Veraset Haberleri

Veraset ilamı nedir? Veraset ilamı nasıl ve nereden alınır?

Hem halk arasındaki günlük konuşma dilinde kullanılan hem de farklı alanlarda başka anlamlara gelen bazı kelimeler vardır. Bu kelimelerden biri de hukuk alanında mirasçılık ya da hak sahibi olma ifadelerine karşılık gelen veraset kelimesidir. Veraset bir haktır ve ölen kişinin resmî olarak varisi kabul edilen kişilere verilir. Peki, veraset ilamı nedir?

Haber 2024-05-10 12:23:55

Miras kalan arazi için notere gittiklerinde hayatlarının şokunu yaşadılar! '1954'te ölmüş halanın 1961 doğumlu çocukları çıktı'

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, ailelerinden miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde başka illerde iki mirasçının daha bulunduğunu öğrenen amca ve yeğeni, nüfus kayıtlarından kaynaklanan hatanın düzeltilmesiyle veraset işlemlerini tamamlayabildi.

Haber 2023-12-23 13:21:35

O ülkede gündem yaratan iddia: Kuzeni, Papa 16. Benedikt'in mirasını reddetti! Miktarı ise...

Alman Papa 16. Benedikt'in mirasının, kuzeni tarafından reddedildiği iddia edildi. Vatikan-İtalyan veraset kanununa göre en yakın akrabanın mirasçı olarak kabul edildiği ileri sürülürken mirasın miktarı ise açıklanmadı. Söz konusu iddia Almanya'da gündem oldu.

Haber 2023-06-01 15:21:05

e-Devlet mirasçılık belgesi nasıl alınır? e-Devlet üzerinden mirasçılık ve veraset sorgulaması yapılır mı?

Ölmüş olan ya da kanunen kayıp olduğu kabul edilen kişilerin yakınlarına onlara ait borçlar, para, mal ya da her türlü taşınır taşınmaz kalabilir. Kalan her türlü mülk ya da para tereke olarak adlandırılır. Ölen kişinin yakınları olan mirasçılar arasında tereke paylaşımı, miras kanununun gerektirdiği şekilde yapılır. Mirasçılar da yasal ya da atanmış olarak sınıflandırılmıştır. e-Devlet üzerinden mirasçılık ve veraset sorgulaması yapılır mı?

Haber 2023-04-20 10:09:45

Mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi ne işe yarar, mirasçılık belgesi için gerekli evraklar nelerdir?

Ölen kişilerden yakınlarına, aile üyelerine ya da önceden belirledikleri kişilere kalan para ya da mallar miras olarak kabul edilmektedir. Kişilere kalan mirasın paylaşılması konusunda düzenleme gerektiğinde miras hukukuna uygun düzenleme ve paylaşım yapılır. Yaşanan bu süreçte gerekli olan bazı belgeler olabilir. Mirasçılık belgesi, veraset ilamı ya da benzeri olan, hukuki geçerlilikleri bulunan belgelere gereksinim duyulabilir. Mirasçılık belgesi için gerekli evraklar nelerdir?

Haber 20-04-23 10:08

Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi? Mirasçılık belgesi veraset ilamı yerine geçer mi?

Hukuki süreçlerde düzenlenmesi, talep edilmesi ya da alınması için dava açılması gereken bazı belgeler vardır. Bu belgeler birden fazla isimle anılabilir ya da içeriği benzer olan belgeler birbirleri ile karıştırılabilir. Bu tür durumlara bir örnek de miras düzenlemeleri ve paylaşımları konuları ile ilgili olan mirasçılık belgesi ve veraset ilamı belgesidir. Mirasçılık belgesi veraset ilamı yerine geçer mi?

Haber 20-04-23 10:08

Mirasçılık belgesinin iptali nedir? Veraset İlamı iptali nasıl yapılır, dava nasıl açılır?

Ölen kişinin birinci dereceden, kan bağı olan yakını olması mirasçıları yasal mirasçı yapar. Atanmış mirasçılar da kanunen hak ve pay sahibidir. Muris, ölmeden önce hazırlattığı vasiyetnamede kan bağı olmayan kişileri de yazmış olabilir. Bu durumda atanmış mirasçılar da mirastan pay alma hakkı kazanırlar. Tüm mirasçıların isimleri ve payları mirasçılık belgesinde yazılı olur. Mirasçılık belgesinin iptal edilmek istendiği ya da gerektiği durumlar da olabilir.

