Zıt Anlamlı Haberleri

Arızalı zıt anlamlısı nedir? Arızalı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz, kelime yapısı ve kelime sayısı açısından zengindir. Yazılı ve sözlü anlatımlarımızda kullandığımız sözcükleri daha net anlatabilmek için eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimelerden yararlanılır. Dilimizde zıt anlamlı kelimeler oldukça yaygın yer almaktadır. Zıt anlamlı kelimeler anlatmak istediğimiz kelimenin tam karşıtını ifade eder. Peki, arızalı zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 09:40

Aramak zıt anlamlısı nedir? Aramak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimiz, kelime sayısı ve kelimelerle ilgili kurallar açısından oldukça zengin bir dildir. Türkçe, özellikle eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcükler ile daha geniş kapsamlı bir anlatım sağlamaktadır. Yazılı ve sözlü anlatımda kullandığımız kelimeleri daha net ifade edebilmek için sözcüğün zıt anlamlısını bilmek oldukça önemlidir. Aramak kelimesi zıt anlamlısı merak edilen bir sözcüktür. Peki, aramak zıt anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-2023 09:40

Aptal zıt anlamlısı nedir? Aptal kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde kelime sayısı oldukça fazladır. Türkçe kökenli kelimeler kadar farklı kökenli kelimeler dilimizde sıklıkla kullanılmaktadır. Zamanla dilimize yerleşen sözcükler Türkçenin en önemli zenginliğidir. Kullandığımız kelimelerin eş ve zıt anlamlıları anlatımlarımızı zenginleştirir. Dilimizde bir kelimenin birden fazla eş ve zıt anlamlısı olabilir. Aptal kelimesi de zıt anlamlısı bulunan bir kelimedir.

Egitim 20-04-2023 09:40

Boş zıt anlamlısı nedir? Boş kelimesinin zıt anlamlılarıyla örnek cümleler

Türkçede dil bilgisi konuları arasında zıt anlamlı kelimeler çok sık kullanılıyor. Bir kelimenin zıt anlamlıları onun tersidir. Zıt anlamlı kelimeler, geniş yelpazede ele alınabilir. Türkçede pek çok kelimenin zıt anlamlısı bulunuyor. Boş kelimesinin zıt anlamlılarıyla da günlük hayatta çok sık karşılaşılıyor. Peki, boş zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-04-2023 12:18

Zıt Anlamlı

Zıt Anlamlı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zıt Anlamlı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Boy zıt anlamlısı nedir? Boy kelimesinin zıt anlamlılarıyla örnek cümleler

Türkçede zıt anlamlı kelimeler günlük yaşamda çok sık kullanılıyor. Cümlenin hem sürükleyici hem de akıcı olmasında etkin rol oynarlar. Cümleyi daha okunur hale getiren önemli faktörlerdir. Bir kelimenin ters anlamlısı olarak zıt anlamlı kelimeler ifade edilebilir. Zıt anlamlısı olan kelimelerden biri de boydur. Peki, boy zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-04-2023 12:18

Çekmek zıt anlamlısı nedir? Çekmek kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Çekmek kelimesi günlük yaşamda çok sık kullanılıyor. Çekmek, Türkçede fiil olarak yer alıyor. Eski Türkçede “çek”- “Özellikle kendine doğru sürmek ve sürmek” fiillerinden evrilmiştir. Eski Türkçede Kaşgari, Divan-i Lugati’ t-Türk’te çekmek sözcüğüne rastlanıyor. “Ol bitig çekdi” şeklinde geçiyor. Türkiye Türkçesi’nde de 1300'lü yılında kaleme alınan bir eserde “çekiş” olarak geçmektedir. Peki, çekmek zıt anlamlısı nedir?

Egitim 10-04-2023 12:17

Tok zıt anlamlısı nedir? Tok kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede bazı kelimeler günlük yaşamda çok fazla kullanılır. Tok kelimesi de günlük yaşamda sık karşımıza çıkan kelimelerdendir. Tok kelimesi birden fazla anlama ve eş anlamlıya sahipken tokun zıt anlamlısı olan sadece bir tane kelime vardır. Atasözleri ve deyimlerde de tok ve zıt anlamlısına sıklıkla rastlayabiliriz. Peki, tok kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Toptan zıt anlamlısı nedir? Toptan kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede birçok kelimenin bir zıt anlamlısı ve eş anlamlısı olan bir ya da birden fazla kelime vardır. Ancak her kelimenin zıt anlamı var denemez. Zıt anlamlı kelimeler, bir kelimenin karşıt anlamını ifade eden kelimelerdir. Toptan sözcüğü halk arasında sık kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Toptanın zıt anlamlısı da halk arasında sıklıkla duyduğumuz kelimeler arasında yer alır. Peki, toptan kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:52

