin otoparkına çekildi. Kadın, kask takmak zorunda olmadığını belirterek kameraya dönüp, “Bunlar artistlik yapıyor, sen de ne çekiyorsun” dedi.

Haber 2023-10-07 13:31:52

İnşaat mühendisi fark etti! Skandallar tek tek ortaya çıktı! Yapım aşamasındaki binalar hemen yıktırıldı…

İnşaat mühendisi İdris Karataş’ın dikkati skandallar zincirini ortaya çıkardı. 27 daireli inşaat için 'uygunluk' raporu verilen beton 'kullanılamaz' çıktı, binalar henüz yapım aşamasındayken yıkıldı. Karataş açıklamasında "Betonlar çürük çıktı, sahte raporlar verilmiş. Beton santrali şirketini kapattı. Yeni şirket kurdu üzerindeki bütün araçları, arazileri yeni şirketine aktardı. Suçlu olduğunu bildiği için bunu yaptı, laboratuvar firması da kapatıldı. Er ya da geç bir bedel ödeyecekler' dedi.

Haber 02-09-23 13:32

Saklambaç nasıl yazılır, saklambaç yazımı nasıl olmalıdır? Saklambaç mı saklanbaç mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe dil bilgisi açısından fazlaca kurala sahiptir. Diğer dillere nazaran bu kadar fazla dil bilgisi kuralının olması Türkçeyi zor diller listesinde yer almasına yol açabilir. Türkçede kelimelerin kullanımı ve oluşturulması sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar bulunur. Bu kurallar Türkçenin söyleyişine ve dil sistemine uygunluk açısından kelimelerde sağlanması gerekilen durumlardır. Bu kurallardan bazıları da ünsüz harflerin kullanılmasıyla ilgilidir. Saklambaç nasıl yazılır?

Egitim 30-03-23 17:29

Fitness nedir, nasıl yapılır? Fitness ne için yapılır, kaç günde bir yapılır?

Sağlık her yaştan insan için önem taşır. Bu noktada ilk akla gelen fiziksel sağlığın yanı sıra zihinsel sağlık ve ruhsal sağlıktan da bahsedilebilir. Bireyin iyi bir yaşam için genel sağlığını koruması önemlidir. Sağlıklı ve zinde kalabilmek için çeşitli beslenme şekilleri, bedensel aktiviteler uzmanlar tarafından önerilmektedir. Dilimizde fiziksel uygunluk ve yeterlilik anlamına gelen fitness, fiziksel olarak sağlıklı olabilmek için sıklıkla tercih edilen bir spordur. Peki, fitness nedir?

Haber 03-03-23 17:33

Uzmanlardan deprem sonrası 'yapılaşma' uyarısı! 'Kayalık zeminlere yönelmeliyiz'

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası uzman isimlerden 'yapılaşma' uyarısı geldi. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, olası afet risklerine karşı bilimden faydalanılarak kentlerin 1/1000 ölçekli yerleşime uygunluk haritalarının hemen hazırlanması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Okan Fıstıkoğlu da tarım alanlarının yapılaşmaya açılmasının olumsuz etkilerinin görüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Celalettin Şimşek ise "Depremden sonra yeni yapılaşma yapılacağı için kayalık zeminlere yönelmeliyiz" dedi.

Haber 21-02-23 11:46

Binaların GBT'si çıkarılıyor 'Öyle kolay kolay çökmez burada bir şeyler çıkacak' Karot testi nasıl yapılıyor?

