YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012 Gemerek’te enerji tasarruf yılı olacak

Sivas’ın Gemerek ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeniçubuk Belediyesi ve Yeniçubuk Lisesi'nin ortak çalışmasıyla 'Enerji Tasarrufu...

2012 Gemerek’te enerji tasarruf yılı olacak

Sivas’ın Gemerek ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeniçubuk Belediyesi ve Yeniçubuk Lisesi'nin ortak çalışmasıyla 'Enerji Tasarrufu Kampanyası' başlatıldı. Kampanyayla ilçede bulunan özel ve kamu kuruluşları ile tüm köy okulları, işyerleri ve evlerde enerji tasarrufunu sağlayacak çalışmalar başlatıldı.

Tüm okulların ve kurumların elektrik anahtarlarının üzerine 'Gereksizse söndür', musluklarına da 'Boş yere akıtma' yazılı uyarılar asıldı.

Konu ile ilgili hazırlanan ve 'Geleceğe Enerjin Kalsın' sloganıyla yapılan israflara dikkat çeken afiş ve broşürler ilçe merkezi ve bağlı belde ve köylerde dağıtıldı. Kampanya başlangıcını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde veren Yeniçubuk Lisesi Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Özdoğan ile enerji tasarrufu ve Türkiye'de kaynakların bilinçsizce kullanımı hakkında bilgi verdi.

Proje ile ilgili açıklama yapan Yeniçubuk Lisesi Müdür Yaşar Ceylan, "Ülkemizde her alanda ciddi bir fazla tüketim gereksiz harcama mevcut. Gereksiz yakılan bir lamba boş yere akan bir musluk ve ısı yalıtımı yapılmayan bir binada ciddi manada enerji kaybı meydana gelmekte. Yeniçubuk Lisesi olarak sosyal sorumluluk kapsamında ilçemizde bağlı belde ve köylerde ulaşabildiğimiz herkese ulaşarak enerji tasarrufu hakkında bilgi vereceğiz ve inşallah 2012 yılında Gemerek’te ciddi manada bir enerji tasarrufu sağlayarak ülkemizin kaynaklarına bir katkı sağlayacağız.” dedi.

Kadir Özdoğan, Türkiye'de enerji kaynaklarının bilinçsizce kullanıldığını ve birey olarak herkesin bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Özdoğan, "Gereksiz yakılan her lamba açık bırakılan her musluk ülkemizin kaynaklarını azaltırken milli servetimize de ciddi manada darbe vurmaktadır bir damla su bir lamba deyip geçmeden tüm bireylerin üstüne düşen vatandaşlık görevini yerine getirerek her türlü kaynağı tasarruflu kullanarak ülkemizin ekonomisine geleceğine bir katkıda bulunmaları gerekir.” dedi.

Projede özellikle binaların yalıtımı, tasarruflu ampul kullanımı, enerji verimli cihaz kullanımı, kısa mesafelerde yürüme ve bilinçsiz tüketime yönelik çalışmalar yapılacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler