Uyumsuz Haberleri

Uyumsuz hayal kurma (Maladaptive Daydreaming) nedir, neden olur? Maladaptive Daydreaming belirtileri ve tedavisi

Maladaptive Daydreaming ya da Türkçedeki adıyla "uyumsuz hayal kurma", kişinin gerçek yaşamıyla orantısız bir şekilde aşırı hayal kurma ve içsel düşüncelere dalma durumunu ifade eden bir terimdir. Bu durumu yaşayan kişiler günlük aktivitelerini, sosyal etkileşimlerini veya diğer önemli yaşamsal faaliyetlerini ihmal ederek, iç dünyalarında oluşturdukları hayallerle meşgul olabilirler. Peki, uyumsuz hayal kurma nedir, tedavisi var mı?

Haber 2024-01-07 13:38:09

Ömer Çelik’ten Avrupa Birliği’nin Türkiye raporuna tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Birliği Komisyonu’nun 2023 yılı Türkiye raporuna tepki gösterdi. AB Komisyonu’nun Türkiye’ye karşı önyargılı ve fanatik değerlendirmelerini sürdürdüğünü söyleyen Çelik, “Bu rapor kapsamında Türkiye’nin Filistin’de yaşanan İsrail katliamına karşı duruşunun AB’yle tamamen uyumsuz olduğunun vurgulanması, AB için utanç vericidir. Türkiye’nin bu şekilde kayda geçmesini Avrupa ve tüm dünya halkları takdirle karşılayacaktır” dedi.

Haber 2023-11-09 11:38:27

'Kamera kayıtları ve otopside tespit edilen yaralarla uyumsuz...' Zerin’in ölümünde, sevgilinin beraat kararına itiraz

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve aile avukatı 2. kattaki evinin penceresinden düşen Zerin Kılınç'ın ölümüne ilişkin soruşturmada tutuklu yargılanırken beraat eden sevgilisi Y.S. hakkındaki mahkeme kararına itiraz etti. Savcılık kararın kanuna aykırı olduğunu savunurken, aile avukatı ise 12 yaşında kızı olan, Fransa’da yaşayan babasına siparişler veren, burun estetiği olmak isteyen Zerin Kılınç’ın intihar etmesi için ortada hiçbir sebep olmadığını savundu.

Haber 2023-08-14 15:17:21

Bağ zıt anlamlısı nedir? Bağ kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

İki sözcüğün mana bakımından birbirine çelişik yani karşıt olması demek o kelimelerin birbirine zıt anlamlı olduğu manasına gelir. Sözcükle anlam bilgisi konularından biri olan zıt anlamlıların mutlaka doğru öğrenilmesi gerekir. Dilimizde bazı kelimelerin karşıt anlamını ifade eden sözcükler bulunurken bazılarının ise yoktur. İki kelime birbiri ile uyumsuz bir bağlantı içerisine girdiğinde o kelimelerin zıt anlamlı olduğunu anlayabiliriz. Sesteş olan bağ kelimesini karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 2023-01-06 11:09:45

Astrologlara göre asla sevgili olmamanız gereken burçlar! En uyumsuz burçlar

Aşık olmak tüm hayatımızı güzelleştirebiliyor. Her şey bir anda çok daha olumlu gelmeye başlayabiliyor. Aşık olacağımız kişiyi seçemesek de astrologlara göre en uyumsuz olan burçların asla çıkmaması gerekiyor. Bu burçlar ilişki içerisinde sürekli olarak çatışma yaşıyor.

Kadin 18-11-22 13:15

İlişkilerde uyumsuz burçlar zaman içinde uyumlanabilir mi? Hangi burçların aşkla bağı daha güçlüdür?

