Balcali Hastanesi Bashekim Yardimcisi Prof Dr Ahmet Sebe Haberleri

Uzmanından genetik test yapmak isteyen anne adaylarına tavsiyeler

Bayındır Sağlık Grubu, Bayındır Söğütözü Hastanesi Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Danışman: - "Bebeğimizin tüm genetik durumunu gösterecek bir test bulunmuyor. En önemli yol gösterici, perinatal ve genetik danışmanlık çalışmalarıdır" - "Genetik testler, tarama ve tanı olarak ayırt ediliyor. Genetik tanı testleri özel durumlarda, özel bilgi sistemleri ile işleyen uzmanlık uğraşlarıdır"

Yurthaber 2022-07-25 16:11:05

Sosyal medyayı sallamıştı! Cinsiyet değiştirme iddialarına ilişkin hastaneden açıklama

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın'ın cinsiyet değiştirmeyle ilgili gündem olan "Binlerce erkek kız olmak için bekliyor, 2030'a kadar devam edecek" açıklamaları sonrası İstanbul'daki Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden açıklama yapıldı. Başhekimlikten yapılan açıklamada, cinsiyet değiştirme ameliyatlarına ilişkin iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Haber 2022-06-17 21:52:58

Kalbi delik ve damarları tıkalı hasta tek kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

Ankara Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Erdal Şimşek: - "Bildiğim kadarıyla Türkiye'de ilk kez, tek kesi bölgesinden uygulanan kapalı ameliyatla hastanın kalbindeki deliği ve damarlarındaki tıkanıklığı aynı anda giderdik" - Hasta Ahmet Karagöz: - "Kapalı yöntemle yapılan ameliyatın ardından hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ameliyattan 8-9 saat sonra yürümeye başladım, 3-4 gün sonra da evime çıktım"

Yurthaber 2022-03-23 11:05:35

Yılbaşı öncesi çok ciddi uyarı: Metil alkolün 3-4 kaşığı dahi ölüme götürüyor

Maliyeti etil alkole göre çok ucuz olan, ölümcül madde metil alkol kullanılarak üretilen sahte içkilerin tüketimi nedeniyle yurt genelinde ölümler yaşanıyor. Tehlike devam ederken yılbaşı öncesi uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Sebe, "Özellikle korsan, merdiven altı ya da kaçak olarak, pet şişelerde 'boğma rakı', 'uzo' diye 40-50 liraya alkol satıyorlar. Bunların çoğunluğunu metil alkol oluşturuyor. Ne kokusundan ne renginden anlaşılmıyor'' diyerek uyarılarda bulundu.

Haber 2021-12-30 11:35:02

Gebeliğin ilk aylarındaki gelişim sürecinin iyi takip edilmesi gerekiyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Danışman: - "Gebeliğin 13'üncü-14'üncü haftasına gelindiğinde ultrasonografik detayların, tarama testlerinin kabul edilir sınırlarda bulunması ve doktorunuzun herhangi bir tanısal teste gerek duyulacak risk taşımadığınızı bildirmesi durumunda gebelik sürecindeki en önemli dönemecin geride bırakıldığını söyleyebiliriz" - "İstatistikler gösteriyor ki bu süreç doğru yönetilip, eksiksiz tamamlandı ise ve bundan sonraki süreçler de aynı kalitede izlenip, maternal sorun olmazsa yüzde 95 ihtimalle bebek evine sağlıklı bir şekilde gelecektir"

Yurthaber 16-09-21 12:16

Kolon kanserinde erken teşhis büyük önem taşıyor

İçerenköy Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kemal Gürbüz: - "Batılı toplumlarda 50 yaşın üstünde olan gruplarda, 5 yılda bir yapılan kolonoskopik takip programlarına alınmış vakalarda kolon kanserinden ölüm oranının yüzde 85 düzeyinde azaldığı defalarca kez saptandı" - "Tüm organ kanserleri arasında önlenebilen tek tür kolon kanseri"

