Diski Yedirme Haberleri

Silvan ilçesine atıksu arıtma tesisi yapılıyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ve İLBANK ortaklığıyla Silvan ilçesine Atıksu Arıtma Tesisi kuruluyor.

Yurthaber 2023-12-07 13:23:35

Diyarbakır’da kuvvetli sağanak mesaisi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, aşırı yağışın olumsuz etkilerine karşı kent merkezi ve ilçelerde altyapı konusunda herhangi bir sorun yaşanmaması için bütün personel ve araç gereçleriyle 7/24 teyakkuzda bekliyor.

Yurthaber 2023-12-06 13:51:40

DİSKİ, kırsal mahallelerin içme suyu sorunlarını çözüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü projeyle Kayapınar ilçesine bağlı Gözalan Mahallesinin içme suyu sorununu çözüme kavuşturuyor.

Yurthaber 2023-09-11 14:46:28

Diyarbakır'da su kullanımında tasarruf çağrısı karşılık buldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, su kullanımında tasarruf çağrısının karşılık bulduğunu belirterek, "Kampanya kapsamında 56 günde toplam 669 bin metreküp suyumuz tasarruf edildi." dedi.

Yurthaber 2023-09-07 13:50:29

Kuraklık sonrası yeni uygulama: Diyarbakır'da araba ve halı yıkamak yasaklandı! 'Devamı da gelecek...'

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (DİSKİ) bugünden itibaren geçerli olmak üzere su kullanımına yönelik oto yıkamaya 5 gün, halı yıkamaya ise 3 gün yasak getirildi. Kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca 1295 TL idari para cezası uygulanacak.

Haber 08-08-23 14:22

DİSKİ kırsal mahallelerin su sorununu çözmeye devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kocaköy ilçesi Arkbaşı Mahallesi’nde içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı.

Yurthaber 15-06-23 15:51

Diyarbakır DİSKİ'den selden zarar gören Şanlıurfa'ya araç ve personel desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyiesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, etkili olan sağanağın ardından meydana gelen sel nedeniyle Şanlıurfa'ya acil olarak takviye ekip gönderdi.

Yurthaber 15-03-23 15:47

Çadır kentte içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları tamamlandı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Silvan yolundaki çadır kentte içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını tamamlandı.

Yurthaber 03-03-23 11:26

Resmi Gazete'de yayımlandı! Diyarbakır'da binlerce abonenin su borcu silindi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, icrada olan 5 bin 198 aboneye ait 7 milyon 828 bin liralık borcu sildi. Su faturalarıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finans 12-01-23 11:04

8 bin Bitcoin'i yanlışlıkla çöpe attı! Umudunu yapay zekaya ve robot köpeklere bağlayıp çılgın bir plan hazırladı

Milyonlarca dolar değerindeki 8 bin bitcoin'in bulunduğu bir sabit diski yanlışlıkla çöpe atan James Howells, binlerce tonluk çöp sahasında arama yapmak için yıllardır mücadele ediyor. Howells, çöpe attığı sabit diski bulabilmek için son olarak milyonlarca dolarlık bir plan hazırladı. Planda yapay zekanın ve robot köpeklerin adı geçiyor. Howells'in üstesinden gelmesi gereken en önemli sorun ise defalarca reddedildiği Galler'deki Newport Belediye Meclisi'nden izin alabilmek.

Haber 05-08-22 10:55

Diyarbakır'da su kesintisinin önüne geçmek amacıyla tasarruf çağrısı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi: - "Diyarbakır'da su seferberliğimizi başlatıyoruz. Her bir hemşerimizden günlük sadece 10 litre su tasarrufu bekliyoruz" - "Kişi başı su tüketimi günlük ortalama 120 ile 150 litre olması gerekirken kentte günlük 303 litre su tüketiliyor"

Yurthaber 22-07-22 14:03

Yedirme ne demek? Yedirme kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Eski zamanlarda yazılmış edebi metinleri okuyabilmek veya günümüzde kullanılan yabancı kökenli sözcüklerin anlamlarını bilmek, tahmin etmek her zaman beklendiği kadar kolay olmayabilir. Dildeki bu çeşitliliğin temel nedeni ise Türkçenin tıpkı diğer diller gibi tarih boyunca komşu ülkeleri ile olan ilişkileri ve yaşadığı siyasal olaylardır. Bu olaylar neticesinde farklı kökene sahip pek kelime, günlük dilde Türkçede de kullanılır hale gelmiştir. Bu da bazı kelimelerin anlamı hakkında net bilgiye sahip olma ihtiyacını doğurur. Anlamı merak edilen ve TDK sözlükte araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Yedirme ne demek? Yedirme TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 18-05-22 15:37