Haber 20-04-23 09:13

Mirasçılık belgesi sorgulama işlemi nedir? Mirasçılık belgesi ile sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Bir kişi öldükten sonra ondan geriye kalan mallar ya da paralar tanıdıkları arasında paylaştırılır. Ancak bu paylaşım miras kanunu kuralları gereğince yapılır. Mirasçılar, ölen kişi ile kan bağı olan yasal mirasçılar ve muris tarafından, ölmeden önce belirlenen atanmış olan mirasçılar olmak üzere iki gruba ayrılmıştır. Tüm mirasçıların isimleri, ölüm resmen gerçekleştikten sonra veraset ilamı ya da mirasçılık belgesinde yer alır. Peki, mirasçılık belgesi nasıl sorgulanır?

Haber 20-04-23 09:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 'Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulması için çalışmalar başladı, vergiden muaf olacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün grup toplantısında 'Afet Yeniden İmar Fonu'nun kurulacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklaması sonrasında AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 11 maddelik yasal düzenlemenin çalışmalarına başladıklarını söyledi. Elitaş, depremzedelerin Veraset ve İntikal Vergisi’nden muaf olacaklarına dikkat çekti.

Finans 01-03-23 17:27

Son dakika: Bakanlık duyurdu! Depremzedeler için 'veraset belgesi' kararı

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığından depremzedelerin veraset belgesi almasına ilişkin önemli bir karar geldi. Bakanlığın açıklamasına göre, depremden etkilenen kişiler sulh hukuk mahkemelerinden ve noterlerden veraset belgesi almak için talepte bulunabilecek.

Haber 24-02-23 11:49

Son dakika: Emekliler ve çalışanlar dikkat! Maaş promosyonlarında ‘vergi’ bilmecesi: Kesinti yok ama…

Son dakika: Emekliler, kamu ve özel sektör çalışanlarının gündeminde maaş zamlarının yanında promosyon ödemeleri de önemli bir yer edinmiş durumda. Emekli promosyon tutarları 10 bin liraya dayanırken, çalışan maaş promosyonlarında 200 bin liraya kadar ödeme yapılıyor. Rakamlar yükseldikçe vatandaşlar, “Maaş promosyonlarından vergi alınıyor mu? sorusunu araştırmaya başladı. Promosyonlardan gelir vergisi, damga vergisi ve veraset ve intikal vergisi alınmıyor ama bazı durumlarda bu değişebiliyor.

Finans 09-11-22 11:57

28 Ekim noterler açık mı, öğleden sonra çalışıyor mu? 28 Ekim 2022 Cuma noterlerim çalışma saatleri!

Bugün noterler açık mı? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce olan 28 Ekim'de çok sayıda kamu kurumu ve özel işletmeler yarım gün çalışacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 1,5 gün sürecek resmi tatil sebebiyle bugün vekalet, veraset, alım satım işlemi yapmak isteyen çok sayıda kişi arama motorlarında konuya ilişkin sorgulama yapmaya devam ediyor. Peki, 28 Ekim noterler açık mı, öğleden sonra çalışıyor mu? İşte 28 Ekim 2022 Cuma günü noterlerin çalışma saatleri...

Haber 28-10-22 11:27

28 Ekim Cuma noterler kaça kadar açık, öğleden sonra çalışmıyor mu? Cumhuriyet Bayramı arifesi 28 Ekim noterlerin çalışma saatleri!

28 Ekim Cuma günü noterlerin açık mı olduğu merak konusu olurken öğleden sonra hizmet verip vermedikleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi internette araştırılıyor. Bugün; vekalet, veraset, alım satım işlemi yapmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Peki, 28 Ekim Cuma günü noterler açık mı, yarım gün mü çalışıyor? İşte 28 Ekim 2022 Cuma günü noterlerin çalışma saatleri ve konuya ilişkin detaylar...

Haber 28-10-22 07:03

Veraset ve intikal vergisi ne demek? Veraset ve intikal vergisi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Veraset ve intikal vergisi ne demek? Veraset ve intikal vergisi TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 18:29

Veraset ilamı ne demek? Veraset ilamı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Veraset ilamı şeklindedir. Peki, Veraset ilamı ne demek?

