Akilli Sinir Guvenlik Sistemi Haberleri

Parkinson hastalığı nedir, neden olur? Parkinson hastalığı belirtileri ve tedavisi

Parkinson hastalığı, sinir sistemi üzerinde yaygın bir etkisi olan kronik ve ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Genellikle orta yaş ve sonrasında başlayan bu hastalık zamanla motor becerileri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Parkinson özellikle titreme, kas sertliği, yavaş hareket ve denge sorunları gibi karakteristik belirtilerle tanınır. Peki, parkinson hastalığı neden olur ve tedavisi var mı?

Haber 2024-01-13 17:59:51

Kuduz aşısı nedir? Kuduz aşısının yan etkileri nelerdir?

Kuduz genelde kuduz virüsünden enfekte hayvanlardan ısırılma yolu ile bulaşır. Virüs, onu taşıyan hayvan tarafından ısırma, tükürük ya da beyin ile sinir sistemi dokusuna yakın temasta bulunarak bulaştırılır. Eğer ısırılan kişi hızla bir sağlık kurumuna gitmez ve bu durumu ihmal ederse, kısa sürede ortaya çıkan belirtilerden sonra ölüme varan bir sonuç ile karşı karşıya kalır. Kişiyi ısıran hayvanın kontrolde tutulması da önemlidir. Peki kuduz aşısı nedir ve kuduz aşısının yan etkileri nelerdir?

Haber 2023-12-11 16:04:56

Nöroloji hastalıkları nelerdir? Nörolojik hastalık belirtileri nelerdir?

Nöroloji sinir sistemi ile ilgilenen ve karmaşıklığıyla bilinen bir tıp dalıdır. Beyin, omurilik ve sinirlerin işleyişini inceleyen bu alan insan vücudunun en karmaşık ve hayret verici sistemlerinden birine odaklanır. Nörolojik hastalıklar bu önemli sistemde ortaya çıkan bozuklukları kapsar ve geniş bir yelpazede semptomları içerir. Peki, nörolojik hastalıklar nedir ve kendilerini nasıl belli eder?

Haber 2023-11-24 15:06:58

MS hastalığı nedir, neden olur? MS belirtileri nelerdir?

MS ya da EMES sinir sistemini etkileyen kronik bir hastalıktır. MS, bağışıklık sistemi vücutta sinir liflerini koruyan miyelin tabakasına saldırdığında ortaya çıkar. Bu durum iletişim hatlarını zayıflatarak çeşitli semptomlara yol açabilir. MS genellikle genç yetişkinlerde ve kadınlarda daha sık görülür. MS ile yaşayan bireyler, yaşam tarzı değişiklikleri ve destek gruplarından faydalanarak hastalıkla baş etmeyi öğrenebilirler.

Haber 2023-11-24 13:56:03

Beyin ve sinir sistemimizin 'sihirli' dansı... Peki nasıl çalışıyor? Duyunca siz de şaşıracaksınız

"İnsanlık Halleri" isimli podcast serisinde bu kez beynimizin ve bedenimizin çalışma sistemi incelendi. Alican Elkorek tarafından hazırlanıp sunulan serinin bu videosunda 'Beynimiz nasıl çalışıyor? sorusuna yanıt arandı. Beyin ve sinir sistemimizin gizemli dünyasına derinlemesine bir bakışı içeren söz konusu videoda güncel bilimsel bilgilere yer verilirken, beyin ve sinir sisteminin 'gizemli çalışma sistemi' yeniden açığa çıkarıldı.

Haber 23-11-23 22:11

Magnezyum nedir, neden eksilir? Magnezyum eksikliği belirtileri nelerdir?

Magnezyum vücudumuzun sağlığı için kritik bir mineraldir ve bir dizi önemli biyokimyasal süreçte önemli bir rol oynar. Bu esansiyel mineral enerji üretimi, kas fonksiyonları, sinir sistemi düzenlemesi, kemik sağlığı ve daha birçok temel işlevi destekler. Magnezyumun vücut üzerindeki etkileri geniş bir yelpazede görülür ve her biri sağlıklı bir yaşam sürdürmek için önemlidir.

Haber 23-11-23 16:07

Zona nedir, neden olur? Zona hastalığının çaresi nedir?