Burçlar hayatımızın birçok alanını kapsarken ilişkilerde daha çok ön plana çıkmaktadır. Özellikle kadınlar burçlara daha çok ilgililer. Çoğu Kişi bir ilişkiye başlarken, partnerinin burcunun özeliklerini ve kendi burcuyla uyumunu merak ediyorlar. Bazı burçlar birbirleriyle uyumsuzken bazıları çok uyumludurlar. İnternette burçlara göre uyum yüzdeliği gösteren tablolar bulunuyor. Peki hangi burçların aşkla bağı daha güçlü? Uyumsuz burçlar zamanla uyumlanabilir mi? İşte detaylar…

Kadin 12-07-22 11:20

Uyumsuz ne demek? Uyumsuz kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Uyumsuz kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Uyumsuz kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:41

Çehov'un Vişne Bahçesi farklı bir yorumla sahnelenecek

Ankara Devlet Tiyatrosu, Anton Çehov'un ölmeden önce kaleme aldığı son eseri Vişne Bahçesi'ni trajikomik tarzda yorumlayarak, izleyicinin beğenisine sunacak - Rejisör Bengisu Gürbüzer Doğru: - "Klasik yorumunda Vişne Bahçesi'nde gülmek zor olabilir. Trajikomik hale getirerek, absürt, uyumsuz üslubu, o uyumsuzun saçmalığını yakalayarak oyunculuklarımızda vermeye çalıştık. Hiçbir ilişkisi yokmuş gibi görünen repliklerin, hiçbir ilişkisi yokmuş gibi görünen karakterlerin sessiz ilişkisini yakaladık"

Yurthaber 10-11-21 10:59

Çekya Cumhurbaşkanı Zeman görevden alınabilir

Çekya Senatosu Dışişleri, Savunma ve Güvenlik Komitesi, Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman’ın anayasaya aykırı hareket ettiğini, hükümet ile uyumsuz çalıştığını ve ülke menfaatlerini düşünmediğini öne sürerek gelecek hafta görevden alınmasını senatoya önerecek.

Haber 02-06-21 22:22

9 Nisan burç yorumları | 9 Nisan burçlarda ne oluyor?

9 Nisan günü burç yorumlarını merak edenler araştırmaya başladı. Burç yorumları kişilere birçok konuda yol gösterici olmaya devam ediyor. 9 Nisan günü Ay tüm gün Balık burcunda olacak. Mars ve Neptün arasındaki uyumsuz açık yüzünden burçlar bugün biraz kafa karışıklığı yaşayabilir. Peki Balık, Kova, Oğlak, Yay, Akrep, Terazi, Başak, Aslan, Yengeç, İkizler, Boğa ve Koç burcunun günlük burç yorumları nasıl? İşte Astrolog Merve Rençber’in burç yorumları…

Kadin 09-04-21 08:19

Miran: ‘İstanbul Sözleşmenin feshi aileye verilen değerin göstergesidir’

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından feshedilmesinin isabetli bir karar olduğunu belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Türkiye toplumunun temel değerlerinin dikkate alınmadığı, temel değerlerle çatışan hükümleri içeren bir metin ile ilgili fesih kararının aileye verilen değerin göstergesi olduğunu söyledi.‘Yeni kanun çalışması başlatılmalıdır’İstanbul Sözleşmesi’nin ulusal mevzuattaki uzanımı olan ve onun ruhuyla hazırlanan 6284 sayılı Kanunun ideolojik bakışın eseri olduğu için toplumsal dokumuzla uyumsuz ve kadını korumada etkisiz kaldığını aktaran Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, “Bu nedenle sosyal paydaşların katılımıyla felsefi açıdan Sözleşme’den daha adil, toplumsal açıdan 6284’ten daha duyarlı, aileyi ve kadını aynı anda koruyacak, erkeği kriminalleştirmeyecek yeni bir kanun için çalışma başlatılmalıdır ya da bu bakış açısıyla mevcut kanun tümüyle gözden geçirilerek yenilenmelidir.

Yurthaber 21-03-21 12:43

Hatay’da genetiği değiştirilmiş 5 bin ton pirinç ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 5 bin ton genetiği değiştirilmiş, Türk Gıda Kodeksi’ne uyumsuz pirinç ele geçirildi.Türkiye’ye yüklü miktarda genetiği değiştirilmiş pirinç getirileceğine ilişkin bir ihbarı değerlendiren Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılıkla İstihbarat Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, harekete geçti.

Haber 31-12-20 15:58

Uyumsuz 3 filmi ne zaman çekildi? Uyumsuz 3 konusu nedir, oyuncuları kimler?

Bikim kurgu ve macera türündeki Uyumsuz 3 filmi bu akşam ATV'de yayınlanıyor. Dünyada kıyamet yaşanmıştır ve hayatta kalan insanlar belli gruplara ayrılmak zorundadır. Peki Uyumsuz 3 filmi ne zaman çekildi? İşte Uyumsuz 3 konusu ve oyuncu kadrosu.

