Ipotek Haberleri

Kredi çıkmayan bu yönteme başvuruyor! Evini ipotek ettiren bile var: Mecbur bırakılıyoruz

İkinci el araç satışında piyasanın bir süredir durağan olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bundaki en büyük etkenlerden biri de bankaların kredi musluğunu kısması ve faiz oranlarını artırması. Bu durum galericileri senet yapmaya, araba almak isteyenleri de o senetleri imzalamaya mecbur bıraktı. Bu uğurda evini ipotek ettiren bile oldu. Hem galericiler hem de araba almak isteyenler bankalara kredi çağrısında bulundu. İşte detaylar...

Finans 23-02-2024 06:21

Tutsat (ipotek) kredileri nedir?

Tutsat (İpotek) kredileri bir tür gayrimenkul finans sistemidir. Bir finans kuruluşu tarafından ev, arsa gibi taşınmaz olan mallar üzerinden yapılacak ipotek işlemi karşılığı olarak uzun vade tarihli konut kredilerinin kullanılmasını öngörür. Özel ve tüzel kişiler bu sistem ile talep etmiş oldukları taşınmaz için belli bir peşinat öder.

Finans 19-11-2022 22:13

Yargıtay’dan tüketicilere müjde! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, tüketiciyle akdedilen sözleşmelerde yer alan haksız şartların kesin olarak hükümsüz olduğuna karar verdi. Bankadan konut kredisi çeken bir vatandaş, bankanın haksız şart koyduğu sözleşme ile hayatının şokunu yaşadı.

Finans 04-10-2021 09:37

Ipotek

İpotek Hakkındaki Haberler Mynet'te. İpotek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.