Yukarı zıt anlamlısı nedir? Yukarı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede bir kelime birden fazla anlama ya da eş anlama sahip olabilir. Bunun sebebi Türkçe’nin dünyadaki en zengin kelime dağarcığına sahip diller arasında yer almasıdır. Ancak bir kelimenin zıt anlamı genel olarak bir ya da birkaç tane olur. Bunun sebebi ise zıt anlamlıların daha dar bir kapsama sahip olmasıdır. Hatta dilimizdeki kelimelerin çok azının zıt anlamlı karşılığı vardır. Peki, yukarı kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Yokuş zıt anlamlısı nedir? Yokuş kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe son derece zengin bir kelime dağarcığına sahip bir dildir. Farklı dillerden birçok kelime, zamanla aldığı ekler ya da telaffuz değişimi ile değişerek ve dönüşerek Türkçeleşmiştir. Bunun yanı sıra Türkçe kendi içerisinde de pek çok kelime üretmiştir. Kelimeler kullanımları doğrultusunda yeni anlamlar da kazanmıştır. Bu sebeple birçok kelimenin birden fazla eş ve zıt anlamı bulunabilir. Ancak genel olarak her kelimenin tek bir zıt anlamlı karşılığı bulunur. Peki, yukarı zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Yumuşak zıt anlamlısı nedir? Yumuşak kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede birden fazla anlama gelen kelimeler vardır. Bu sebeple Türkçe dünyadaki en zengin kelime dağarcığına sahip diller arasında yer alan bir dildir. Birçok kelime farklı türlerde farklı anlamlara karşılık gelebilir. Eş anlamlı kelimeler de bu sebeple çeşitlilik gösterir. Ancak genellikle zıt anlamlı kelimeler daha sınırlıdır. Yumuşak kelimesi de tek bir zıt anlamlısı olan sıfat türündeki kelimelerden biridir. Peki, yumuşak kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Yüksek zıt anlamlısı nedir? Yüksek kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde bir kelime birden fazla anlama ya da eş anlamlı karşılığa sahip olabilir. Farklı dillerden birçok kelimeyi Türkçeleştirerek kelime dağarcığına katan dilimizde zıt anlamlı kelimeler daha sınırlıdır. Yüksek kelimesi de hem asıl anlamları hem de mecaz anlamları ile birçok karşılığa sahip olan ama tek bir zıt anlamlı kelime karşılığı bulunan bir kelimedir. Peki, yüksek kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Zengin zıt anlamlısı nedir? Zengin kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede bir kelime birden fazla anlama ya da eş anlamlı kelimeye karşılık gelebilir. Bunun bir sebebi de Türkçede birçok farklı ve fazla sayıda kelime olması ve kelimelerin kullanım alanlarına göre yeni anlamlar kazanabilmesidir. Farsça kökenli olan zengin kelimesi de hem anlamı hem eş anlamlı kelime karşılığı fazla sayıda olan bir kelimedir. Zıt anlamlı kelime karşılıkları da bu nedenle çeşitlilik gösterir. Peki, zengin kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Zor zıt anlamlısı nedir? Zor kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe son derece zengin bir kelime dağarcığına sahiptir. Birçok farklı dilden kelimeyi dağarcığına katarak Türkçeleştirmiş bir dildir. Aynı zamanda Türkçe kökenli kelimeler de oldukça fazladır. Türkçede eş anlamlı kelimeler çeşitlilik gösterse de genel olarak zıt anlamlı kelimeler sınırlıdır. Bazı kelimelerin zıt anlamlı karşılıkları da birden fazla olabilirken bazı kelimelerin zıddı yoktur. Zor da birden fazla eş anlamlıya sahipken tek bir zıt anlama sahiptir. Peki, zor zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:50