Zona herpes zoster virüsünün neden olduğu bir viral enfeksiyon hastalığıdır ve genellikle suçiçeği geçirmiş bireylerde ortaya çıkar. Bu rahatsızlık sıklıkla bağışıklık sistemi zayıflamış veya yaşlı insanları etkiler ancak her yaş grubundan insanı etkileyebilir. Zona sinir hücrelerini etkileyen ve ciltte ağrılı kabarcıklarla kendini gösteren bir enfeksiyondur. Adını ise karakteristik kabarcıkların sıklıkla vücudun bir tarafında bir "zona" veya kuşağın etrafında oluşmasından alır.

Haber 31-10-23 23:31

Nöroloji nedir, neye bakar? Nöroloji bölümü hangi hastalıklara bakar?

Nöroloji sinir sisteminin incelendiği ve tedavi edildiği tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Sinir sistemi, vücudun karmaşıklığı ve işleyişi açısından hayati bir rol oynar. Beyin, omurilik ve periferik sinirlerden oluşan bu sistem, duyuları algılamamıza, düşünme yetilerimizi kullanmamıza, kaslarımızı kontrol etmemize ve daha birçok temel işlevi gerçekleştirmemize olanak tanır. Peki, nöroloji hangi hastalıklara bakar?

Haber 30-08-23 16:33

B12 iğnesi kilo aldırır mı? B12 vitamin iğnesi iştah açar mı?

Sağlıklı bir yaşamın anahtarı olan vitaminler, vücudumuzun düzgün işleyişini sağlamak ve pek çok önemli fonksiyonu yerine getirmek adına hayati öneme sahiptir. Bu vitaminlerden biri olan B12 vitamini, özellikle enerji seviyelerini artırması ve sinir sistemi fonksiyonlarına katkıda bulunmasıyla bilinir. Son yıllarda B12 vitamini ve özellikle B12 iğnesi kullanımı kilo alımı ve iştah açma konusunda merak uyandırmıştır.

Haber 30-07-23 17:57

Kantaron yağının saça faydaları nelerdir? Kantaron yağı nasıl uygulanır?

Kantaron, Hypericum perforatum olarak da bilinen bir bitki türüdür. Sarı çiçekleri ile tanınır. Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Afrika'da yaygın olarak bulunur. Yüzyıllardır tıbbi amaçlar için kullanılmıştır ve depresyon, kaygı, yara iyileşmesi, cilt problemleri, sinir sistemi bozuklukları ve diğer bazı sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılan bir bitkidir.

Haber 29-03-23 19:16

Magnezyum faydaları nelerdir? Magnezyum ne işe yarar?

Magnezyum kimyasal sembolü Mg olan dünya kabuğunda bol miktarda bulunan, gri renkli bir alkali toprak metalidir. Element olarak doğada bulunur ve birçok minerallerde bulunur, özellikle dolomit, magnesit ve karnalit minerallerinde bulunur. Magnezyum, insan vücudu için önemli bir besindir ve kemik sağlığı, enerji üretimi, sinir sistemi fonksiyonları ve kalp sağlığı dahil olmak üzere birçok hayati fonksiyonda rol oynar.

Haber 28-03-23 23:07

Refleksoloji haritası nedir, refleksoloji masajı neye iyi gelir? Yüz el ayak refleksoloji ayak haritası nasıl uygulanır?

Refleksoloji ayaklar, eller ve kulaklarda sinir sistemi yoluyla vücudun belli kısımlarına bağlanan alan ve noktalar olduğuna dayanan bir alternatif tedavi çeşididir. Vücuttaki sinir uçlarının her biri bir vücut kısmına karşılık gelen refleks noktalarına sahiptir. Refleksoloji uzmanları bu refleks noktalarını uyarmak için özel parmak ve başparmak hareketlerini kullanır ve masaj yapar. Bunun sonucunda ilgili organda iyileşme ve yenilenme sağlanabilir. Peki, refleksoloji neye iyi gelir?