Magazin 31-05-20 20:54
atv

Koronavirüs: Sosyal mesafe kurallarını ihlal eden ev arkadaşlarına karşı neler yapılabilir?

Dünyanın birçok yerinde sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanmasıyla insanlar evde daha çok zaman geçirmeye başladı. Peki evini, uyumsuz ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmeyen insanlarla paylaşanlar neler yaşıyor?

Haber 18-04-20 20:57

Karadeniz Mahallesi Organik Kadın Eli Pazarı’nın satış stantları yenilendi

Karadeniz Mahallesi’nde kurulan Organik Kadın Eli Pazarı’nın satış stantları yenilendi.Her cumartesi günü açılan Karadeniz Mahallesi sakini ev hanımlarının evlerinde yaptıkları, sarma, karalahana çorbası, mısır ekmeği, tere yağ, süt, peynir, zeytin, erişte, ekşimik gibi yöresel lezzetler, bahçelerinde yetiştirdikleri domates, soğan, marul, salatalık, biber gibi organik ürünler ve el işi örgülerini vatandaşlarla buluşturduğu Organik Kadın Eli Pazarı’nın satış stantlarının hava şartlarına uyumsuz olması Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i harekete geçirdi.Kadınların yüzünü güldürdüKaradenizli kadınların el emeği göz nuru organik ürünlerin daha iyi şartlarda satış yapması için araştırmaya başlayan Başkan Yüksel, 3 tarafı kapalı, olumsuz hava şartlarında bile korunaklı yapısıyla hizmet verebilecek satış stantlarını alarak kadınların yüzünü güldürdü.“Açacağımız yeni çarşılarla kadınlarımızın emeklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz”Organik Kadın Eli Pazarı’nın yeni satış stantlarının kurulumu gerçekleşirken incelemelerde bulunan Başkan Yüksel, yeni stantların beğenildiğini ifade ederek “El emeği çok değerli.

Yurthaber 21-03-20 09:43

Gülcihan Demir’in ilik savaşı devam ediyor

Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde ikamet eden 8 yaşındaki Gülcihan Demir’e, geçtiğimiz Temmuz ayında nakledilen ilik uyumsuz çıktı.

Yurthaber 17-02-20 16:02

Ulusal İstihdam Beceri ve Eğitim Sempozyumu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca: - "Türkiye İşgücünde Uyumsuz Eşleşme Araştırmamızda eğitim düzeyi ile uyumlu eşleşmeyi birlikte değerlendirmeliyiz. Bu oran genel lise mezunlarında yüzde 73 iken mesleki teknik lise mezunlarında yüzde 61 olarak bulunmuştur. Üniversite mezunlarında yüzde 72 iken yüksekokul mezunlarında yüzde 43 düzeyinde tespit edilmiştir"

Yurthaber 05-11-19 17:55

Ulusal İstihdam Beceri ve Eğitim Sempozyumu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca: - "Türkiye İşgücünde Uyumsuz Eşleşme Araştırmamızda eğitim düzeyi ile uyumlu eşleşmeyi birlikte değerlendirmeliyiz. Bu oran genel lise mezunlarında yüzde 73 iken mesleki teknik lise mezunlarında yüzde 61 olarak bulunmuştur. Üniversite mezunlarında yüzde 72 iken yüksekokul mezunlarında yüzde 43 düzeyinde tespit edilmiştir"

Haber 05-11-19 17:54

AB'den üye ülkelere bütçe uyarısı

AB Komisyonu, İtalya, Fransa, Belçika, İspanya, Portekiz ve Finlandiya'nın 2020 bütçe taslaklarını birlik mali kurallarına uyumsuz buldu

Finans 22-10-19 16:47

ANALİZ - ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Anlaşması'ndan çekilmesi

