Demirhindi Serbeti Haberleri

Gazlı içeceklerin satışı yüzde 50'den fazla azaldı! Alternatifleri ise demirhindi ve ayran: 'Boykot bilinci canlı tutulmalı'

7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin çatışması sonrası İsrail'e destek veren firmalar için dünya çapında boykot çağrısı yapılmıştı. Türkiye'de de bu çağrı bazı yerlerde karşılık gördü. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, "Gazlı içeceklerin satışı yüzde 20 civarı düştü. Bu oranı marketler, lokantalar ve otelleri dahil ederek söylüyorum. Restoran ve lokantalarda gazlı içecek satışları yüzde 50'den fazla azaldı." ifadelerini kullandı.

Finans 2024-02-18 13:54:40

Demirhindi şerbeti faydaları nelerdir? Demirhindi şerbeti hangi hastalıklara iyi gelir?

Demirhindi şerbeti, demirhindi meyvesinin özünden elde edilen serinletici ve lezzetli bir içecektir. Demirhindi meyvesi, tatlı ve ekşi bir lezzete sahip olan ve tropikal bölgelerde yetişen bir meyvedir. Bu meyvenin özü şeker ve suyla karıştırılarak hazırlanan bir içecek olarak tüketilir. Demirhindiden üretilen şerbet de hem lezzet hem de sağlık açısından değerli bir içecektir. Ancak içerdiği şeker miktarına dikkat etmek önemlidir.

Haber 2023-08-26 21:53:49

Demirhindi faydaları nelerdir, zararı var mı? Demirhindi nasıl ve ne kadar tüketilmeli?

Demirhindi birçok kültürde tarihi bir geçmişi olan ve sağlığa faydaları sayesinde giderek daha popüler hale gelen bir bitkidir. Bilimsel adı Tamarindus indica olan bu bitki Afrika, Güney Asya ve Güney Amerika kökenlidir. Demirhindi ağacı sıcak ve nemli iklimleri sever ve tropikal bölgelerde yaygın olarak yetiştirilir. Demirhindinin faydaları arasında sindirim sistemi sağlığını desteklemesi, antioksidan özellikleri ve cilt sağlığına katkıları yer alır.

Haber 2023-04-10 11:59:42

Demirhindi ne kadar tüketilmeli, faydaları nelerdir? Demirhindi nasıl tüketilir, şerbeti nasıl yapılır?

Günümüzde birçok hastalığın artmasına bağlı olarak insanlar şifayı doğal bitkilerde aramaya başladı. Osmanlı mutfağında şerbet olarak kullanılan demirhindi birçok hastalığa fayda sağlıyor. B, C ve E vitaminlerinin yanı sıra fosfor, kalsiyum ve demir bakımından da zengin diyebiliriz. Peki, faydalı bir bitki olan demirhindi şurubu nasıl tüketilir?

Haber 2022-12-09 17:20:49

Demirhindi çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Demirhindi çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Doğa, bitki ve meyveler bakımından oldukça zengindir ve doğal kaynaklı ürünler çeşitli şekillerde tüketilerek insan sağlığına pek çok yarar sağlar. Tarih boyunca toplumlar bitki ve meyvelerin sağladığı yararlardan faydalanmanın farklı yöntemlerini kullanmıştır. Bu yöntemlerden biri de bitki ve meyve çaylarıdır. Demirhindi de çayı da sağlığa pek çok faydası olan bitki çayları arasındadır. Peki, demirhindi çayının faydaları nedir, demirhindi çayı tarifi nedir?

Haber 31-10-22 18:13

Karaciğeri gençleştiriyor: Yağlardan arındırıyor, demirhindinin faydalarını duyunca şaşıracaksınız

Karaciğer yağlanması sık görülen karaciğer rahatsızlıkları arasında bulunuyor. Karaciğer yağlanmasının tedavi edilmemesi çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Demirhindi çayının karaciğer yağlanması tedavisinde önemli bir yeri bulunuyor.

Haber 07-09-22 12:22

İzmir'deki botanik bahçesinde mum çiçeğinin 260 türü yetiştiriliyor

Ege Üniversitesi yerleşkesi içindeki 57 yıllık botanik bahçesi, Anadolu'da doğal ortamda yetişmeyen kahve, guava, pitaya, demirhindi ve lim gibi meyveler ile mum çiçekleri ve Afrika menekşeleri gibi nadide çiçekleri bünyesinde barındırıyor - Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yıldırım: - "Burası, toplamda 5 bin kadar bitki çeşidini bünyesinde barındıran doğal bir hazinedir"

Yurthaber 27-06-22 13:49

Demirhindi şerbeti ne demek? Demirhindi şerbeti birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Demirhindi şerbeti birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Demirhindi şerbeti ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 00:03