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde çok sayıda ilde büyük yıkımlar ve can kayıpları olmuştu. Birden bire çöken binalarda çok sayıda kişi can verirken şimdi o binaların yapımında mevzuata uygunluk araştırılıyor. Enkazdan alınan karot ve demir parçaları her bakımdan test edilirken laboratuvardan çıkan sonuçlar binanın GBT'si hakkında bilgi veriyor. Testlerden sonra ise iddianame ve dava süreci başlayacak. Peki, karot testi nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Haber 18-02-23 08:51

Uyum eş anlamlısı nedir? Uyum kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçenin yeni döneminde türetilip literatüre giren kelimelerden biri olan uyum kelimesi, "uy-" fiilinden türeyen bir kelimedir. Uymak, katılmak ve iştirak etmek anlamlarını ifade ederken uyum kelimesi iki ya daha fazla kişinin aralarında olan uygunluk anlamlarına gelir. Özellikle yeni girdiği ortamlara çabuk bir şekilde alışan ve yeni tanıştığı insanlarla kolay bir şekilde arkadaş olan insanlar uyumlu olarak adlandırılır. Uyum kelimesiyle aynı anlamı karşılayan eş anlamlılar nelerdir?

Egitim 02-12-22 19:54

Bandırma’da motosiklet sürücülerine denetim yapıldı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde polis ekipleri, motosiklet sürücülerine evrak, kask ve trafiğe uygunluk denetimi gerçekleştirdi. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri motosiklet sürücülerine denetimlerde bulundu.

Haber 02-11-22 09:57

TSE 76 ilde araç kontrol merkezi işletilmesi işine yönelik ihale yapacak

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen uygunluk değerlendirme faaliyetleri kapsamında, TSE uzmanlarının ilgili kontrolleri yapması için 76 ilde araç kontrol merkezlerine ait gerekli altyapının sağlanıp işletilmesine yönelik ihale gerçekleştirilecek.

Haber 28-10-22 09:57

Atatürk Üniversitesi DAYTAM, OECD İLU Uygunluk Beyanı aldı

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: - "DAYTAM'ın akredite olmasıyla analizlerimizde üretilen verilerin kalitesi, veri bütünlüğü ve geçerliliği uluslararası düzeyde onaylanmış oldu. Bu başarımızla ülkemiz adına büyük ve önemli bir adım atmanın gururunu yaşıyoruz"

Yurthaber 10-08-22 17:19

Çalışanlar için dünyanın en ucuz şehirleri belli oldu! 2 şehrimizin yer aldığı listede başı Türkiye çekti

Döviz kurundaki farklılık ya da yaşam, çalışma koşullarındaki uygunluk nedeniyle birçok kimse başka ülkelerdeki şehirlere yerleşip kariyerini burada sürdürmeyi hedefliyor. Bu noktada, hedeflenen kentteki maaş ortalamasının yanı sıra barınma, temel yaşam malzemeleri, ulaşım gibi kalemlerin fiyatları karar vermede etkili olabiliyor. Bu kapsamda, dünyada yabancı çalışanlar için en ucuz 10 şehir arasında Türkiye'den iki şehir yer aldı. Listede başı çeken şehir de yine Türkiye'den...

Finans 10-08-22 09:50

Muğla'da Küçük Ölçekli Alabalık Yetiştiriciliğinde Gıda Güvenliği ve Sosyal Uygunluk Eğitimi yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay: - "Avrupa Birliği ülkeleri arasında balık yetiştiriciliğinde birinciyiz. Alabalık yetiştiriciliğinde de dünya ikincisiyiz"

Yurthaber 30-06-22 14:17

İşe uygunluk ne demek? İşe uygunluk birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Işe uygunluk birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Işe uygunluk ne demektir?

Egitim 23-05-22 22:25

Uygunluk ne demek? Uygunluk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız anlam ve ifadelerden oluşan zengin kelime hazinesine sahip bir dildir. Günlük konuşma dilinde kullanılan birçok kelimenin anlamı ise merak konusu. Sosyal hayatta sıkça kullanılan kelimelerin birçoğunun gerçek anlamı bilinenin aksine çok daha farklı olabiliyor. Peki hemen hemen hepimizin çeşitli ortamlarda, yayınlarda maruz kaldığı Uygunluk ne demek? Uygunluk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 19:40

Gerçeğe uygunluk ne demek? Gerçeğe uygunluk birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Gerçeğe uygunluk birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Gerçeğe uygunluk ne demektir?