Dicle Baraj Gölü'nde fosil yakıtlı teknelere izin verilmeyecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi: - "Eğil ilçesindeki teknelerle ilgili bir karar aldık. Tekneler fosil (petrol) yakıtla çalıştıkları için havzayı kirletiyorlardı. Çocuklarımıza daha sağlıklı ve temiz bir su bırakmak için tekne sahipleriyle çalışmalarını durdurmaları için görüştük" - "Tekne sahiplerimizle yaptığımız görüşmede bir kooperatif kurmaları halinde Karacadağ Kalkınma Ajansı bunlara destek verebiliyor. Kooperatif kurmamaları durumda her bir işletmeci kendi imkanlarıyla güneş enerjili ya da akü ile çalışacak"

Yurthaber 13-04-22 11:10

İçinde 357 milyon dolarlık bitcoin var: Yanlışlıkla çöpe attı! On yıldır arıyor

35 yaşındaki mühendis James Howells, dünyanın en pahalı hatasına imza atan kişi olabilir. Çünkü Howells, temizlik yaparken içinde 7.500 Bitcoin (yaklaşık 357 milyon dolar) bulunan sabit diski yanlışlıkla çöpe attı. İşte on yıldır kendisini milyoner yapacak sabit diski arayan Howells'ın hikayesi...

Haber 17-12-21 16:34

Nebra Gökyüzü Diski: Londra'da sergilenecek 'dünyanın en eski yıldız haritası'

Dünyanın en eski yıldız haritası olduğu düşünülen Nebra Gökyüzü Diski, İngiltere'ye getirildi. Antik disk, Londra'daki British Museum'da sergilenecek.

Haber 18-10-21 14:41

3 kişinin öldüğü çatışmayı görüntüleyen güvenlik kamerasının hard diski sökülmüş

Maltepe’de 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmanın detayları ortaya çıktı. Silahlı çatışmanın yaşandığı sokaktaki bir villanın güvenlik kamerasına ait hard diskin, olaydan hemen sonra sökülüp, alındığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin ise, “Olay yerine 5 araçla geldiler. Mevlüt abiyi sordular. Biz de telefonla aradık. Mesut abi araçtan iner inmez ateş ettiler” dedikleri öğrenildi. Çatışmada ölen Uğur Köroğlu'nun Sedat Peker ile bağlantılı olduğu iddia edildi.

Haber 13-05-21 16:10

Diyarbakır Belediyesi 423 personel alım kurası sonuçlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçe belediyelerine alınacak 423 personelin kuraları noter huzurunda çekildi.

Finans 16-04-21 14:25

FETÖ'nün itirafçısı her şeyi anlattı! İşte 'elma yedirme' yöntemiyle ilgili flaş detaylar

Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin soruşturma sırasında FETÖ'nün çıkarları doğrultusunda yalan ifadeyle bazı kişilerin mağdur olmasına sebebiyet vermekle suçlanan mahrem imam, iddianamede, örgüte karşı olan askerlerin bilgilerine "elma yedirme" denilen yöntemle ulaşıldığını itiraf etti.

Haber 07-04-21 11:37

FETÖ'nün mahrem imamı, elma yedirme yöntemiyle örgüt karşıtı askerlerin bilgilerinin nasıl alındığını anlattı

Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin soruşturma sırasında FETÖ'nün çıkarları doğrultusunda yalan ifadeyle bazı kişilerin mağdur olmasına sebebiyet vermekle suçlanan mahrem imam, iddianamede, örgüte karşı olan askerlerin bilgilerine "elma yedirme" denilen yöntemle ulaşıldığını itiraf etti - Örgütün mahrem imamı Ö.B: - "ATM mesulü tarafından müdür ve müdür yardımcılarına özel bir programla üretilmiş flaş bellek verilirdi. Bu flaş bellek örgüt tarafından menfi hedef olarak belirlenen şahsın bilgisayarına kapalı veya açıkken takılıp enter tuşuna basıldığında bilgisayarın imajını alabiliyordu. Bu şekilde elde edilen bilgi, belge, fotoğraflar menfi hedef olarak değerlendirilen personelle alakalı kullanılıyordu"

Yurthaber 07-04-21 11:22

DİSKİ, arızalara anında müdahale ediyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), Dicle Barajı ana pompa istasyonunda devirli pompada meydana gelen arızaya anında müdahale etti.DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, kenttin içme suyu temininde sorun yaşanmaması için arızalara zamanında yaptığı müdahalelerle olumsuzlukların önüne geçiyor.

