Beyaz Lahana Haberleri

Beyaz lahana faydaları nelerdir, ne işe yarar? Beyaz lahana neye iyi gelir, nasıl tüketilir?

Beyaz lahana, turpgiller familyasına ait bir sebzedir ve çiğ, pişmiş veya turşu olarak tüketilir. Lezzetli bir sebze olan beyaz lahana, aynı zamanda sağlık açısından birçok fayda sağlar. Yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler ve vücuttaki iltihaplanmaların azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından zengindir ve bu minerallerin vücutta çeşitli fonksiyonları bulunur. Peki, beyaz lahanada hangi vitaminler var?

Haber 08-05-2023 13:23

Bafra Ovası'nda lahana hasadında sona yaklaşıldı

Bafra Ovası'nda yetiştirilen beyaz lahana hasadının mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

Yurthaber 20-04-2023 11:35

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere vitamin deposu tarifler! İşte 3 Aralık yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?' diye soruyorsanız doğru adrestesiniz. Cilt hastalıklarına iyi gelen, metabolizmanın düzenlenmesini sağlayan, kemik gelişiminde etkili olan vitamin, insan vücudu için önemli ihtiyaçlardan biridir. Bugünkü yemek menüsü haberimizde, vitamin dolu tarifleri derledik. İşte 3 Ocak yemek menüsü...

Yemek 03-01-2023 12:54

Gördüğünüz yerde kaşıklayın: Enfeksiyonlara karşı korur, ödemi atar, tansiyonu düşürür

Beyaz lahana hem çiğ hem de pişirilerek tüketilen doğanın en faydalı besinlerinden biri. Salatası, çorbası, turşusu, yemeği, çorbası neredeyse her şekilde tüketilebilen beyaz lahana faydalarıyla da ön plana çıkıyor. Beyaz lahananın faydaları saymakla bitmez. Beyaz lahana zengin vitamin, mineral ve güçlü içeriği ile tüketenlere adeta şifa veriyor.

Haber 12-11-2022 18:06

'Hiçbir bitkide yok' diye vurguladı! Lahananın inanılmaz etkisi: Yediğiniz an yükselmeye başlayacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Saraçoğlu, B12 vitamininin önemini ve B12 vitamini değerlerini yükseltme özelliğine sahip beyaz lahananın faydalarını anlattı. B12, DNA ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna büyük fayda sağlar. B12 eksikliği anne karnındaki bebeği bile olumsuz etkiler. Lahana hakkında "Bu özellik neredeyse hiçbir bitkide yoktur." diyen İbrahim Saraçoğlu, kendi lahana kürü tarifini paylaştı.

Haber 25-05-2022 07:09

Beyaz lahananın faydaları nelerdir?

Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme önem taşır. Ancak sağlıklı kalabilmek için yiyip içtiklerimiz kalori olarak vücudumuza dönebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeden kanserden korumaya kadar pek çok yararı bulunan beyaz lahana, aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı.

Yemek 28-05-2020 12:00

Beyaz lahananın faydaları nelerdir?

Kış mevsiminin en sevilen sebzelerinden olan beyaz lahananın zamanına yavaştan yaklaşıyoruz. Tezgahlarda görmeye başladığımız beyaz lahana içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde oldukça faydalı besin sınıfında yerini alıyor. Yemeği, salatası, turşusu ya da çorbası yapılan beyaz lahana faydalarını detaylı bir şekilde ele alıyoruz, buyursunlar.

Yemek 08-11-2019 09:57