Egitim 18-05-22 00:11

Genel uygunluk bildirimi ne demek? Genel uygunluk bildirimi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Genel uygunluk bildirimi birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Genel uygunluk bildirimi ne demektir?

Egitim 18-05-22 00:11

Türkiye'de helal uygunluk deneyi yapan ilk laboratuvara TSE sahip oldu

Türkiye'de helal uygunluk deneyi yapan ilk laboratuvara TSE sahip oldu

Yurthaber 02-03-22 12:22

YÖK, Gazi Üniversitesinin Spor Eczacılığı Yüksek Lisans Programına uygunluk verdi

YÖK, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Spor Eczacılığı Yüksek Lisans Programı açılmasına ilişkin Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin teklifini karara bağladı - Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan: - "Program, sadece eczacılık fakültesi mezunlarına açık olacak. Derslerin bazıları, farklı fakültelerden öğretim üyeleri tarafından verilecek. Sanıyorum eylülde kontenjan ilan edip öğrenci almaya başlayacağız"

Yurthaber 12-01-22 12:42

TCDD kamuda bir ilke imza attı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Çankırı Makas Fabrikası Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) TS EN 13232 demiryolu uygulamaları-demiryolları standartlarına uygunluk belgesini almaya hak kazanarak bir ilke imza attı.

Finans 03-12-21 15:27

Hitit Üniversitesinin diş implantı uygunluk testi Avrupa'dan talep görüyor

HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş: - "Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde faaliyet gösteren 4 firmanın bir dizi mekanik testlerini yaptık. Yine ayrıca Malta'dan mekanik testler kapsamında üniversitemize başvuru söz konusu" - "Diş implantı analizi ücreti Avrupa ülkelerinde ortalama 30 bin lira, burada 9 bin lira. Bu dövizin ülkemizde kalması için laboratuvarımızda ciddi yol aldık"

Yurthaber 02-09-21 12:15

KUDAKA 2021 yılı teknik destek programı 1. dönem sonuçları açıklandı

2021 Yılı Teknik Destek Programı Ocak-Şubat dönemi başvuruları değerlendirme süreci Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği hükümleri uyarınca tamamlanarak teknik destek almaya hak kazanan projeler belirlendi.Değerlendirme sürecinin ilk aşaması olan ön inceleme sürecinde, projelerin idari kontrol ve uygunluk kontrolleri yapılıp, başvuruların tamamı ön incelemede uygun bulunmuş ve teknik ve mali değerlendirme aşamasına geçildi.

Yurthaber 29-03-21 15:11

Milli Eğitim iki alanda akredite oldu

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Okul Eğitimi" ve "Mesleki Eğitim" alanlarında akredite oldu.Erasmus+ Programı, Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonu kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan başvuruların değerlendirme süreci tamamlandı.Türkiye geneli sunulan 240 başvurudan uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınırken ve bağımsız dış uzmanlar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Okul Eğitimi" ve "Mesleki Eğitim" olmak üzere 2 alanda Erasmus Akreditasyonuna hak kazandı.

Yurthaber 24-03-21 18:03

Kütahya MEM Akredite Kurum olmaya hak kazandı

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2021-2027 Erasmus Programı döneminde okul eğitimi alanında "Akredite Kurum" olmaya hak kazandı.Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada,” Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığınca yürütülmekte olan "Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonu" kapsamında "2020 Yılı Teklif Çağrısı" döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan 2020-1-TR01-KA120-SCH-098693 numaralı başvurusu, uygunluk ve seçim kriterlerini karşılayarak bağımsız dış uzmanlar tarafından içerik değerlendirmesine tabi tutulmuş ve yeterli asgari puanı sağlaması sonucunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü akredite olmaya hak kazandı.

Yurthaber 24-03-21 11:47

Eskişehir eğitimde yurtdışına açılıyor

Erasmus+ Programı, Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonu kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan başvuruların değerlendirme süreci tamamlandı.Sunulan 240 başvurudan uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınırken ve bağımsız dış uzmanlar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonuna hak kazandı.Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü de 7 yıllık akredite kazandıErasmus+ Programı Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan 264 başvurunun değerlendirme süreci de tamamlandı.

