Reflü Haberleri

Uzman isimden önemli uyarı! Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı

Reflü sıkıntısı olan bireylerin Ramazan ayında nasıl beslenmesi gerektiğine değinen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fuad Jafarov, “Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı ve yemeklerini zamana yayarak yemelidir. Sahur ve iftarda fazla yemek (mideyi tıka basa doldurmak), keskin baharatlar, ekşi ve acı besinler, salçalı ve aşırı yağlı gıdalar tüketmek reflü şikâyetlerini artırır” dedi.

Haber 25-03-2024 10:27

Skolyoz hastası çocuklar için umut olan tedavi! 'Devrim niteliğinde' diyerek anlattı

Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu, çocuk hastalar için umut olan ipli skolyoz ameliyatını anlattı. "Bu teknik devrim niteliğinde, çocukların büyümesine ve gelişmesine izin veren bir yöntem. Burada yaptığımız, klasik ameliyattaki gibi sırttan büyük bir kesik yapmak değil. Göğüs boşluğuna kenardan ufak kesik yaparak vidaları kamerayla koyuyoruz. Araya da bir ip gerdiriyoruz. Gerdirmeyle skolyozu düzeltiyoruz. Sonrasında çocuk büyüyerek kendi kendisini de düzeltiyor" dedi.

Kadin 16-02-2024 16:57

Yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor! Uzmanından reflü şikayetine 30 dakikalık tedavi önerisi

Günümüzde en sık rastlanan sindirim sistemi hastalıklarından biri olan reflü; uygulanan tedavilere cevap alamayan veya ömür boyu mide ilaçlarına bağlı kalan hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, uzun süreli mide asidi baskılayıcı ilaç kullanımını sonlandırabilecek endoskopik reflü tedavisi hakkında bilgi vererek yıllardır süren reflü şikâyetine, 30 dakikada gerçekleştirilen ARMA tedavisi ile son verilebileceğini söyledi.

Haber 07-02-2024 10:16

Boğaz reflüsü nedir, neden olur? Boğaz reflüsüne ne iyi gelir?

Boğaz reflüsü günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir ve tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir. Gelişen tıp teknolojisi ve tedavi yöntemleri sayesinde boğaz reflüsünün kontrol altına alınması ve semptomların hafifletilmesi mümkündür. Diyet değişiklikleri, ilaç tedavileri ve yaşam tarzı düzenlemeleri, reflü semptomlarını azaltmak için etkili yöntemler arasındadır. Peki, boğaz reflüsü nasıl geçer?

Haber 27-11-2023 23:17

Reflü belirtileri nelerdir? Reflü olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Reflü mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçtığı bir durum olarak tanımlanır ve genellikle mide asidinin yemek borusuna zarar vermesiyle bilinir. Bu yaygın sağlık sorunu, günümüzde pek çok kişiyi etkileyen bir durum haline gelmiştir. Reflü, basit bir "mide ekşimesi" olarak düşünülse de uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Reflü, sadece geçici bir rahatsızlık olarak görülmemelidir çünkü reflünün uzun vadeli etkileri ciddi olabilir.

Haber 22-11-2023 12:52

Severek yiyoruz ama şiddetli ataklara neden olabiliyor! Uzmanlar reflü riskine karşı uyarıyor

Yediğimiz yiyecekler ilk olarak mide sağlığımızı etkiliyor. En yaygın mide hastalıkları arasında yer alan reflü yenilen yiyecekler ile tetiklenebiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kocaman, yaygın tüketilen bazı yiyeceklerin göğüste yanma hissini artırdığını paylaştı.

Haber 23-02-2023 13:54

Kalp krizinin bu belirtisini kimse bilmiyor! Aylar önce midede başlayan uyarı hayat kurtarıyor

Kalp krizi en fazla ölüme sebep olan hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Kalp krizi belirtisinin göğüs sıkışması, terleme gibi problemler olduğu biliniyor. Ancak uzmanlara göre kalp krizi yaşanmadan aylar önce midede ortaya çıkan çeşitli belirtiler bulunuyor.

