Ihlamur Haberleri

Balla karıştırınca etkisi kat kat artıyor! Virüslerle savaşıyor... Her eve girmeye başladı, yok satıyor

Soğuk havalara bir de toplumda son dönemde yaygın olarak görülen hastalıklar eklenince vatandaşlar bitki çaylarına akın etmeye başladı. Hem soğuktan hem de hastalıktan korunmak isteyenler, aktarların yolunu tutarken her bitki çayının vücuda farklı etkileri bulunuyor. Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, bitki çaylarının zengin içerikleri sayesinde hastalıklara karşı doğal bir koruma sağladığını belirtti. İşte kış hastalıklarından koruyan 10 şifalı bitki çayı...

Kadin 19-01-2024 14:51

'Fiyatlar çok yükselmedi' Kilosu 120 TL ama 100 gramı bile uzun süre yetiyor! Havalar soğuyunca herkes ona akın etti...

Soğuk havalar etkisini göstermeye başladı. Nezle, grip gibi hastalıklara yakalanmak istemeyen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu. Eminönü Mısır Çarşısı esnafları, zencefil, adaçayı, tarçın, ıhlamur gibi ürünler bu dönemde daha çok tercih edildiğini belirterek fiyatlara ilişkin bilgi verdi. "Fiyatlar bu sene çok yükselmedi" diyen esnaf, ıhlamurun kilogram fiyatının 120 lira olduğunu, ancak 100 gram alındığında bile uzun süre yettiğini belirtti.

Finans 17-01-2024 15:14

Kışın herkes ilk onlara sarılıyor! Arkasında büyük bir tehlike var... Çayı sakın böyle içmeyin

Kışın soğuk ve hastalıklar yüzünden insanlar hemen sıcak içeceklere sarılıyor. Ancak kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral “65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. İleriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.

Kadin 11-01-2024 12:50

Yıllardır yanlış biliyormuşuz: Uzmanından kış çayı uyarısı!

Havaların soğumasıyla beraber sıklıkla yapılan kış çayları hazırlanırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Çayın faydasından tam verim almak için doğru demleme yöntemlerini bilmenizde fayda var. İşte uzmanından kış çayı uyarısı...

Haber 21-11-2023 20:33

Aman dikkat faydalarını yok etmeyin! En doğru ve verimli ıhlamur demleme yöntemi

Ihlamur, sağlığa olan faydalarıyla yüzyıllardır kullanılan doğal bitkilerden biri. Ancak, bu mucizevi bitkinin faydalarından tam olarak yararlanmak için doğru demleme yöntemini uygulamak gerekiyor. Ihlamurun sağlık için sunabileceği pek çok faydadan yararlanmak için bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Ihlamurdan en fazla verimi alabilmek için deneyeceğiniz demleme yöntemi haberimizde.

Haber 27-10-2023 10:10

Ihlamurun faydaları nelerdir, zararı var mı? Ihlamur nasıl demlenir, nasıl yapılır?

Ihlamur Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’nın ılıman bölgelerinde yetişen Tilia ağacından elde edilir. Ebegümecigiller familyasının bir üyesi olan Tilia, hoş kokulu çiçekleri olan bir ağaçtır. Ihlamur da bu ağacın hem çiçekleri hem de yaprakları kullanılarak hazırlanır. Ancak ağacın en değerli yeri, çaya da aromasını veren çiçekleridir. Bu çiçekler, toplandıktan sonra kurutularak çay olarak tüketilir. Çay olarak tüketildiğinde ise sağlığa oldukça yararlıdır. Ihlamurun faydaları nelerdir?

Haber 07-04-2023 16:13

Yanlış tüketildiğinde şifa yerine zarar veriyor

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon vakalarında artış yaşanıyor. Mevsimsel hastalıklara yakalanan vatandaşların ise ilk olarak akıllarına kış çayları geliyor. Bu çayların başında gelen ıhlamur bağışıklık sisteminin korunması amacıyla sıklıkla tüketiliyor.

Haber 26-11-2022 13:45

Ihlamur çayı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Ihlamur çayı nasıl hazırlanır, nasıl demlenir?

Bitkiler tıpta ilaç yapımında da sıkça kullanılır. Doğadaki birçok bitki gibi ıhlamur çayının da çeşitli faydaları vardır. Özellikle kış aylarında en sık tercih edilen bitki çayları arasında yer alır. Soğuk algınlığını engellemek grip, nezle boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklardan korunmak için kullanılır. Günde bir ya da iki fincan içilmesi yeterli olan ıhlamur çayı sakinleştirici etkiye sahiptir. Cilt ve saç sağlığına da iyi gelen ıhlamur çayı nasıl demlenir?

Haber 04-11-2022 18:28

Ihlamur fiyatı, altın ile yarışıyor! 'Gramla satıyoruz'

Kış ayının vazgeçilmezi ıhlamurun fiyatı, altın ile yarışıyor. Bitki çayı sevenlerin gözdesi olan ıhlamurun kilosu, havaların soğumasıyla birlikte 600 lirayı aştı. Ihlamur fiyatını görenler, kilo yerine gramla ıhlamur almaya başladı. İşçilik ile paketleme maliyeti nedeniyle ambalajlı ürünün kilogram fiyatının 1000 lirayı bulduğunu belirten aktar Orkun Yılmazörs, "İşçilik maliyeti de yüksek olduğu için ıhlamur eskisi kadar satılmıyor" dedi.