Demirhindi ne demek? Demirhindi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dil, insanoğlunun hem ürünü hem de üreticisi olduğu tek alandır ve insanlar arasındaki ortak noktalardan biri olarak bilinir. Bir dili bilmek, aynı zamanda belirli ses dizilerinin belirli kavram ya da anlamları gösterdiğini bilmek anlamına gelir. Bu nedenle Türkçe öğrenmek veya dilbilgisi anlamında farkındalıklarını artırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin anlamlarıdır. Anlamı merak edilen sözcüklerden bir tanesi olan Demirhindi ne demek, TDK sözlükteki anlamı nedir? Demirhindi TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 17-05-22 22:10

Çayını içtiğiniz an etkisini göstermeye başlıyor

Demirhindi, Osmanlı mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Afrika kökenli bir bitki olan demirhindi, toksinlerin biriktiği ve vücuttan zararlı içerikleri ortadan kaldıran karaciğeri tamamen yeniliyor. Hint hurması olarak da biliniyor. Demirhindi ağacının olgunlaşmış meyveleri baharat olarak kullanılıyor. Peki, demirhindi bitkisi nerede yetişir? Demirhindi bitkisi kilo vermeye yardımcı olur mu? İşte, demirhindi bitkisine dair detaylar...

Haber 17-02-22 09:16

MasterChef Türkiye final turunda kim kazandı? İşte 12 Ağustos MasterChef'te ana kadroya giren yarışmacı

MasterChef Türkiye'de final turu heyecanı sürüyor. MasterChef'in 12 Ağustos Perşembe ekrana gelen 36. bölümünde yarışmacılar, ana kadroya girebilmek için mücadele etti. İlk turda yarışmacılar astarlı sütlaç tatlısı yaparak yarıştı. Final turuna kalan isimlere ise ana ürün olarak demirhindi verildi. Yarışmacılar bu turda yemek yaratıcı bir yemek yapmaya çalıştı. Şeflerin tadımları sonrasında ise MasterChef ana kadrosuna giren 10. yarışmacı belli oldu.

Magazin 13-08-21 00:51

MasterChef yarışmacısı Hasan Biltekin kimdir? Hasan Biltekin nereli ve kaç yaşında?

12 Ağustos 2021 Perşembe yayınlanan MasterChef'te ana kadroya girmek için yarışmacılar demirhindi kullanarak tabak hazırladı. Demirhindi kullanarak en iyi tabağı hazırlayan Hasan Biltekin, MasterChef'in ana kadrosuna giren 10. yarışmacı oldu. Hasan Biltekin 2020'de jürilerden 3 evet almış ancak annesinin rahatsızlığı nedeniyle yarışmaya devam edememişti.

Magazin 13-08-21 00:38

MasterChef ana kadroya kim girecek, 10. yarışmacı kim olacak? Bugüne kadarki yaratıcılık konusundaki en zor ürün

MasterChef'te ana kadro seçimlerinin sonlarına gelindi. 12 Ağustos 2021 Perşembe günü yayınlanan MasterChef'in ilk etabında jüriler yarışmacılardan astarlı sütlaç yapmalarını istedi. Bir üst turda ise demirhindi kullanılarak tabak çıkarmaları talep edildi. Demirhindiyi gören yarışmacılar bir süre duraksadı, Mehmet Şef ise, "Bugüne kadarki yaratıcılık konusundaki en zor ürün" ifadelerini kullandı.

Magazin 13-08-21 00:01

Demirhindi nedir? Demirhindi faydaları nelerdir?

12 Ağustos 2021 Perşembe günü yayınlanan MasterChef'te, yarışmacılardan demirhindiyi kullanarak tabak çıkarmaları istendi. Bunun ardından demirhindinin ne olduğu ve faydaları merak konusu oldu. Demirhindi Osmanlı'dan beri kullanılır ve yemeklerin içine ilave edilir. Demirhindinin faydaları arasında kötü kolesterol oranlarını düşürmek ve kan basıncını düzenlemek var. İşte merak edilenler...

Yemek 12-08-21 23:02

Sağlık ve güzellik için demirhindi’nin faydaları nelerdir?

Hint hurması olarak bilinen demirhindi; hem mutfak kültürümüzde yeri olan, hem de medikal amaçlı kullanılan oldukça önemli bir bitkidir. Antioksidan açısından zengin olmakla birlikte, oldukça yararlı olan demirhindi bitkisi hakkında merak ettiğiniz her şey yazımızda...

Yemek 31-12-20 15:28

Osmanlı'dan gelen şifa! Demirhindi şerbeti bin derde deva

Sıcak ülkelerde yetişen demirhindi meyvesi, özellikle Hindistan'da bolca bulunur. Mayhoş bir tadı olan meyvenin genellikle şerbeti yapılarak tüketilir. Şerbetinin yanı sıra reçeli de tercih edilenler arasındadır.