Yurthaber 03-04-21 15:15

Kanalizasyon şebekesinden 2 ton çöp çıkarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı sisteminin aksamaması için ana kolektör hattında temizlik çalışması başlattı.DİSKİ ekipleri, Sur ilçesindeki ana kolektörlerdeki şişmeden dolayı sistemin rahat çalışmadığını tespit ederek harekete geçti.

Yurthaber 01-04-21 17:19

DİSKİ, abonelendirme çalışmalarına hız verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kayıt dışı su kullanımların önüne geçmek amacıyla tüm ilçelerde başlattığı kayıp-kaçak ve abonelendirme çalışmalarına Ergani’de devam etti.İlçede bugüne kadar 11 binin üzerinde haneye gidilerek abonelikleri yapıldı.

Yurthaber 31-03-21 16:18

DİSKİ’den Dicle’de abone çalışması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, ’Kayıp-Kaçak ve Abonelendirme’ çalışmaları kapsamında Dicle ilçesinde binin üzerinde yeni abone yapıldı.DİSKİ, kayıt dışı su kullanımların önüne geçmek amacıyla tüm ilçelerde başlattığı kayıp-kaçak ve abonelendirme çalışmalarına Dicle ilçesinde devam etti.

Yurthaber 27-03-21 14:40

Görüntüleri yok etmek isteyen hırsız, hard disk ve paralarla yakalandı

Sivas’ta bir iş yerinden 10 bin 600 TL ve kamera görüntülerinin bulunduğu hard diski çalan hırsız, çaldıklarıyla beraber yakalandı.Geçtiğimiz günlerde Altuntabak Mahallesi Halil Rıfat Paşa Caddesi üzerinde bulunan Şelçuk Sarıkaya’ya ait iş yerinden 10 bin 600 TL ve kamera görüntülerinin olduğu hard diski çalınmıştı.

Haber 26-03-21 23:53

Bismil Atıksu Arıtma Tesisi Projesinde çalışmalar sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Dicle Nehrinin kirlenmesini engellemek için yapımını sürdürdüğü Bismil Atıksu Arıtma Tesisi ve Atıksu Kolektörü Projesinde çalışmalar devam ediyor.Proje kapsamında, yaklaşık 8 kilometrelik şebeke ve kolektör hattı tamamlandı.

Yurthaber 26-03-21 16:24

DİSKİ Dicle Şube Müdürlüğünden içme suyu şebekesinin rehabilitasyonu çalışması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Dicle Şube Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesi içme suyu şebekesinin rehabilitasyonu için çalışmalarına hız verdi.Vatandaşların daha sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde çalışmalarına devam eden DİSKİ Dicle Şube Müdürlüğü ekipleri 600 metre 110’luk HDPE içme suyu borusu çekiyor.

Yurthaber 24-03-21 14:09

Kocaköy’de altyapı güçlendiriliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kocaköy ilçe merkezinde yağmur suyu birikintilerini önlemek amacıyla çalışma başlattı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde proje ve hizmet çalışmalarına devam ediyor.

Yurthaber 17-03-21 15:58

DİSKİ arızalara anında müdahale ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kayapınar ilçesindeki Memur-Sen TOKİ’de iç parseldeki içme suyu hattında oluşan arızaya anında müdahale ederek bakım ve onarım çalışması başlattı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent geneline kesintisiz içme suyu sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 11-03-21 16:17

Diyarbakır’da yeni afet konutlarına içme suyu ve kanalizasyon şebekeleri döşeniyor

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Kayapınar ilçesine bağlı Barış Mahallesi’nde bulunan yeni afet konutlarında devam eden içme suyu, kanalizasyon şebekesi ve abone bağlantılarını içeren çalışmalarını inceledi.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü kent genelinde vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarına ve projelerine devam ediyor.

Yurthaber 08-03-21 14:49

Tutşi, Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisinde incelemede bulundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisinde incelemede bulunarak çalışmalarla ilgili teknik personelden bilgi aldı.DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Genel Müdür Yardımcıları Fatih Yürük ve Selçuk Gördük, Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisini ziyaret ederek yapılacak çalışmalarla ilgili teknik personelle istişarede bulundu.DİSKİ Genel Müdürü Tutşi, Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte otomasyon odası, laboratuvar ve tesisin diğer ünitelerindeki çalışmaları inceledi.

