Vergi Ve Sigorta Prim Borclarinin Ertelenmesi Haberleri

Bağ-Kur’lular için dikkat çeken açıklama: ‘Risk var’ diyerek anlattı: Prim gününün 7200’e düşürülmesinden sonra…

Esnaf ve sanatkârların prim gün sayısındaki eşitsizlik sorunu gündemde! TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eşitsizliğin Anayasa'ya aykırı olduğunu ve sigorta prim teşviklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Esnafın maliyetlerinin artmasıyla birlikte prim ödemelerinde destek sağlanması gerektiğini belirten Palandöken, “Primi dolan esnaf yaşı beklerken sağlık hizmeti alabilmeli” önerisinde bulundu.

Finans 2024-04-11 10:15:54

Ev hanımlarına prim desteğinde ayrıntılar netleşmeye başladı, SGK Uzmanı, sigorta giriş detayına işaret etti: Prim günü ve yaş buna göre hesaplanacak!

"Ev hanımlarına emeklilik" haberleri milyonlarca kadın tarafından takip edilmeye devam ediyor. Çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkıyla ilgili harekete geçildi. Kadınlar kaç gün, ne kadar prim ödeyecek? SGK Uzmanı Murat Bal detayları anlattı.

Finans 2024-01-30 10:41:27

Zorunlu trafik sigortası için milyonları ilgilendiren karar: Araç sahipleri dikkat, değişti! Azami prim tutarı artık…

Zorunlu trafik sigorta primi teklifi alamayanlara yönelik olarak azami prim tutarını Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu belirleyecek. Konuya ilişkin Resmi Gazete kararı kamu ile paylaşıldı.

Finans 2024-01-20 08:25:40

2000-2008 arası sigorta girişi olan SSK 4a, Bağ-Kur 4b’li çalışanlar dikkat! Kademeli emeklilikle 7000 değil 6250 prim günü: İkinci EYT ile kısmi emeklilik şartları neler?

2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) girişi olan SSK ve Bağ-Kur’lu milyonlarca çalışan kademeli emeklilik yasasını bekliyor. Tıpkı EYT’liler gibi erken emekli olmak için hesap kitap yapan çalışanların bu talebine çözüm yolu aranıyor. Kademeli yaş şartları için şu anda Meclis gündeminde olan yeni bir yasa teklifi, 2000 sonrasında işe başlayanlar için önemli değişiklikler öneriyor. Peki kademeli emeklilik şartları neler? İşte detaylar...

Finans 2024-01-08 13:37:37

2024 askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu, kaç TL? Asgari ücret zammı sonrası askerlik ve doğum borçlanması rakamları...

Askerlik ve doğum borçlanması 2024 asgari ücret zammının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. Askerlik borçlanması ile vatani görevini yerine getiren kişiler, askerde geçirilen günleri sigorta prim gün sayısına ekleyebilir. Doğum borçlanması ile çocuklarını dünyaya getiren kadınlar, güvenlik primlerini ödeyememeleri halinde anne olma süresini borçlanarak emeklilik haklarını koruyabilirler. Peki, asgari ücret ile askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu, kaç TL?

Finans 28-12-23 12:02

ASKERLİK BORÇLANMASI 2024: Asgari ücret ile askerlik borçlanması ne kadar oldu, kaç TL? Asgari ücretle değişti

Askerlik borçlanması 2024 Ocak ayı itibarıyla asgari ücret ile zamlanacak. Askerlik borçlanması ile vatani görevini yerine getiren kişiler, askerde geçirilen günleri sigorta prim gün sayısına ekleyebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcileri ile Külliye'de bir araya geldi. Yeni asgari ücret yüzde 49 zam ile 17 Bin 2 TL olarak belirlendi. İşte 2024 askerlik borçlanması ile ilgili detaylar...

Finans 28-12-23 07:31

2000 sonrası sigortalılar için emeklilik düzenlemesi! İkinci bir EYT şansı: '43'ten başlayıp 50-52 yaşa kadar...'

Milyonlarca kişi daha erken emeklilik hakkı yakalamanın hesaplarını yaparken 2000 sonrasında ilk kez sigorta başlangıcı olanlar için SGK Uzmanı Emin Yılmaz’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. “Şu anda Meclise sunulan ikinci bir EYT, yani 2000 sonrasında işe başlayanlarla ilgili bir yasa teklifi var” diyen Yılmaz, “Prim günlerinin kendi içinde kademeli olarak değişmesi, ikinci grup EYT ile ilgili yaşların da 43'ten başlayıp 50 ve 52 yaşa kadar ilerlemesi talep ediliyor” ifadelerini kullandı.