Haber 22-02-2023 16:45

Sabahları yaşanan bu rahatsızlığa dikkat! Artık görmezden gelmeyin

Sabah erken saatlerde uyanmak birçok kişi için işkence olarak görülüyor. Erken saatlerde uyanınca uykusuz ve mutsuz olmak tüm vücudu etkiliyor. Sabahları yaşanan bazı sağlık problemleri genellikle göz ardı ediliyor. Ancak bu sorunların altında çeşitli hastalıklar bulunabiliyor. İşte sabahları mide bulantısına neden olan o etkenler...

Haber 05-01-2023 09:14

İbn-i Sina şifa kaynağını yıllar önce önermiş! Her gün bir avuç yemek mide ağrılarını gideriyor, tıkanıklıkları açıyor

İslamiyet'in en önemli alimlerinden olan İbn-i Sina'nın tarifleri ve önerileri aradan yıllar geçmesine rağmen büyük ilgi görüyor. Kitabında hastalıklar için doğal gıdaların şifalarını sık sık yazan İbn-i Sina, birçok sağlık sorununa çözüm buluyor. ‘’Küçük Tıp Kanunu’’ adlı kitabında beyaz leblebinin faydalarından bahseden İbn-i Sina'nın önerilerine göre beyaz leblebi çeşitli dertlere deva oluyor.

Haber 12-10-2022 07:05

Reflüye ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yollardan nasıl geçer? Reflüye iyi gelen şeyler nelerdir?

En çok karşılaşılan mide sorunlarından biri olan reflü, yaşam kalitesini düşüren önemli sağlık sorunlarından bir tanesidir. Ağza gelen acı tat ile kendini gösteren reflüye iyi gelen bazı besinler, evde uygulanabilecek doğal ve bitkisel yöntemler bulunur. Evde hazırlayabileceğiniz bazı tarifler ile reflü sorununuzun olumsuz etkilerini azaltmanız mümkün. Reflüye ne iyi gelir, evde nasıl geçer?

Haber 09-10-2022 12:22

Tam bir baş belası ama kurtulmak mümkün: Reflüye başladığı gibi bitirir, rahat bir nefes aldırır

Neredeyse her iki kişiden birinin yaşadığı reflü, gastro özofageal reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçma durumudur. Reflü, rahatsızlık verici bir hastalıktır. Reflü, ağza gelen acı tat ve ekşi su ile kendini gösterir. Daha ağır reflü durumunda ise göğüs ağrısı nedeniyle kalp krizi ile karıştırılabilir. Yutkunma güçlüğü de reflü yüzünden ortaya çıkabilir. Reflüden kurtulmak mümkün mü Peki, reflüye karşı ne yapılabilir. İşte, başladığı an reflüyü bitiren o besinler.

Haber 08-10-2022 20:05

Çöpe atıyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz! Zeytin çekirdeğinin şaşırtan faydaları saymakla bitmiyor

Zeytin kahvaltılarda en tüketilen yiyecekler arasında bulunuyor. Birçok çeşidi bulunan zeytin ve zeytinyağı sağlık için oldukça faydalı olarak görülüyor. Yıllardır konuşulan zeytin çekirdeği faydası da toplumda merak edilen konular arasında bulunuyor. Prof. Dr. Canan Karatay gibi uzmanlar zeytin çekirdeğinin faydalarından yararlanmanız gerektiğini belirtiyor. Bu çekirdekler kabızdan kansere kadar birçok hastalık için etkili sonuçlar sağlıyor.