Yurthaber 23-02-21 15:38

DİSKİ Ergani’deki su sorununu çözüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Ergani’de içme-kullanma suyu sağlayan Hoşan Terfi Merkezinde bulunan arızalar ile pompa istasyonundaki aksaklıkları hazırladığı projelerle çözüme kavuşturuyor.DİSKİ Genel Müdürlüğü, Ergani’de su ihtiyacı karşılanırken ortaya çıkan problemleri çözmek için harekete geçti.

Yurthaber 10-02-21 16:08

’Su Gibi Çözüm’ kampanyasında 29,5 milyon TL borç yapılandırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlatılan ve 1 Şubat’ta sona eren “Su Gibi Çözüm” kampanyası ile vatandaşların 29,5 milyon TL borcunu yapılandırdıklarını söyledi.DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlatılan ve 1 Şubat’ta sona eren “Su Gibi Çözüm” kampanyası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yurthaber 04-02-21 13:25

Bismil atık su arıtma tesisinde çalışmalar sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünce, Dicle Nehrinin kirlenmesinin önüne geçilmesi amacıyla yapımı devam eden Bismil atık su arıtma tesisi ve atık su kolektörü çalışmaları kapsamında 5 kilometrelik şebeke ve kolektör hattı tamamlandı.Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de çevreye duyarlı projeler yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarına hızla devam ediyor.

Yurthaber 29-01-21 13:57

DİSKİ’ye Sıfır Atık Belgesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, atık oluşumunun azaltılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması için çalışmalarını tamamlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğünden 2 adet Sıfır Atık Belgesi aldı.DİSKİ Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde tüm yurtta başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Sıfır Atık Yönetmeliğince çalışmalarını tamamlayarak Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandı.

Yurthaber 28-01-21 14:59

DİSKİ, donan şebekelere müdahale ederek sorunu çözdü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklardan dolayı kırsal alanın içme suyu ihtiyacını karşılayan şebekelerde meydana gelen donma ile yaşanan arızalara kısa zamanda müdahale etti.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından içme suyu şebekelerinde meydana gelen donma ve arızalar için seferber oldu.

Yurthaber 21-01-21 16:13

Kulp’ta altyapı çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Kulp ilçesi afet konutları için başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor.Tüm personel, araç ve teknik imkanlarıyla kent merkezi ile ilçelere bağlı mahallelerin altyapı ve içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışmalarına devam eden DİSKİ Genel Müdürlüğü, AFAD ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Kulp ilçesinde afet konutları için başlatılan 482 metre içme suyu şebekesi, 373 metre kanalizasyon şebekesi ve fosseptik imalatı çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 19-01-21 15:37

Eğil’de aile parkı hizmete açıldı

Diyarbakır’ın Eğil İlçe Belediyesi, Yenişehir Mahallesinde yapımı tamamlanan aile parkını vatandaşların hizmetine açtı.Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İdris Arslan, vatandaşlardan gelen talep üzerine Yenişehir Mahallesinde atıl durumda bulunan DİSKİ Genel Müdürlüğüne ait arazide park yapımına başladıklarını söyledi.

Yurthaber 17-01-21 11:57

İçinde yüz milyonlar değerinde Bitcoin olan ve çöpe attığı hard diski bulmak için milyonlar teklif ediyor

İçinde 230 milyon pound değerinde Bitcoin bulunan hard diski çöpe adan adam, Galler’de bir çöp sahasını aramak için istediği izin verilirse servetini bölge sakinleriyle paylaşmayı teklif ediyor.

Haber 15-01-21 12:34

Gözeli su havzasının ihata duvarı onarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin su ihtiyacını karşılayan Gözeli su havzasında geçtiğimiz dönemlerde yağmur nedeniyle oluşan selden zarar gören ihata duvarını onardı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’ın tarihi su kaynağının bulunduğu Gözeli su havzasını olumsuz dış etkenlerden, doğal afetlerden, çevresel kirliliklerden ve hayvanların vereceği zararlardan korumak amacıyla yapılan ihata duvarında geçen kış yağan yoğun yağmurlardan dolayı oluşan selden kaynaklı yıkıntıları onardı.

Yurthaber 11-01-21 15:59

Gözeli su havzasının ihata duvarı onarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin su ihtiyacını karşılayan Gözeli su havzasında geçtiğimiz dönemlerde yağmur nedeniyle oluşan selden zarar gören ihata duvarını onardı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’ın tarihi su kaynağının bulunduğu Gözeli su havzasını olumsuz dış etkenlerden, doğal afetlerden, çevresel kirliliklerden ve hayvanların vereceği zararlardan korumak amacıyla yapılan ihata duvarında geçen kış yağan yoğun yağmurlardan dolayı oluşan selden kaynaklı yıkıntıları onardı.

Yurthaber 11-01-21 15:59

Diyarbakır’a su ileten çelik boru yırtıldı, DİSKİ’nin zamanında müdahalesiyle kentte su sorunu yaşanmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Dicle Barajından İçme Suyu Arıtma Tesisine su ileten bin 600 milimetre çaplı çelik boruda meydana gelen yırtığa anında müdahale ederek kentte su sıkıntısı yaşanmasının önüne geçti.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, arızalara anında müdahale ederek içme suyunda oluşacak olumsuzlukların önüne geçiyor.

Yurthaber 27-12-20 16:27

DİSKİ Yenişehir’de atık su ve içme suyu sorunlarını çözüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler, Aziziye ve Gürdoğan mahallerinde içme suyu ve kanalizasyon sorununu, hazırladığı projelerle çözüme kavuşturuyor.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde ve ilçelerde altyapı ile içme suyu sorunlarını çözmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yurthaber 24-12-20 16:55

Diyarbakır’da ’Su Gibi Çözüm’ kampanyasında son 10 gün

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlattığı ’Su Gibi Çözüm’ kampanyasına vatandaşlar 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvurabilecek.

Yurthaber 21-12-20 16:20

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerin su sorununu çözüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Hani ilçesi Kuyular Mahallesinde yıllardır süregelen içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı.DİSKİ, yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Hani ilçesi Kuyular Mahallesinde çalışma başlattı.

Yurthaber 15-12-20 14:32

İçme suyu şebekeleri yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir İlçesi Fabrika ve Yolbuyu mahallelerinde mevcut şebekenin ekonomik ömrünü tamamlaması ve işlevini yitirmesi nedeniyle içme suyu şebekesini yeniledi.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını korumak ve kente temiz su vermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yurthaber 12-12-20 15:45

DİSKİ Lice’de Atıksu Arıtma Tesisi kuracak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Lice’de “Atıksu Arıtma Tesisi” kuruyor.İlçelerde atık su ve içme suyu sorununa çözüm bulmak için çalışmalarını sürdüren DİSKİ, Lice ilçesinde Atıksu Arıtma Tesisi inşa edecek.

Yurthaber 12-12-20 14:23

DİSKİ Lice’de Atıksu Arıtma Tesisi kuracak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Lice’de “Atıksu Arıtma Tesisi” kuruyor.İlçelerde atık su ve içme suyu sorununa çözüm bulmak için çalışmalarını sürdüren DİSKİ, Lice ilçesinde Atıksu Arıtma Tesisi inşa edecek.

Yurthaber 12-12-20 14:23

Müdür ile yardımcısının bilgisayarları çalındı

Adana’nın Kozan ilçesinde sokağa çıkma yasağının olduğu saatlerde Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) binasına giren bir kişi, 2 masaüstü bilgisayar ile bir harici hard diski çaldı.Edinilen bilgiye göre, Kozan, Saimbeyli, Feke, Tufanbeyli, İmamoğlu ve Aladağ ilçelerinin tamamına hizmet veren Kozan Rehberlik Araştırma Merkezi binasının penceresini zorlayarak içeri giren hırsız, müdür ve müdür yardımcısının odasında bulunan masaüstü bilgisayarlar ile bir harici hard diski çaldı.Rehberlik Araştırma Merkezi’nde hırsızlık olayını gerçekleştiren kişi güvenlik kameralarının kaydının tutulduğu cihazı da kablolarından ayırarak ortaya bıraktı.Sabah binaya gelen görevliler hırsızlık olayının gerçekleştiğini fark edince durumu polise bildirdi.

Haber 11-12-20 14:40

Çermik’in atık su ve kanalizasyon sorunu çözülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Çermik ilçesinde Atık Su Arıtma Tesisinin yapılması için proje çalışmalarına başladı.

Yurthaber 07-12-20 16:21