Yurthaber 16-03-21 12:26

Eskişehir eğitimde yurtdışına açılıyor

Erasmus+ Programı, Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonu kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan başvuruların değerlendirme süreci tamamlandı.Sunulan 240 başvurudan uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınırken ve bağımsız dış uzmanlar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonuna hak kazandı.Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü de 7 yıllık akredite kazandıErasmus+ Programı Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan 264 başvurunun değerlendirme süreci de tamamlandı.

Yurthaber 16-03-21 12:26

Sincan Belediyesinden “Kontrollü Normalleşme” mesaisi

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda ’Kontrollü Normalleşme’ hususunda belirtilen kurallara uygunluk, Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından titizlikle takip ediliyor.Kontrollü Normalleşme sürecinin güvenle devam etmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında, restoran, lokanta, kafe ve kıraathane gibi iş yerlerinde masalar arası 1,5 metrelik mesafe bırakılması, yüzde 50 kapasite ile çalışılması ve 07.00-19.00 saatleri arasında hizmet verilmesi gibi önlemler alındı.

Yurthaber 08-03-21 15:13

Kahta’daki 164 okula ‘okulum temiz’ belgesi verildi

Ardıyaman’ın Kahta ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı denetmenlerince yapılan incelemeler sonucunda ‘Okulum Temiz Belgesi’ almaya hak kazanan 164 okula belgeleri verildi.Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü(TSE) işbirliğinde hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu” doğrultusunda uygunluk şartlarını sağlayan Kahta’daki okullara ‘Okulum Temiz’ belgesi verildi.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu Rehberliğinde okullarda gerekli hijyen ve enfeksiyonu önleme çalışmalarının yapıldığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, “Okul idarecilerimiz tarafından okullarımızda gerekli hijyen ve enfeksiyonu önlemeye yönelik bir takım çalışmalar yapıldı.

Yurthaber 10-02-21 12:38

Şartları yerine getiren okullara ’Okulum temiz’ belgesi verildi

Manisa’da Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliğinde hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme” kılavuzu doğrultusunda uygunluk şartlarını sağlayan okullara Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen ‘Okulum Temiz’ belgesini takdim etti.Şehzadeler ilçesinde bulunan tüm okulların hazırlık yaparak belge başvurusu yaptığını söyleyen Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) ilçe sorumlusu Aydın Çürük, “Belge alan okullarımızın sayısı yüzde 90’a ulaştı.

Yurthaber 20-01-21 17:50

Eğirdir’de orman ürünleri üretim tatbikatı

Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü, Yukarıgökdere Orman İşletme Şefliğinde üretim tatbikatı yapıldı.Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nuri Maraş ile İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Ramazan Kolsuz’un koordinesinde gerçekleştirilen tatbikata Eğirdir Orman İşletme Müdürü Fevzi Ceylani, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları, üretimde görevli personel ile üretimde çalışan kooperatif başkanları katıldı.Orman Ürünleri Üretim tatbikatında damgada dikkat edilecek hususlar, üretimde verimliliği artırmak, standartlara uygunluk, kaliteli üretim, ürün zayiatlarının en aza indirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği konuları ile depoda yapılan iş ve işlemler, Orman İşletme Şefleri tarafından anlatıldı ve uygulamaları yapıldı.Ormanlara bakım yapmak ve gençleştirmek için üretime konu edilen ağaçlar üzerinde kesme ve boylama teknikleri gösterildi.

Yurthaber 19-11-20 10:37

İş yerlerine korona denetimi

İlkadım Belediyesi, korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında ilçe genelinde sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı ile kontrollü serbestlik sürecinde hizmet vermeye başlayan işletmelerde uygunluk denetlemesi gerçekleştirdi.İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığının 81 ilde eş zamanlı olarak koordine ettiği denetimler kapsamında ilgili kurumlarla işbirliği içinde gerçekleştirdiği denetimlerde işletmelerin ve esnafın sağlıklı koşullarda, belirlenen kurallar çerçevesinde faaliyet gösterip göstermediklerini inceledi.