Haber 03-10-2022 08:42

Hassas mideler kesinlikle uzak dursun: Yediğiniz an reflüyü coşturacak olan yiyecekler

Gastroözofageal reflü hastalığınız varsa, muhtemelen asit reflüsüne aşinasınızdır. Asit reflünün ne olduğunu ve vücudunuza zarar veren gazabını bilmeyenler için, bu rahatsız edici, sindirimle ilgili bozukluk tüm gününüzü sıkıntıya sokabilir. Reflünüz varsa ve bu sıkıntıyı çekmek istemiyorsanız bazı yiyecekleri hayatınızdan çıkarma zamanı geldi demektir.

Haber 01-10-2022 19:02

Reflü ile karıştırılıyor: Dikkatli olmazsanız ölebilirsiniz! Kalp krizinin sinsi belirtileri

Kalp ve damar hastalıkları dünyada ölüme yol açan etkenler arasında ilk sırada yer almaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2020 yılı verilerine göre; dünyada yılda 18 milyon, ülkemizde de 2019 Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre; yılda yaklaşık 200 bin kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor. Yapılan çalışmalar ülkemizde 30 yaş üzerindeki her 100 kişiden 6’sının kalp krizi geçirdiğini ortaya koyuyor.

Haber 27-09-2022 16:24

Midenin en büyük düşmanı! Soğanı sakın bu şekilde yemeyin

Çoğu kişinin şikayet ettiği mide yanmasının en büyük nedeni yediklerimizdir. Özellikle sıklıkla mide yanması yaşayan kişilerin bazı besinlerden kesinlikle uzak durması gerekiyor. Gastrit ve reflünün belirtileri benzerlik gösterse de bu ikisinin de en büyük belirtisi mide ekşimesidir. Özellikle Türk mutfağının en sevilen temel malzemesi soğanı bu şekilde yerseniz mide rahatsızlığınızı tetikleyecektir.

Haber 23-09-2022 16:05

Reflü şikayetlerinizi kökten kurutacak! Reflüye ne iyi gelir?

Reflü yaşam kalitesini oldukça etkileyen sağlık sorunları arasında bulunmaktadır. Sıklıkla görülen reflü şikayetleri zaman zaman artmaktadır. Reflü bir hastalıktır ve mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Reflü şikayetlerini azaltmak için ise çeşitli doğal yöntemler bulunmaktadır. İşte reflü yanmalarını azaltacak gıdalar…

Haber 31-08-2022 12:03

Reflü oluşumunu engellemek çok kolay! Sadece iki bardak içerek…

Reflü hastaları gündelik yaşamda birçok sıkıntı yaşamaktadırlar. Reflü hastaları için bazı yiyecekleri yemek oldukça sorunlara neden olabilmektedir. Hastalığın gösterdiği problemleri azaltmak adına beslenmeye dikkat etmek gerekmektedir. Uzmanlar reflü hastalığının tedavisi için yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesini öneriyorlar.

Haber 20-06-2022 12:30

Herkes bu sorunu yaşıyor: Çözümü çok basit! Mide ekşimesine iyi gelen besinler

Mide ekşimesi halk arasında çok sık rastlanan bir şikayettir. Mide ekşimesi normal bir durum değildir ve ilk fırsatta müdahale edilmelidir. Mide ekşimesi, çoğu hastalıkta olduğu gibi yanlış beslenmeden ötürü ortaya çıkmaktadır. Hayat kalitesini oldukça düşüren mide ekşimesi aynı zamanda reflünün ilk sinyali de olabilir. Mide yanmasıyla karıştırılan aslında aynı şey olmayan mide ekşimesi, günlük hayatı çok etkiliyor. İşte mide ekşimesine iyi gelen besinler...

Haber 21-05-2022 07:35

Reflüden kansere yüksek tansiyondan inmeye… Hayati hastalıklara zemin hazırlıyor

Obezite, günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri. Obezitenin yol açtığı farklı hastalıklar nedeniyle dünyada her yıl 3 milyondan fazla ölüme yol açıyor. Halk arasında şişmanlık olarak bilinen obezitenin, vücutta aşırı derecede yağ birikmesiyle ortaya çıkıyor ve mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Obeziteyle mücadelede en önemli unsur düzenli yaşam tarzı ve dengeli beslenmedir. Obeziteyle birlikte bünye hastalıklara açık bir hale gelmektedir.

