Aşı Karşıtlığı Haberleri

Giderek artan kızamık vakaları endişe yarattı! Ölümcül salgın yeniden başlayabilir

Kızamık hastalığı özellikle çocuklarda görülen enfeksiyon hastalıkları arasında yer alıyor. Oldukça bulaşıcı olan kızamık hastalığında aşının önemi her fırsatta belirtiliyor. Giderek artan kızamık vakaları hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar bu durumun ölümcül sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor.

Haber 01-02-2023 11:54

Aşı dayatmasına karşıyız deyip sokağa çıktılar: Sistem Bill Gates tarafından fonlanıyor

Aşı, maske, HES kodu ve PCR testi zorunluluğuna karşıt olduklarını belirten Plandemi Büyük Buluşma Platformu'ndan bir grup, balonlu eylem yaptı. Platform adına açıklama yapan Ali Osman Önder, "Biz aşı dayatmasına karşıyız, biz PCR dayatmasına karşıyız, biz HES kodu dayatmasına karşıyız" dedi. Açıklamanın ardından platform üyeleri, ellerindeki beyaz balonları havaya bıraktı. Eylemciler ayrıca sistemin Bill Gates tarafından fonlandığını iddia etti.

Haber 20-02-2022 20:44

Facebook, Fatih Erbakan'ın sayfasını kapattı

Fatih Erbakan’a Facebook’tan kötü sürpriz… Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın koronavirüs salgını ve aşısıyla ilgili ‘Aşılar 3 kulaklı 5 gözlü yaratıklar doğmasına yol açabilir’ sözlerinin ardından Facebook, partinin sayfasını kapattı.

Haber 19-02-2022 15:23

Güngör Sipahioğlu mahkemeye başvurdu! ‘Kızımı bizden uzak tutun’

Koronavirüs salgını aileler arasında da ilginç olaylara neden oluyor. Ünlü insanı Güngör Sipahioğlu ‘Kızım aşı karşıtı bizden uzak tutun’ diyerek mahkemeye başvurdu. Davacı anne, Kovid karantinasını ihlal eden kızının virüs bulaştırdığı şoförün de öldüğünü iddia etti.

Haber 19-02-2022 07:30

'İdrar tiryakisi' uslanmıyor: Gittiği her yeri terörize ediyor! Şimdi de...

Ehliyeti yok araba kullanıyor, kendine 'Aşı polisi' diyor, şehir şehir gezerek sağlık görevlilerini tehdit ediyor. ABD’de aşı karşıtı Christopher Key isimli adam, uzun namlulu silahlarla verdiği pozlarla adeta kan donduruyor. Sosyal medyada yüzbinlerce takipçisi olan Key, takipçilerine Covid'in kendilerine bulaşmasını önlemek için idrarlarını içmelerini tavsiye ediyor.

Haber 16-02-2022 07:23

SON DAKİKA | Kanada'da aşı karşıtları sokağa çıktı! Protestolar büyüyor, Başbakan Trudeau ve ailesi gizli bir yere götürüldü

Son dakika haberi: Kanada'da aşı karşıtlarının başlattığı protestolar giderek büyüyor. Ülkede binlerce kişi sokaklara çıktı. Aşı karşıtı kamyon sürücülerinin de 23 Ocak'ta başlattığı eylemler nedeniyle ülkede trafik adeta durdu. Protestolar ülke geneline yayılırken, Kanada Başbakanı Trudeau ve ailesi güvenlik endişesi nedeniyle başkentteki evlerinden alınarak başka bir yere nakledildi. Eylem nedeniyle Toronto başta olmak üzere bazı şehirlerden Ottawa’ya yüzlerce ilave polis görevlendirildi.

Haber 30-01-2022 14:07

Aşı karşıtlığı Kovid-19 vakalarının artmasına neden oluyor değerlendirmesi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Gürcan: - "Aşı karşıtları maalesef kendi hayatlarını riske atmakla kalmıyor, kendi yakınları ve toplum için risk oluşturuyorlar. Bunun bilincinde olmaları gerekiyor. Aşı karşıtları bir an önce aşılarını olmalı, ilk dozlarını olan ve hatırlatma doz olmayanlar sorumlu şekilde davranmalı"

Yurthaber 01-12-2021 11:18

Uzmanından Aşı karşıtlığı vaka sayısının düşmesini engelliyor değerlendirmesi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz: - "Aşıyla ilgili tartışmaları hepiniz izlediniz, ciddi sıkıntılar yaşadık. Onun getirdiği doğal sonuçlardan biri, Kovid-19'la ilgili vakalarda da ölümlerde de ne yazık ki bu zamana kadar beklediğimiz azalmayı göremedik"

Yurthaber 26-11-2021 10:28

ABD'de aşı zorunluluğunda geri adım

ABD'de Joe Biden yönetimi, 100'den fazla çalışanı olan işletmeler için getirdiği Kovid-19 aşısı zorunluluğunda, eyaletlerden gelen itirazlar üzerine geri adım attı.

Haber 18-11-2021 18:34

Aşı karşıtlarından e-posta ile sabotaj girişimi: İğnenin acısını onlar da hissetsin

Çekya’da aşı karşıtları tarafından hijyen istasyonlarına binlerce gereksiz e-posta gönderilirken, Sağlık Bakanı Adam Vojtech söz konusu eylemi “sabotaj girişimi” olarak nitelendirerek, suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Haber 14-11-2021 08:01

Aşı karşıtları parti kuruyor

Koronavirüs aşısı karşıtlarının kuracağı partinin kuruluş dilekçesinin önümüzdeki haftalarda İçişleri Bakanlığına verileceği, partinin adının ise Dayatmasız Yaşam Partisi (DYP) olacağı belirtildi.