Yurthaber 16-10-20 16:44

Mersin’de servis şoförlerine Covid-19 semineri

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce, sorumluluk bölgelerindeki servis şoförlerine yönelik Covid-19 semineri düzenlendiği bildirildi.İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Konferans Salonunda 86 servis şoförünün katılımı ile düzenlenen seminerde, Covid-19 salgınına karşı temizlik, maske kullanımı, mesafe kurallarına uygunluk, trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgiler verildi.

Yurthaber 16-10-20 15:41

Bafra’da eş zamanlı korona denetimi

Bafra Belediyesi, korona virüs salgını tedbirleri kapsamında ilçe genelinde fiziksel mesafe, hijyen ve maske kullanımı ile kontrollü serbestlik sürecinde hizmet vermeye başlayan tüm ticari işletmelerde uygunluk denetlemesi gerçekleştirdi.Eş zamanlı gerçekleştirilen denetlemelere Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da katıldı.

Yurthaber 01-10-20 16:19

Bafra’da eş zamanlı korona denetimi

Bafra Belediyesi, korona virüs salgını tedbirleri kapsamında ilçe genelinde fiziksel mesafe, hijyen ve maske kullanımı ile kontrollü serbestlik sürecinde hizmet vermeye başlayan tüm ticari işletmelerde uygunluk denetlemesi gerçekleştirdi.Eş zamanlı gerçekleştirilen denetlemelere Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da katıldı.

Yurthaber 01-10-20 16:19

Ordu’da 80 okula ‘Okulum Temiz Belgesi’

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü(TSE) işbirliğinde hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme” kılavuzu doğrultusunda uygunluk şartlarını sağlayan okullara belgesi verildi.Ordu ili genelinde "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazanan okullara düzenlenen tören ile belgeleri verildi.

Yurthaber 21-09-20 08:57

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor: Doğalgazda 'HES kodu' dönemi

Doğal gaz dağıtım şirketleri, müşteri hizmetlerinde ve iç tesisat proje uygunluk kontrollerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasına başlıyor.

Finans 16-09-20 16:45

Zabıtalardan kapsamlı korona denetimi

İlkadım Belediyesi, korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında ilçe genelinde sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı ile kontrollü serbestlik sürecinde hizmet vermeye başlayan tüm ticari işletmelerde kapsamlı uygunluk denetlemesi gerçekleştirdi.Son günlerde artan vaka sayılarının önüne geçmek için harekete geçen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı olarak koordine ettiği denetimler kapsamında ilgili kurumlarla işbirliği içinde işletmelerin ve esnafın sağlıklı koşullarda, belirlenen kurallar çerçevesinde faaliyet gösterip göstermediklerini inceledi.

Yurthaber 04-09-20 16:25

Yeşim, maskelerinin kalitesini TSE belgesi ile perçinledi

EN 14683 Uluslararası Cerrahi Medikal Test Standardı, CE belgesi, ECOTEKS sertifikası ve anti virüs test raporuna uygun olarak organik pamuk ve mikroflaman polyester kullanarak örme kumaştan anti viral ve anti bakteriyel kumaş maske projesini hayata geçiren Yeşim, son olarak almaya hak kazandığı TSE K 599/11.05.2020 Kalite Uygunluk Belgesi ile ürünlerinin kalitesini perçinlemiş oldu.Ar-Ge merkezinin çalışmalarıyla geliştirilen sıkı, esnek yapılı ve yüz formuna uyumlu YSMGUARD markalı maskelerin pazarlama çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’nin önde gelen perakende markaları aracılığı ile pazara sunan Yeşim, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek maskelerin kalitesine yönelik TSE K 599/11.05.2020 Kriterlere Uygunluk Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Yurthaber 17-08-20 11:56

Seyhan’da “Sıcakkıran” asfalt hizmeti

Seyhan Belediye Başkanı Akif kemal Akay, asfalt dökme çalışmalarını yerinde denetleyerek işçilere “hizmette standartlara uygunluk” hatırlatması yaptı.Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde Şubat ayında başlattığı asfalt yenileme çalışmalarını Ağustos sıcağında da sürdürüyor.