Finans 21-12-23 12:12

Brüt ücretli çalışanları ilgilendiriyor! Asgari ücret öncesi TÜRK-İŞ’ten hükümete mektup: Gelir vergisinde o hüküm kaldırılsın çağrısı

Asgari ücret görüşmeleri sürerken TÜRK-İŞ, ücretlilerin temel giderlerinin vergi matrahından indirimine izin verilmesini, tüm sosyal yardım kalemlerinin de mümkün olduğunca SGK prim matrahına dahil edilmemesini istedi. Sendika gelir vergisi için talep ve çözüm önerilerinin bulunduğı mektubu hükümet yetkililerine yolladı.

Finans 16-12-23 14:16

Yeni ev almayı düşünenler dikkat: Maliyet artacak! Konut kredisine vergi istisnası ayarı geliyor

Konut kredilerinde banka ve sigorta muamelelerine yönelik vergi istisnasına sınırlama düzenlemesi yolda. Böylece krediyle birden çok konut almak isteyenler için maliyet artışı söz konusu olacak. Ayrıca Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) kurumlar vergi istisnasının süresi uzatılacak.

Finans 27-11-23 08:51

Sosyal güvenlikte yeni reformlar yolda! Bakım Sigortası uygulaması hayata geçirilecek: Prim borçlarına yakın takip

Sosyal güvenlikte reform gibi düzenlemeler getiriliyor. Buna göre nüfusun yaşlanmasının sosyal güvenlik sistemi üzerindeki etkilerinin azaltılması için Bakım Sigortası ve mesleki rehabilitasyon uygulamaları getirilecek. Düşük gelirli esnaf, sanatkar, çiftçiler ve mevsimlik çalışanlar gibi gruplara özel sosyal sigorta programları oluşturulacak. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamaları, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma modellerine uyumlulaştırılacak.

Finans 19-10-23 11:52

İsteğe bağlı sigortaya nasıl başvurulur? İsteğe bağlı sigorta nasıl yapılır?

Günümüzde sigortalı olarak bir işte çalışmak özellikle sağlık alanındaki hizmetlerden faydalanmak için oldukça önemli bir konudur. Ayrıca sigortalı olunduğunda ve düzenli olarak prim ödendiğinde emekli olma hakkı da bulunur. Bazı kişilerin ise çalışma hayatı olmayabilir ya da sigortası olmayan işlerde hizmet vermiş olabilir. Böyle bir durumda olanların gelecekte emekli olabilmesi için isteğe bağlı sigorta uygulanması devreye girer. Peki, isteğe bağlı sigortaya nasıl başvurulur?

Haber 18-10-23 19:45

İsteğe bağlı sigorta primi ne kadar? İsteğe bağlı sigorta primi nasıl ödenir?

Sigortalı olarak çalışmak ve gelecekte emekli olmak birçok kişinin ortak hedeflerinden biridir. Ancak bazı durumlarda bazı kişilerin çalışma hayatı olmayabilir ve buna bağlı olarak kendi primlerini kendileri ödemek isteyebilir. Kişinin kendi isteğiyle sigorta primi ödemesi, isteğe bağlı sigorta ismiyle tabir edilir. Bu sigorta türünden yararlanacak olanlar için prim ücreti ve ödemesi ayrı bir öneme sahiptir. Peki, isteğe bağlı sigorta primi ne kadar ve nasıl ödenir?

Haber 16-10-23 20:04

Sigorta sorgulama: Şu an sigortalı olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?

Çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için en önemli konulardan biri de sigorta durumlarıdır. Kişilerin emekli olacakları zaman, emekli maaşlarının belirlenmesi, prim günü sayısı ve prim ödemeleri gibi birçok konu sigorta türleri ile ilgilidir. 4A, 4B ya da 4C sigorta türleri farklı sigorta imkanlarından yararlanır ve emeklilik koşulları da farklılık gösterir.

Haber 10-10-23 18:46

EYT kısmi emeklilik nedir? EYT kısmi emeklilik şartları nelerdir, kimler yararlanabilir?