Yurthaber 19-08-21 10:13

Solunum cihazına bağlı olan 15 yaşındaki Zeynep, akciğer nakliyle yaşama tutundu

Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel: - "Ekibimizin emekleri sayesinde hastamızın artık yeni bir hayatı, yeni bir akciğeri var. Artık bir buçuk metrelik bir hortuma bağlı yaşamıyor" - "Ne yazık ki ülkemizde insanlara hayat olacak organları toprağın altında çürütüyoruz. Halbuki Diyanet İşleri Başkanlığımızın, bu konuda dini hassasiyet gösteren vatandaşlarımızın evhamlarını ortadan kaldıracak açıklamaları var" - Ankara Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Yekeler: - "Kızımız Zeynep Gülbade'ye yaptığımız nakil, ülkemizde kistik fibrozis olgularında yapılmış ilk akciğer nakli oldu. Kistik fibrozis özellikle göğüs hastalıklarına yol açar ve akciğerin tutulmasıyla birlikte nakil ihtiyacı doğar" - Hastanın annesi Selma Türkaslan: - "Kızım bir yıl boyunca oksijen makinesine bağlı kaldı, evde kendi ihtiyaçlarını bile göremiyordu, yanında mutlaka birisi olması gerekiyordu. Bir yıl sonra çok şükür nakil çıktı"

Yurthaber 03-06-21 11:05

Hayati uyarı! Kene ısırmasında, akrep ve yılan sokmasında bunları yapmayın

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, havaların ısınmasıyla kene ısırması, akrep ve yılan sokması gibi nedenlerle acil servislere başvuruların arttığını söyledi. Prof. Dr. Sebe, bu vakalara filmlerde görüldüğü gibi emme, kesme, buz koyma gibi bilim dışı müdahalelerde bulunulmasının sakat bırakma ya da ölümle sonuçlanabileceğini belirterek uyardı.

Haber 18-05-21 10:52

Ramazanı migren ağrısı yaşamadan geçirmek doğru gıdalarla mümkün

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Algoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Haci Ahmet Alıcı: - "Migren hastaları ramazanda iftar ve sahur arasındaki süreçteki doğru yiyecek ve içecek tercihleriyle ağrıyı engelleyebilir. Kronik migren hastalarına migren botoksunun yanı sıra radyofrekans tedavileri de etkili çözüm sunuyor"

Yurthaber 26-04-21 10:05

Stres bağırsak sağlığını olumsuz etkiliyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kemal Gürbüz: - "Doktor tanı ve tedavisine ihtiyaç duyan IBS hastalarının yüzde 50'den fazlasında depresyon, anksiyete ya da somatizasyon bozukluğunun varlığı biliniyor" - "Tüm tedavi alternatiflerinin bir arada uygulanması başarı şansını artırıyor. Doğru tedavi için tecrübeli ve hastasından usanmayan, hastasına sürekli olarak bu hastalığı yeneceği ümidini vermeyi ilke edinmiş gastoenterologlara ihtiyaç vardır"

Yurthaber 30-03-21 10:41

Koronavirüs pandemisinde acil servislere şiddet nedeniyle gelen vakalar 2 kat arttı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, pandemi sürecinde trafik kazalarına bağlı hastalarda azalış görülürken hem erişkin hem de çocuk acile, şiddete bağlı gelen vakalarda en az 2 kat artış yaşandığını bildirdi.

Haber 18-03-21 09:19

Bayburtlu kalp hastası Kovid-19 olduğunu 2 aylık yoğun bakımın ardından öğrendi

Hasta Ahmet Kaçan: - "Bir akşam vakti nefes darlığı çekiyordum, gözlerimi açtığımda Erzurum'da olduğumu öğrendim. 2 ay yoğun bakımda kaldım, Erzurum'daki hocalarım Kovid-19 ve kalp hastalığımı tedavi etmiş" - Erzurum Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Servisi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kaygın: - "Hastamız hem Kovid-19'dan kurtuldu hem de dörtlü baypas ameliyatıyla kalp fonksiyonları normale döndü. Geç kalınsaydı hastayı kaybedebilirdik"