Haber 17-05-2022 12:11

Bilinenin aksine reflüye hiç iyi gelmiyor! Hatta daha da kötü yapıyor: Sindirim sisteminin düşmanı

Mide rahatsızlıkları arasında en sık görülen reflü için doktora gitmeden önce evdeki bitki çaylarından yararlanılır. En çok kullanılan ise nane limon oluyor. Uzun yıllardır birçok rahatsızlık için ilaçtan önce doğal yollar tercih ediliyor. Ancak bilinçsiz kullanım iyileştirmek yerine durumu daha da kötüleştirebiliyor. Nane limon da bunlardan biri!

Haber 22-04-2022 14:01

Reflü sorunu olan sahurda mutlaka bunlara dikkat etmeli

Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler için uzmanlardan çeşitli tavsiyeler geliyor. Gece yenen sahur yemeği mide ve yemek borumuzda asit reflüsü, sabah bulantı gibi problemlere sebep olabilir. Bunları engellemek için sahurda tok tutma yönüyle iyi bilinen proteinli gıdalar tüketmek faydalı olur. En bilinen örnek ise yumurtadır. Reflü sorunu olanlar sahurda fazla yağlı ve şekerli gıda tüketmemelidir.

Haber 13-04-2022 10:12

Sağlıklı bir Ramazan geçirmek için bunlara dikkat edin

Ramazan ayına sayılı günler kala pek çok evde hazırlıklar başladı. Ramazan'da öğün saatlerinin ve beslenme sıklığının azalacağı, tüketilen besin içeriklerinde farklılıklar olacağı, ilaç saatlerinin yeniden ayarlanması gerekeceği için uzmanlar, özellikle kronik hastalığı olanlara olası bir sağlık sorununa karşı mutlaka doktora danışmalarını öneriyor.

Haber 31-03-2022 11:21

Reflü’den bu şekilde kurtulabilirsiniz!

Kişi yemek yedikten sonra mide içeriğinin yemek borusuna kaçması reflü olarak ifade edilmektedir. Reflü, göğüs ve sırt ağrısı, yutma güçlüğü, bulantı, kusma, ağızda kötü tat ve koku oluşumu ile görülen bir hastalıktır. Obezite, artmış karın içi basınç, mide boşalmasının gecikmesi, mide fıtığı, alkol tüketimi, sigara kullanımı ve genetik reflüye neden olan etmenlerdir.

Haber 01-03-2022 16:01

Reflüsü olanlar bunları sakın yemeyin!

Reflü hastalığı asit, safra ve mukustan oluşan mide salgılarının yemek borusu veya ağıza kadar yer değiştirmesidir. Reflü hastalığı, ağıza kadar gelen acı tat ve yiyecek hissi ile kendini göstermektedir. Gündelik hayatı oldukça etkileyen reflü için beslenme düzenine dikkat etmek gerekmektedir. İşte reflüsü olanların yememesi ve yemesi gereken yiyecekler...

Haber 15-02-2022 13:45

Mide yanması ile gastrit aynı şey değil! Bu besinleri yemezseniz acı çekmezsiniz

Halk arasında sıklıkla karıştırılan ve uzmana danışılmadan müdahale edilen gastrit ile reflü kişinin hayat kalitesini düşürüyor. Reflü; asit, safra ve mukustan oluşan mide salgılarının yemek borusu veya ağıza kadar yer değiştirmesi iken gastrit ise mide zarı iltihabı türleri için ortak olarak kullanılan bir terimdir. İkisi arasındaki farkı bilmeli ve mide yanmasına sebep olan besinlere karşı dikkatli olmalısınız.