Çalışan kişiler belli bir sigorta gününü ve prim ödemesini tamamladıktan sonra sigortalılık türüne göre belirlenen yaşı da doldurarak emekli olma hakkı kazanırlar. Emekli olan kişiler aylık ya da üç aylık gibi süreçlerde, çalışma alanlarına göre düzenli maaş da alırlar. EYT olarak da isimlendirilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar ise sigortası 8 Eylül 1999 tarihinden önce başlayan kişilerin emeklilik durumlarını düzenleyen bir sistem olarak kabul edilmiştir. Peki, EYT kısmi emeklilik şartları nedir?

Haber 28-08-23 10:32
EYT

BAĞKUR emeklilik şartları nelerdir? 4B BAĞKUR mu?

Her çalışan, beli bir çalışma gününü, prim ödemesini tamamladıktan ve kanuni olarak belirlenen yaş sınırına ulaştıktan sonra emekli olmak için hak kazanır. Kişilerin emekli olma koşulları, bağlı bulundukları sektöre, çalışma alanına, üstlendikleri göreve ya da sigortalılık türlerine göre değişiklik gösterebilir. 4B sigorta türü olarak da bilinen BAĞKUR da farklı özellikleri ve koşulları bulunan bir emeklilik türüdür.

Haber 11-08-23 17:14

MTV, vergi ve cezalar... Bugün ve yarına dikkat! Yapılandırma ödemeleri için son gün

SGK kapsamında yapılandırılan borçlar ile sigorta primi borçları için bugün son ödeme günü. Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin 2'nci taksit ödemelerinin son günü ise yarın.

Finans 03-08-23 09:05

Vergi ve borç yapılandırma ödemelerinde son gün ne zaman? Borç yapılandırma uzatıldı mı?

Borç yapılandırma uzatıldı mı, son gün ne zaman gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Son ödeme tarihi bugün olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin uzatıldığı duyuruldu. Peki, Borç yapılandırma son gün ne zaman? Vergi ve borç yapılandırma ödemeleri ne zamana kadar yapılabilecek? İşte tüm merak edilenler...

Finans 01-08-23 13:06

Son dakika: Açıklama geldi... Vergi borcu yapılandırması o tarihe kadar uzatıldı!

Son dakika haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da, yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Finans 31-07-23 18:28

Erken emeklilik fırsatı! 'Vergi indirimi' talebiyle milyonlarca vatandaşın önü açılıyor... 1800 prim günü ve yıl detayı! İşte aranan şartlar

Çalışma yaşamındaki dezavantajlı gruplar için erken emeklilik fırsatı doğdu. Sağlık sorunları nedeniyle işini yapamayanlar ya da engelli vatandaşlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Peki, kimler erken emeklilik fırsatından yararlanabilir? Erken emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, milyonlarca merak ettiği sorulara yanıt verdi. İşte tüm detaylar..

Finans 30-06-23 13:26

SGK prim iadesi hesaplama nasıl yapılır? SGK prim iadesi ne kadar, nasıl alınır?

İş hayatında hem çalışanları hem de işverenleri ilgilendiren bazı kavramlar vardır. Bu kavramlardan biri de sigorta primidir. Sigorta primleri, çalışanların, işverenlerin ya da kendi işinin sahibi olan kişilerin devlet tarafından sunulan sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri ve gerekli olan şartları yerine getirdikten sonraki süreçte emekli olarak aylık alma hakkı kazanabilmeleri adına belli oran ve süreler için devlete ödenen teminat miktarıdır.

Haber 25-05-23 09:26

SGK prim hesaplama 2023 - Ödenecek SGK primi nasıl hesaplanır?

Sigorta primleri, hem çalışanları, hem işverenleri hem de kendi işini kurmuş olan kişileri ilgilendiren bir durumdur. İşverenlerin aylık olarak ödemekle yükümlü oldukları sigorta primleri çalışanın maaşına bağlı olarak ve belli bir oranda ödenir. Belli dönemlerde devlet tarafından güncellenen bu oranlar üzerinden bir aylık sigorta primi hesaplaması yapılır. Tam zamanlı ya da yarı zamanlı olarak çalışanların prim hesaplamalarında da değişiklik görülür.

