Mis-C Sendromu Haberleri

MIS-C hastalığı nedir, MISC-C sendromu belirtileri neler, bulaşıcı mı? Koronavirüs geçiren çocuklarda bu hastalığa dikkat!

MIS-C hastalığı nedir, MIS-C hastalığı belirtileri neler gibi sorular vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Sars CoV-2 virüsüne maruz kalmış ve koronavirüse yakalanmış çocuklarda virüsün bağışıklık sistemini tetiklemesine bağlı olarak MIS-C, yani “multisistem inflamatuar sendrom” görülebilmekte. Peki MIS-C hastalığı nedir, MISC-C sendromu belirtileri neler, MIS-C hastalığı bulaşıcı mı? Koronavirüs geçiren çocuklarda bu hastalığa dikkat...

Haber 07-06-2021 12:53

Pandemide korkutan gelişme! Mutant virüs çocukları etkiliyor, 'miyokardit' vakalarında patlama yaşanabilir

Pandemide üçüncü dalgayı yaşayan Türkiye’de vakalardaki hızlı artışa bu kez çocuklar da eklendi. İngiliz varyantının özellikle 0-9 yaş çocukları çok daha fazla vurduğunu söyleyen Prof. Dr. Ayper Somer,3 aydır hasta yatırmamıştım, son 2-3 haftadır servis doldu. Bu sefer hem daha ağır seyrediyor hem de kovid sonrası dönemde çocuklarda ortaya çıkan Mis-C tablosu, en çok kalbi etkiliyor. Kalp kası iltihabı dediğimiz miyokardit’e yol açıyor." açıklamasını yaptı.

Haber 30-03-2021 10:40

Koronavirüs geçiren çocuklarda görülüyor! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan MIS-C hastalığı uyarısı

Koronavirüs geçiren çocuklarda görülen ölümcül MIS-C hastalığının (Çocuklarda çoklu sistem inflamatuarı) ülke genelinde 100'ün üzerinde çocukta tespit edildiği, bunlardan 3'ünün hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan "Çocukta 5 günden uzun süren ateş, deride morarma, döküntü, organlarda fonksiyon bozukluğu, göğüs ağrısı, karın ağrısı varsa acil hastaneye müracaat edilmesi lazım" dedi.

Haber 25-02-2021 11:20