Yurthaber 12-03-21 11:06

Bayburtlu kalp hastası Kovid-19 olduğunu 2 aylık yoğun bakımın ardından öğrendi

Hasta Ahmet Kaçan: - "Bir akşam vakti nefes darlığı çekiyordum, gözlerimi açtığımda Erzurum'da olduğumu öğrendim. 2 ay yoğun bakımda kaldım, Erzurum'daki hocalarım Kovid-19 ve kalp hastalığımı tedavi etmiş" - Erzurum Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Servisi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Ali Kaygın: - "Hastamız hem Kovid-19'dan kurtuldu hem de dörtlü baypas ameliyatıyla kalp fonksiyonları normale döndü. Geç kalınsaydı hastayı kaybedebilirdik"

Yurthaber 12-03-21 11:06

Ses, sosyal iletişimdeki en önemli enstrüman

Medicana Çamlıca Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Birkent: - "Sesimizin cinsiyet, yaş, fiziksel görünüm ve sosyal pozisyonumuzla uyumlu olması gerekir. Bu açıdan sıkıntı yaşayan tüm hastalar için ses estetiğine yönelik girişimler yapılabilir"

Yurthaber 24-12-20 12:38

Koronavirüs öksürüğü ile kuru öksürük arasındaki fark nedir? Corona öksürüğü nasıl olur?

Koronavirüs vakalarının artmasıyla koronavirüs belirtilerine dair endişeler arttı. Mevsim geçişlerinde grip benzeri hastalıklar görülebildiği için koronavirüs belirtileri merak ediliyor. Koronavirüs öksürüğü ile kuru öksürük arasındaki fark araştırılıyor. Corona öksürüğü nasıl olur? Konuyla ilgili daha önce Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Bayram ve Medipol Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt’ın yaptığı önemli açıklamalar var.

Haber 15-10-20 13:36

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - Hastaları kurtaramadığımızda bizlerin de psikolojisi bozuluyor

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım Kliniği sorumlusu Prof. Dr. Ali Fuat Erdem: - "Mart, nisan ve mayıs ayları meslek hayatımın en zor dönemiydi. Bunun en büyük nedeni ise henüz yeni tanımaya çalıştığımız bir hastalık vardı, hastalıktan yoğun bakıma düşen, solunum cihazına bağladığımız hastaları hızlı bir şekilde kaybediyor olmamdı. Bu dönemlerde ağladığımı biliyorum çünkü bir şeyler yapamıyorduk hastalara, böyle zorluklar yaşıyorduk" - SAÜEAH Dahiliye Bölümü Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Selçuk Yaylacı: - "Bu hastalık nedeniyle maalesef kaybettiğimiz insanlarımız oluyor, bu bizi aşırı derecede üzen bir olay. Kurtaramadığımız insanlarımızı gördüğümüz zaman gerçekten bizlerin de psikolojisi bozuluyor, üzülüyoruz, etkileniyoruz" - İç hastalıkları uzmanı Ahmet Cihat Genç: - "Bir asker gibi cephede birebir bu virüsle çarpışmak zorundayız. Bunun bilincinde olduktan sonra kendimi bir şekilde motive etmem lazımdı. Ailemden ayrı kaldığım sürece 2,5 yaşındaki kızımın en son giydiği pijamasını yanıma almıştım. Gece yatmadan önce onu kokluyordum, yanımdaymış gibi hissediyordum"

Yurthaber 15-09-20 11:04

Koronavirüse karşı ev temizliğini nasıl yapmalıyız?

Koronavirüs salgını, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sağlık sorunu olmaya devam ediyor. Peki zorunlu olmadıkça evden çıkmadığımız bu günlerde, evimizi nasıl temizlemeliyiz? Astımlı ve alerjik çocukların, bu temizlikten etkilenmemesi için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, açıkladı.

