Ahududu Haberleri

Reçel değil adeta ilaç: Kanser ve gastritin önüne geçen C vitamini deposu! Ahududu reçeli tarifi

Ahududu lezzetinin yanı sıra sağlıklı bir meyvedir. Antioksidan deposu olan ahududu, vücuttaki toksinlerin kolaylıkla atılmasını sağlar. Kanı temizler, ateş düşürücü etkisi vardır. Gastrit ve kanserin önüne geçer. Tam bir C vitamini deposu olan ahududuyu reçel olarak tüketebilirsiniz. Ahududu piştiği zaman etkisi iki katına çıkar. Pişirme sayesinde ahudududa bulunan fenoller iki katına çıkar. Ahududu reçeli ile kahvaltılarınızı tatlandırabilir ve sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.

Yemek 16-08-2022 08:48

Ahududunun merkezi Bursa'da üretim alanı ve rekolte artıyor

Polka cinsi ile verim artışı kaydedilerek geçen sene Türkiye ahududu üretiminin yüzde 97'sinin yapıldığı Bursa'da çiftçilerin mesaisi sürüyor - Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül: - "Bursa'da gıda sanayi sektörü gelişmiş olduğundan ahududu bu sektörde de ham madde olarak kullanılmakta. Bu da ahududuyu daha cazip hale getirmekte. El birliğiyle bu sektörü daha da büyüteceğiz"

Yurthaber 13-08-2022 11:05

Çok pahalı, bozulmasına izin vermeyin! Kırmızı meyveler uzun süre nasıl saklanır?

Tatlıların lezzetine lezzet katan meyveler arasında kırmızı meyveler bulunuyor. Ancak kırmızı meyveler oldukça lezzetli olsa da her mevsim bulunmuyor ve fiyatları giderek artıyor. Bu sebeple kırmızı meyveleri daha uzun süre muhafaza etmek gerekiyor. Kırmızı meyveleri bozulmadan saklayabilmek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Yemek 10-08-2022 09:55

Bursa'da ahududu üreticileri bu yıl verimden memnun

Uludağ'ın eteklerindeki yüksek rakımlı köylerde yetiştirilen ve kalitesiyle adından söz ettiren ahudududa rekolte, bu yıl yüzde 38 arttı - Üretici Fatih Güleç: - "Verim güzel, fiyat zaten hepsinden güzel. Tahmini ağustosun 10'una kadar bu hasat devam eder"

Yurthaber 08-07-2022 11:01

Ahududu

Ahududu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ahududu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

En doğalı varken güneş kremlerine dünyanın parasını vermeyin! İşte uygun fiyatlı güneş kremi etkili doğal yağlar

Havalar ısınıyor, adım adım yaz mevsimine doğru ilerliyoruz. Yaz aylarında cilt bakımına ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir. Kavurucu sıcaklar cildin nem dengesini bozabiliyor. Deniz, kum ve güneş üçlüsü ilk düşünüldüğünde harika bir üçlü gibi gelse de cilde dikkat edilmediğinde bu üçlü düşmanınız olabilir. Marka ürünlerin kimyasal güneş kremlerine dünyanın parasını vermektense, güneş kremiyle aynı işi gören doğal yağlarla cildinizi koruyabilirsiniz.

Haber 14-04-2022 07:46

Kilosu 45 lira! Taleplere yetişemiyorlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl dağıtılan Polka cinsi ahududu çiftçinin yüzünü güldürdü. İnegöl ilçesinde bu yıl ilk hasadı başlayan yediveren cinsi ahududu hem rekoltesiyle hem de fiyatıyla çiftçiyi memnun etti. İnegöl’e bağlı Bahçekaya Mahallesi'nde ilk hasadını toplayan Recep Ersoy, İnegöl’de ilk defa ekilen Polka cinsi ahududunun kilosunu 45 liraya sattıkları ve talebe yetişemediklerini belirtti.

Finans 25-08-2021 13:40

Ahududu hasadı üreticinin yüzünü güldürdü

Türkiye’nin ahududu ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan Bursa’da yapılan ilk hasat çiftçinin yüzünü güldürdü. Tatlı ve dondurma yapımlarında kullanılan ahududuyu üretici kilosu 30 liradan satıyor.

Finans 30-06-2021 09:55

Uzun süre tok tutan 10 yiyecek! Hiç acıkmadan tüm günü geçirebilirsiniz

Beslenme uzmanları sağlık açısından 3 ana ve 2 ara olmak üzere 5 öğünün dengeli bir şekilde vücuda alınmasını tavsiye eder. Ancak yoğun günlük rutinler içerisinde kimi zaman yemek yemeye fırsat dahi bulamayabilirsiniz. Böyle durumlarda uzun süreli tokluk hissi veren yiyecekler kurtarıcınız olur. İşte uzun süre tok tutan 10 yiyecek...

Yemek 08-06-2021 16:12

Bodrum’dan dünyaya ahududu ve böğürtlen ihracatı

Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden Bodrum’da sera üretimi ahududu ve böğürtlen üretiminden yıllık 5 ton hasat bekleniyor.

Finans 03-06-2021 12:31

Kırmızı ahududu ve siyah ahududu arasındaki fark nedir?

Lezzet dolu minik meyvenin rengi ne olursa olsun benzersiz bir tada sahip olduğu kesin. Mükemmel bir lif kaynağı olan bu meyvelerin arasında o farkı ise birçok kişi bilmiyor. İşte kırmızı ve siyah ahududu arasındaki temel farklılıklar.

Yemek 15-05-2019 09:51