Haber 20-05-23 18:49

Yıllık 12.000 TL’yi geçecek! 4.500 gün ile kadınlara erken emeklilik: Bağ-Kur ve SGK primi eşitlendiğinde ise…

Milyonlarca ev kadını ve anne için erken emeklilik ve sigorta imkanı geliyor. AK Parti’nin seçimden sonra Meclis’e sunmayı planladığı yasal düzenlemenin detayları ise ortaya çıktı. Buna göre primlerin bir kısmını devlet üstlenecek. Ayrıca doğum borçlanmasında sigortalılık tarihi zorunluluğu kaldırılacak. Aynı anda yürütülecek olan Bağ-kur SGK prim eşitliği gerçekleştiğinde de 5400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4500 güne kadar çekilebilecek. İşte haberin detayları…

Finans 06-05-23 07:24

Bayram ikramiyesi ne kadar oldu? EYT bayram ikramiyesi alacak mı? Kritik genelgede sona gelindi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından uzun zamandır beklenilen EYT düzenlemesi, 28 Şubat tarihi itibarıyla Meclis'ten geçti. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigorta girişi olan, prim günü ve sigortalılık süresini tamamlayanlar ilk maaşlarını Nisan ayında alacak. Kullanıcılar bayram ikramiyesinin ne kadar olduğu ve EYT bayram ikramiyesi konularını araştırıyor. Ramazan Bayramı öncesinde gözler EYT bayram ikramiyesine çevrildi. Peki bayram ikramiyesi ne kadar oldu? EYT bayram ikramiyesi alacak mı?

Finans 30-03-23 23:41

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi! Deprem için tek seferlik ek vergi geliyor

Borçların yapılandırılması teklifine, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin etkilerinin giderilmesine yönelik maddeler eklendi. Buna göre kurumlara tek seferlik deprem vergisi geliyor. Öte yandan işverenlerin, depremden etkilenen çalışanlarına yardım için sağladıkları menfaatler üzerinden vergi ve prim kesintisi yapılmayacak. Depremde kullanılamaz duruma gelen taşıtlara ilişkin vergi ve katkı payları ile varsa bu alacaklara ilişkin feri alacakları terkin edilecek.

Finans 08-03-23 23:13

EYT ilk maaş ne zaman alınacak? EYT başvuru şartları neler? SSK Bağ-Kur 4A, 4B, 4C EYT emekli maaş hesaplama

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Şimdi ise gözler EYT'lilerin ilk maaşını alacağı tarihe çevrildi. 8 Eylül 1999 sigorta girişi olan, prim günü ve sigortalılık süresini tamamlayan 2 milyon 250 bin kişi emekli olmaya hak kazanacak. Peki EYT ilk maaş ne zaman alınacak? EYT başvuru şartları neler? İşte SSK Bağ-Kur 4A, 4B, 4C EYT emekli maaş hesaplama robotu...

Finans 06-03-23 13:13

4.100 TL cepte kalacak! Vergi yapılandırmasında taksit hesaplaması: Vadeye göre katsayı…

MTV, emlak vergisi, köprü ve otoyol geçiş cezaları, öğrenim kredisi borçları, SGK prim borçları ile adli ve idari para cezaları da dahil gibi birçok kalemde vatandaşın devlete olan borcu yapılandırılıyor. Milyonlarca kişi vergi ve kredi yapılandırmasına dair detayları merak ederken örnek ödeme tablosu ortaya çıktı. Peki yapılandırmada hangi borçlar kapsamda? Taksitler nasıl olacak? İşte örnek ödeme tablosu ile Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi yapılandırması rehberi…

Finans 30-01-23 10:12

GSS prim borcu silinecek mi, borç sorgulama nasıl yapılır? İşte GSS primleri ile ilgili son durum

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili son durum vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi, prim, matrah artırımı, öğrenim kredisi, belediyelere ve il özel idarelerine olan borçlar ve kamu kurumlarının diğer alacakları için borç yapılandırması uygulamasına başlayacak. Peki bu uygulama kapsamında GSS prim borçları silinecek mi, borç sorgulama nasıl yapılır?

Finans 25-01-23 09:21

Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek? Vergi affı 2023 çıktı mı, kimleri kapsıyor?

Vergi affı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi olarak duyurulan düzenlemenin detayları belli oldu. Vergi affı ile birlikte; vergi, sigorta primi (SGK ve Bağ-Kur), idari para cezaları gibi borçlar yapılandırmaya dahil edilecek. Peki, Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek? Vergi affı 2023 çıktı mı, kimleri kapsıyor? İşte tüm merak edilenler...