Kadin 17-04-20 11:15

Astım hastaları koronavirüsten nasıl korunmalı? İşte dikkat edilmesi gerekenler

Koronavirüse karşı astım hastalarını bilgilendiren İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, astım hastalarının risk grubunda yer aldığını söyleyerek süreç boyunca dikkat edilmesi gerekenleri ve merak edilenleri anlattı.

Haber 10-04-20 11:44

Alerjik hastalıklar ve alerji ilaçları koronavirüs için risk oluşturur mu?

Yeni koronavirüs dünyada endişe yaratmaya devam ederken, alerji hastalarının da kafasını kurcalayan bazı sorular oluşmasına neden oldu. Pek çok hasta alerjik rahatsızlıkların ve kullandıkları ilaçların koronavirüsü etkileyip etkilemediğini sorguluyor. Peki uzmanlar konuyla ilgili neler söylüyor? İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, açıkladı.

Haber 08-04-20 10:11

Egzaması olanlar ellerini yıkarken ciltlerini nasıl korumalı?

Koronavirüsten (COVİD-19) korunmak için en önemli tedbirin, el yıkamak olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak egzama gibi cilt rahatsızlığı olan kişilerde; eller sık sık yıkandıkça, kuruma ve çatlamalar meydana gelebilmektedir. Egzamalı kişilerin; bu kuruma ve çatlamalara engel olmaları gerektiğini söyleyen, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, açıkladı.

Kadin 30-03-20 12:27

Koronavirüs alerjik hastalığı olanları etkiler mi?

Alerjisi olan hastaların koronavirüsten nasıl etkilendiği ile ilgili açıklama yapan İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, alerjisi olanların risk altında olup olmadıklarını açıkladı.

Haber 25-03-20 09:28

Koronavirüs astım hastalarını nasıl etkiler?

Koronavirüste astımı olan hastaların risk grubunda yer aldığını söyleyen uzmanlar, astımın koronavirüs hastalarını nasıl etkilediğini anlattı. Koronavirüsün astımı olan hastaları nasıl etkilediğine dair çok az bilgiye sahip olduğumuzun altını çizen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, konuyla ilgili bilgi verdi.

Haber 23-03-20 09:51

Omurga rahatsızlıklarında hastaya özgü tedavi seçenekleri

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya: - "Günümüzde omurga cerrahisi minimal invaziv yöntemle endoskopik veya mikrocerrahiyle uygulanıyor. Bu yöntemler, klasik açık cerrahiye nazaran omurganın yapısını daha az etkiliyor ve dokunun daha net ortaya konmasını sağlıyor" - "Genel sağlık problemleri bulunan bir hastaya cerrahi tedavi yapsak bile diğer nedenlerle aktif hayata dönemeyecekse ağrı gibi şikayetleri gidermek için ameliyatsız yöntemleri tercih ediyoruz. Yani cerrahi kararında öncelik hastanın yaşında değil, kapasitesinde oluyor"

Trend 18-12-19 13:59

Yürüyemez hale getiren ve geçmeyen ağrılarından algoloji tedavisiyle kurtuldu

8 yıldır süren şiddetli bel ve diz ağrıları nedeniyle yürüyemez hale gelen 66 yaşındaki Sacide Ulubilir, Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Prof. Dr. Alıcı'nın uyguladığı algoloji tedavisi sayesinde ağrılarından kurtuldu - Medipol Mega Üniversite Hastanesi Algoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Hacı Ahmet Alıcı: - "(Sacide Ulubilir) Daha önce çok sayıda hekime gitmiş. Bize yürüyemez halde gelmişti. (Bel ve dize uygulanan tedaviler sayesinde) Şu anda 4 ay geçti ve herhangi bir şikayeti yok" - "Ağrı, hastaların kaderi değildir. Bunu özellikle kanser hastaları için söylüyorum. Vatandaşlarımız, kesinlikle ağrı çekmesin, algologlara müracaat edebilirler" - Sacide Ulubilir: - "Ağrılarım nedeniyle yürüyemiyor, eğilip doğrulamıyor ve işlerimi halledemiyordum. Epey doktor dolaştım. Bana ameliyat olmak gerektiğini söylediler" - "Yaşım nedeniyle ameliyatı kabul etmedim. 8 yıl boyunca çektiğim ağrılar (burada) 5 aylık tedaviyle iyileşti. Eskiye göre rahat yürüyorum, hareket ediyorum. Bel ağrılarım kesildi"

Finans 09-12-19 10:08

Bağırsak florasındaki bozukluk nörolojik hastalıkları tetikleyebiliyor

SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uygun: - "Bağırsak florasındaki bozulma ile beyin için önemli hormonların büyük çoğunluğu bağırsaktan salgılanamıyor ve beyinde bunların eksikliği ortaya çıkıyor. Böylece alzaymır, demans, parkinson, MS, şizofreni gibi nörolojik hastalıklar meydana gelebiliyor" - "Bağırsak sağlığı için Akdeniz diyeti uygulamak yani şekerden, paketlenmiş ve işlenmiş gıdalardan, margarinden uzak durmak gerekiyor. Şeker tüketilmesi zorunluysa pancar şekeri tercih edilmeli" -"Genelde lifli gıda yani sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Çünkü içimizdeki yararlı bakteriler lifli gıdalarla besleniyor"

Haber 13-10-19 11:09

İmmüno-onkoloji ile akciğer kanseri tedavisi

Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Bilici: - "Metastatik küçük hücreli dışı akciğer kanserinde kemoterapi alan hastalarda 5. yılda sağ kalım oranları yüzde 3 iken, bu oran immüno-onkolojik tedavi gören hasta grubunda yüzde 13 oldu. İmmüno-onkolojik tedavileri kemoterapiler ile karşılaştırdığımızda yan etki açısından daha rahat uygulanabildiğini söyleyebiliriz"

Haber 12-09-19 10:47

Bakan Yardımcısı Dursun'un hayatını kaybettiği kaza

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un hayatını kaybettiği kazada yaralanan 2 kişinin tedavisi Van'da devam ediyor - Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik: - "Dün akşam ameliyata alınan yaralılarımızın yoğun bakım ünitesinde tedavileri sürüyor. İki yaralımızın genel durumu iyi. Hayati tehlike oluşturacak bir durum söz konusu değil"

Yurthaber 20-08-19 13:11

Bakan Yardımcısı Dursun'un hayatını kaybettiği kaza

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un hayatını kaybettiği kazada yaralanan 2 kişinin tedavisi Van'da devam ediyor - Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik: - "Dün akşam ameliyata alınan yaralılarımızın yoğun bakım ünitesinde tedavileri sürüyor. İki yaralımızın genel durumu iyi. Hayati tehlike oluşturacak bir durum söz konusu değil"

Haber 20-08-19 13:09

Güneş yanığına 3 adımda müdahale

Ankara Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ahmet Çınar Yastı, güneş yanıklarına karşı yapılabilecek en basit müdahalenin ağrı bölgesine ıslak havlu, kuruyan cilde zeytinyağı, sıvı kaybını önlemek için de en az 3 litre su tüketmek olduğunu söyledi.

Kadin 03-08-19 22:18

Güneş yanığına 3 adımda müdahale

Ankara Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ahmet Çınar Yastı: - "Yanık alanı için yapılması gereken, günde 2 ya da 3 defa duş almaktır. Yanık sebebiyle kuruyan cildin gerginliğini ortadan kaldırmak için saf zeytinyağıyla masaj yapılması deriyi rahatlatacak, hastanın acısını dindirecektir" - "Islak havlu ile nemi sağlamak ve bulunduğunuz yerde hiçbir ilaç yoksa zeytinyağı ve yağlı kremle yara alanının kurumasını engellemek gerekir"

