Papatya Haberleri

Uykusuzluk artık dert değil! Deliksiz bir uyku çekip kuş gibi hafiflemenin en kolay yolu

Uykusuzluk, modern yaşamın yaygın sorunlarından biri haline geldi ve birçok kişi için ciddi bir dert. Doğadan gelen bazı çözümler sayesinde uykusuzluk artık dert olmaktan çıkıyor. Deliksiz bir uyku çekmek ve kendinizi kuş gibi hafif hissetmek için bitki çayları mükemmel bir seçenektir. Bu bitki çayları sadece rahatlamanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda doğal ve sağlıklı bir uyku için de destek sağlayacak.

Kadin 17-02-2024 08:17

Papatyanın faydaları nelerdir, papatya çayı ne işe yarar? Papatya ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Papatya yüzyıllardır çay olarak tüketilen bir bitkidir ve sağlık açısından birçok faydası vardır. Papatya çayı, özellikle uyku sorunu yaşayanlar için rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ayrıca anti-inflamatuar özellikleri sayesinde adet öncesi sendromu, romatoid artrit, gastrit ve sindirim problemleri gibi birçok rahatsızlık için kullanılabilir. Papatya aynı zamanda antioksidanlar bakımından zengin bir bitkidir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki, papatya nasıl kullanılır?

Haber 08-05-2023 13:19

Evinizdeki sineklerden tamamen kurtulmanızı sağlayacak doğal sinek kovucu yöntemler

Sivrisinekler yaz aylarının en büyük işkencesi olarak görülüyor. Uykusuz gecelere sebep olan sivrisineklerden kurtulmak için kimyasal ürünler kullanmak istemeyenle doğal sinek kovucu yöntemlere başvuruyor. Evde yapacağınız mis kokulu sinek kovucularla sivrisineklerden sonsuza dek kurtulabilirsiniz.

Kadin 05-05-2023 12:04

Tarihin en güzel kadınlarından olan Hürrem Sultan'ın şaşırtan güzellik sırrı! Pürüzsüz cildinin kırışmaması için...

Osmanlı'nın en çok konuşulan sultanı olarak bilenen Hürrem Sultan zekası ve baskın karakteriyle ön plana çıkıyordu. Güzelliği diğer sultanlara göre daha düşük olsa da yaptığı bakımlar ve zekası sayesinde tarihin en güzel kadınları arasında yer aldı. Hürrem Sultan'ın güzelliği ve kokuları için kullandığı bakımlar bulunuyordu. İşte Hürrem Sultan'ın kırışmayan pürüzsüz cildi için uyguladığı güzellik sırları...

Kadin 03-05-2023 10:23

Papatya çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Papatya çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Baharla birlikte açan papatya çayı ile birçok derde deva niteliğindedir. İnsan sağlığına son derece faydalı olan papatya çayı yüzyıllardan beri birçok hastalıkta tedavi olarak da kullanılmaktadır. Hazırlanışı birkaç dakika süren papatya çayı birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilen bir bitkisel çaydır. Papatya çayı faydaları nelerdir, nasıl demlenir?

Haber 25-10-2022 11:25

Uykusuzluk problemi çekenler buraya! Bu sprey ile 5 dakika içerisinde uyuyabilirsiniz

Uyku vücudumuz için oldukça önem taşıyan ihtiyaçlarımız arasında bulunuyor. Birçok insan uykuya dalmakta zorluk çekiyor. Ancak uykuya dalmayı kolaylaştıran bazı etkili yöntemler bulunuyor. Uykusuzluğunuza çözüm arıyorsanız aşağıda yer alan spreyi deneyebilirsiniz.

Kadin 03-10-2022 12:57

Kaz Papatya can dostu oldu

Aydın'ın Söke ilçesinde ikamet eden 54 yaşındaki Yaşar Ölçen, 2 haftalıkken arkadaşından aldığı ve "Papatya" ismini verdiği kazla büyük bir dostluk kurdu - Ölçen, işten arta kalan zamanının tümünü çok sevdiği kaza ayırıyor

Yurthaber 21-07-2022 11:04

Kurdeşen döküntülerine son! Bu bitkiler kaşıntınıza iyi gelecek

Kurdeşen sık sık karşılaşılan cilt sorunları arasında yer almaktadır. Özellikle sıcak ve soğuk hava değişimlerinde artan kurdeşen, hastayı oldukça rahatsız etmektedir. Kurdeşenin kaşıntısına ve kızarıklığına iyi gelen doğal ürünler vardır. Bu doğal kürler ile kurdeşen çok daha hızlı şekilde iyileşmektedir.