Egitim 23-05-22 18:29

Veraset ne demek? Veraset kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Eski zamanlarda yazılmış edebi metinleri okuyabilmek veya günümüzde kullanılan yabancı kökenli sözcüklerin anlamlarını bilmek, tahmin etmek her zaman beklendiği kadar kolay olmayabilir. Dildeki bu çeşitliliğin temel nedeni ise Türkçenin tıpkı diğer diller gibi tarih boyunca komşu ülkeleri ile olan ilişkileri ve yaşadığı siyasal olaylardır. Bu olaylar neticesinde farklı kökene sahip pek kelime, günlük dilde Türkçede de kullanılır hale gelmiştir. Bu da bazı kelimelerin anlamı hakkında net bilgiye sahip olma ihtiyacını doğurur. Anlamı merak edilen ve TDK sözlükte araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Veraset ne demek? Veraset TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 23-05-22 18:29

Mirasçılara müjde! 1 sene içinde başvurana vergi yok! Devlet kredi desteği de veriyor

Hisseli tarım arazilerinin masrafsız birleştirmelerinin önü açılırken, yaklaşık 9 milyon hektar tarım alanının miras ve satış yolu ile bölünmesi engellenmiş oldu. Çok sayıda mirasçısı olan ve uyuşmazlıklardan dolayı 720 bin hektar arazide veraset intikali yapılamamış oldu…

Finans 09-06-21 10:51

Samsung'un varisleri duyurdu! Vergi ödeyebilmek için sanat eseri bağışlayacaklar

Güney Koreli elektronik şirketi Samsung Electronics'in geçen yıl hayatını kaybeden eski Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee’nin varisleri, yaklaşık 11 milyar dolarlık veraset ve intikal vergisini ödeyebilmek için on binlerce sanat eserini bağışlayacaklarını duyurdu.

Haber 28-04-21 12:37

Tapu Müdürlüğü’nden bir yılda 11 bin 713 işlem

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Tapu Müdürlüğü tarafından, 2020 yılı itibariyle 11 bin 713 işlem yapıldığı bildirildi.Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim “ ilçemizdeki Tapu Müdürlüğü’nde 2020 yılı itibariyle; 233 ipotek işlemi, 136 kredili satış, 529 veraset ve intikal işlemi, bin 925 satış işlemi ve 8 bin 880 diğer işlemler olmak üzere toplam 11 bin 713 işlem yapılmış olup, bu işlemler sonucunda ; 696 bin 862 TL döner sermaye, 5 milyon 499 bin 946 TL tapu harcı, 108 bin 166 TL damga vergisi olmak üzere toplam 6 milyon 304 bin 974 TL tahsil edilmiştir” dedi.

Yurthaber 24-03-21 10:15

Japonya Başbakanı: Sadece erkekler tahta çıkmalı

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, ülkenin geleneksel veraset sistemini istikrarlı ve sorunsuz bir yapıya kavuşturmak için sadece erkeklerin tahta çıkışına olanak sağlayan kuralın korunması gerektiğini söyledi.

Haber 04-01-21 10:56

Zafer Vergi Dairesi taşınıyor

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, Zafer Vergi Dairesi Müdürlüğünün 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren yeni yerinde hizmete başlayacağını duyurdu.Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul motorlu taşıtlar vergisi, veraset ve intikal vergisi ile tapu harçları başta olmak üzere süreksiz mükellefiyetlere ilişkin hizmet sunan Zafer Vergi Dairesi Müdürlüğünün 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren İlkadım ilçesinde Liman Mahallesi Gezi Caddesi No:36 adresinde yapımı tamamlanan yeni hizmet binasında hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.Zeki Yumbul açıklamasında ayrıca Gaziler ve 19 Mayıs Vergi Daireleri ve diğer hizmet birimlerinin bir süre daha mevcut adreslerinde hizmete devam edeceklerini bildirdi.

Yurthaber 07-02-20 16:59

Veraset ilamı için adliyeye gelen yaşlı adama tutuklanma şoku

Samsun’da adliyeye veraset ilamı için gelen 72 yaşındaki yaşlı adam, hakkında 3 yıl 4 ay hapis cezasının bulunduğu ortaya çıkınca gözaltına alındı.