Haber 03-08-19 11:11

Türkiye'nin yanık tedavisi Pakistan'a merhem olacak

Yanık tedavisinde dünyada öncü rol oynayan Türk hekimler, bilgi ve deneyimlerini Pakistanlı meslektaşlarına aktardı - Pakistan'ın ileri gelen sağlık merkezlerinin sorumlu hekimleri, Avrupa'nın en büyük dünyanın ise tek seferde inşa edilen 3'üncü büyük hastanesi Ankara Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezindeki uygulamaları 4 gün boyunca yerinde inceledi - Yanık Tedavi Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ahmet Çınar Yastı: - "Orta Doğu'dan birkaç ülkeden daha böyle teklifler var. Burada yaptığımız ameliyatları ve vakaları yerinde görmek istiyorlar. Bundan sonra da kardeş ülkelerle ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Diğer bir önemli nokta Amerika, İngiltere gibi ülkelere gitmek istemiyorlar, çünkü bütün teknoloji bizde var"

Haber 02-08-19 11:25

Vücudunun yarısı yanan sürücüye deri nakli yapıldı

Yanan otomobilinin içinde sadece 2 saniye alevlere maruz kalan ve vücudunun yarısı zarar gören yaralıya, Ankara Şehir Hastanesi Yanık Merkezi'nde deri nakli uygulandı - Yanık Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Ahmet Çınar Yastı: - "Tedavi sürecinde ilk olarak ölü derilerin çıkarılması ameliyatları yapıldı. İkinci derece derin olan yanık yerlerinde ise deri benzerlerini kullandık" - "Sol elinin üstü ve sol dirseğinde hareket kısıtlığı yapacak yerlerde bağ dokuyu destekleyici ürünlerin üzerine aynı seansta dizinden ve bacaklarından alınan parçalarla kapatma işlemi olarak tabir ettiğimiz deri nakli uyguladık" - Deri nakli uygulanan Selvan Pala: - "Arabaya baktığımda yaşadığım için 'Çok şükür' diyorum, arabanın erimeyen yeri kalmamış. Aracın içinde sadece 2 saniye kaldım, daha uzun kalabilirdim. Bu yanıklar da daha derin olabilirdi"

Haber 01-08-19 11:04

Metil alkol ölüm saçıyor

Adana, Mersin ve Niğde'de son bir ayda 12 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan metil alkol, insan sağlığını tehdit ediyor - Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sebe: - "Metil alkolün 20 mililitresi dahi hastayı kör edebiliyor, öldürebiliyor, ciddi sakatlıklara neden olabiliyor" - "Bulantı, kusma, görme kaybı, gözünde ışık saçma gibi şikayetleri olan hastaların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını öneriyoruz"

Yurthaber 12-07-19 10:15

Metil alkol ölüm saçıyor

Adana, Mersin ve Niğde'de son bir ayda 12 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan metil alkol, insan sağlığını tehdit ediyor - Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sebe: - "Metil alkolün 20 mililitresi dahi hastayı kör edebiliyor, öldürebiliyor, ciddi sakatlıklara neden olabiliyor" - "Bulantı, kusma, görme kaybı, gözünde ışık saçma gibi şikayetleri olan hastaların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını öneriyoruz"

Haber 12-07-19 10:13

Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sebe: “Metil alkolün 20 mililitresi bile ölüme neden olabiliyor”

Adana’da geçtiğimiz günlerde Balcalı Hastanesi’ne başvuran 2 kişi, metanol zehirlenmesi nedeniyle dün hayatını kaybetti.

Haber 11-07-19 12:30

Adana'daki metil alkol zehirlenmeleri

Kentte son bir ayda metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 9 kişiden 2'si hayatını kaybetti, 7'si taburcu edildi - Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sebe: - "Hastanemize gelen ilk 6 hastamızdan 2'sinde görme kaybı oluştu. Son 3 kişide ise 2 kişi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybedildi" - "Metil alkol zehirlenmelerinde erken teşhis çok önemli. Görme kaybı olduktan sonra bunun geri döndürülmesi çok zor ve imkansız hale gelebiliyor"

Haber 11-07-19 12:21

Adana'daki metil alkol zehirlenmeleri

Kentte son bir ayda metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvuran 9 kişiden 2'si hayatını kaybetti, 7'si taburcu edildi - Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sebe: - "Hastanemize gelen ilk 6 hastamızdan 2'sinde görme kaybı oluştu. Son 3 kişide ise 2 kişi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybedildi" - "Metil alkol zehirlenmelerinde erken teşhis çok önemli. Görme kaybı olduktan sonra bunun geri döndürülmesi çok zor ve imkansız hale gelebiliyor"

Yurthaber 11-07-19 12:21

Her el titremesi parkinson değildir! El titremesi nedenleri nelerdir?