Haber 27-02-23 17:10

KTÜ'lü Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, Uzamış Kovid Sendromuna dikkati çekti:

"Bu sendromdan etkilenen sistemlerin başında kalp-damar, solunum, beyin, sinir ve hareket sistemi gelmektedir" - "Uzamış Kovid Sendromu'nda daha önceden var olan şikayetler yeniden ortaya çıkabildiği gibi, daha önce hiç yaşanmamış bulgular da görülebilmektedir"

Yurthaber 11-10-22 10:17

Boynundaki 3 kilogramlık tümörden Türkiye'deki ameliyatla kurtuldu

Sudanlı Khadija Dahb Ali Abaker'in ameliyatını yapan Doç. Dr Ali Cemal Yumuşakhuylu: - "Ameliyat sırasında sürekli kol sinirinin hareketini görmemizi sağlayan sinir monitörizasyon sistemi kullandık. Bu sayede sinirlere zarar vermediğimizi her aşamada görmüş olduk" - Abaker: - "Türkiye'ye gelip tümörü aldırdım, çok mutluyum. Doktorlarıma teşekkür ediyorum"

Yurthaber 13-06-22 11:12

Sinsice başlıyor: Dinlenirken eliniz titriyorsa dikkat! Parkinson’un 5 önemli belirtisi! Beyin pili nedir?

Halk arasında ‘titreme’ hastalığı olarak da bilinen Parkinson, beyin hücrelerinin tahribatıyla yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı. Genellikle 60’lı yaşlarda ortaya çıkmakla birlikte daha erken yaşlarda da görülebilen hastalık, günümüzde ortalama yaşam süresinin uzamasıyla giderek yaygınlaşıyor.

Haber 25-05-22 15:40

Sinir sistemi ne demek? Sinir sistemi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Sinir sistemi birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Sinir sistemi birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:39

Sempatik sinir sistemi ne demek? Sempatik sinir sistemi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Sempatik sinir sistemi birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Sempatik sinir sistemi ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:55

Parasempatik sinir sistemi ne demek? Parasempatik sinir sistemi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Parasempatik sinir sistemi birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Parasempatik sinir sistemi birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 22:57

Yaşatkan sinir sistemi ne demek? Yaşatkan sinir sistemi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Yaşatkan sinir sistemi birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Yaşatkan sinir sistemi ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:07

Eksikliği beyinde kalıcı hasara neden olabilir! Bu belirtilere dikkat

Uzmanlar B12 vitamininin alınamaması durumunda sinir sistemi ve beyinde ciddi ve kalıcı hasarlar oluşabileceğini söyledi. İnsan vücudu tarafından kendi kendine üretilemeyen bir vitamin olduğu için ekstra önemli olan B12 vitamini değerlerine karşı çok dikkatli olunması gerekiliyor. Özellikle et, yumurta, balık, süt ve süt ürünlerinde yüksek oranda B12 vitamini bulunur.

Haber 10-05-22 14:37

Sinir sistemine ne iyi gelir? Kas ve sinirleri güçlendiren besinler, hareketler nelerdir?

Sinir ağı ya da genel ifadesiyle sinir sistemi, canlıların dışsal ve içsel çevresini algılamasına yarayan, bilgi edinmeye ve de bu bilgiyi işlemeye yardımcı olan sistemdir. Vücuttaki hücre ağı vasıtasıyla beyin sinyallerinin vücuda ya da vücuttaki sinyallerin beyne iletilmesini sağlar ve özellikle kaslar olmak üzere hemen hemen vücuttaki birçok organın aktivitesini düzenler. Sinir sistemi iki kısımdan oluşur. Bunlar; merkezi sinir sistemi ve çevresel sinir sistemi şeklinde isimlendirilir.

Haber 27-04-22 17:16

Beyne koku yolundan ulaşıyor! Damar tıkanıklığı oluşabilir

Ağır seyreden Covid-19 vakalarında ortalama %30 oranında hastada geçici ya da kalıcı sinir sistemi etkilenmesi görülebiliyor. Koronavirüsün özellikle koku yolları üzerinden beyne ulaştığına dikkat çeken uzmanlar, özellikle beyin ve sinir sisteminin korunmasında kronik hastalıkların tedavilerinin aksatılmaması uyarısında bulunuyor.

Haber 18-03-22 07:08

Eksikliği cinsel hayatınızı bitirir! Nelerde Çinko var?

