Mursi Haberleri

Muhammed Mursi kimdir?: Mısır'ın halkoyuyla seçilip darbeyle devrilen eski cumhurbaşkanı

Muhammed Mursi, 2019 yılında Mısır'ın eski cumhurbaşkanı casuslukla suçlanarak yargılandığı davanın duruşmasında mahkeme salonunda hayatını kaybetmişti. Mursi 2012'de Mısır'da halkoyuyla seçilmiş, ertesi yıl darbeyle devrilmişti. Ona yönelik eleştirilerin başında ise "Tüm Mısırlıların cumhurbaşkanı olacağı sözünü tutmaması" geliyordu.

Haber 2021-06-17 12:52:39

Mursi Kabilesi’nde kadınlar daha güzel olmak için alt dudaklarını keserek disk yerleştiriyorlar

Etiyopya’da yaşayan Mursi Kabilesi’nin günümüze kadar ulaşan oldukça ilginç bir geleneği bulunuyor. Kadınlar güzelleşmek ve daha güçlü görünmek için alt dudaklarını keserek özel bir disk yerleştiriyorlar.

Trend 2021-06-11 11:24:22

Türkiye ve Mısır'ın Doğu Akdeniz flörtü

Türkiye, Mursi sonrası düşük profilli bir ilişki kurduğu Mısır'la normalleşme adımları atıyor.

Haber 2021-03-05 15:16:34

Mısırlı eski hakime zorla senet imzalattıran 5 kişiden 4’ü yakalandı

İstanbul’da Mısırlı eski bir hakime tuzak kurup zorla senet imzalattıran 5 kişiden 4’ü polis tarafından yakalanıp cezaevine gönderildi.Mısır’da Mursi döneminde hakimlik yapan 47 yaşındaki Walied Mohammad R.

Haber 2020-10-28 11:42:38

İdlib'de Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi açıldı

İdlib'de Muhammed Mursi Yetim Yaşam Merkezi açıldı

Yurthaber 20-10-20 18:07

Guernica 37 Başkanı: Mursi'nin ölümünde devlet onayı varsa BM soruşturması lazım

Uluslararası Adalet Odaları (Guernica 37) eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ölümüne ilişkin rapor hazırladı - Guernica 37'nin Başkanı Toby Cadman: - "Tedaviye ihtiyaç duyan birine bu sağlanmazsa, uluslararası hukuk uyarınca bu bir işkencedir. Mursi, Mısır devleti tarafından öldürülmekle kalmadı, ona işkence de yapıldı" - Mısır Devrim Konseyi Başkanı Dr. Maha Azzam: - "Mursi, hücrede tutuldu. Şeker hastalığı için gerekli ilaçları bile verilmedi. Yorgan ve battaniye olmadan beton zeminde yatmak zorunda kaldı" - Cordoba Vakfı Başkanı Anas Altikriti: - "BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Raportör Callamard'ı, adil ve özgür seçimlerle başa gelen bir cumhurbaşkanının ölümünü ciddiye almaya çağırıyoruz" - "BM, en azından Kahire'deki kırılgan, dayanıksız ve çoğu zaman acınası rejimler üzerinde baskı kurulmasında çok önemli bir araç olmaya devam ediyor"

Haber 28-11-19 11:01

Mursi dönemi Adalet Bakanı Ahmed Süleyman'a şartlı tahliye

Mursi dönemi Adalet Bakanı Ahmed Süleyman'a şartlı tahliye

Haber 10-11-19 04:15

Mısırlı eski iki bakan, Mursi ve oğlunun vefatının incelenmesi çağrısında bulundu

Mısırlı eski iki bakan, Mursi ve oğlunun vefatının incelenmesi çağrısında bulundu

Haber 09-11-19 02:20

Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Mursi’nin ölen oğlu defnedildi

Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Çarşamba akşamı hayatını kaybeden küçük oğlu Abdullah Mursi gece saatlerinde defnedildi.Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin küçük oğlu Abdullah Mursi için gece saatlerinde cenaze töreni gerçekleştirildi.

Haber 06-09-19 11:49

Muhammed Mursi'nin oğlu öldü

Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi hayatını kaybetti.

Haber 05-09-19 18:09

Muhammed Mursi'nin oğlu kalp krizi sonucu öldü

Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haber 05-09-19 10:01

Mursi’nin oğlu Abdullah vefat etti

Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin oğlu Abdullah Mursi, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.Mısır’da hapishanede hayatını kaybeden ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin küçük oğlu Abdullah Mursi, kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Haber 05-09-19 09:30

Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi hayatını kaybetti!