Haber 01-07-2022 14:07

Manisa'da kadınların kır papatyası mesaisi başladı

Toplandıktan sonra kurutulan papatyalar aktarlarda özellikle çay olarak satılıyor

Yurthaber 30-05-2022 09:25

Latin kadınlarının çok gizli güzellik sırları!

Dünyanın her yerinde kadınlar güzellikleri için çeşitli yöntemler deniyor. Bazı güzellik sırları oldukça şaşırtıcı olsa da etkileri inanılmaz olabiliyor. Güzellik sırları nesillerden nesillere aktarılabiliyor. Latin kadınları büyüklerinden öğrenip kendilerinde denedikleri güzellik sırlarını açıkladılar. Çok etkili olan güzellik sırlarını bu haberi okuyarak öğrenebilirsiniz. Birçok saç ve cilt sorununuza karşı etkili çözümler bulabilirsiniz.

Kadin 10-05-2022 14:29

Antalya'nın Kaş ilçesinde gelincik ve papatyalar tarlaları süsledi

Antalya'nın Kaş ilçesinde gelincik ve papatyalar tarlaları süsledi

Yurthaber 26-04-2022 09:37

Papatyalar açmaya başladı! Faydalarını öğrenince toplamaya başlayacaksınız

Papatya, görüntüsü ve kokusunun yanı sıra sağladığı faydalarla da çok sevilen bir bitki. İlkbaharda açmaya başlayan papatyayı genelde saçlarının rengini açmak isteyen genç kızlar saçlarına sürerek güneşe çıkar. Ama papatyanın tek faydası bu değil. Papatya çayı da severek tüketiliyor. İşte papatya çayının faydaları...

Haber 22-04-2022 14:31

Tuzlu sudan daha etkili... Sinüsleri anında açar tek yapmanız gereken koklamak!

Sinüs, nefes almayı sağlayan burun çevresinde yer alan kemiklerin içinde yer alan hava boşluklarıdır. Burun kanallarında bulunan sinüsler enfeksiyon ve iltihap birikmesi sonucu tıkandığında şiddetli yüz ve baş ağrısına neden olur. Özellikle kış aylarında hayatı zindana çeviren ağrılar, rahat nefes alamama gibi sorunlara yol açan sinüslerin açılması için harika bir önerimiz var.

Haber 19-03-2022 11:45

İbn-i Sina’nın baş ağrısına inanılmaz çözümü! Mükemmel kokusu iyileştiriyor

Baş ağrısı, geldiği zaman gitmek bilmeyen bazen ilaç üzerine ilaç içilse bile geçmeyen bir rahatsızlıktır. Baş ağrısı şiddetine göre insanın yaşam kalitesini etkileyebilir. Şiddetli baş ağrısı çeken çoğu insanın günlük işlerini yaparken zorluk çektiği görülebilir. Yüzyılın alimlerinden olan İbn-i Sina’nın baş ağrısına inanılmaz çözümü.

Haber 05-03-2022 08:08

Samsun'da doktor tarım arazilerini kiraladı! O bitkinin yağını şimdi Almanya ve Fransa'ya gönderiyor

Samsun'da bir tıp doktoru, yetiştirdiği tıbbi aromatik papatyanın yağını çıkardıktan sonra kilogramını 6 bin Euro'dan Almanya ve Fransa'ya gönderdi. Papatya yağının kalitesini daha da artırmak için uğraşıyoruz. Kardiyoloji uzmanı Oğuzhan Yücel, ''Ciddi anlamda bu konuda yol aldık ama halen gidecek yolumuz var. 220 dönümde 22-24 kilogram arasında yağ elde edebiliyoruz'' dedi.

Haber 21-12-2021 10:07

Doğal maskelerle saç rengi açma rehberi! Saçınızın rengini doğal yöntemlerle açın

Yazın ışıltısını saçlarında görmek isteyenlerin ilk tercihi kuaföre gitmek oluyor. Ancak mutfağınızdaki ürünlerle de saçınıza ışıltı katmak mümkün. Peki nasıl? Detaylar yazımızda saklı...

Kadin 12-08-2021 12:27

Bitkilerle tedavi mümkün mü?

Koronavirüs pandemisi sürecinde dengeli ve doğal beslenmenin bağışıklığı güçlendirmede etkili olduğu biliniyor. Eski doğal tedavi yöntemlerinin ve alternatif tıbbın ön plana çıktığı bu süreçte, hangi bitkinin hangi rahatsızlıklara çözüm sunduğunu araştırdık.

Yemek 10-06-2021 16:42

Osmaniye'de kadınlar topladıkları papatyaları ilaç ve kozmetik sektörü için kurutup satıyor

Osmaniye'de kadınlar topladıkları papatyaları ilaç ve kozmetik sektörü için kurutup satıyor

Yurthaber 22-05-2021 10:35