Çinko sağlığımız için çok önemli olan bir mineraldir. Vücutta sentezlenemeyen çinko minerali sağlıklı bağışıklık ve sinir sistemi için mutlaka besin yoluyla alınmalıdır. Çinko eksikliği büyümenin yavaşlamasına, cinsel işlevlerde sorunlara ve daha birçok hastalığı neden olmaktadır. Çinko içeren birçok besin vardır. Bunları tüketerek azalan çinko miktarını dengeleyebilirsiniz. İşte çinko eksikliği zararları ve çinko içeren o besinler…

Haber 22-02-22 11:22

Mikrocerrahi ameliyat nedir? Mikrocerrahi ile bel fıtığı ameliyatında başarı oranı nedir?

Mikroskop kullanılarak ameliyat yapılmasına olana tanıyan mikrocerrahi, ameliyatların daha güvenli şekilde yapılmasına olanak tanır. Bel fıtığı ameliyatlarında 1980'li yıllardan beri mikroskop sistemi kullanıldığını söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tunç Koç, mikrocerrahinin avantajlarını anlattı.

Haber 15-06-21 12:10

Sadece kahvede olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz! En çok tükettiğiniz içeceklerin kafein miktarları ne kadar?

Sabahları yorucu ve yoğun bir güne hazırlık için kahve içenlerin sayısı azımsanmayacak derecede çoktur. Kafeinin merkezi sinir sistemi üzerine kalp atışlarınızı hızlandıracak şekilde uyarıcı etki yapar. Kafeini aldıktan sonraki 15 dakika içinde bu etkinin gerçekleşmesi beklenir. Kafeinin sadece kahvede olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.

Yemek 20-05-21 14:45

TÜBİTAK 52’inci lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması

SANKO Okulları öğrencilerinin üç projesi, “TÜBİTAK 52’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması”nda bölge elemelerini geçerek 24-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Finallerine katılma hakkı elde etti.SANKO Okulları öğrencileri Beyza Nur Ocak ve Zehra Naz Meriç’in, “Psikoloji Kategorisi”nde, “Yapay Zeka” temasında, öğretmeni Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları “Olana Kadar Taklit Et - Yapay Zeka Destekli Güçlü Postür Takibi” adlı proje bölge elemelerinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.Mustafa Ali Şahin, Yiğit Settar Evgülü ve Gökçe Bilge’nin “Teknoloji Tasarım Kategorisi”nde “Yapay Zeka” temasında öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları "Yapay Zekâ Destekli Yeni Nesil Mekân Havalandırma Sistemi" adlı proje de bölge elemelerinde jüriden tam not alarak bölge birinciliğiyle Türkiye finallerine katılma vizesini aldı.Ece Güner, Çiçek Dilara Kaya ve Elif Nida Tahaoğlu’nun “Biyoloji Kategorisi”nde “Sağlık ve Biyomedikal Cihaz Tenolojileri” temasında öğretmenleri Özgül Güner ve Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları “Covid-19 Tespitinde Yeni Nesil Yapay Sinir Ağı Modellemesi ile Geliştirilen Duyu Test Cihazı” adlı proje de bölge birinciliği ile SANKO Okulları’nı ve Gaziantep’i Türkiye finallerinde temsil etmeye değer görüldü.Elçin İdil Hurman, Ekin Asyalı ve Sude Naz Gülşen’in “Biyoloji Kategorisi”nde “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji” temasında öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde hazırladıkları “Kabak Lifinden Çevre Dostu Antibakteriyel Maske Üretimi” adlı projeleri ve Ahmet Metin Özmen’in “Yazılım Kategorisi”nde “Dijital Dönüşüm” temasında öğretmeni Yeşim Özzorlar rehberliğinde hazırladığı “Hastane@Dijital_Tr” adlı projesi bölge finallerinde ikinci oldu.SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin yedi projesinin bölge elemelerinde yarıştığını anımsatarak, “Üç projemiz birincilik elde ederek Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Yurthaber 01-04-21 16:00

Koronavirüs belirtileri nörolojik de olabilir! Bunları yaşıyorsanız...