INF Anlaşması, dünyanın en önemli iki devleti arasında sadece nükleer silahlar değil balistik füzeler konusunda da silahlanma yarışının önünde duran bir engeldi. Ancak değişen askeri koşullar, özellikle de Rusya ve Çin’in askeri adımları nedeniyle ABD’nin anlaşmaya bağlı kalmasının artık bir anlam taşımayacağını ifade eden uzmanlar da vardı - 2000’lerin ortasından başlayarak özellikle Çin’in askeri gücünün artması ve 11 Eylül saldırılarından sonra ABD’nin Avrupa’ya füze savunma sistemleri yerleştirme kararı nedeniyle Rusya anlaşmadan çekilebileceğinin sinyallerini vermişti - 2013 ve 2014 senelerinde de ABD Rusya’nın anlaşma ile uyumsuz davrandığına dair endişelerini dile getirmiş, Rusya ise 2017’de bunu reddederek Washington’ın anlaşmayı benzer şekilde deldiğine dair iddialarda bulunmuştu - Çekilme konusunda Trump yönetiminin gerekçelerinden bir diğeri de Çin oldu. Çin’in konvansiyonel başlıklı orta menzilli füzeleri kaygı yaratıyordu, çünkü ABD Asya-Pasifik’te Çin’le girdiği rekabette INF’nin füze menzili kısıtlaması nedeniyle Çin’e simetrik karşılık veremiyordu - ABD’nin anlaşmadan çekilme kararında sadece uluslararası etkenler değil, karar vericilerin inanışları ve tavırları da etkili oldu. ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetim anlayışı, devletin iktisadi, siyasi ve askeri gücünü artırmayı amaçlıyor ve dış politika kararları da bu yönde şekilleniyor - Anlaşmanın sona ermesi, nükleer silaha sahip olmayan devletler için hem uluslararası güvenlik hem de uluslararası yükümlülükler ve hukuk açısından endişe vericidir: Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’nın (NPT) VI. maddesine göre, bu silahlardan tamamen arınmak için müzakerelere başlaması gereken nükleer silaha sahip devletler, tam tersine silahların kontrolü anlaşmalarını sona erdirmiş ya da erdirmeye meyilli davranıyorlar

Haber 05-09-19 15:47

Hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor! Burun da yaşlanır

Kulak Burun ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op Dr. Bahadır Baykal, burun estetiğinin tüm dünyada en fazla yapılan estetik ameliyatlardan biri olduğunu ifade ederek, “Her yıl binlerce kadın hasta, estetik açıdan kendini daha iyi ve daha güzel görmek adına kozmetik imkanlar içerisinde belli bir arayışa girer. Genellikle kadın hastalarımızda, burun şekillerinden kaynaklanan deformitiler ve burun şeklinin yüze uyumsuz ve orantısız olması memnuniyetsizlik oluşturmakta” dedi.

Kadin 02-08-19 09:58

Doç. Dr. Coşkun Erüz: Trabzon’un tarihi Osmanlı kenti imajı hızla yok oluyor

Son 70 yıllık süreç içerisinde çarpık yapılaşma ve tarihi dokuya uyumsuz imar uygulamaları nedeniyle Trabzon şehir merkezindeki Ortahisar ve Yukarıhisar’ın tarihi kimliğini hızla kaybettiği belirtildi.Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç.

Haber 20-05-19 10:39

Sivas'ın esrarengiz kayaları hayrete düşürüyor

Sivas’ta bulunan esrarengiz kayaların oluşum şekli ve zemine nasıl tutundukları açıklanamıyor. Kangal ilçesine bağlı Sarıkaya köyü kırsalına boş bir arazide yer alan ilginç kayalar dikkat çekiyor. Bulunduğu arazi ile uyumsuz bir görüntü veren kayalar, benzer kayaların bulunmadığı geniş bir arazide bir arada bir küme halinde bulunuyor. Bulundukları yerde şekilleri itibariyle bilindik kaya oluşum yollarına ters düşen kayaların nasıl oluştukları açıklanamıyor.

Haber 14-05-19 13:46

Erken ergenlik psikososyal sorunlara neden olabilir

Çocuk gelişim uzmanları çocukların ergenlik yaşlarının ebeveynleri ile benzerlik gösterdiğini, çocuğun aile ile uyumsuz gelişiminin tetkik edilip tedavi uygulanması gerektiğini söyledi.