Perakende zıt anlamlısı nedir? Perakende kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Gerek okul hayatında gerek ise günlük yaşamda pek çok sözcüğün eş anlamlısı ve zıt anlamlısının bilinmesi işe yarar. Çünkü sözcüklerin zıt anlamlılarının öğrenilmesi ile yeni kelimeler kelime dağarcığına eklenmiş olur. Dolayısıyla pek çok kişi hem merak ettiği için hem de öğrenmesi gerektiğinden dolayı belirli sözcüklerin zıt anlamlılarını araştırır. Bu sözcükler arasında ticaret kapsamında sıklıkla kullanılan perakende de yer alır. Peki, perakende karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:49

Peşin zıt anlamlısı nedir? Peşin kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Sözcüklerin yakın-uzak ve eş-zıt anlamlıları mutlaka öğrenilmesi gereken bilgilerdendir. Nitekim bir sözcüğün farklı anlam ilişkileri içerisinde olduğu kelimeler öğrenildiği zaman yazılı dili veya konuşma dilini doğru bir şekilde kullanma kabiliyeti de pekişir. Zıt anlamlı sözcükler de birbiri ile karşıt olan anlamları temsil eder. Bu bağlamda ticaret alanında yaygın olarak kullanılan peşin sözcüğünün zıt anlamlısına da değinilmesi gerekir. Peki, peşinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:49

Yakın zıt anlamlısı nedir? Yakın kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe kelime haznesi bakımından oldukça geniştir. Birçok kelimeyi içinde barındıran Türk dili gelişimi bakımından farklı dillerden de etkilenmiştir. Bu etkileşim sırasında bazı kelimeler Türkçe sözlüğüne eklenmiştir. Bazı kelimeler ise Türkçe kökenlidir. Bunlardan biri de yakın kelimesidir. Peki, Türkçe kökenli olan ve birden fazla anlamda kullanılabilen yakın kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 17:41

Veresiye zıt anlamlısı nedir? Veresiye kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dili kelime bakımından oldukça geniştir. Gelişimi oldukça eski zamanlara dayanan Türkçe farklı dillerden de etkilenmiştir. Bu sayede Türkçe sözlüğünde birçok kelime bulunmaktadır. Türk dilinde bir kelimenin birden fazla anlamı bulunabilmektedir. Ayrıca kelimelerin hem eş anlamlıları hem de zıt anlamlıları bulunmaktadır. Bunlardan biri de veresiyedir. Peki, veresiye zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:40

Varsıl zıt anlamlısı nedir? Varsıl kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dilinin kelime dağarcığı oldukça geniştir. Sözlüğünde birçok kelime bulunduran Türkçe farklı dillerden de etkilenerek gelişimini sürdürmüştür. Bazı kelimeler farklı dillerden gelmektedir. Fakat bazı kelimeler de Türkçe kökenlidir. Bunlardan biri de varsıl kelimesidir. Parası, malı çok olan anlamına gelen varsıl kelimesinin zıt anlamlısı da araştırılan konular arasındadır. Peki, varsıl zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 17:40

Yavaş zıt anlamlısı nedir? Yavaş kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Anlam olarak birbirinin karşıtı ve birbiriyle çelişen kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Zıt anlamlı kelimler bir sözcüğün ifade ettiği mananın tam tersini anlatmak için kullanılır. Dilimizde yer alan birçok kelimenin hem gerçek hem de mecaz anlamları bulunur. Kelimelerin zıt anlamlılarını bulmak için her ikisinin de gerçek ya da mecaz olması gerekir.

Egitim 03-02-2023 17:36

Yeni zıt anlamlısı nedir? Yeni kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Yeni sözcüğü dilimizde en çok kullanılan kelimelerin başında yer alır. Bir durumu ifade etmek için kullanılan yeni sözcüğü gerek günlük konuşma dilinde gerekse diğer alanlarda sıklıkla tercih edilir. Yeninin tersini ifade eden sözcüğün de yeni ile zıt anlam ilişkisi bulunur. Birbirleri ile ters anlam ilişkisi olan sözcükler zıt (karşıt) anlamlı kelimeler olarak adlandırılır. En çok merak edilen konulardan biri olan yeni zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 16:25

Yapay zıt anlamlısı nedir? Yapay kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe kelime haznesi bakımından oldukça geniş bir dildir. İçinde birçok kelime barındıran Türk dili farklı dillerden de etkilenerek sözlüğüne eklemiştir. Bazı kelimelerin kökenleri farklı dillerden gelmektedir. Bazı kelimeler de Türkçe kökenlidir. Bunlardan biri de yapay kelimesidir. Peki, birden fazla anlam karşılığı olan ve sıfat görevinde kullanılan yapayın zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 16:22