Yemek 05-10-20 08:11

MasterChef'te kim elendi? Elenmek için bilerek kötü yemek yaptı! İşte MasterChef Türkiye'ye veda eden yarışmacı

MasterChef Türkiye'nin 4 Ekim Pazar yayınlanan son bölümünde eleme heyecanı yaşandı. MasterChef'te bu haftanın eleme adayları olan Esra, Duygu, Uğur, Didem, Sefa ve Eray ilk eleme turunda 'demirhindi' malzemesiyle yemek yaparak yarıştı. Üç yarışmacı bu turda elenmekten kurtulurken, kalan isimler ise Danilo Şef'in özel balık ekmek tarifiyle yarıştılar. Şeflerin kararı sonucunda ise bir yarışmacı elenerek MasterChef'e veda etti. Peki MasterChef Türkiye'den kim elendi? İşte veda eden yarışmacı.

Magazin 05-10-20 00:25

Demirhindi: Faydaları nelerdir?

Halk arasında Hint hurması olarak da bilinen demirhindi, koyu kestane renginde, M.Ö. yıllarda dahi tedavi edici olarak kullanılan bir meyvedir.

Haber 24-06-20 10:52

Otomobil dereye uçtu

Tekirdağ Malkara’da otomobilin dereye uçtuğu kazada 1 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Malkara’da tarla yolunda seyreden Polat Demirhindi yönetimindeki 39 LF 903 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak Karacagür Mahallesi Deresi’ne uçtu.

Yurthaber 07-09-19 12:30

Erbil'in Şamlı seyyar demirhindi şerbetçisi

Ailesiyle 7 yıl önce sığındığı Irak'taki mülteci kampında yaşayan Suriyeli Hejar Muhammed, dede mesleği seyyar demirhindi şerbetçiliğini Erbil'de sürdürüyor

Haber 05-07-19 12:46

Ramazan’da susuzluğa karşı demirhindi şerbeti

Osmaniye’de 30 yıldır bitkisel ürünler üzerinde çalışmalar yapan aktar Bülent Durna, Ramazan’da susuzluğa karşı demirhindi şerbetinin tüketilmesini tavsiye etti.Bülent Durna, oruç tutarken susuzluk hissini azaltmak için vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu.

Haber 28-05-19 12:55

Uzmanlardan Ramazan ayı için öneri: Asabiyete ve halsizliğe karşı tüketin

Beslenme ve Diyet Uzmanı Bürge Çobaner, Ramazan ayında ve sıcak havalarda asabiyete ve halsizliğe karşı asitli içecekler yerine 40 çeşit baharatla yapılan demirhindi şerbetinin içilmesini önerdi.

Yemek 24-04-19 12:07

Osmanlı'nın padişah ilacı olarak biliniyor! İşte demirhindi şerbetinin faydaları

Sıcak iklim meyvesi olan demirhindi meyvesi, Osmanlı döneminde padişahların şifa bulmak için tercih ettikleri doğal bir üründü. Osmanlı'da sıklıkla şerbeti tüketilir ve birçok sağlık problemine derman olurdu. İşte demirhindi şerbetinin sağlığımıza kattığı faydalar...

Yemek 22-03-19 10:31

Senegal’de iftar sofralarını çebucen süslüyor

Geleneksel Senegal mutfağının ana yemeklerinden biri olan çebucenin tarihi, 19. yüzyıla kadar uzanıyor - Yemeğe asıl lezzetini demirhindi, ezilmiş kırmızı biber, yeşil biber, domates salçası, sarımsak, soğan ve baharat karışımından hazırlanan sos veriyor - Ev hanımı Aminata Gueye: - "Bu yemek lokantalarda, evlerde yapılıyor ama herkes sosunu tam tutturamıyor. Biz, bunu eskiler nasıl yapıyorsa o şekilde hazırlıyoruz"