Nörolojik problemlere bağlı el titremeleri söz konusu olduğunda akla ilk gelen hastalık Parkinson oluyor. Kişiler, titreme gelişmesi durumunda derin bir endişeye kapılabiliyor. Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya, hastaların hemen Parkinson zannettikleri titremeninin nedeninin esansiyel tremor olabileceğini söylüyor.

Trend 17-06-19 15:10

Gelecekte tek tedavi yöntemi kök hücre olacak

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül: - "Kök hücre tedavisi mucize değil ancak gelecekte tek yöntem durumuna gelebilir. Kök hücre tedavisiyle kireçlenmeyi kaybetmek gibi bir ihtimal yok" - "Bu tedavi ile kireçlenmenin ilerlemesini engelliyoruz. Gelecekte tek tedavi yöntemi kök hücre olacak. Tabii şu anda çok ilkel seviyede"

Yurthaber 14-06-19 12:45

Gelecekte tek tedavi yöntemi kök hücre olacak

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül: - "Kök hücre tedavisi mucize değil ancak gelecekte tek yöntem durumuna gelebilir. Kök hücre tedavisiyle kireçlenmeyi kaybetmek gibi bir ihtimal yok" - "Bu tedavi ile kireçlenmenin ilerlemesini engelliyoruz. Gelecekte tek tedavi yöntemi kök hücre olacak. Tabii şu anda çok ilkel seviyede"

Finans 14-06-19 12:41

Ülkemizde 12 milyondan fazla kişi migren ağrısı çekiyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Algoloji Bölümünden Prof. Dr. Hacı Ahmet Alıcı: - "Hastalara başlangıçta medikal tedavi uyguluyoruz. Ancak ağrı geçmez ise veya ilaçlara direnç kazanırsa minimal invaziv yöntemler dediğimiz, girişimsel yöntemleri uyguluyoruz" - "Ülkemizde 12 milyondan fazla kişinin migren ağrılarına sahip olduğu biliniyor. Kronik migrenin tedavisinden bahsetmek mümkün ancak akut migrenli hastaların ilk basamakta nöroloji bölümüne başvurması gerek"

Yurthaber 24-05-19 12:17

Ülkemizde 12 milyondan fazla kişi migren ağrısı çekiyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Algoloji Bölümünden Prof. Dr. Hacı Ahmet Alıcı: - "Hastalara başlangıçta medikal tedavi uyguluyoruz. Ancak ağrı geçmez ise veya ilaçlara direnç kazanırsa minimal invaziv yöntemler dediğimiz, girişimsel yöntemleri uyguluyoruz" - "Ülkemizde 12 milyondan fazla kişinin migren ağrılarına sahip olduğu biliniyor. Kronik migrenin tedavisinden bahsetmek mümkün ancak akut migrenli hastaların ilk basamakta nöroloji bölümüne başvurması gerek"

Finans 24-05-19 12:17

Ramazan’da egzersizin faydası büyük ama bu uyarıları dikkate alın

Sağlıklı yaşam şeklinin en temel unsuru olan düzenli hareket, egzersiz ve spora oruç ile birlikte sıklıkla ara veriliyor. Oysa bazı kurallara dikkat etmek kaydıyla oruç tutmak egzersiz yapmaya engel teşkil etmiyor; hatta fayda sağlıyor. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, Ramazan’da egzersiz yaparken dikkat edilmesi gereken saatleri ve doğru egzersizin püf noktalarını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Kadin 14-05-19 10:13