Mısır'da askeri darbe ile görevinden alınan ve hapishanede hayatını kaybeden Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi vefat etti.

Haber 05-09-19 01:13

Mursi'nin oğlundan babası için dua talebi

Mısır'ın demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Ahmed Mursi, hacı adaylarından dualarında 17 Haziran'da vefat eden babasını unutmamalarını istedi

Haber 06-08-19 19:21

Mursi, vefatının 40. gününde anıldı

Mahkeme salonunda yaşamını yitiren, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatının 40. gününde anma programı düzenlendi - Programda, Mursi'nin ölümüne ve Mısır'da yaşananlara ilişkin araştırma yapmak üzere uluslararası bir komisyon kurulmasına karar verildiği duyuruldu

Haber 26-07-19 23:27

Mursi, vefatının 40. gününde anıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: - "Bazı ölüler vardır ki, dirilerden daha diridirler. Mursi de şehit oldu ama 'yaşıyor' dediğimiz birçok insandan daha diri ve etkilidir. Naaşını toplumdan kaçıranlar, onun gücünü bir anlamda kabul etmiş oluyorlar. Aslolan şehit Mursi'nin fikirlerine, davasına, Mısır halkına ve geleceğine sahip çıkmaktır. Şehit Mursi, sadece Mısır ve İslam dünyasının değil, insanlık onurunu ayakta tutmaya çalışanların şehididir" - "Türkiye olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde dünyada adaleti savunmaya, mazlumlardan yana olmaya ve gücün daha fazla paylaşılmasını savunmaya devam edeceğiz. Bu birilerini kızdırsa da Türkiye'ye yönelik sürekli bir baskı oluşturmalarına neden olsa da ısrarla bu tutumumuzu devam ettireceğiz"

Haber 26-07-19 22:43

Mursi sonrası İhvan'ın tutum değiştirme ihtimali

İhvan, Mısır'ın demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölümünden sonraki süreçte yaptığı 5 açıklamada herhangi bir tutum değişikliğinden söz etmedi - Ancak gençler sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, cezaevlerindeki insanların özgürlüğüne kavuşması için yeni siyasi inisiyatiflerin alınması gerektiğini vurguluyor - Ahmed İbrahim isimli Facebook kullanıcısı: "İhvan, milli menfaatleri ve toplumun ihtiyaçlarını göz önünde tutarak yeni bir yol haritası oluşturmalı" - Mısır'ın önde gelen İslami hareketler uzmanlarından Ahmed Ban: "Umarım İhvan’ın içindeki etkin grup Mursi’nin ölümünün ardından meşruiyet tartışmasının artık sona erdiğini fark etmiştir" - İhvan'ın en yüksek denetim kurumu olan Şura Meclisi Üyesi Hemmam Yusuf: "Meşruiyetten vazgeçmek demek halkı hiçe saymak ve silah zoruyla işbaşına gelen yöneticileri tanımak olur. Ayrıca meşruiyetten vazgeçersek yönetimin el değiştirmesi konusunda darbeleri meşrulaştırmış oluruz ki, bu bütün dünyada reddedilen bir değişim şeklidir"

Haber 17-07-19 14:16

İsim tartışmasına vali noktayı koydu

Sivas Valisi Salih Ayhan, tartışmalara konu olan İstiklal Caddesi’nin isminin “Şehit Mursi Caddesi” olarak değiştirilmeyeceğini duyurdu.Sivas Belediyesi Meclisinin, Sivas’ta şehir merkezinde bulunan İstiklal Caddesi’nin ismini “Şehit Mursi Caddesi” olarak değiştirilmesine yönelik karar alması tepkilere neden olmuştu.

Haber 15-07-19 09:48

Mursi döneminde düşünceler özgürce ifade edilebiliyordu

Mısır'ın eski Planlama ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Amr Derrac: - "Muhammed Mursi döneminde insanlar özgürce düşüncelerini ifade edebiliyorlardı. Mursi'yi onaylayan siyasi partiler vardı, itiraz edenler de oluyordu. Herkes kolaylıkla görüşünü beyan ediyordu. Darbeden sonra bunların hepsi bitti, sosyal medya üzerinden asla küçük bir yorum bile yaptırılmadı" - "Mısır'ın askeri yok, askerin Mısır'ı var. Asker Mısır'ı kendine tabi olarak görüyor ama kendini Mısır'ın askeri olarak görmüyor" - "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, darbeci Mısır rejimiyle iş birliği yapmadığı ve Mısır'dan tutuklanma, öldürülme korkusuyla kaçanların hayatlarını daha kolay sürdürebilmelerine kolaylık sağladığı için teşekkür etmek istiyorum"