Haber 11-06-18 11:18

İftar sofralarının ferahlatan tadı: Osmanlı şerbeti

Osmanlı mutfağının vazgeçilmezi, binbir derde deva olan şerbet, Ali Güler tarafından saray mutfağındaki orijinal tarifiyle ramazanda ferahlamak isteyenlerin beğenisine sunuluyor - Güler'in, bir arkadaşının Osmanlı sarayında aşçıbaşı olarak çalışan büyük dedesinden kalma defterdeki tariflerle hazırlayarak şişelediği 48 çeşit şerbet, adeta doğanın tüm renklerini yansıtıyor - Ali Güler: - "Osmanlı mutfağında hemen hemen tüm çiçeklerin şerbeti yapılmış. Şerbet yelpazesi çok zengin" - "Demirhindi şerbetinin ve Osmanlı şerbetlerinin en önemli özellikleri, içerilerindeki baharat karışımıdır. Baharatlar da aynı miktarda değil. Kimisinden 3, kimisinden 70, kimisinden 750 gram koyulur. Bugün o defter sayesinde bu kültürümüze devam ediyoruz" - "Sıcak günlere denk gelen ramazanda gündüz harareti alması için sahurda 2 bardak demirhindi şerbeti içilmesini öneririm. Bunun yanında en önemli şerbet, gül şerbeti. Şerbetlere kesinlikle buz atılmaz. Dolapta 4-5 saat soğutulduktan sonra içilir. Nane şerbeti de ferahlatıyor. Gelincik, kızılcık şerbetini de tavsiye ediyorum"

Haber 16-05-18 12:09

Ramazan’da Susuzluğa Demirhindi Şerbeti

Osmaniye’de 30 yıldır bitkisel ürünler üzerinde çalışmalar yapan aktar Bülent Durna, Ramazan’da susuzluğa karşı demirhindi...

Yurthaber 14-05-18 12:28

Demirhindi, Samsunlu Çocukların Karikatürlerini Çizdi

Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVM), Türkiye’nin en iyi 10 karikatüristleri arasında yer alan Abdülkadir...

Yurthaber 05-11-17 18:24

Hitit Güneş Testilerinde Osmanlı Kültürü Yaşatılıyor

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da Hitit Güneş testisinde Osmanlı içeceği olan demirhindi şerbeti yerli ve...

Yurthaber 21-10-17 10:46

Sıcaklara Karşı Demirhindi Şerbeti

Demirhindinin serinletici ve hararet kesici bir meyve olduğunu vurgulayan 15 yıllık aktar Eyüp Sultan Kazancı,...

Yurthaber 24-07-17 14:04

Uzak Doğu’nun Egzotik Tatları Ramazan’da Hurmaya Rakip Olacak

Uzak Doğu’nun egzotik tatları Ramazan’da hurmaya rakip olmaya hazırlanıyor. Tayland’dan ithal edilen demirhindi, zerdeçal ve...

Yurthaber 17-05-17 20:30

Demirhindi Soslu Salata

Osmanlı mutfağında yaygın olarak kullanılan Demirhindi salatalara çok yakışıyor. Üstelik yediğiniz bu salata tokluk hissinizi de arttırıyor.

Yemek 05-04-16 23:14

Susuzluğa ’demirhindi Şerbeti’

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar, susuzluklarını gidermek ve vücudun direncini artırmak için Demirhindi şerbetini tercih...

Yurthaber 29-06-15 11:19

Ramazanda Susuzluğa Karşı Demirhindi Şerbeti

Faruk ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ, Akdamar, sahurda tüketilen demirhindi şerbetinin vücuda serinlik verdiğini ve susuzluğu gidererek, karaciğer enzimlerinin düzenli çalışmasını sağladığını anlattı. Nuri Akdamar,

Yurthaber 25-06-15 13:11

Ramazanda Susuz Kalmamak İçin ‘demirhindi’

Ramazan ayında uzun süren oruç süreleri nedeniyle aktarlar, sahurda ‘Demirhindi’ şerbetinin içilmesi halinde susuzluğun giderilebileceğini...

Yurthaber 20-06-15 13:40

Osmanlı'nın sağlık sırrı!

Osmanlı padişahlarının tercihi, her derde deva Demirhindi Şerbeti, 40 çeşit baharattan oluşuyor ve tamamen doğal...

Haber 19-09-14 14:16

Padişahların Içeceği demirhindi Şerbeti

AYŞE ŞENSOY - Demirhindi meyvesi ve 41 çeşit baharattan oluşan ramazan sofralarının vazgeçilmez içeceği demirhindi şerbeti, serinletici ve rahatlatıcı etkisinden dolayı özellikle sıcak yaz

Yurthaber 16-07-14 12:22

Başbakan'a ikram edidi, sipariş yağdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Emniyet Genel Müdürlüğü’nün iftarında ikram edilen ‘demirhindi’ şerbetine talep arttı.

Finans 26-07-13 09:00

Mucize şerbet Demirhindi

Demirhindi şerbetinin mucizeleri saymakla bitmez...

Haber 25-07-13 18:09

Başbakan’a İkram Edilen ‘demirhindi’ Şerbetine Talep Arttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Emniyet Genel Müdürlüğü’nün iftarında ikram edilen ‘demirhindi’ şerbetine talep arttı.Başbakan Recep...

Yurthaber 25-07-13 16:54

Sigarayı Bırakanlara Teşekkür Belgesi

Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Demirhindi, sigara kullanımını uçak kazalarına benzeterek,...

Yurthaber 31-05-13 12:45