Haber 19-04-19 12:11

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasına ilişkin basın açıklaması düzenledi.Artvin Barosu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Orhan Kasap’ın okuduğu basın açıklamasında, TMMOB Artvin İl Koordinasyon Kurulu’nun öncülüğünde, Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Artvin’de yaşayan pek çok vatandaşın da davacı olduğu ve bu konuda planların nüfus projeksiyonunun, sosyal ve teknik altyapı alanları açısından eksikliklerin olduğuna; çevre düzeni planı ile uyumsuz olduğuna; kıyı kenar çizgisinin planlara işlenmemiş olduğuna ve jeolojik olarak alanların yapılaşmaya açılmasına vurgu yapıldı.Kasap, oda olarak açmış oldukları güncel davalardan birinin de Artvin Belediyesi’ne karşı açılmış olan Artvin Belediye Meclisi’nin 05.12.2018 tarihinde yapılan toplantısında ihale yapılarak hazırlanmış olan "Artvin Merkez 1/500 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı " ve "1/1000 Ölçekli Uygulama imar Planının" uygunluğuna ilişkin verdiği kararların iptaline ve öncelikle yürütmesinin durdurulmasına ilişkin karar verilmesi talepli dava olduğunu ifade etti.Davacı oldukları bu konuda planların nüfus projeksiyonunun, sosyal ve teknik altyapı alanları açısından eksiklikleri olduğunu ifade eden Kasap, “Mevcut Çevre Düzeni Planı’nda orman alanı olan yerlerin yapılaşmaya açılması; yapılan plan kapsamındaki binaların neredeyse tamamına 1 eklenerek son günlerde sıkça dile getirilen ‘dikey mimariden yatay mimariye’ geçiş için tersine bir uygulamaya gidilerek yapılaşma yoğunluğunun plansız arttırılması gibi imar mevzuatın kamu yararına ve şehircilik ilkelerine aykırı olan gerekçeler dile getirilmiştir” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın manifestosuna da aykırı bir durum varHKMO Artvin İl Temsilcisi Tolga Odabaş ise söz konusu davanın teknik boyutunu ele almaya çalıştıklarını mahalli yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı’nın açıklamış olduğu 11 maddelik Manifestonun bir maddesinde söz konusu şehir planlarının nasıl yapılması gerektiğine dair bir özetin bulunduğunu dile getirerek, “Bu madde şehir planlarının nasıl yapılması gerektiğini çok güzel özetliyor.

Haber 27-03-19 15:05

Minik Öykü için donör arayışı sürüyor

Lösemi hastası Öykü Arin'in annesi Eylem Yazıcı: - "Brezilya'da yüzde 70 uyumlu olduğu tespit edilen donörün verileri, diğer testlerde uyumsuz çıktı" - "Kampanyaya daha yoğun şekilde devam ediyoruz. Türkiye'deki donör sayısının en az 3 milyon olması lazım. Şu an 400 bin civarı"

Yurthaber 21-01-19 12:51

Minik Öykü için donör arayışı sürüyor

Lösemi hastası Öykü Arin'in annesi Eylem Yazıcı: - "Brezilya'da yüzde 70 uyumlu olduğu tespit edilen donörün verileri, diğer testlerde uyumsuz çıktı" - "Kampanyaya daha yoğun şekilde devam ediyoruz. Türkiye'deki donör sayısının en az 3 milyon olması lazım. Şu an 400 bin civarı"

Haber 21-01-19 12:50

2019 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak:(1) - "Mükelleflerimizin yeminli mali müşavirlerce hazırlanmış KDV iadesi tasdik raporu ile talep ettikleri KDV iade tutarlarının yüzde 50'sinin, yapılacak ilk kontrollere göre 10 iş günü içerisinde teminat alınmaksızın iade edilmesini, kalan tutarın daha sonra yapılacak kontroller çerçevesinde iade edilmesini öngören yeni bir sistemi oluşturacağız" - "Yeni bir eylem planı çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Mükelleflerin uyum düzeyinin artırılması, uyumsuz mükelleflerin uyumlu mükellefler aleyhine oluşturacağı haksız rekabetin önlenmesi, kayıtlı ekonominin teşvik edilmesi amacıyla yeni bir vergi veri ve risk analiz merkezi kuruyoruz" - "2014-2018 döneminde yaklaşık 245 bin mükellef nezdinde vergi incelemesi yaptık. Bu incelemeler neticesinde düzenlenmiş raporlarda yaklaşık 36 milyar lira vergi tarhiyatı ve buna bağlı olarak yaklaşık 78 milyar lira ceza kesilmesini önerdik"