Haber 03-07-19 11:14

GRAFİKLİ - Mısır'da 3 günde açılan darbe yolu

Darbe süreci 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan eylemlerle ile başladı. Mısır medyası, Muhammed Mursi aleyhindeki eylemlere 30 milyon insanın katıldığına halkı inandırdı - Akşam saatlerinde "baltacı" olarak isimlendirilen çetelerden oluşan bir grup, Kahire’nin Mukattam bölgesinde yer alan Müslüman Kardeşler Teşkilatı karargahı önünde toplandı. Bölgede çıkan olaylarda 10 kişi hayatını kaybetti - 1 Temmuz’da ordu bir açıklama yaparak ülkedeki siyasi oluşumlara 48 saat süre verdi. 5 bakan ve Mursi’nin savunma konularındaki müsteşarı Sami Anan ile Mısır parlamentosunun alt kanadı Şura Meclisi’nden 30 milletvekili istifa etti - 2 Temmuza gelindiğinde ülke kamuoyu, medya marifetiyle Mursi’nin devrilmesine hazır hale getirildi - 3 Temmuz’da yol haritasının ilanı ve sonraki süreçte bazı siyasiler “Biz bunu murat etmiyorduk.” diyerek, desteklerini çekmiş ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yönetimine muhalefet etmeye başladı - Darbenin ilanından sonra Muhammed Mursi gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü ve hayatını kaybettiği 17 Haziran 2019 tarihine kadar da özgürlüğüne kavuşamadı

Haber 02-07-19 12:56

MTTB’den Mursi konferansı

Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanlığı AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Birimi ile birlikte “Bir Dava Şehidi Muhammed Mursi” isimli konferans düzenledi.Malatya sanat merkezinde düzenlenen programa AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve vatandaşlar katıldı.Burada konuşan MTTB Malatya İl Başkanı Mehmet Sağdıç “Rabbim Şahadetini kabul eylesin.

Yurthaber 30-06-19 18:40

Sadakataşı ve Fetih-Der'den Suriye'ye çadır kent

İlk etabı açılan Muhammed Mursi Çadır Kenti'ne yerleştirilen 60 aileye gıda kumanyası, çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtıldı

Haber 29-06-19 13:51

İdlib'de Muhammed Mursi Çadır Kenti kuruldu

Sadakataşı Derneği ve Fetihder, İdlib'de evsiz kalan sivillere yardım kapsamında, 150 çadırdan oluşacak Muhammed Mursi Çadır Kenti'nin 60 çadırdan oluşan ilk etabının açılışını yaptı

Haber 29-06-19 12:56

Mursi, hayatını insanlığın yüksek değerleri uğruna feda etti

Mursi döneminin Planlama ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Amr Derrac: - "Başkan Mursi hapishaneye girdiğinde ve öldüğünde hayatını ve özgürlüğünü insanlığın yüksek değerleri uğruna feda etti" - "(Mahkemede) Birkaç dakika konuştuktan sonra birden yere düştü. 20 dakikadan fazla ilk yardım ekibi gelmedi hatta ölümünden bir saat sonra ambulansa taşındı" - "O, (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) Türk halkını temsil ediyor. Kendisini çok takdir ediyoruz. Biz Mısırlılar, Başkan Erdoğan'ın ve Türk halkının bizimle hissettiği üzüntü ve acıyı kardeşçe paylaştıkları için kendisini takdir ediyoruz"

Haber 28-06-19 11:09

GRAFİKLİ - Mısır zindanlarındaki hasta mahkumlar için tehlike çanları çalıyor

Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda hayatını kaybetmesinin ardından Mısır hapishanelerindeki mahkumların sağlık durumları yeniden gündeme geldi - Mursi dışında eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif ve Şura üyesi Isam Diryale gibi isimler de hapiste vefat etti - Yaklaşık 1,5 yıl önce hapse atıldığında sadece 4 ilaç kullanan Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebulfutuh, şimdi 14 ayrı ilaç alarak hayata tutunmaya çalışıyor - Sağlık durumu kötüleşen devrik lider Hüsnü Mübarek döneminin Genelkurmay Başkanı Sami Anan askeri hastanede tedavi altına alındı - Selefi lider Ebu İsmail zindanda baygınlık geçirdi - Şehit Esma'nın babası Muhammed el-Biltaci'nin hapishane dışında tedavisine izin verilmiyor - "Demir Kadın" lakabıyla tanınan insan hakları savunucusu Hüda Abdulmunim 6 ayda yürüyemez hale geldi

Haber 27-06-19 13:36

Mursi’nin ailesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Mısır’da hayatını kaybeden eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ailesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.Mısır’ın demokratik yolla seçilen ilk cumhurbaşkanı olan ve geçtiğimiz günlerde mahkeme salonunda hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin oğlu Abdullah Mursi, babasının kaybının ardından açıklamalarda bulundu.