Finans 24-01-23 13:01

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinin ayrıntıları bugün Kabine Toplantısı'nın ardından belli oldu. Vergi borcu olan vatandaşların heyecanla beklediği yapılandırma paketinde vergi, prim ve cezadan, öğrenim kredilerine kadar tüm borç konuları yer alıyor. Peki, Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı? VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? İşte tüm ayrıntılar....

Finans 24-01-23 10:17

BORÇ YAPILANDIRMA nedir, neleri kapsıyor? 2023 borç yapılandırma paketi ile kamu borçlarına yapılandırma geliyor!

Borç yapılandırma paketi ile ilgili son dakika gelişmeleri geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama nedeniyle vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi, idari para cezaları, trafik cezaları ve EYT'li Bağ-Kur'luların prim borcu yapılandırılacak. Peki, borç yapılandırma nedir, neleri kapsıyor? 2023 borç yapılandırma paketi ile kamu borçlarına yapılandırma geliyor. İşte detaylar...

Finans 24-01-23 08:06

SON DAKİKA | Vergi borcu yapılandırma, öğrenim kredisi, trafik ceza puanları... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor, Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurdu

Son dakika haberi... Borç yapılandırma, öğrenim kredisi, trafik ceza puanı... Merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren müjdeleri peş peşe açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükleri başta olmak üzere borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz." dedi.

Finans 24-01-23 06:08

Borç yapılandırma paketi ne zaman açıklanacak, kaç taksit olacak? Vergi, sigorta, MTV! İşte borç yapılandırma paketinin kapsadığı borçlar...

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Hükümet 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borcu ve SGK borçlarının yapılandırılması için atılımda bulundu. Vergi, sigorta primi, idari para cezaları, trafik cezaları gibi borçlar yapılandırmaya dahil edilecek. Peki, Borç yapılandırma paketi ne zaman açıklanacak, kaç taksit olacak? Borç yapılandırma paketi kapsamında olan borçlar neler? İşte ayrıntılar...

Finans 23-01-23 07:36

SON DAKİKA | 40 ayda taksitle ödeme! Borcu olana yapılandırma fırsatı! Detaylar belli oldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Son dakika haberi: Borcu olan milyonları yakından ilgilendiren geniş kapsamlı yapılandırma paketi için geri sayım başladı. 31 Aralık 2022'ye kadar olan vergi, sigorta primi borçları ve cezalar için hazırlanan düzenleme de taksit sayısı detayı dikkat çekti. Yapılandırmada taksit sayısı 18’i geçecek. 20 ay taksit sunulursa borç 40 ayda ödenebilecek. Söz konusu detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Finans 22-01-23 07:51

Hangi borçlar yapılandırılacak? Vergi, KYK, sigorta primi, MTV yapılandırma kapsamında mı? 2023 borç yapılandırma nasıl yapılır?

Vatandaşların devlete olan vergi, ceza ve prim borçları için Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinin geleceği duyuruldu. Bu gelişmenin ardından yapılandırmanın detayları merak edilmeye başlandı. Hangi borçlar yapılandırılacak? Vergi, KYK, sigorta primi, MTV yapılandırma kapsamında mı? 2023 borç yapılandırma nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

Finans 21-01-23 10:22

Vergi ve kredi borcuna yapılandırma! Erdoğan Pazartesi günü duyuracak: İlk taksit detayı...

Vergi, prim, öğrenim kredisi, trafik cezaları... Hükümet devlete olan borçlar için harekete geçti. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı barışıyla, 31 Aralık 2022’ye kadar oluşan borçların tamamı yapılandırılacak. Konunun Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor. İlk taksitte borcun tamamının ödenmesi halinde ciddi indirimler de yolda. İşte vergi kredi borcu 2023 yapılandırma için tüm merak edilenler ile son dakika haberinin detayları...

Finans 21-01-23 08:36

Genel sağlık sigortası ne kadar, aylık kaç para? GSS prim tutarı kaç TL, GSS borcu nasıl sorgulanır?

1 Ocak 2012'de sigorta sisteminde yapılan değişiklikle birlikte genel sağlık sigortası ödeme zorunluluğu getirildi. Genel sağlık sigortası kapsamına girenler, çalışan ve işsiz olmak üzere iki gruba ayrılır. Eğer kişi çalışıyorsa primleri işveren tarafından ödenir. Çalışmayan kişinin ise kendi primlerini dışarıdan ödemesi gerektiğinden her ay belli bir miktarda sigorta prim borcu çıkar. Peki GSS prim ücreti ne kadar ve aylık ne kadar ödenir?

Haber 09-01-23 16:12

Ne zaman emekli olurum? Ne kadar emekli maaşı alırım? e-Devlet emeklilik bilgileri sorgula!

Emeklilik tarihi ve emeklilik döneminde alınacak maaş, çalışan ve emekli olmaya yaklaşan binlerce vatandaşın gündeminde yer alıyor. Yaş, prim, sigorta detayları karşılandığında emeklilik hakkı veriliyor. 'Ne zaman emekli olurum?' ve 'Ne kadar emekli maaşı alırım?' sorularının yanıtını haberimizde derledik. İşte detaylar...

Finans 29-12-22 12:34

EYT'DE SON DURUM BELLİ OLDU! EYT ne zaman yürürlüğe girecek, yaş sınırı olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan nihai kararı açıkladı

EYT ile ilgili son dakika haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yaptığı açıklamanın ardından yakından takip ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için nihai karar belli oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yaş şartı olmayacak ve 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan vatandaşlar düzenlemeden faydalanabilecek. Peki, EYT ne zaman yürürlüğe girecek, EYT'de prim gün sayısı kaç olunca emekli olunur? İşte merak edilenler...

Finans 29-12-22 08:40

EYT NE ZAMAN yürürlüğe girecek, yaş şartı kalktı mı? SSK/BAĞ-KUR prim gün sayısı ve EYT şartları neler? 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak!

EYT'nin ne zaman yürürlüğe gireceği, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması sonrası merak konusu oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemeye göre 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan vatandaşlar emekli olabilecek. Peki, EYT ne zaman yürürlüğe girecek, yaş şartı kalktı mı? SSK/BAĞ-KUR prim gün sayısı ve EYT şartları neler? 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan 'Emeklilikte Yaşa Takılanalar' açıklaması...

Finans 29-12-22 08:06

2023 SİGORTA PRİMİ ne kadar oldu? İsteğe bağlı sigorta primi kaç TL? İşte en düşük ve en yüksek sigorta prim tutarları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını açıkladı. Asgari ücret 2023 yılında 8.506 TL oldu. Artış yüzde 54.66 seviyesinde gerçekleşmiş oldu. Yeni asgari ücretle birlikte bir çok hesapta değişti. Bunlardan biri de isteğe bağlı sigorta primleri. 2023 SİGORTA PRİMİ ne kadar oldu? İsteğe bağlı sigorta primi kaç TL? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

Finans 26-12-22 09:03

2023 SİGORTA PRİMİ ne kadar oldu? İsteğe bağlı sigorta primi kaç TL? İşte en düşük ve en yüksek sigorta prim tutarları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını açıkladı. Asgari ücret 2023 yılında 8.506 TL oldu. Artış yüzde 54.66 seviyesinde gerçekleşmiş oldu. Yeni asgari ücretle birlikte bir çok hesapta değişti. Bunlardan biri de isteğe bağlı sigorta primleri. 2023 SİGORTA PRİMİ ne kadar oldu? İsteğe bağlı sigorta primi kaç TL? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...

Finans 22-12-22 14:41

EYT'de staj çıraklık sigorta girişi olarak hesaplanacak mı? EYT staj mağdurları SON DAKİKA yeni gelişme var mı?

EYT düzenlemesinde son viraja girilirken yeni yasadan kimlerin faydalanacağı merak ediliyor. EYT yasası ile emekli olacaklar için kapsam tam olarak netleşmese de İş Kanunu'nda çok kritik iki yeni detay ortaya çıktı. EYT’de 5000 prim günü şartı istenecek, staj ve çıraklık ise kapsama dahil edilmeyecek. Peki, EYT staj mağdurları son dakika gelişmesi var mı? EYT'de staj çıraklık sigorta girişi olarak hesaplanacak mı? İşte tüm merak edilenler...

Finans 09-12-22 09:34

SGK çalışma saatleri nedir? SGK saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor, öğle arası ne zaman?

