Malhun Hatun Haberleri Ve Son Dakika Malhun Hatun Haberleri

Malhun Hatun Haberleri Ve Son Dakika Malhun Hatun Haberleri

Malhun Hatun, Mala Hatun ya da Kameriye Hatun, Osmanlı Padişahı Orhan Gazi’nin annesidir. Osman Gazi’nin evlendiği eşlerinden biri olan Malhun Hatun’un doğum tarihi bilinmemekle birlikte ölüm tarihi Kasım 1326 olarak kaydedilmektedir. Babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey olan Malhun Hatun, Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılmaktadır. Henüz Osmanlı’da yabancı kadınların Müslümanlaştırılarak eş yapılması geleneği o dönemde olmadığı için Türk olduğuna kesin gözüyle bakılmaktadır. Malhun Hatun'un Osman Bey ile evliliği Tevârîh-i Âl-i Osman'da şöyle anlatılır: "Şeyhe haber virdi. Şeyh eydür: "Oğul Osman! Padişâhlık sana ve nesline mübârek olsun, ve benüm kızım Malhûn senün helâlin oldı," der.

Malhun Hatun Haberleri

Kuruluş Osman'ın Malhun Hatun'u Yıldız Çağrı Atiksoy'un son hali çok konuşuldu! Yeni imajı olay oldu

Kuruluş Osman dizisinde hayat verdiği Malhun Hatun karakteriyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Yıldız Çağrı Atiksoy, kendisi gibi oyuncu Berk Oktay ile 2022 yılında dünyaevine girmişti. Güzelliği, zarifliği ve düzgün fiziğiyle dikkat çeken ünlü oyuncu imaj değiştirdi. Atiksoy, son haliyle kendine hayran bıraktı.

Magazin 22-06-2023 15:00

Malhun Hatun nasıl öldü? Kaç çocuğu var? İşte Osman Gazi'nin eşinin tarihteki önemi...

Son dönemde popüler olan tarih dizileri ile Osman Gazi'nin eşi Malhun Hatun'un hayatı ve ölümü araştırılmaya başlandı. Malhun Hatun nasıl öldü? Kaç çocuğu var? İşte Osman Gazi'nin eşinin tarihteki önemi...

Magazin 27-05-2021 11:07

Malhun Hatun

Malhun Hatun Hakkındaki Haberler Mynet'te. Malhun Hatun Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.