Haber 05-11-2021 09:15

Haberi okudukça sinirlendi! Spiker canlı yayında aşı karşıtlarına tepki gösterdi

'Güne Uyan' programının sunucusu Ela Rümeysa Cebeci, aşıya karşı direnen kişilere çağrıda bulunarak vakit kaybetmemelerini söyledi.

Magazin 23-10-2021 10:34

Aşı karşıtları mitinginde 'sahte cumhurbaşkanı'na yoğun ilgi

İzmir'de aşı karşıtlarının 'Büyük Uyanış' adı altında düzenlediği mitinge katılanlar, maske ve mesafe kurallarına uymadan bir araya geldi. Doğu Türkistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olduğu öne sürülen ve mitingde bir de konuşma yapan Abdulvali Buğrahan Osman'a açıklamalarının ardından polis tarafından kimlik kontrolü yapıldı. Oturma müsadesi olduğu anlaşılan Osman serbest bırakıldı. Miting sonunda da açıklama yapan Osman cumhurbaşkanı olmadığı iddialarını kabul etmedi.

Haber 17-10-2021 20:01

Kahramanmaraş'ta kötü gidişatın sebebi aşı karşıtlığı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 2-8 Ekim arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını paylaştığı haritadaki 10 ilden biri Kahramanmaraş oldu. Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli, vaka sayısının artmasının temelinde aşı karşıtlığının yattığını belirterek, "Hiçbir bilgileri olmadığı halde aşının kötülüğünden bahsediyorlar. Halkımız bunlara itibar etmesin" dedi.

Haber 17-10-2021 17:40

Biden'dan aşı karşıtlarını kızdıracak açıklama: Mecburiyet işe yarıyor

ABD Başkanı Joe Biden, çalışanlar için uyguladıkları aşı mecburiyetinin işe yaradığını ve ülkedeki günlük vaka sayılarının son 6 haftada yüzde 47 düştüğünü belirtti. Biden, "Çalışma Bakanlığı yakın zamanda 100'den fazla çalışanı olan şirketlerin aşı zorunluluğu uygulaması için bir karar yayımlayacak." ifadelerini kullandı.

Haber 14-10-2021 20:35

Aşı karşıtı adam Facebook'ta canlı yayın yaptıktan sonra hayatını kaybetti: Bu beni öldürüyor

Koronavirüs aşısı olmayı reddeden bir adam, entübe edildiğini Facebook canlı yayınında açıkladıktan saatler sonra hayatını kaybetti. ABD'li adam, son gönderisinde ölümcül virüsün onu öldürmek üzere olduğunu, nefes alamadığını ve insanların aşı olması gerektiğini söyledi.

Haber 08-10-2021 07:34

YouTube'dan aşı karşıtı içerik kararı!

Sosyal medya devi YouTube, aşı karşıtı içerikler için kararını verdi. Reuters'ın Washington Post'a dayandırdığı habere göre, YouTube aşı karşıtı içeriklerin tümünü yasaklama kararı aldı. Kovid-19 aşılarının yanı sıra, diğer aşıları hedef alan içeriklere de izin verilmeyecek.

Haber 29-09-2021 16:39

Bilim Kurulu Üyesi Öztürk: Aşı karşıtlığı nedeniyle ölümler arttı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, aşı karşıtlığının eskiden beri varlığını sürdürdüğünü belirterek, "Bugün aşı karşıtlığı nedeniyle neredeyse her ülkede aşıyla önlenebilir ölümlerde önemli bir artış var" dedi.

Haber 27-09-2021 17:03

Aşı karşıtlarının eyleminde polise yumruklu saldırı

Ankara’da aşı karşıtlarının düzenlediği “Büyük Uyanış Başkent” adlı mitingde, girişte HES kodu göstermek istemeyerek polise yumruk atan şahıs gözaltına alındı.

Haber 26-09-2021 16:45

Prof. Tırnaksız'ın cenazesinde duygusal anlar: Hep birlikte sebebin olduk

Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'ndan emekli Prof. Dr. Zafer Öner, Covid-19'dan yaşamını yitiren öğrencisi Prof. Dr. Mehmet Bülent Tırnaksız (59) için düzenlenen törende, "Affet bizi Bülent; aşı karşıtı gafillerimizi affet. Maske, mesafe tanımayanlarımızı affet Bülent. Hep birlikte sebebin olduk yiğidim, aslanım, Bülent'im affet" dedi.

Haber 20-09-2021 18:29

Koronavirüs aşısı olmayanların, olanlara göre ölüm riski açıklandı!

ABD'de yapılan araştırmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmayanların, olanlara göre hastalanma riskinin 4,5, ölüm riskinin ise yaklaşık 11 kat yüksek olduğu bildirildi.

Haber 10-09-2021 22:16

Yıldız Tilbe aşı olduğu iddialarını yalanladı! Olmadım! Aşı maşı olmayacağım

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, aşı karşıtı açıklamaları sonrası, 18 Eylül'de vereceği konser iptal edilmişti. Tilbe, bugün çıkan 'aşı oldu' haberlerini sosyal medyadan yalanladı.

Magazin 08-09-2021 15:39

Yıldız Tilbe fikir değiştirdi! Ünlü şarkıcı koronavirüs aşısı oldu

55 yaşındaki şarkıcı Yıldız Tilbe ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Covid aşısına ve koronavirüs testine karşı olduğunu açıklamıştı. Yıldız Tilbe ilk doz aşısını yaptırdı.

Magazin 08-09-2021 09:51