Haber 05-02-2022 10:59

Her 5 kişiden 1’inde görülüyor! Reflüden ilaçsız kurtulmak mümkün

Genç, yaşlı ayırt etmeksizin her yaşta görülen reflü, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen rahatsızlıkların başında geliyor. Her 5 kişiden 1’inde görülen reflü, zamanında tedavi edilmediğinde peşinden yeni rahatsızlıkların gelmesine neden oluyor.

Haber 12-01-2022 15:07

Reflü tedavisinde endoskopik yeni yöntem plikasyon! Mide kapağı zımbalanıyor

Reflü farklı belirtilerle kendini gösteren, özellikle gece yakınmalarına neden olan bir hastalıktır. Mide kapakçığındaki bozulma nedeniyle yaşanan reflü, ülkemizde her 5 kişiden birinin başına geliyor. Pek çok kişi bu hastalıkla savaşarak hayatını geçirse de reflü tedavisi mümkün olan bir hastalık. Üstelik ameliyat olmak istemeyenler için yeni yöntemle de tedavisi mümkün. İşte plikasyon yöntemi ile tedavisi gerçekleştirilen reflüden tamamen kurtulmanızı sağlayacak mide kapağı zımbalama işlemi...

Haber 23-11-2021 11:15

Reflü tedavisinde önemli rol oynayacak 10 etkili öneri! Pandemide mutlaka uygulayın

Reflüye neden olan hareketsizlik ve beslenme alışkanlıklarındaki değişimler pandemiyle birlikte artış gösterdi. Ülkemizde her 4 kişiden birinin kabusu olan reflüde tedavi için 10 etkili öneriden bahseden Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Oya Yönal, yeme alışkanlıklarından yatma düzenine, kıyafet seçiminden içecek tercihlerine kadar nasıl hareket edilmesi, nelerin seçilmesi gerektiğini anlattı. İşte reflü tedavisi için yapılması gerekenler...

Haber 28-07-2021 13:54

Akupunktur yöntemiyle gastrit ve reflü tedavisi mümkün!

Akupunktur pek çok hastalıkta olduğu gibi gastrit ve reflü tedavisinde de etkili sonuçlar vermektedir. Strese dayalı oluşabilen gastritte limbik sistemin düzenlenmesine yardımcı olarak etkili sonuç almayı sağlayan akupunktur, reflü tedavisinde de kullanılmaktadır. İşte reflünün gastrit ve reflü tedavisindeki etkisi...

Haber 16-06-2021 08:40

Refleksoloji nedir, zararı var mı? Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Vücudun farklı bölgelerinde bulunan refleks noktalarına basınç uygulanarak organ ve sistemlerin tedavi edildiği refleksoloji, farklı hastalıklar için uygulanabilir. Vücudun kendini iyileştirme özelliğini ortaya çıkarmayı amaçlayan refleksoloji masaj yapılarak uygulanır. Yan tedavi olarak ana tedavileri destekleyici özelliği sebebiyle tercih edilen refleksoloji masajı her yaş grubuna yapılabilir. Refleksoloji hangi hastalıkların tedavilerinde kullanılır?

Haber 10-06-2021 10:28

Reflü hastalarına Ramazan ayını acısız geçirmelerini sağlayacak öneriler

Ramazan ayını daha kolay geçirmek için reflü hastalarına önerilerde bulunan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek, iftar ve sahur zamanlarında yeme alışkanlıklarının nasıl oluşturulması gerektiğini anlattı.

Haber 14-04-2021 17:11

Mide koruyucu uyarısı: Zararları saymakla bitmiyor!

Güvenli olduğu düşünülen mide koruyucular, uzun süreli kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Asit baskılayıcı ilaç olduğu için 1 yıldan uzun süre yüksek dozla kullanıldığında kemik yoğunluğunda azalmaya, kırıklara, bağırsak ve akciğer enfeksiyonlarına neden oluyor. Magnezyum, vitamin ve B12 eksikliğine sebep olan mide koruyucuların doğru kullanılması büyük önem taşıyor.

Haber 25-03-2021 11:20

Hamilelik döneminde mide yanması neden olur?