Yurthaber 09-08-20 09:55

Şifreler kırılıyor, FETÖ çözülüyor

FETÖ'nün TSK içine sızma yöntemlerinin birer birer deşifre edilmesiyle, hain terör örgütünün kripto mensupları yakalanıyor - ByLock, FETÖMETRE, ankesörlü hat uygulamalarından sonra İzmir'de 2004-2016 yıllarında yapılan Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu mülakatlarına katılan örgüt üyelerinin "avantajlı aday numarası" yöntemi kullanılarak aday numaralarının şifrelendiği ortaya çıktı - Bu yöntemle, örgüt üyelerinin, 9 haneli aday numarasının bazı hanelerindeki rakamların toplamından elde edilen sonuca göre anlaşıldığı, avantajlı numaraya sahip olanların mülakattan başarıyla geçtiği, böylece FETÖ'nün kendi üyelerini askeri okula sızdırdığı belirlendi - Aday numaralarının örgütün şifrelemesinin dışında tesadüfi şekilde şifreye uygunluk ihtimalinin, Milli Piyango çekilişlerinde arka arkaya 10 kez büyük ikramiye kazanma olasılığından daha düşük olduğu ifade edildi

Yurthaber 07-08-20 11:12

Erasmus+ projelerinde DÜ’den büyük başarı

Dicle Üniversitesinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına ICM (Uluslararası Kredi Hareketliliği) kapsamında sunmuş olduğu 21 projenin 20’si kabul edildi.Türkiye Ulusal Ajansına devlet ve vakıf üniversiteleri tarafından sunularak uygunluk değerlendirmesini geçen proje teklifleri, içerik değerlendirmesine alınmış ve her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilirken, değerlendirme sonucunda Dicle Üniversitesinin sunmuş olduğu 21 projenin 20’si hibelendirmeye layık görüldü.

Yurthaber 29-07-20 15:57

Bayram öncesi denetimler sıklaştırıldı

Tepebaşı Belediyesi, Eskişehirlilerin daha kaliteli şartlarda hizmet alması amacıyla şehir merkezinde faaliyet gösteren berber ve kuaförler ile güzellik merkezlerinde denetim gerçekleştirdi.Halk sağlığının korunması amacıyla gerçekleştirilen denetleme çalışmalarında işletmeler sağlık koşullarına uygunluk, çalışma belgelerinin olup olmadığı, iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygunluk, hijyen ve steril şartlara uygunluk ile korona virüse (Covid-19) karşı tedbirlerin uygunluğu açısından kontrol edildi.

Yurthaber 26-07-20 13:26

Kahta Stadyumunda profesyonel lige uygunluk incelemesi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde TFF yetkilileri tarafından Atatürk Stadyumu’nun 3.

Yurthaber 19-07-20 12:52

Zabıta Müdürlüğünden korona denetimi

Süleymanpaşa Belediyesi, korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında ilçe genelinde sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı ile kontrollü serbestlik sürecinde hizmet vermeye başlayan tüm ticari işletmelerde uygunluk denetlemesi gerçekleştirdi.Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığının 81 ilde eş zamanlı olarak koordine ettiği denetimler kapsamında ilgili kurumlarla işbirliği içinde gerçekleştirdiği denetimlerde işletmelerin ve esnafın sağlıklı koşullarda, belirlenen kurallar çerçevesinde faaliyet gösterip göstermediklerini inceledi.