Finans 16-10-2022 11:38

Kış aylarının vazgeçilmezi! Fiyatı altınla yarışıyor! Ekonomiye 2 milyon dolarlık döviz getirdi

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamurun fiyatı altınla yarışıyor. Fiyatı ve faydalarının yanında ıhlamur geçtiğimiz yıl ekonomiye yaklaşık 2 milyon dolarlık döviz girdisi sağladı. Kilosu neredeyse 500 TL’ye kadar çıkan ıhlamur, Kosova’dan Amerika’ya kadar uzanan 60 ülkeye ihraç ediliyor.

Finans 20-07-2022 14:49

Yalova'da ıhlamur toplamak için evden çıkan adam geri dönmedi! Ormanda ölü bulundu

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 57 yaşındaki Sabri Ateş, ıhlamur toplamak için evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Ateş, ormanda ölü bulundu. Ihlamur ağacından düştüğü değerlendirilen Ateş'in cansız bedeni, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Haber 19-06-2022 09:35

Bursa'daki ıhlamur ormanlarında hasat başladı

Bursa'daki ıhlamur ormanlarında hasat başladı

Yurthaber 16-06-2022 11:15

Aktarda kilosu yüzlerce lira! Hemen her sokakta var, kimse toplamıyor

Kış aylarının vazgeçilmez bitkilerinden biri olan ıhlamurun kilosu, Şubat ayında yapılan zamlarla birlikte kilosu 500 liradan satışa sunuluyordu. Çok sayıda hastalığa şifa olan ve özellikle kış aylarında yoğun bir şekilde tüketilen ıhlamurun hemen her sokakta bulunmasına rağmen kimse toplamıyor.

Finans 15-06-2022 11:05

Grip, soğuk algınlığı derken bir de zayıflatıyormuş! Ihlamuru böyle için

Ihlamur, soğuk kış günlerinde iç ısıtmasının yanı sıra grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara da çok iyi geldiği biliniyor. Ihlamur hakkında çok az bilinen faydası ise zayıflattığı! Zayıflamak için ıhlamur nasıl içilir? İşte cevabı...

Haber 22-02-2022 15:51

Ihlamurun fiyatı altınla yarışıyor! Çiçeğinin fiyatı 500 TL

Çiçek ıhlamur 400 ile 500 lira arasında değişen fiyatlarıyla adeta altınla yarışıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi olan ve Korona virüs salgınında herkesin gözdesi haline gelen ıhlamurun kilogram fiyatı bu yıl 500 liraları bulurken, tüketicinin cebini yakmasına rağmen sağlık için tercih edilmeye devam ediliyor.

Finans 03-02-2022 11:53

Edirne'de kurulan tıbbi ve aromatik bitkiler ormanında 188 bin fidan toprakla buluştu

Edirne'de kurulan tıbbi ve aromatik bitkiler ormanında 188 bin fidan toprakla buluştu

Yurthaber 22-11-2021 13:25

Altın içeceğin kilosu 500 TL! Ağaçlarda bol ama toplayan yok

Kış mevsiminin vazgeçilmez bitkilerinden olan şifa deposu ıhlamurun kilo fiyatı 200 ile 500 lira arasında değişiyor. Vatandaşlar yükselen fiyatlara rağmen kendi bütçelerine göre ıhlamur almaya devam ederken, aktarlar ise bahçelerde ve ağaçlarda ıhlamurun olduğunu ancak toplayan olmadığı için fiyatların yükseldiğini söyledi.

Haber 17-11-2021 14:44

Gribe kalkan ıhlamurun kilosu 400 lira: Talep var mal yok, kışın 600 lira olur

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ıhlamurlar satışa çıktı. Yaprak ıhlamurun kilosu 200, çiçek ıhlamurun ise 400 liradan satılıyor. Bitkisel çay satan esnaf Serdar Çelik, ''Aşırı bir talep var, ama mal yok.Tahminim bu kış fiyatlar hiç düşmeyecek, aksine artacak. Bence önümüzdeki aylarda ıhlamurun kilosu 600 liraya kadar yükselecek’’ dedi.

Haber 19-10-2021 09:32

Kilosu 150 liradan satılıyor! Ihlamur fiyatı ucuzladı, talep patladı

Kış günlerinin favori içeceği olan ve geçen yıllara göre fiyatı ucuzlayan ıhlamura olan talep, havaların soğuması ile giderek artıyor.

Haber 04-10-2021 15:22

Kocaeli'de ıhlamur toplamak için çıktığı ağaçtan düştüğü iddia edilen kişi öldü

Kocaeli'de ıhlamur toplamak için çıktığı ağaçtan düştüğü iddia edilen kişi öldü

Yurthaber 29-06-2021 23:34

Oruçta susuzluk çekmek istemeyenler aktarların yolunu tuttu

Ramazan ayında oruç sırasında susuzluk çekenlere tavsiyelerde bulunan aktarlar, lavanta ve ıhlamur çayı tüketmenin oruç sırasında susuzluk hissini azaltabileceğini söylediler.

Yemek 15-04-2021 12:26

Ihlamur deyip geçmeyin

Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak içecek olarak tüketilen ıhlamurun insan sağlığına birçok faydasının bulunduğu bildirildi.

Haber 20-11-2004 10:40