Haber 07-11-19 12:19

Ordu’da 5 ilçe 40 mahallede kadastrolar güncelleniyor

Ordu Kadastro Müdürlüğünce, 5 ilçeye bağlı 40 mahallede kadastro güncelleme çalışması yapılacak.Altınordu, Ünye, Fatsa, Perşembe ve İkizce ilçelerine bağlı 40 mahallede yürütülecek kadastro güncelleme çalışmaları hakkında bilgi veren Ordu Kadastro Müdürü Muhammet Akyazı, “Müdürlüğümüzce, 2019 yılı programına alınan Fatsa ilçesindeki Yalıköy (kısmen timsahkayası mevki) Başaköy, Dolunay, Evkaf, Meşebükü, Yapraklı, Bağlarça, Ayazlı, Ünye ilçesindeki İnkur, Fatih, Yeşilkent, Tekkiraz, Ataköy, Aydıntepe, Beylerce, Çınarcık, Yeşilada, Kocuklu, Sahilköy, Saraycık, Yavi, Taşça, Yenikızılcakese, Saraçlı, Çınarlık, Yunusemre, Perşembe ilçesindeki Neneli, Altınordu ilçesindeki Günören, Örencık, İkizce ilçesindeki Ağcakale, Aşağıkarlıtepe, Beylerce, Dumantepe, Fatih, Gaziler, Kale, Kocaman, Merkez, Yukarıkarlıtepe, Yunuskırığı Mahallelerinde, 3402 sayılı Kanun’un 22-a maddesi gereğince kadastro güncelleme çalışmalarına başlanmıştır” dedi.Kadastro güncelleme çalışmaları ile kadastrodan kaynaklı hata ve eksikliklerin giderildiğine vurgu yapan Muhammet Akyazı, “Kadastro güncelleme çalışmaları 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22-a maddesi kapsamında en az bir ada/mevki bazında veya dış sınırlar teknik belgeleriyle uyumlu sabit ve/veya geçerli sınırla çevrili parsel grubundan oluşan; sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere teknik sebeplerle yetersiz kalan, uygulama niteliğini kaybeden, eksikliği görülen veya zemindeki sınırları gerçeğe uygun şekilde göstermediği tespit edilen kadastral harita ve bilgilerinin yeniden düzenlenmesini, güncelleme alanlarında intikal, taksim, ifrazen taksim gibi mülkiyete yönelik işlemler ve kadastrodan kaynaklı hata ve eksikliklerin düzeltilmesini sağlamaktadır” diye konuştu.Dikkat edilecek hususlarYapılacak kadastro güncelleme çalışmalarına vatandaşların duyarlı olmalarını ve çalışan personele yardımcı olmalarını isteyen Muhammet Akyazı, çalışmaların verimli olması için şu hususlara dikkat edilmesin gerektiğine dikkat çekti:“Çalışmalara ilan edilen günde iştirak edilmesi, iştirak edilemiyorsa ölçü ekiplerine ölçü esnasında sınırlarını bilen yakınlarının gösterimleri sağlanması, sınırlarında doğal işaretli olmayan kısımlarının belirgin hale getirilmesi için işaret konulması, daha önceden tespit edilen hataların teknisyenliğe bildirilerek doğru şekilde ölçüm yapılmasının sağlanması, nizalı parseller arsında yani mülkiyetler arasında sınır itilafı var ise sebeplerini açık bir şekilde görevli teknisyene bildirerek nizalı kısımları göstererek ölçtürülmesi, yeni açılan yolların ölçü esnasında gösterilmesi söz konusu yollarında muvafakat verilmesi halinde paftalara işlenmesinin sağlanması, ellerinde mahkeme kararları ve hukuki belgeleri olan vatandaşların bu belgeleri görevli teknisyene verilmesi, intikal işlemleri için çalışmalar sırasında; tapu kayıt sahibinin ve-veya sahiplerinin mirasçıları tarafından veraset belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneğinin ibraz edilmesi gerekir.”Tapuda kayıtlı parsel malikleri veya bunların mirasçıları arasında taksim yapıldığına yönelik noterden düzenlenmiş bir sözleşmenin ibrazı ya da tüm malik veya mirasçılarının ekip huzurunda rızalarını beyan etmeleri halinde, kadastro güncelleme tutanağına imzaları alınmak suretiyle taksime göre tespit yapılabileceğini belirten Akyazı, “Taksim ve ifrazen taksim işlemlerinde 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu ile 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunundaki kısıtlamalara uyulur.

Yurthaber 09-10-19 13:06

Mirasçılara 'İnternet Vergi Dairesi' kolaylığı

Mirasçılar, ölen yakınlarından intikal eden mal varlığı için veraset ve intikal vergisi beyannamesini İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden gönderebilecek.