Gebelikte değişen hormonal etkiler sindirimi güçleştirerek mide boşalmasını engeller. Bu da mide asidinde artışa sebep olur. Mide yanmasını önlenemez duruma getiren değişimler nedeniyle zorlu bir hamilelik geçiren anne adayları için süreci daha kolay atlatmanın yolu doktor kontrolünden geçer.

Haber 04-03-2021 16:31

Reflü belirtilerini bu hastalıklarla karıştırmayın!

Reflü belirtileri nedeniyle günlük hayatta kişilerin konforunu bozan bir rahatsızlıktır. Bu durum bazen şiddetli ağrı ve baskılara da neden olur. Bunları yaşamamak için reflü belirtileri ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir. Mide kaslarında oluşan gevşeme sebebiyle meydana gelen reflü yemek tercihleri nedeniyle de kişileri etkileyebilir. Bu durumlarda reflü tedavisi kaçınılmazdır. Yalnızca mideyi etkimeyen bu hastalıkta iyileşme bitkisel ürünlerle de desteklenebilir. Peki reflüye ne iyi gelir

Haber 02-02-2021 10:30

Geceleri mide ağrısı ile uyanıyordu! Böyle kurtuldu

Uzun yıllardır gastroozofagial reflü hastası olan 60 yaşındaki Sebahat Erdoğan hastalığı nedeniyle sürekli midesinde yanma ve hazımsızlık yaşamaya başladı. Son 10 yılda ise yanmalar kendi deyimiyle dayanılmaz hale geldi, sürekli kullandığı ilaçlardan artık fayda görmüyordu.

Haber 16-07-2020 12:31

En Detaylı Reflü Rehberi: Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Geçer?

Mide asidinin mide kanalından yukarıya doğru kaçması ve ağza ulaşması olarak tanımlanan reflü, erkeklerde ve kadınlarda eşit oranda görülen bir hastalıktır. Belirtileri genel olarak ülser ile aynı olsa da ikisi birbirinden farklı hastalıklardır. Bazı hastalarda şikayetler kısa sürede geçer, bazılarında ise rahatsız edici boyutlara ulaşabilir.

Haber 22-05-2020 17:08

Ramazan ayında mide rahatsızlıklarıyla başa çıkmanın yolu

Ramazan ayı ile birlikte gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarında ciddi artışlar gözlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Meltem Ergün, hastalara yemek yemeden 5-10 dk önce ilaçlarını almaları gerektiği uyarısında bulundu. İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Ergün, “İftarda ve sahurda yemek yedikten sonra hemen yatılmamalı” diyerek tercih edilmesi gereken besinlerle ilgili öneriler verdi.

Haber 04-05-2020 15:34

Reflü hastaları Ramazan ayında bunlara dikkat!

Ramazan ayı ile birlikte değişen yeme içme alışkanlıklarının özellikle mide problemi bulunan kişilerde ciddi sıkıntıları tetikleyebileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ayhan Avcu, Ramazan ayında mide şikayetlerini azaltmak için bazı önerilerde bulundu.

Haber 28-04-2020 10:33

Yemek yeme alışkanlığı değişti: Reflüye dikkat

Dahiliye Uzmanı Dr. Fatma Cömert, yemek yeme alışkanlıklarının değiştiği bu dönemde özellikle reflü hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Yemek 08-04-2020 17:03

Reflü hastalarının yemek borusu kanserine yakalanma riski yüksek

Reflü hastalarının yemek borusu kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğuna vurgu yapan Gastroenteroloji Uzmanı Uz. Dr. Fatih Yüksel Işıksal, çiğ sarımsak, çiğ soğan, mercimek, baharat ve yağda kızartılmış yiyeceklerden uzak durulmasını önerdi.

Haber 30-12-2019 15:25

Tedavi edilmezse sonu kanser! Korunmak için 10 öneri

Reflü midede yanma ve ekşime problemleri ile kendini gösteren bir sorun olsa da öksürük ve ses kısıklığına da yol açabiliyor. Peki reflünün tedavisi için öneriler nelerdir?