Soğuk zıt anlamlısı nedir? Soğuk kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimize çeşitli kültürlerden birçok kelime girmiştir. Bunun yanı sıra Türkçe de kendi içerisinde yeni kelimeler türetir. Bu sözcüklerin bazılarının zıt anlamlısı varken bazılarının ise yoktur. Türkçemizde zıt yani karşıt anlamlı sözcük sayısı epey azdır. Karşıt anlamlı kelimeler mana bakımından birbiriyle çelişki içerisinde olan sözcükleri kapsamaktadır. Zıt anlamlı sözcüklerin hem yazım şekilleri hem de söylenişleri birbirinden farklıdır. Peki, soğuk kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 16:03

Minimum zıt anlamlısı nedir? Minimum kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Zıt anlamlı kelimeler, bir konuda birbirinin tam tersi anlamları karşılarlar. Zıt anlamlı kelimeler genellikle sıfat görevinde yer alır ancak zamanla kullanımları farklılaşarak mecaz anlamlar da kazanabilir ve isim yerine kullanılabilirler. Minimum kelimesi, birden fazla zıt anlamlı kelimeye sahip sözcüklerden biridir. Peki, minimumun kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 15:25

Küçük zıt anlamlısı nedir? Küçük kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Zıt anlamlı kelimeler eş anlamlılar kadar çok bulunmasa da dilimizde bazı kelimelerin zıt anlamlısı vardır. Zıt anlamlı kelimeler genellikle bir şeyin sayısını, niceliğini, niteliğini belirten ve kıyas yapmaya imkan veren sözcüklerdir. Küçük kelimesi de bir şeylerin niceliğini, boyutunu belirten bir sıfattır ve zıt anlamlı kelimeye sahiptir. Peki, küçük kelimesinin karşıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 15:23

Hastalık zıt anlamlısı nedir? Hastalık kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Diğer milletlerin dilleriyle etkileşime geçmek kaçınılmazdır fakat kendi dilimizin sadeleşmesi için özen göstermek gerekir. Dilin kendisine has özelliklerinden birisi de eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcüklerdir. Çoğunlukla organizmada birtakım değişikliklerin ortaya çıkmasıyla sağlığın bozulması durumu sonucunda gerçekleşen rahatsızlık anlamına gelen hastalık kelimesi de zıt anlamlısı bulunan sözcüklerimizden birisidir. Peki, hastalık kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:47

Güzel zıt anlamlısı nedir? Güzel kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Diller, varoluşlarından itibaren bir süreç hâlindedir. Dilimiz de bu süreçte gelişmiş, değişmiş ve başka kültürlerle de etkileşime girmiştir. Zıt anlamlı ve eş anlamlı sözcükler de dilimizin gelişmesinde, insanların kendilerini daha kolay ifade edebilmesinde önemli bir rol oynar. Çoğunlukla göze, kulağa hoş gelen, estetik kaygı güdülerek değerlendirilen bir ifadenin karşılığına gelen güzel kelimesi de zıt anlamı olan kelimelerden birisidir. Peki, güzel kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:47

Hafif zıt anlamlısı nedir? Hafif kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı ve zıt anlamlı sözcükleri kullanmak iletişimde ve ifadelerimizde tekrara düşmemizi engeller. Hitap yeteneğimizi güçlendirir ve aynı zamanda ifadelerimizin daha akıcı ve anlaşılır olmasını sağlar. Hafif kelimesini de hem eş anlama hem de zıt anlama sahiptir. Genelde tartıda ağırlığı az gelen anlamında kullanılsa da hafif kelimesinin bundan başka da birçok anlamı vardır. Peki, hafif sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:46

Güney zıt anlamlısı nedir? Güney zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizin kendi içerisinde birçok unsur barındırması onun zenginliğine işarettir. Bu unsurlardan olan zıt ve eş anlamlı sözcükler bizim kelime bolluğumuzu kanıtlar. Bu sayede bizler bir varlığı, maddeyi, birden çok sözcükle rahatça niteleyebiliriz. Çoğunlukla haritalarda, yolculuklarda dört ana yönden birisi olarak kullanılan güney kelimesi de zıt anlamı olan kelimelerden birisidir. Peki, güney kelimesinin karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:46

