Siyah Çay Haberleri

Çayın bilinmeyen faydası! Haftalar içinde mucizeler yaratıyor

Çay tüm dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olarak görülüyor. Çay tiryakileri gün içerisinde içtikleri çayın miktarını hesaplayamıyor. Fazla çay tüketimi kansızlık gibi sağlık problemlerine neden olsa da doğru miktarda tüketilen çayın oldukça riskli bir hastalık için haftalar içinde değişim yaratabildiği öğrenildi.

Haber 29-05-2023 16:44

İçtiğiniz an vücudunuz frene basıyor! Demir eksikliği riski tavan yapıyor

Demir, akciğerlerden vücudun geri kalanına oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinde bulunan bir protein olan hemoglobinin önemli bir bileşenidir. Vücut, beyin gelişimi ve hormon üretimi dahil olmak üzere çeşitli işlevler için bu oksijene büyük ölçüde güvenir. Sağlığımız için vazgeçilmez olmasına rağmen, dünya nüfusunun şaşırtıcı bir oranında demir eksikliği var. Beslenme yetersizliğinin nedeni olmadığı durumlarda, aşırı polifenol alımı sorumlu olabilir.

Haber 09-12-2022 07:27

Hiç iyi bir fikir değil! Aç karnına içilen çayın zararını bir bilseniz...

Sabah erken saatlerde sıcak içecekler içmenin metabolizmaya ve sindirim sistemine faydaları olduğu biliniyor. Ancak bu tüm sıcak içecekler için geçerli değil. Sabahları çay içmek sizin için güne başlamanın en keyifli yolu olabilir. Ancak aç karnına çay içmenin zararlarını öğrendikten sonra bu alışkanlığı bırakmak isteyebilirsiniz.

Haber 12-11-2022 16:04

Demlik hiç boş kalmasın! Az bilinen faydalarını öğrenince çayı daha çok seveceksiniz

Ülkemizde sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çay, milli içeceğimiz gibi. Uzakdoğu’dan ülkemize gelen özellikle 1950’li yıllardan sonra ülkemizde çok sevilen siyah çayı dünyada en çok tüketen ülke konumundayız. Şu sıralar çayla ilgili yapılan çalışmalarda şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. Her şeyde olduğu gibi çayda da fazlası bünyeye zarar verebilir. İşte çayın az bilinen şaşırtıcı faydaları.

Haber 02-11-2022 17:14

Siyah Çay

Siyah Çay Hakkındaki Haberler Mynet'te. Siyah Çay Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Metabolizmayı hızlandırıyor, yağları cayır cayır yakıyor! Mükemmel özelliği bilimsel olarak kanıtlandı

Çay sever bir millet olarak, siyah çayın sağladığı her fayda bizi mutlu eder. Özellikle son yılların en büyük sorunlarından olan kilo ile olan mücadelede çayın sağladığı fayda mutlu edecek. Yeni yapılan bir araştırmaya göre, çayın metabolizmayı hızlandırdığı ve yağları cayır cayır yaktığı ortaya çıktı. Çay içmenin kilo vermeye olan etkisi bilimsel araştırmayla ortaya çıktı.

Haber 24-08-2022 15:08

Çayla aranıza mesafe koyma vakti geldi! Yavaş yavaş öldürüyor: Hele bir de yanında...

Çay, kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası. Hem üretimde hem de tüketimde dünya lideri olduğumuz siyah çay ile ilgili yapılan çalışmalarda ortaya çıkan sonuçlar, başta çay severler olmak üzere birçok insanı kahredecek cinste. Günü, saati fark etmeden tüketilen çayın yanlış demlendiğinde sağlığa zararları olduğu biliniyordu. Şimdi ise kaynar sıcaklıkta tüketilen çayın ölümcül tehlikesi olduğu konusunda uyarı yapıldı. Özellikle çayla birlikte alkol ve tütün de kullanılıyorsa, kanseri tetikliyor.

Haber 23-08-2022 08:24

Çay tiryakilerini sevindirecek haber: Beklemenize gerek yok

Siyah çayı dünyada en çok tüketen ülkeler listesinin zirvesinde yer alıyoruz. Ülkemizde sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çayla ilgili dikkat edilmesi gereken birçok unsur var. Her ne kadar basit görünse de çay demlemek ustalık ister. Çayı doğru demlediğinizde ise siyah çayın birbirinden şaşırtıcı özelliklerinden faydalanabilirsiniz. İşte içtikçe içmek istediğiniz çay hakkında daha önce duymadıklarınız...