Koronavirüs belirtileri arasında yalnızca solunum yolu etkileri bulunmadığını söyleyen uzmanlar, Covid-19'un nörolojik sistem üzerindeki belirtilerini anlattı. Yapılan araştırmalarda hastaların yaklaşık 3'te 1'inde nörolojik belirtilere rastlandığını söyleyen uzmanlar, santral sinir sistemi tutulumu, periferik sinir sistemi tutulumu ve iskelet kası hasarı gibi koronavirüs belirtilerine de sıklıkla rastlandıklarını söyledi.

Haber 16-02-21 14:54

Uzman isimden koronavirüs uyarısı: Beyin fonksiyonlarını etkileyebilir

Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Burak Paköz, koronavirüs hastalarında epileptik nöbetler oluşabileceğini belirterek, "Koronavirüsün hem merkezi sinir sistemi hem de periferik sinir sistemi üzerinde etkileri var" dedi.

Haber 11-01-21 09:50

Dünyaya bir müjde daha! BioNTech, MS hastaları için de aşı geliştiriyor

Kovid-19 aşısını geliştirerek adını dünyaya duyuran Türk bilim insanı Prof. Dr. Şahin'in kurucu ortağı olduğu BioNTech, kronik sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroza (MS) karşı aşı denemelerinde “umut” verici sonuçlar alındığını bildirdi.

Haber 08-01-21 21:50

Prof. Dr. Evren Yaşar: Artık koronavirüse bağlı inme vakalarımız var

Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Evren Yaşar, ‘’Koronavirüse bağlı artık inme vakalarımız var. Artık sinir sistemi tutulumuna bağlı engellilik durumlarımız var. Bunun da tedavilerin de aktif olarak rol alıyoruz. Yoğun bakımdan bu şekilde aldığımız birçok hasta oluyor." dedi.

Haber 04-01-21 13:59

Hafife almayın! Bağırsaktaki tümör de nedeni olabilir

Zaman zaman herkesi sorunu olan kabızlık knonikleştiğinde kişinin yaşam kalitesini de düşürmeye başlar. Kalın bağırsak tümörleri, hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar, su-tuz eksiklikleri, kas ve sinir sistemi hastalıklarının da kabızlığa sebep olabileceğini söyleyen Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ekrem Aslan kabızlık problemi olanlar için önerilerde bulundu.

Haber 16-11-20 07:25

Kabızlık şikayetini anında bitiriyor! Her gün bir avuç...

Zaman zaman herkesi sorunu olan kabızlık kronikleştiğinde kişinin yaşam kalitesini de düşürmeye başlar. Kalın bağırsak tümörleri, hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar, su-tuz eksiklikleri, kas ve sinir sistemi hastalıklarının da kabızlığa sebep olabileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ekrem Aslan kabızlık problemi olanlar için önerilerde bulundu.

Haber 21-10-20 14:24

Başkan Pekmezci’den tarhun ürünlerine destek

Bayburt mutfağının vazgeçilmezi olan tarhun (darğun) otundan değişik ürünler üreterek piyasaya sunan işletme sahipleri Soner Erdoğ, Muhammed Paşaoğlu ve Hakan Paşaoğlu makamında ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye tarhun ürünlerini takdim ettiler.Kendine has aroma ve kokusuyla Bayburt mutfağının vazgeçilmezi olarak gösterilen, sindirim ve sinir sistemi problemlerinin tedavisi başta olmak üzere antiseptik özelliğiyle de tıbbın birçok alanında yararlanılan tarhun (darğun) otunun üretime kazandırılmasından son derece memnun olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, girişimlerinden dolayı işletme sahiplerini tebrik etti.

Yurthaber 08-09-20 11:54

Başkan Pekmezci’den tarhun ürünlerine destek

Bayburt mutfağının vazgeçilmezi olan tarhun (darğun) otundan değişik ürünler üreterek piyasaya sunan işletme sahipleri Soner Erdoğ, Muhammed Paşaoğlu ve Hakan Paşaoğlu makamında ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye tarhun ürünlerini takdim ettiler.Kendine has aroma ve kokusuyla Bayburt mutfağının vazgeçilmezi olarak gösterilen, sindirim ve sinir sistemi problemlerinin tedavisi başta olmak üzere antiseptik özelliğiyle de tıbbın birçok alanında yararlanılan tarhun (darğun) otunun üretime kazandırılmasından son derece memnun olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, girişimlerinden dolayı işletme sahiplerini tebrik etti.