İlk zıt anlamlısı nedir? İlk kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimelerde iki farklı kelime aynı varlığı veya aynı durumu kast ederken zıt anlamlı kelimelerde birbirinin tam karşıtı olan varlıklar veya olaylar iki farklı kelimeyle kast edilir. Bu kavramları bilerek konuşmak bizi iyi birer dil kullanıcısı ve iyi konuşmacılar yapar. İlk kelimesini günlük yaşantımızda genel olarak zaman, sıra, yer ve önem bakımından ötekilerden önce gelen anlamlarında kullanırız. Peki, ilk kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 14:25

İleri zıt anlamlısı nedir? İleri kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Varlıkları tasvir etmek için kendimizi ifade etmek için kullandığımız kelimelerin bazılarının zıt anlamlıları ve çoğunluğunun eş anlamlıları vardır. Eş anlamlı kadar çok olmasa da zıt anlamlısı da olan birçok kelime de vardır. İleri kelimesi de zıt anlamlısı olan bir kelimedir. Peki, günlük hayatta herhangi bir şeye göre daha ötede olan yer manasında kullandığımız ileri kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:25

İhtiyar zıt anlamlısı nedir? İhtiyar kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Binlerce yıl öncesine dayanan dilimizin diğer eski diller gibi kendine has birçok unsuru vardır. Zıt anlamlar ve eş anlamlar da bu unsurlardandır. Zıt anlam tam karşıt olarak gözüken iki kelimeye veya duruma verilen addır. Zıtlık kesin bir çizgiyle ayrılmıştır ve zıt anlamlı kelimeler eş anlamlılar kadar çok değildir. Yine de ihtiyar kelimesi zıt anlamlısı olan bir kelimedir. Günlük kullanımda yaşlı, kocamış olan, pir (kimse) anlamına gelen ihtiyar sözcüğünün karşıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:25

İçeri zıt anlamlısı nedir? İçeri kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dil konuşuldukça güncel kalır, konuşan sayısı arttıkça da kendi içinde yeni kelimeler türeterek yeni ifadeler yaratarak çoğalır. Dilin kullanıcıları bir kelimeyi tek anlamla anlatmak veya bir durumu tek sözcükle açıklamak yerine daha da zenginleştirmeyi tercih edip eş ve karşıt anlamlara denk gelecek sözcükler de oluşturmuştur. Genellikle günlük kullanımda iç yan, iç bölüm anlamlarına gelen içeri sözcüğü de karşıt anlamlısı olan sözcüklerden birisidir. Peki, içeri zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:25

İç zıt anlamlısı nedir? İç kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Zıt anlamlı kelimelerin eş anlamlı kelimeler kadar geniş bir yelpazesi yoktur. Eş anlamlı kelimeler bu yönden zıt anlamlı kelimelerden daha çoktur. Çoğunlukla birbirinin tam zıddını ifade eden kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Günlük kullanımda herhangi bir durumun, cismin veya alanın sınırları arasında bulunan bir yer, dâhil anlamına gelen iç kelimesi de zıt anlamlısı olan kelimelerden birisidir. Peki, iç kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 14:25

Helal zıt anlamlısı nedir? Helal kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Anlam olarak birbirlerinin tam karşıtlığını içeren sözcüklere zıt veya karşıt anlamlı sözcükler deriz. Helal kelimesini de günlük yaşantımızda bazı noktalarda kullanırız. Çoğunlukla dinin kurallarına aykırı olmayan, dinî bakımdan yasaklanmamış olan anlamına gelen olarak kullansak da farklı anlamları da vardır ve helal sözcüğü de karşıt anlamlısı olan sözcüklerden birisidir. Peki, helal sözcüğünün zıt anlamlısı nedir?