Finans 05-07-19 14:22

Mirasçılara İnternet Vergi Dairesi kolaylığı

Mirasçılar, veraset ve intikal vergisi beyannamesini İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden gönderebilecek - Veraset ve intikal vergisi, İnteraktif Vergi Dairesinin internet adresinden veya Gelir İdaresi Başkanlığının mobil uygulamasından ödenebilecek

Finans 05-07-19 11:02

Emlak Uzmanı Özelmacıklı: “İntikal işleminde tapu harcı yok”

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “İntikali yapılan taşınmaza isabet eden veraset ve intikal vergisi tamamen ödenmedikçe devir ve ferağı yapılamaz ve üzerinde herhangi bir ayni hak tesis edilemez” dedi.Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, intikal işlemlerinin gecikmesi durumunda birçok problemler yaşandığını belirterek, “İntikal, tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü halinde miras hakkının, veraset belgesinde belirtilen mirasçılar adlarına Medeni Kanun hükümlerine göre tescili işlemidir.

Haber 22-04-19 11:21

Pulitzer Ödülleri sahiplerini buldu

Ödüllerde, ABD'de geçen yıl yaşanan üç silahlı katliamla ilgili yayın yapan yerel gazeteler öne çıktı - Florida'da yayın yapan Sun Sentinel gazetesi "Kamu Hizmeti" dalında, Pensilvanya'da yayın yapan Pittsburgh Post-Gazette gazetesi "Flaş Haber" dalında ödüle layık görüldü - Yazı işlerine düzenlenen saldırıda 5 gazetecinin hayatını kaybettiği Maryland'da yayın yapan Capital Gazette çalışanları "Özel Ödül" ile onurlandırıldı - Associated Press haber ajansı, Yemen'deki iç savaşta yaşanan insanlık suçlarını ele alan haberleriyle "Uluslararası Habercilik" dalında ödül kazandı - New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın veraset vergisinden kaçınmak için kurguladığı miras düzenlemelerini ele aldığı haberleriyle "Açıklayıcı Habercilik" dalında ödüle layık görüldü

Haber 16-04-19 10:52

MTV'den 16,1 milyar lira gelir bekleniyor

Motorlu taşıtlar vergisinden gelecek yıl 16 milyar 89 milyon lira gelir elde edilmesi öngörülüyor Kira gelirlerinin 2 milyar 657 milyon lira, veraset ve intikal vergisi gelirlerinin ise 1 milyar 47 milyon lira olacağı tahmin ediliyor.

Finans 22-10-18 11:26

MTV'den 16,1 milyar lira gelir bekleniyor

Motorlu taşıtlar vergisinden gelecek yıl 16 milyar 89 milyon lira gelir elde edilmesi öngörülüyor - Kira gelirlerinin 2 milyar 657 milyon lira, veraset ve intikal vergisi gelirlerinin ise 1 milyar 47 milyon lira olacağı tahmin ediliyor

Finans 22-10-18 11:11

Nüfus kayıtlarında dijital dönem

Bu yıl başlatılan Dijital Arşiv Projesi kapsamında, nüfus kayıtlarının elektronik ortama aktarılmasıyla veraset, tespit, aile bağlarının kurulması, nüfus kayıtlarının düzeltilmesi gibi olaylar nedeniyle açılan davalarda istenilen kayıtlara daha hızlı ve kolay ulaşılabilecek - Proje kapsamında bugüne kadar 100 milyon belge elektronik ortama aktarıldı

Haber 14-07-18 12:47

Kuzenler veraset ilamında kardeş çıkınca 6 mezar açıldı

AYDIN'ın Karacasu ilçesinde, kuzeni bildiği kişilerin resmi kayıtlarda kardeşi olarak görüldüğünü fark eden Recep Onaca (70) mahkemeye başvurunca, 6 ayrı mezardan DNA örnekleri alındı.

Haber 14-04-18 18:02

e-Devlet'te yeni bir özellik daha

Son zamanlarda soyağacı ve veraset gibi yeni uygulamalarıyla gündeme gelen e-Devlet sisteminde yeni bir uygulamanın eklenmesi için düğmeye basıldı.

Haber 21-03-18 08:27

E-Devlet'te yeni online hizmet Veraset İlamı: Online miras sorgulama ve mirasçılık belgesi alma nasıl yapılır?

E-devlet vatandaşların ilgisini çeken online hizmetlerine yeni birini ekledi. Artık Veraset İlamı yani Mirasçılık belgesi E-devlet üzerinden online olarak alınabilecek. E-devlet'ten Mirasçılık belgesi verilmesinin yanında mirasçılık belgesinin iptali de görüntülenebilecek. İşte E-devlet, miras sorgulama hizmetinin detayları...

Haber 05-03-18 14:47

Özelmacıklı: “tapunuza Sahip Çıkın”

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, sahte vekalet, sahte veraset ilamı gibi evrak sahtecilik...