Haber 04-08-2022 07:08

Çay keyfini zehir etmeyin! Çay demlerken yapılan kritik hata

Çay keyfinin ülkemizdeki anlamını bilmeyen yoktur. Siyah çayı hem üretim de hem de tüketim de üst sıralarda olan ülkemizde maalesef çoğu kişi yanlış çay demleyerek tadını bozuyor. Her gün ısrarla, farklı saatlerde içilen çay için farklı demleme yöntemleri uygulanıyor. Son yıllarda dökme çay kadar poşet çaylar da çok satılıyor. Çay tiryakileri poşet çayı tercih etmezken, bazıları ise çay demlemeden önce çayı yıkamayı tercih ediyor.

Haber 07-07-2022 07:00

Çay değil zehir: Bir hata kansere davetiye çıkarıyor! Ödüllü çay demleme tekniği

Dünyanın bir numaralı çay tüketicisi olarak çay demlerken farkında olmadan birçok hata yapıyoruz. Geleneksel Türk mutfağının demirbaşlarından biri olan çay, ülkemizde günün herhangi bir saatinde içilebilir. Çay sevgisi her ne kadar yüksek olsa da çayla ilgili yanlış bilgiler çayı zehir haline getiriyor. Çayı yanlış demlemek yerine ödüllü çay demleme tekniğini denemeye ne dersiniz?

Haber 29-06-2022 07:07

Sakın çöpe atma hatasını yapmayın! Demlikle kalan çayla...

Sabah, öğlen, akşam şu sıralar iftar ve sahurda sıklıkla tercih edilen çay Türk halkının vazgeçilmezlerinden biridir. Çay içtikten sonra demlikte kalan çaylar ise genelde çöpe atılır. Aslında demlikte kalan çayın inanılmaz faydaları var. Çok az kişinin bildiği demlikte kalan çayı dökmeden önce bu yazıyı mutlaka okuyun!

Haber 05-04-2022 14:16

Dünyada en çok Türkiye'de içildiği düşünülen siyah çayın şaşılacak faydaları

Başlı başına bir kültür olan siyah çay, yalnızca lezzetiyle değil, sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle de kendisine hayran bırakıyor. Ana vatanı Çin'de medikal amaçlarla kullanılmaya başlanan çay, insan vücuduna birçok mucizevi fayda sağlıyor. Ülkece tiryakisi olduğumuz, siyah çayın faydalarını birlikte öğrenmeye ne dersiniz?

Yemek 24-02-2022 16:35

Sadece kahvede olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz! En çok tükettiğiniz içeceklerin kafein miktarları ne kadar?

Sabahları yorucu ve yoğun bir güne hazırlık için kahve içenlerin sayısı azımsanmayacak derecede çoktur. Kafeinin merkezi sinir sistemi üzerine kalp atışlarınızı hızlandıracak şekilde uyarıcı etki yapar. Kafeini aldıktan sonraki 15 dakika içinde bu etkinin gerçekleşmesi beklenir. Kafeinin sadece kahvede olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.

Yemek 20-05-2021 14:45

ABD'li doktordan koronaya karşı siyah çay önerisi

Amerikalı Dr. Leo Galland, siyah çayın içerisinde bulunan bazı maddelerin virüsün çoğalmasını engellediğini belirterek koronavirüsten korunmak için çay içilmesi önerisinde bulundu. Galland ayrıca, aşılanmanın doğal yöntemlerle desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Haber 01-03-2021 15:12

Siyah çay mucizesi: Koronavirüsün çoğalmasını engelliyor

Siyah çayın içinde bulunan maddelerden bazılarının koronavirüsün çoğalmasını engellediğini söyleyen Amerikalı Doktor Leo Galland, koronavirüsten korunmak için çay içilmesi önerisinde bulundu.

Haber 28-02-2021 12:32

Elimizden düşmeyen her öğünde yanımızda olan çayların bilinmeyen faydaları! Siyah çay felce, beyaz çay...

Dünyanın her yerinden insanlar binlerce yıldır çay içiyor ve bunun iyi bir nedeni var. Çok sayıda çalışma, çeşitli çayların bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğini, iltihapla savaşabileceğini ve hatta kanser ve kalp hastalığını önleyebileceğini göstermiştir. Çaydanlığa suyu koyun, çünkü dünyanın en popüler çaylarında saklı olan en büyük faydalardan bazılarını paylaşıyoruz.

Yemek 25-02-2021 09:31