Egitim 03-02-2023 14:24

Nesnel zıt anlamlısı nedir? Nesnel kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Nesnel kelimesi Türkçede sık kullanılan sözcüklerden biridir. Nesnel, Türkçe kökenli bir kelimedir ve nesne sözcüğüne ek getirilerek sıfat görevi için değiştirilmiştir. Sıfat görevinde kullanılan nesnel kelimesi, bir şeylerin niteliğini belirtir. Nesnel ile aynı görevde olan ancak onun karşıt anlamını taşıyan kelimeler nesnelin zıt anlamlılarıdır. Peki, nesnel kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 03-02-2023 14:14

Nemli zıt anlamlısı nedir? Nemli kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizde eş anlamlı kelimeler gibi zıt anlamlı sözcükler de bulunur. Zıt anlamlı sözcükler, birbirinin tam tersi, karşıt anlamlarını içerirler. Zıt anlamlı kelimeler, bir niteliğin veya ölçünün iki uç tarafını açıklayabilirler veya aynı niteliğin farklı derecelerini belirtebilir. Nemli kelimesi ve karşıt anlamlısı bir şeyin içerdiği sıvı yönünden farklı derecelerini tanımlar. Zıt anlamlı kelimesi Türk Dil Kurumu tarafından açıklanmış nemli kelimesinin zıt anlamı olan kelime nedir?

Egitim 03-02-2023 14:13

Tatlı zıt anlamlısı nedir? Tatlı kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Tatlı kelimesi günlük yaşamda birden fazla anlamda kullandığımız kelimelerden biridir. Tatlı kelimesi, günlük yaşamda hem gerçek anlamda hem de mecazi anlamda kullanılan sıfatlardan biridir. Tatlı kelimesi ekseriyetle acı ve ekşi olmayan, damak zevkine uygun tatlar için kullanılan bir kelimedir. Sıfat ve zarf gibi farklı görevlerde kullanılabilen tatlı kelimesi mecaz anlamda da kullanılabilir. Peki, tatlı kelimesinin zıt anlamı olan kelime nedir?

Egitim 27-01-2023 16:54

Tavan zıt anlamlısı nedir? Tavan kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe zengin kelime haznesi ile oldukça fazla dikkat çeken dillerden biridir. Kelimelerin eş anlamlılar ve karşıt durumunu ifade eden zıt anlamlı birden fazla sözcük olabilir. Tavan kelimesi günlük konuşma dilinde sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Tavan zıt anlamlısı olan kelimeler içinde yer alır. Üzeri kapalı olan bir mekanının en üst noktasını tarif etmek üzere kullanılan tavan kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 27-01-2023 16:54

Taban zıt anlamlısı nedir? Taban kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe çok zengin bir dil olduğu için birçok kelimenin eş anlamlı kelimesi vardır. Ancak aynı durum zıt anlamlılar için geçerli değildir. Daha dar bir kapsam alanına olan zıt anlamlılar yine daha keskin çizgilere sahiptir. Örneğin genellikle nitelik ve nicelik belirten, sıfat ve zarf türündeki kelimelerin zıt anlamı bulunur. Taban kelimesi de zıt anlamlısı olan sözcüklerdendir. Ancak bazı durumlarda isim türündeki kelimelerin de zıddı olabilir. Peki, taban kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 27-01-2023 16:54

Evcil zıt anlamlısı nedir? Evcil kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede bir kelimenin birden fazla anlamı, tanımı, eş anlamı ve zıt anlamlı karşılıkları olabilir. Bu durumun, Türkçenin be kadar zengin bir kelime haznesine sahip olduğunun göstergesidir. Kendi içerisinde türettiği kelimelerin yanı sıra başka dillerden de kelimeler alıntılamıştır. Türkçe kelimelerden birisi olan evcil kelimesi de farklı türlerde farklı anlamlara gelebilen, eş anlamlı ve zıt anlamlı karşılıkları bulunabilen bir kelimedir. Peki, evcil kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 27-01-2023 16:53

Eski zıt anlamlısı nedir? Eski kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dünyanın en zengin dilleri arasında yer alan Türkçe, zengin bir kelime dağarcığına sahiptir. Dilimizde birçok kelime birden fazla tanıma sahip olabilir. Bu nedenle bu kelimelerin eş anlamlı kelimeleri de birden fazla olabilir. Ancak zıt anlamlılık kelimenin çok anlamlı olmasına karşılık çeşitlenmeyebilir. Bir kelime farklı türlerde farklı anlamlara gelebilir. Eski kelimesi de sıfat türünde birden çok tanımı olan bir kelimedir. Peki, eski kelimesinin zıt anlamı olan sözcük nedir?