Erken tanı ve doğru tedavi AS hastalarının yaşam kalitesi artırılabilir

4 Mayıs Dünya Ankilozan Spondilit Günü kapsamında Ankilozan Spondilit (AS) hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren hekimler, AS’nin en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalıklardan biri olduğunu ve erken tanı ile doğru tedavinin yaşam kalitesini artırabileceğini ifade ediyor - Türkiye Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ketenci: - "Ankilozan Spondilit hastalığı yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor" - Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cemal Bes: - " 'Ahmet Mete Işıkara, Suna Pekuysal hastalığı' psikolojisi yanlış" - İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Derya Buğdaycı: - "AS hastalarına yüzme, solunum egzersizleri, esneme hareketleri ve hafif güçlendirme egzersizleri öneriyoruz"

Haber 07-05-19 13:02

GÜNCELLEME 2 - Belediye başkan adayı trafik kazasında yaralandı

Erzurum'un Pasinler ilçesindeki kazada bir kişi öldü, aralarında AK Parti Pasinler Belediye Başkan Adayı Ahmet Dölekli'nin de bulunduğu 4 kişi yaralandı - Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Şahin: - "Ağır yaralı Atilla Dölekli olay yerinde yarım saat, hastanemizde de 2 saatlik müdahaleye maalesef cevap vermedi. Ahmet Dölekli'nin ve diğer yaralıların şimdilik hayati tehlikesi bulunmuyor" BAŞHEKİM ALİ ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI ve DETAYLAR EKLENDİ

Haber 31-03-19 17:37

150 kiloluk hasta, hibrit ameliyathanede hayata tutundu

Aort damarı yırtılan 150 kilogram ağırlığındaki hasta, Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren hibrit ameliyathanede gerçekleştirilen 6 saatlik operasyonla sağlığına kavuştu - Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Turan Yılmaz: - "Hibrit metoduyla yani aortun tüm yırtılan bölgelerine erişmek için bir kesiden ziyade, şah damarıyla kol ve beyincik damarları arasına bir küçük kesiyle baypas yapılıp, aortun diğer yırtılan bölgeleri anjiyo eşliğinde stentle değiştirildi" - "Dolayısıyla hastamız birkaç gün önce ameliyat olmasına rağmen çok iyi durumda. Belki klasik yolla ameliyat edilseydi taburcu süresi çok uzayacaktı"

Haber 11-12-18 11:10

Ruh sağlığı hastaları protokol ile buluştu

Tokat’ta 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte ruh sağlığı hastaları ile protokol üyeleri birlikte kahvaltı yaptı.Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr Ali Çelik’in evsahipliğinde Seyirtepe Sosyal Tesislerinde gerçekleşen etkinliğe, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Garnizon ve 48’inci Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Rifat Dönel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Mücahit Eğri, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sümbül ile Cevdet Aykan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr Müberra Kulu, hastane çalışanları ve hastaları katıldı.Birlikte yapılan kahvaltı sonrasında selamlama konuşması gerçekleştiren TSO Başkanı Dr Ali Çelik, düzenlenen etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkür ederek, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde paydaş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yurthaber 10-10-18 12:05

Kadınların vazgeçilmez tutkusu! Topuklu ayakkabı giymenin de kuralları var

Topuklu ayakkabı, biz kadınların tutkusu. Ne kadar acı verse de giymekten vazgeçemiyoruz. Acı vermesinin yanında ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiren topuklu ayakkabılar, bilinçli seçildiğinde ise problemleri engelleyebiliyor. Memorial Antalya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın, yüksek topuklu ayakkabılardan vazgeçmeden nasıl sağlıklı kalınabileceğini anlattı.

Kadin 27-08-18 14:01

Hrü Rektörü Prof. Dr. Taşaltın: “saldırıları Engellemek İçin Tüm Çabayı Göstereceğiz”

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dr. Bahaüddin Ahmet Yalçın’ın darp edilmesiyle ilişkin düzenlenen basın...

Yurthaber 18-07-18 16:54