Finans 22-11-18 13:33

Esim-Sen Genel Başkanı Ahmet Sağlam:Miadı dolmuş olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı

Emniyet Sivil Memurları Sendikası (Esim-Sen) Genel Başkanı Ahmet Sağlam, "Miadını doldurmuş olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı"dedi.Esim-Sen Genel Başkanı Sağlam yaptığı açıklamada, kamu kurumlarında teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, dağıtıcı, mübaşir, terzi, berber, garson, bahçıvan, matbaacı gibi çeşitli ünvanlarda görev yapan ve sayıları 111 bin olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin, bulundukları sınıftan kaynaklı olarak birçok maddi ve manevi mağduriyet yaşadıklarına dikkat çekerek,"Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan personelin kurumlardaki ana hizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde çalıştırılabileceği gibi çok geniş bir tanımı olması ve bu sınıfın içinde bulunan yirmi iki unvanın ayrı ayrı görev tanımının da olmaması sebebiyle amirleri tarafından ünvanları göz ardı edilerek Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nda bulundukları gerekçe gösterilerek ünvanı ile uyumsuz işlerde çalıştırılmaktadırlar.

Haber 26-03-18 10:08

SETA'dan seçim ittifakları analizi

SETA, siyasal sistemlerde seçim ittifaklarını dünya örnekleri üzerinden değerlendiren ve Türkiye'de seçim ittifaklarının siyasetin geleceğine yönelik muhtemel etkilerini ele alan "seçim ittifakları" başlıklı analiz yayımladı - Analizden: - "Seçim ittifakları bundan sonraki süreçte partiler arasındaki ideolojik yakınlık ve uzaklık meselesini daha fazla gündeme getirecektir. İttifak yapacak partiler arasındaki ideolojik uyum da ittifakın bileşenlerinin belirlenmesi ve başarılı ya da başarısız olmasında etkili olacak" - "Bu bağlamda, CHP-HDP-İYİ Parti düzleminde partilerin ideolojileri ve seçmen tabanları arasındaki uyumsuzluk, bu partilerin ittifak yapmalarını zorlaştıracak. İdeolojik yönden uyumsuz bu üç partinin bir ittifak oluşturması halinde seçmen tabanlarını ellerinde tutmaları zor olacak"

Haber 05-03-18 14:47

Sorunlu kent sakinleri tuhaf evlerde sosyalleşecek

Hollanda'nın ikinci büyük kenti Rotterdam'da, yaşadıkları semtlerde çevresindekileri tehdit eden, kavgacı, gürültücü ve uyumsuz kişilerin yeniden topluma kazandırılması amacıyla özel bir mahalle kuruldu.

Haber 30-06-17 16:03

Türkiye finansal alanda en karmaşık ve uyumsuz ülke seçildi

2017 Finansal Karmaşıklık Endeksi’nde muhasebe ve vergi uyumluluğu açısından dünyanın farklı coğrafyalarından 94 ülke sıralanırken finansal alanda en karmaşık ve en uyumsuz ülke Türkiye çıktı.

Finans 20-06-17 12:32

Burun estetiğinde ince detay; ”uyum”

KBB uzmanı Op. Dr Eyüp Bozkurt:”dünyanın en güzel burnu uyumsuz bir yüzde en kötü sonuçtur”.

Haber 05-08-16 12:37

Saü’de Anne Ve Babalara Konferans Verildi

Sakarya Üniversitesi’nde sürdürülen Halka Açık Dersler kapsamında “Gelişim Sürecinde Anne-Baba Tutumları Uyumsuz Davranışlar ve Başetme”...

Yurthaber 24-05-16 17:17

Fransa Başbakanı: Üniversitede başörtüsü yasağından yanayım

Fransa Başbakanı Manuel Valls üniversitelerde başörtüsünün yasaklanmasından yana olduğunu ve Fransız halkının çoğunluğunun İslam'ın Cumhuriyet değerleriyle uyumsuz olduğunu düşündüğünü söyledi. Valls'ın sözlerine kendi hükümetinden eleştiriler geldi.