Egitim 27-01-2023 16:53

Fakir zıt anlamlısı nedir? Fakir kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe konuşulan diller arasında en zengin sözcük hazinesine sahip olan dillerden biridir. Bu sebeple bir kelimenin birden fazla anlamı, eş anlamlı ve zıt anlamlı karşılığı bulunabilir. Bir kelimenin anlamının karşıt anlamını ifade eden kelimeler, zıt anlamı kelimeler olarak adlandırılır. Fakir kelimesi de Arapça kökenli olan ve birden fazla tanıma sahip olmasına rağmen bir tane zıt anlamlıya sahip sözcüklerden birisidir. Peki, fakir kelimesinin zıt anlamı olan kelime nedir?

Egitim 27-01-2023 16:53

Erken zıt anlamlısı nedir? Erken kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dünyanın en zengin kelime dağarcığına sahip dillerinden biri de Türkçedir. Farklı dillerden bazı kelimeleri kabul etmiş olması ve kendi içerisinde farklı kelimeler türetmesi sayesinde kelime haznesi oldukça zengindir. Türkçede birçok kelimenin birden fazla anlamı ve tanımı bulunur. Erken kelimesi de birden fazla anlamı olan zarf türünde bir kelimedir. Peki, erken kelimesinin zıt anlamı olan kelime nedir?

Egitim 27-01-2023 16:52

En zıt anlamlısı nedir? En kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dünyanın en zengin kelime dağarcığına sahip olan dillerinden biri de Türkçedir. Türkçedeki birçok kelime birden fazla anlama ve tanıma sahiptir. Bu sebeple her kelimenin birden fazla eş anlamlı ya da zıt anlamlı kelime karşılığı olabilir. En kelimesi de Türkçe olan ve birden fazla anlama gelebilen kelimelerden biridir. Peki, sesteş olan en kelimesinin karşıt anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 27-01-2023 16:52

Eksi zıt anlamlısı nedir? Eksi kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Dilimizdeki bazı sözcükler birden fazla anlamı karşılayabilir. Hemen hemen her kelimenin birden fazla tanımı da vardır. Bu gibi durumlar Türkçeyi en zengin kelime hazinesine sahip olan diller arasında yer almasını sağlar. Eksi kelimesi de farklı türlerde birden fazla tanımı bulunan bir kelimedir. Birden fazla eş anlamlısı olmasına karşılık bir adet de karşıt anlamlı kelimesi bulunur. Peki, eksi kelimesinin zıt anlamı olan kelime nedir?

Egitim 27-01-2023 16:52

Öznel zıt anlamlısı nedir? Öznel kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe gibi zengin bir dilde yer alan sözcüklerin zıt anlamlılarının öğrenilmesi oldukça mühimdir. Nitekim bir sözcüğün zıt anlamlısı ile birlikte öğrenilmesi, hem kişinin kelime dağarcığını zenginleştirmede hem de bu iki sözcüğün anlamının kavranmasında etkilidir. Öznel sözcüğünün de zıt anlamlısı sıklıkla araştırılırken, bu sözcüğün karşıt anlamlısının öznelin tam zıt karşıtı olduğu söylenebilir. Peki, öznel kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 27-01-2023 16:52

Özel zıt anlamlısı nedir? Özel kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Zıt anlamlı sözcükler birbiri ile tam tersi anlamları ifade eden kelimelerdir. Dolayısıyla Türkçede yer alan sözcüklerin pek çoğunun zıt anlamlısını bilmek, kelime dağarcığını geliştirir. Bununla birlikte Türkçede yaygın olarak kullanılan özel sözcüğünün zıt anlamlısı bazen direkt olarak akla gelmeyebilir. Sıfat olarak kullanılan özel sözcüğünün zıt anlamlısı cümle içerisinde kullanıldığı takdirde ise bu kelimenin anlamı daha rahat bir şekilde kavranabilir. Peki, özelin karşıt anlamı nedir?

Egitim 27-01-2023 16:52

Eğri zıt anlamlısı nedir? Eğri kelimesinin zıt anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe dünyadaki kelime dağarcığı en zengin olan diller arasında yer alır. Bunun sebeplerinden biri de hem kendi içerisinde kelimeler türetmesi hem de farklı dillerden kelimeler ödünçlemesidir. Neredeyse her kelimenin birden fazla anlamı ve eş anlamlı karşılığının bulunabilir. Bunun yanı sıra her kelimenin zıt anlamlısı yoktur. Eğri kelimesi de farklı türlerde birçok anlamı ve tanımı olan bir kelimedir. Çeşitli eş anlamları bulunan eğri kelimesinin zıt anlamı nedir?

Egitim 27-01-2023 16:52