Haber 24-06-19 10:53

Sivas'ta bir esnaf Mursi için helva dağıttı

Sivas'ta bir esnaf Mursi için helva dağıttı

Yurthaber 23-06-19 18:00

Sivas'ta bir esnaf Mursi için helva dağıttı

Sivas'ta bir esnaf Mursi için helva dağıttı

Haber 23-06-19 17:57

Avustralya'da Mursi gösterisi

Melbourne'deki gösteride Mursi'nin ölümünden sorumlu tutulan Mısır yönetimi protesto edildi

Haber 23-06-19 12:37

Güvenlik güçleri naaşın başından ayrıldıktan sonra Mursi'nin çehresinde sükunet belirdi

Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi, babasının şehadetini haber almalarını ve sonrasında yaşadıklarını anlattı - Oğul Mursi, babasının cenazesini, vefatından 10 saat sonra annesi, amcası ve kardeşleriyle beraber gördüğünü belirtti - Abdullah Mursi, güvenlik güçlerinin cenazenin başından ayrılmasından sonra babasının çehresinin değiştiğini ve yüzünde tebessüm belirdiğini söyledi - Mursi, aile olarak güvenlik güçlerinin babasının naaşının yıkanmasına nezaret etmelerine, tabutu taşımalarına ve cenaze namazına katılmalarına müsaade etmediklerini de aktardı

Haber 23-06-19 00:08

Paris'te Muhammed Mursi gösterisi

Çok sayıda gösterici, Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda yaşamını yitirmesi nedeniyle Mısır yönetimini protesto etti

Haber 22-06-19 22:22

Saraybosna'da Muhammed Mursi için gösteri

Saraybosna'da "Muhammed Mursi" için gösteri

Haber 22-06-19 16:32

Filistinliler gösterilerinde Mursi'yi unutmadı

Gazze ve Batı Şeria'da düzenlenen İsrail karşıtı gösterilerde bu hafta Mısır'ın demokratik yollarla seçilen ve pazartesi günü mahkeme salonunda vefat eden Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de unutulmadı

Haber 21-06-19 23:17

BM önünde Muhammed Mursi gösterisi

Cenevre'deki BM Ofisi önünde çok sayıda gösterici, Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda yaşamını yitirmesi nedeniyle Mısır yönetimini protesto etti - Müslüman Kardeşler Teşkilatının kurucusu Hasan el-Benna'nın torunu Hani Ramazan: - "El-Benna nasıl öldüyse Mursi de aynı şekilde, aynı dava için öldü"

Haber 21-06-19 21:38

Cezayir'deki gösterilerde Mursi de unutulmadı

Cezayir'deki gösterilerde Mursi de unutulmadı

Haber 21-06-19 20:59

Berlin’de Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Almanya’nın başkenti Berlin’de Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.Almanya’nın başkenti Berlin’deki Mısır Büyükelçiliği önünde yargılandığı mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber 21-06-19 20:46

Berlin'de Mursi için gıyabi cenaze namazı

Mısır'ın Berlin Büyükelçiliği önünde ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Haber 21-06-19 20:37

Grup Yürüyüş'ten Mursi için ağıt

Mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Grup Yürüyüş, sözleri şair Ali Emre'ye ait "Mısır İkindisinde Bir Adam" isimli ağıt esere hazırladıkları klibi sosyal medya hesaplarından yayımladı

Haber 21-06-19 17:27

Mursi için Almanya’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Pazartesi günü ‘casusluk’ suçlamasıyla yargılandığı mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mursi için Almanya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber 21-06-19 17:24

Polatlı’da Muhammed Mursi ve Nurmuhammed Tohti anıldı

Ankara’nın Polatlı ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafında Muhammed Mursi ve Nurmuhammed Tohti’yi anıldı.