Yurthaber 04-10-17 10:05

Tapuda satış süreci hızlanıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce, uzun ve zorlu bürokratik süreçler nedeniyle vatandaşlarda mağduriyete yol açan "veraset ve intikal vergisi" ilişiği kesme uygulamasına yönelik çalışma başlatıldı.

Finans 21-02-17 13:51

Oturduğu Evi Ve Atölyesini Yaktı

Suat SÖĞÜT- Kamera: ANTALYA-DHA) ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde 70 yaşındaki Durmuş Ali Y., veraset nedeniyle mahkemelik olan evi ve hızar atölyesini

Yurthaber 01-02-17 16:18

Online veraset sistemiyle miras hızlı alınacak

Tapuda miras için veraset ve intikalde kağıt yerine online döneme geçiliyor. İşlem yapılırken 59 yıllık kayıtları incelenmeyecek, vatandaşın işi anında yapılacak.

Finans 21-11-16 08:38

Cameron veraset vergisi ödemekten kaçtı mı?

Panama Belgeleri'nde adının geçmesinin ardından vergi beyannamesini açıklayan İngiltere Başbakanı'nın, annesinden aldığı 200 bin sterlin 'hediye' de tartışma konusu oldu. Cameron'un bu yolla miras vergisi ödemekten kaçınmış olabileceği belirtiliyor.

Haber 11-04-16 04:15

Kayahan'ın kızı Beste Açar'dan veraset davası açıklaması

Usta Sanatçı Kayahan'ın kızı Beste Açar, babasının mal varlığının tespit edilmesini istedi. Kayahan'ın vefatının ardından 4 ay sonra veraset davası açan Beste Açar "Sadece prosedür gereği yapılan şeyler var. " dedi.

Magazin 06-07-15 10:22

Kayahan'ın kızı veraset davası açtı

Nisan ayında vefat eden Kayahan'ın büyük kızı Beste Açar, babasının mal varlığının belirlenmesi için dava açtı.

Magazin 06-07-15 04:00

'Miras kavgası' Anayasa Mahkemesi'nde

Alman Anayasa Mahkemesi veraset ve intikal vergisi yasasını görüşüyor.

Haber 08-07-14 10:24

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Karagöz: olur Almadan Satış Yapılmamalı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, veraset yolu ile varislere intikal eden tarla...

Yurthaber 10-06-14 18:41

(özel Haber) Böceklerin Kara Kutusu Çözüldü

Kadavra üzerine yerleşen böcekler, veraset davalarında kimin önce öldüğünü ve ölüm saatinin belirlenmesinde önemli rol...

Yurthaber 11-03-14 10:14

Osmanoğlu: miras Konusuna Adalet Karar Verecek

Sultan II. Abdülhamid'in torunlarından Orhan Osmanoğlu, medyada yer alan veraset davası ile ilgili şöyle konuştu:...

Yurthaber 05-03-14 18:04

(özel Haber) Şehzade Osmanoğlu: “biz Veraset Davası Açtık”

Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, aile olarak bir veraset davası açtıklarını belirterek,...

Yurthaber 03-03-14 09:58

CHP'den Milli Piyango teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Milli Piyango çekilişi dolayısıyla ödenen ikramiyelerin veraset ve intikal vergisine tabi tutulması için kanun teklifi verdi.

Haber 08-01-14 12:26

Marmarabirlik’ten Zeytin Dalı

Marmarabirlik, üyeliği düşen ortaklarına ikinci kez zeytin dalı uzattı.Bugüne kadar sadece veraset yoluyla yeni ortak...

Yurthaber 21-08-13 16:07

5 Dakikada Mirasçılık Belgesi

İZMİR (AA) - AHMET BAYRAM - Adalet Bakanlığı tarafından yargı yükünün hafifletilmesi amacıyla mahkemelerin yanında noterlere de mirasçılık belgesi çıkarma yetkisi verilmesinden sonra Türkiye Noterler Birliği (TNB) Bilgi İşlem Merkezi'nin geliştirdiği "Mirasçılık Belgesi Sistemi" yazılımı vatandaşa büyük kolaylık sağladı. Daha önce uzun süren yazışmalar sonucu alınabilen "Veraset belgesi" yazılım s

Yurthaber 01-07-13 12:12

Maliye'den Veraset Ve İntikal Vergisi Açıklaması

Maliye Bakanlığı, eşe, çocuğa, anneye ve babaya, kardeşe ve sevgiliye verilen her türlü paradan ve...

Yurthaber 16-01-13 15:18