Yurthaber 08-09-20 11:54

Uzmanlardan diyabet uyarısı! Şeker hastalığı tedavi edilmezse...

Diyabet tedavisi gerçekleştirilmediğinde vücuda zarar verdiğini söyleyen uzmanlar, hastalığın ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Diyabet hastalığının insan vücuduna birçok olumsuz etkisi olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, diyabet tedavisi düzenli olarak devam ettirilmediğinde böbrekler, sinir sistemi, gözler ve diğer hayati organların zarar görebileceğine dikkat çekti.

Haber 07-09-20 12:14

Fazla tuz tüketimi hangi sağlık sorunlarına yol açıyor?

sinir sistemi, kas sistemi, biyolojik sağlık üzerinde birçok fayda sağlayan tuz, doğal bir mineral kaynağı olmasına rağmen bazı sağlık sorunlarına yol açıyor. Kahvaltılık, şarküteri ürünleri ve atıştırmalık yiyeceklerin birçoğunda gizli tuz bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, gereğinden fazla tuz tüketiminin kanser, kalp yetmezliği ve kronik böbrek hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Haber 17-08-20 16:14

Huzursuz bacak sendromu uyku bozukluğuna neden oluyor

Yaygın bir sinir sistemi rahatsızlığı olan huzursuz bacak sendromunun nedenleri ve tedavi yöntemi hakkında bilgiler veren İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr.

Yurthaber 17-08-20 12:03

Bayburt’ta kadın çiftçilere 150 bin tarhun fidesi dağıtıldı

Bayburt’ta Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin desteklenmesi amacıyla 25 kadın çiftçiye 150 bin adet tarhun fidesi dağıtıldı.Dünya mutfaklarının seçkin lezzeti, sindirim ve sinir sistemi problemlerinin tedavisi başta olmak üzere antiseptik özelliğiyle tıbbın birçok alanında yararlanılan Tarhun’dan elde edilen gelirin artırılmasına yönelik çalışmalar hız kazandı.

Yurthaber 09-07-20 08:37

Düzceliler en çok dolaşım sistemi hastalıklarından ölüyor

Düzce ilinde en fazla ölüm sebebi dolaşım sistemi hastalıklardan meydana geliyor.Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilere göre, Düzce ilinde 2019 yılında ölüm nedenleri incelendiğinde; 888 kişi dolaşım sistemi hastalıkları, 396 kişi iyi huylu ve kötü huylu tümörler, 340 kişi solunum sistemi hastalıkları, 113 kişi endokrin (iç salgı bezi), beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar, 103 kişi sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları, 92 kişi dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler, 336 kişi diğer nedenlerden kaynaklı ölümler olduğu görüldü.

Yurthaber 01-07-20 13:10

Türk bilim insanları başkanlığındaki ekibin sentezleme başarısı

Merkezi sinir sistemi, mide, bağırsak ve idrar yolu rahatsızlıkları ilaçlarının üretiminde etken madde olarak kullanılan ve yurt dışında 24 saatte gerçekleştirilebilinen sentezleme işlemi, İnönü Üniversitesinde Türk bilim insanları başkanlığındaki ekip tarafından bir dakikada yapıldı - Prof. Dr. Sedat Yaşar: - "2005 yılında Japon bilim insanları tarafından patentlenen bir kimyasalı biz, oda sıcaklığında normal atmosfer şartlarında bir dakika gibi kısa sürede sentezlemeyi başardık" - "Ürettiğimiz malzeme merkezi sinir sistemine etki eden bir kimyasal, aynı zamanda alzaymır hastalığını tedavisinde etken madde olarak kullanılıyor" - "Amacımız ülkemize katma değeri yüksek olan kimyasalları kazandırmak"

Yurthaber 19-06-20 11:14

Dünya Multipl Skleroz (MS) Günü

Güncel rakamlara göre Türkiye'de yaklaşık 46 bin kişiyi etkileyen bir merkezi sinir sistemi hastalığı olan "Multipl Skleroz" (MS) hakkında farkındalığı artırmak, hastalık ile ilgili gerçek dışı algıları düzeltmek, MS’li kişiler ve aileleri ile dayanışma içinde olmak amacıyla, bu yıl "Umudun Sesi" projesi hayata geçirildi

Yurthaber 29-05-20 17:24

MS hastaları için hayati önem taşıyor! Koronavirüs sürecinde bunlara dikkat!