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların iş, emeklilik, sigorta, prim günleri gibi iş ve emeklilik hayatına yönelik birçok hizmet sunar. Devlet daireleri kapsamında hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu mesai saatleri dâhilinde vatandaşların sorunlarına yönelik yardımda bulunur. e-Devlet sistemi üzerinden yapılamayan yahut tamamlanamayan işlemler için SGK şubelerine giden vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan birisi de SGK çalışma saatleridir. SGK saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haber 06-12-22 17:26

Son dakika: EYT’de bu iki detay ilk kez ortaya çıktı! İş Kanunu’nda yer alıyor: SGK’ya prim ödememiş olsanız bile EYT’li olabilirsiniz…

Son dakika: EYT ile birlikte yeni yılda milyonlarca kişi emekli olacak. EYT’de 5000 prim günü şartı aranacak, staj ve çıraklığın kapsama dahil edilmeyecek. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası ile emekli olacaklar için kapsam tam olarak netleşmese de İş Kanunu'nda çok kritik iki yeni detay ortaya çıktı. Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp uzun yıllar yurt dışında yaşayanlar ile SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi olan ve TMO’ya ürün satanlara EYT ile emeklilik kapısı açıldı. İşte detaylar…

Finans 24-11-22 09:09
EYT

Kadınlar ne zaman emekli olur, emeklilik yaşı kaç? Kadınların emekli olmak için kaç gün sigortalı olması gerekiyor?

Emeklilik yaşı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmektedir. Emeklilik şartları cinsiyet, yaş, sigorta türü, çalışılan gün sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca tamamlanması gereken prim gün sayısına göre emeklilik yaşı değişmektedir. Kadınlarda ve erkeklerde emeklilik yaşı birbirinden farklıdır. Kadınların emeklilik şartları da sigorta türüne göre farklılık gösterebilir. Peki, kadınlarda emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

Haber 11-11-22 17:15

Emeklilik gün sayısı hesaplama nasıl yapılır? Emeklilik prim gün sayısı hesabı nedir?

Emeklilik, sigortalı çalışanların belirli gün ve yaş dikkate alınarak işlerinin sonlandırılmasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen emeklilik şartları farklılık göstermektedir. Emekli olmak için sigorta başlangıç tarihi, çalışanın yaşı, çalışılan gün sayısı oldukça önemlidir. Ayrıca çalışanın sigorta türü de emekli olabilmenin şartlarının değişiklik göstermesine neden olur. Peki, sigorta türüne göre emeklilik prim gün sayısı hesabı nasıl yapılır?

Haber 11-11-22 17:13

Malulen emeklilik yaşı tablosu nasıl hesaplanır? Malulen emeklilik yaşı kaç, malulen emekli olma şartları nedir?

Emekli olabilmek için sigortalı çalışanların belirli şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir. Emeklilik kişinin sigorta başlangıç tarihi, yaşı, cinsiyeti ve sigorta sistemine göre değişiklik göstermektedir. Bu doğrultuda emeklilik için gerekli olan prim gün sayısının tamamlanması da önemli bir rol oynamaktadır. Malulen emeklilik ise diğer emeklilik türlerine göre değişiklik göstermektedir. Peki, malulen emekli olma şartları nedir?

Haber 08-11-22 15:36

Erkeklerde emeklilik yaşı tablosu nasıl hesaplanır? Erkeklerde emeklilik yaşı kaç, erkeklerde emeklilik şartları nedir?

Emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen şartlara uygun olan her çalışanın emekli olma hakkı vardır. Emeklilik için gerekli şartları yerine getiren sigortalı çalışanlar belirli prim gün sayısı ve işe giriş tarihleri dikkate alındığında emekli olabilir. Emekli olmak için belirli bir süre çalışma hayatlarında bulunmaları gerekir. Bu süre çalışanların cinsiyetine, sigorta başlama tarihine, sigorta sistemine ve yaşa göre farklılık gösterir. Erkeklerde emeklilik şartı nedir?

Haber 08-11-22 15:34

Engelli emeklilik gün sayısı nasıl hesaplanır? Engellilerde emeklilik prim gün sayısı nedir?

Çalışma hayatı sonrasında belirli şartları sağlamış olan sigortalı çalışanlar emekli olma hakkı kazanmaktadır. Emekli olabilmek için sigortalı çalışan kişilerin tamamlanması gereken prim gün sayısı ile belirli yaşa geldikten sonra emekli olabilmektedir. Emeklilik yaşı ise cinsiyete, sigorta başlama yılı ve sigorta sistemine göre farklılık göstermektedir. Engellilerde emeklilik prim gün sayısı nedir, nasıl hesaplanır?

Haber 08-11-22 15:32