Haber 13-04-16 19:15

İsyan ettiler! 'Böyle gol mü yenir?'

Galatasaray'da Muslera kalesinde devleşti. Buna rağmen yenilgiyi önlemeyedi. Yenilen 2 gol de defans adeta seyretti... Chedjou, Hakan, Denayer ve Olcan dörtlüsü uyumsuz bir görüntü verdi. Basit hatalar, "Böyle kolay gol yenir mi" dedirtti...

Spor 04-11-15 06:50

Aylin’in Kalbiyle “uyumsuz” Yaşam Mücadelesi

Antalya’da yaşayan ve doğuştan gelen kalp rahatsızlığı nedeniyle birçok kere ölümden dönen 16 yaşındaki Aylin’e...

Yurthaber 14-09-15 15:05

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'dan muhalefete suçlama

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Muhalefet partilerinin anlamsız ve uyumsuz yaklaşımları süreci bu noktaya getirdi” dedi.

Haber 24-08-15 16:59

Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın:

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Muhalefet partilerinin anlamsız ve uyumsuz yaklaşımları süreci bu noktaya...

Yurthaber 24-08-15 16:54

3- Davutoğlu: Evet, Bu Hükümet Ak Parti Öncülüğünde Kurulacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Muhalefet partilerinin uyumsuz tavırlarıyla hükümet kurulması mümkün olmazsa Ak Parti milli iradeye

Yurthaber 17-07-15 14:18

2- Davutoğlu: Evet, Bu Hükümet Ak Parti Öncülüğünde Kurulacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Muhalefet partilerinin uyumsuz tavırlarıyla hükümet kurulması mümkün olmazsa Ak Parti milli iradeye

Yurthaber 17-07-15 14:15

1- Davutoğlu: Evet, Bu Hükümet Ak Parti Öncülüğünde Kurulacak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Muhalefet partilerinin uyumsuz tavırlarıyla hükümet kurulması mümkün olmazsa Ak Parti milli iradeye

Yurthaber 17-07-15 14:11

Davutoğlu: Evet, Bu Hükümet Ak Parti Öncülüğünde Kurulacak

    Ümit TÜRK - Bahar DEMİREL,  (DHA) AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Muhalefet partilerinin uyumsuz tavırlarıyla hükümet kurulması mümkün olmazsa

Yurthaber 17-07-15 13:43

Yüzünüzdeki ’asi Çocuğu’ Yola Getirin

Op. Dr.Bülent Koç, ”Yüzümüzün ’asi çocuğu’ olan burnumuz; kaşımızla gözümüzle, çene yapımızla uyumsuz olarak gelişerek...

Yurthaber 09-06-15 11:03

Moody’s’ten Merkez Bankası Açıklaması

Moody’s tarafından yayımlanan raporda, Merkez Bankası üzerindeki baskının Türkiye’nin kredi notuyla uyumsuz olduğunu açıklandı.Uluslararası kredi...

Yurthaber 12-02-15 16:38

Moody's'ten Türkiye'ye not uyarısı

Moody's tarafından yayımlanan raporda, TCMB üzerindeki baskının Türkiye'nin kredi notuyla uyumsuz olduğunu belirtildi.

Finans 12-02-15 16:38

Son 5 Yılın En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1 Yıldızlararası Labirent: Ölümcül Kaçış Evrim Lucy Galaksinin Koruyucuları Açlık Oyunları Transformers: Kayıp Çağ Uyumsuz Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti A&c

Trend 11-12-14 14:41

Son 5 Yılın En İyi Aşk Filmleri

Seni Seviyorum Adamım Karışık Kaset İncir Reçeli 2 Aynı Yıldızın Altında Uyumsuz Su ve Ateş Sadece Sen Şefkat Yerim dar Kendime İyi Bak Kedi Özledi Patron Mutlu Son İstiyor bi küçük Eylül meselesi Dhoom 3 Son

Trend 11-12-14 14:18

Son 5 Yılın En İyi Aksiyon Filmleri

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1 Hızlı ve Öfkeli 7 Hobbit: Beş Ordunun Savaşı John Wick Labirent: Ölümcül Kaçış Exodus: Tanrılar ve Krallar Lucy Galaksinin Koruyucuları Açlık Oyunları Uyumsuz

Trend 11-12-14 12:32