Yurthaber 10-07-20 15:06

GSO-MEM’de TSE güvenli üretim ve güvenli hizmet belgesi bilgilendirme toplantısı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, sanayi işletmelerinin Covid-19 salgını ile mücadelesine destek vermek amacıyla yayımladığı ‘Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nda yer alan hijyen tedbirlerine uygun üretim yapması, işletmelerimizin “Güvenli Üretim Belgesi” ve “Güvenli Hizmet Belgesi” ile belgelendirilmelerini sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliğinde gerçekleştirilecek toplantıda süreçle ilgili önemli bilgiler verilecek.TSE tarafından, sanayi işletmelerinin Covid-19 salgını ile mücadelesine destek vermek için hazırlanan “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” kuruluşlara salgınla mücadele ederken yol göstermekle kalmayıp, salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, işletmelerin güvenilir ve hijyenik üretim/hizmet standartlarına uygunluğunu “Güvenli Üretim Belgesi” ve/veya “Güvenli Hizmet Belgesi” adı altında uygunluk değerlendirmesini de sağlıyor.İşletmelerin kılavuzda belirtilen hijyen tedbirlerine uyarak üretim yapması ve bunu TSE nezdinde “Güvenli Üretim Belgesi” ve/veya “Güvenli Hizmet Belgesi” ile belgelendirmesine yönelik 26.06.2020, Cuma günü Saat: 14:00’te Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” genel bilgilendirmesi ve sonrasında “Güvenli Üretim Belgesi” ve/veya “Güvenli Hizmet Belgesi” süreci hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.Firmaların “Güvenli Üretim Belgesi” ile “Güvenli Hizmet Belgesi” alması, ürünlerinin piyasada satışı ile firmaların imajına olumlu katkılar sağlıyor.

Yurthaber 25-06-20 11:46

GSO-MEM’de TSE güvenli üretim ve güvenli hizmet belgesi bilgilendirme toplantısı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, sanayi işletmelerinin Covid-19 salgını ile mücadelesine destek vermek amacıyla yayımladığı ‘Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nda yer alan hijyen tedbirlerine uygun üretim yapması, işletmelerimizin “Güvenli Üretim Belgesi” ve “Güvenli Hizmet Belgesi” ile belgelendirilmelerini sağlamak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörlüğü, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliğinde gerçekleştirilecek toplantıda süreçle ilgili önemli bilgiler verilecek.TSE tarafından, sanayi işletmelerinin Covid-19 salgını ile mücadelesine destek vermek için hazırlanan “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” kuruluşlara salgınla mücadele ederken yol göstermekle kalmayıp, salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, işletmelerin güvenilir ve hijyenik üretim/hizmet standartlarına uygunluğunu “Güvenli Üretim Belgesi” ve/veya “Güvenli Hizmet Belgesi” adı altında uygunluk değerlendirmesini de sağlıyor.İşletmelerin kılavuzda belirtilen hijyen tedbirlerine uyarak üretim yapması ve bunu TSE nezdinde “Güvenli Üretim Belgesi” ve/veya “Güvenli Hizmet Belgesi” ile belgelendirmesine yönelik 26.06.2020, Cuma günü Saat: 14:00’te Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” genel bilgilendirmesi ve sonrasında “Güvenli Üretim Belgesi” ve/veya “Güvenli Hizmet Belgesi” süreci hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.Firmaların “Güvenli Üretim Belgesi” ile “Güvenli Hizmet Belgesi” alması, ürünlerinin piyasada satışı ile firmaların imajına olumlu katkılar sağlıyor.

Yurthaber 25-06-20 11:46

Kuşadası Belediyesi denetimleri aralıksız sürdürüyor

Kuşadası Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık üç ay kapalı kalan ve 1 Haziran’da normalleşme süreciyle kapılarını yeniden açan işletmeleri denetledi.Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilen denetimlerde hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygunluk kontrol edildi.Kuşadası Belediyesi, dünyayı etkisi altına korona virüs salgınına karşı verdiği mücadeleyi kesintisiz sürdürüyor.

Yurthaber 05-06-20 21:38