Trend 16-12-2019 11:11

Çocuklarda mesane reflüsüne dikkat

Memorial Dicle Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Taner Kamacı, mesane reflüsü ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi.

Trend 12-11-2019 13:24

Midede yanma hissi reflü habercisi olabilir

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, dünyada ve Türkiye’de reflü hastalığının oldukça sık görüldüğünü söyleyerek, “Midede yanma hissi reflü habercisi olabilir” dedi.

Trend 09-11-2019 09:36

Reflü tedavi edilmezse birçok hastalığı beraberinde getiriyor

İç Hastalıkları, Gastroentereloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, mide asidinin patolojik şekilde mideden yemek borusuna doğru geri kaçmasıyla oluşan reflünün tedavi edilmediği sürece birçok hastalığı beraberinde getirdiğini bildirdi.

Trend 04-11-2019 10:24

Mide yanması neden olur? Midedeki acı neden olur? Reflü nedir? Reflü neden olur? Reflü tedavisi

İnsanların yüzde 7’si her gün yemek borusunda bir yanma hissi yaşıyor. Bu belirtileri gece yaşayanların sayısının oldukça yüksek olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Melih Özel “İnsanların yüzde 36’sı geceleri reflü belirtilerini yaşıyor. Reflü komplikasyonları kadınlara göre erkeklerde daha fazla gözlenirken, yaşam tarzı reflünün en önemli sebeplerinden biri” açıklamasında bulundu.

Trend 23-10-2019 15:50

Kronik öksürüğü olanlara gece beslenmesi uyarısı

Uzun süreli geçmeyen öksürüğü bulunanlara gece yatmadan birkaç saat önce beslenme alışkanlıklarını sonlandırma uyarısı yapıldı - SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek: - "Kronik öksürüğü olan birinin özellikle gece yatmadan en az dört saat önceden her türlü yeme içme eylemini bitirmesi lazım. Son dört saatte içebileceğimiz tek şey su olmalı" - "Uzun süreli balgamlı öksürüğü olan çocukların aileleri büyük bir telaş içerisinde oluyor. Bunlara da baktığımız zaman genelinde yatmadan önce süt içen çocukların büyük bir bölümünde olduğunu görüyoruz. Süt, midede reflüye yol açabiliyor"

Haber 22-10-2019 11:15

Sakız çiğnemek reflüyü tetikliyor

Çamlıca Medipol Üniversite Hastanesi'nden Dr. Erkan Koçyıldız: - "Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır. Gastrit ise mikroskobik iltihaplanmadır. Stres, sakız çiğnemek, aşırı yağlı yemek tüketimi reflüyü artırabilir" - "Genel olarak yağlı yiyecekler, reflüyü artıracağı için sakınmak gerekir. Sakız çiğnemek, hava yutulmasını artırarak reflüyü tetikler"

Finans 23-09-2019 12:01

Reflüyü tetikleyen bu besinlere dikkat

Oldukça yaygın olarak görülen reflüyü yanlış beslenme tetikliyor. Uzmanlar reflü hastalarının kahve, çay turşu, acı pul biber, soğan, sarımsak, çiğ salata gibi yiyecek ve içecekleri dikkatli tüketmeleri konusunda uyarıyor.

Trend 29-05-2019 08:55

Ramazanda reflü şikayetlerini azaltmak için ne yapmalı? İşte 10 altın kural

Toplumun yaklaşık %20’sinde görülen mide ve gırtlak reflüsü, yaşamı olumsuz etkiliyor. Belirtileri sık sık ülser ile karıştırılan reflü hastalığında zaman geçirmeden bir uzmana başvurulması büyük önem taşıyor. Çünkü reflü tedavi edilmediğinde yemek borusu hasarına ve o bölgede kanserleşmeye yol açabiliyor.

Trend 27-05-2019 11:29