Kovid-19 salgınıyla mücadele edilen bugünlerde Merkezi sinir sistemi hastalığı olan, beyin ve omuriliğin birçok alanını etkileyen MS’te hastalarının önlemlere uymasının önem taşıdığını söyleyen uzmanlar, doktor kontrollerinin aksatılmaması gerektiğinin altını çizdi. Uzmanlar ayrıca, bağışıklığı baskılayan ilaç kullanan hastaların önlemlere uymasını tavsiye ediyor.

Haber 28-05-20 17:50

D vitamini eksikliği MS’in seyrini bozuyor

Genç yetişkinleri etkileyen en yaygın sinir sistemi sorunu olan Multiple Skleroz (MS) ve beslenmenin etkisi üzerine yoğun çalışmalar devam ediyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Hakan Şilek, özellikle D vitamini eksikliğin bu hastalığın kötüleşmesinde önemli etkisinin olduğunun saptandığını söyledi.

Haber 26-05-20 15:11

Kanser hastası çocuk için gerekli ilaca mahkemeden onay

Ankara 13. İş Mahkemesi, sinir sistemi kanseriyle mücadele eden 5 yaşındaki çocuğun hayata tutunmasını sağlayacak ilaç bedelinin SGK tarafından ödenmesine hükmetti - Avukat Ali Samsum: - "Mahkeme kararı sonrası SGK'ya başvurduk. İlaç bedelinin doğrudan kurumca ödenmesi ve tedavinin aksamaması adına ilacın en geç 25 Mayıs 2020'de Mehmet Emin Yeter'in tedavi gördüğü DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesine ulaştırılmasını talep ettik" - Baba Onur Yeter: - "Bu ilacın bir an evvel tedarik edilmesi benim yavrum ve yavrum gibi aynı rahatsızlığa sahip olanlar için çok lazım. Başka bir yolumuz ve çıkışımız yok"

Yurthaber 07-05-20 12:21

Çin tuzundan uzak durun: Alerjiyi tetikleyebilir, insülin direncini hızlandırır

Çin tuzunun kısa ve uzun vadede birçok sağlık sorununa yol açacağını dile getiren Dr. Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, “MSG, özellikle sinir sistemi için toksik bir maddedir. Alerjileri tetikleyebilir, gözlerde harabiyete yol açabilir, insülin direncini hızlandırır” dedi.

Yemek 27-02-20 11:12

“Ülkede ciddi travmalar var: ilki yalnızlık”

Türkiye’de satılan sinir sistemi ilaçlarının 308 milyon kutu olduğu ve bunların başında da antidepresanların geldiği söylenirken Prof.

Haber 01-02-20 12:44

“İnsanlar antidepresan almak yerine kendilerini geliştirseler ilaca gerek kalmaz”

 Türkiye’de satılan sinir sistemi ilaçlarının 308 milyon kutu olduğu ve bunların başında da antidepresanların geldiği söylenirken, Prof.

Haber 01-02-20 12:25

Alkolik nöropati belirtilerinde el ve ayak titremesine dikkat!

Alkolik nöropati alkol kullanımına bağlı olarak oluşan bir sinir sistemi hastalığı olarak tanımlanıyor. Kişinin yaşam kalitesini düşüren alkolik nöropati belirtileri arasında ayak ve ellerde uyuşma, yanma, karıncalanma ve hissizlik gibi şikayetler ortaya çıkabiliyor. Alkolik nöropati belirtileri arasında kimi zaman ağrı da ortaya çıkabiliyor.

Haber 30-01-20 13:28

Düzensiz gelir beyin sağlığını olumsuz etkiliyor

Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Batı: - "Düzensiz geliri olan kişilerin stres kaynaklı pek çok sorunla karşılaşabiliyor. Beyinden ziyade merkezi sinir sistemi dediğimiz daha büyük bir olguyu konuşmamız daha doğru olacaktır. Beyin onun hem parçası hem de ana yöneticisidir"

Yurthaber 23-01-20 15:06