Haber 21-06-19 17:22

Mursi için Almanya’da gıyabi cenaze namazı kılındı

Pazartesi günü ‘casusluk’ suçlamasıyla yargılandığı mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mursi için Almanya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber 21-06-19 17:17

DHA DIŞ

Pazartesi günü ‘casusluk’ suçlamasıyla yargılandığı mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mursi için Almanya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber 21-06-19 17:17

Memur-Sen Kayseri Şubesi Mursi İçin Yürüdü

Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yaptı.Basın açıklamasında konuşan ve “Şehit Muhammed Mursi direnişin öğretmenidir” diyen Memur-Sen Kayseri Başkan Vekili İrfan Kaşıkçıoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Şehit Muhammed Mursi direnişin öğretmenidir.

Yurthaber 21-06-19 17:10

Mısır, Müslümanların girişini yasakladığı Mursi’nin mezarını İsrail TV’sine açtı

Mısırlı yetkililer, ülkenin seçimle işbaşına gelen ve mahkeme salonunda hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mezarına kimseyi yaklaştırmazken, İsrail devlet kanalı Kan tarafından görüntülenmesine izin verdi.Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Kahire yakınlarında Nasr şehrinde toprağa verilmişti.

Haber 21-06-19 16:08

Karadağ'da Mursi için gıyabi cenaze namazı

Karadağ'da Mursi için gıyabi cenaze namazı

Haber 21-06-19 15:17

Mursi suikasta kurban gitmiştir

Iraklı Şii dini merci Muhammed Mehdi el-Halisi: - "Mısır'ın seçilmiş ve meşru lideri (Mursi) suikasta kurban gitmiştir. Bu aynı zamanda İslam'a ve Mısır halkının büyük İslam devrimine yönelik oyunların bir parçasıdır"

Haber 21-06-19 14:37

ANALİZ - Şehit Cumhurbaşkanı Mursi’nin katilleri kimler?

Mısır halkının seçtiği cumhurbaşkanı altı yıl süren esaret ve işkencenin ardından bir kafeste hayatını kaybetti. O kafeste kaybedilen sadece Şehit Mursi’nin hayatı değil, aynı zamanda Orta Doğu’nun en köklü devleti Mısır’ın yeniden özgürlüğüne kavuşma fırsatıydı - Mursi’nin katillerini ararken karşımıza çıkan diğer zanlılar ise darbenin azmettiricisi ülkeler. Sisi ve Mısır ordusunun sadece perdenin önündeki fail olduğunu herkes görüyor - Mursi ve diğer Rabia meydanı şehitlerine yönelik cinayetin azmettiricilerinin ABD, BAE, İsrail, Suudi Arabistan ve diğer bazı Batı ülkeleri olduğuna kuşku yok - Müslüman Kardeşler gibi, şiddetten uzak durmuş bir İslamcı hareketi bu şekilde baskılayarak DEAŞ ve El-Kaide benzeri terörist örgütlerin önünü açtıklarını fark edemeyecek kadar dar kafalı değillerse, böyle bir sonucu arzulayacak kadar kötü niyetli olmalılar

Haber 21-06-19 12:46

Mursi, 6 yıl boyunca yavaşça öldürüldü

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminin Enformasyon Bakanı Salah Abdulmaksud: - "Elbette Başkan Mursi'nin öldürüldüğüne dair birçok işaret var. Öncelikle ilaçlardan, sağlıklı beslenmeden ve uygun bir yerde barındırılmaktan mahrum bırakılarak 6 yıl boyunca yavaşça öldürüldü" - "Kendisine (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) teşekkür ediyor, dünyadaki mazlumların adalet ve özgürlüğü için duruşunu takdir ediyoruz. Türk halkına şehit Başkan Muhammed Mursi için 81 ilde gıyabi cenaze namazı kılmalarından dolayı teşekkür ederiz" - Mısır'daki Devrimin Yarını Partisi Lideri Dr. Eymen Nur: - "Hepimizin başı sağ olsun. Arkadaşımdı. Parlamentoda, hapiste, tutuklamalarda beraberdik. Aramızda siyasi bir bağ vardı. Aramızdaki güven büyüktü ve yakın arkadaşım olduğu için çok üzgünüm"

Haber 21-06-19 11:13

Mursi'ye sunamadığı güven mektubu büyükelçide hatıra kaldı

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde Kahire'ye büyükelçi olarak atanan AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, kanlı askeri darbe nedeniyle bu görevine başlayamadı. Mursi'ye sunulmak üzere hazırlanan güven mektubu, onun vefatıyla Yıldız'ın en değerli hatıraları arasında yerini aldı - Yıldız: - "Göreve keşke birkaç ay önce gitmiş ve başlamış olsaydım. Mısır'da görev yapamamak beni üzdü"

Haber 21-06-19 11:09