Foseptik Cukuru Haberleri

Çizmeyi aşan Şevki Yılmaz için CHP lideri Özgür Özel'den 'foseptik çukuru' çıkışı: Atatürk'e hakarete tepkisi dikkat çekti

Atatürk'e hakaret eden eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz'a tepki yağmaya devam ediyor. Skandal ifadeleriyle eleştiri oklarını üzerine çeken Yılmaz'a son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den sert sözler geldi. Özel, tepkisinde "foseptik kamyonu" çıkışıyla dikkat çekti.

Haber 2024-02-20 16:07:47

Tekirdağ'da çukura düşen ineği itfaiye ekipleri kurtardı

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde foseptik çukuruna düşen ineği itfaiye ekipleri kurtardı.

Yurthaber 2023-06-19 15:32:37

Kuyuya düşen 6 köpek yavrusunu itfaiye ekipleri kurtardı

Van'ın Özalp içesine bağlı Aksorguç Mahallesi'nde, 3 metre derinliğindeki foseptik kuyusuna düşen 6 yavru köpek, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Haber 2022-11-19 22:55:09

Ardahan'da biri gübre diğeri foseptik çukuruna düşen inek ile köpek kurtarıldı

Ardahan'da biri gübre diğeri foseptik çukuruna düşen inek ile köpek kurtarıldı

Yurthaber 2022-09-22 16:22:05

Foseptik ne demek? Foseptik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Foseptik, günlük yaşamımızda karşılaştığımız kelimeler arasında yer alır. Arkadaşlar arasında, aile ortamında ve internette sıkça Foseptik kelimesine rastlamak mümkündür. TDK tarafından yapılan araştırmalar sonrası düşüncelerimizi anlatırken kullandığımız kelimeler arasında kendisine yer bulmuştur.

Egitim 17-05-22 22:33

İzmir'de deniz marulu, Marmara'da müsilaj! 'Denizler elden gidiyor'

İzmir'de çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Çakalburnu Lagünü deniz maruluyla kaplandı. İklim bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, ''Denizlere kaçak olarak akıtılan atıklar sebebiyle artık her sene görülmeye başladı. Çok ciddi miktarda körfeze akan kaçaklar var. Kaçak girişlerin neden olduğu bir olay bu. Deniz marullarının ardından Marmara'da da müsilajı göreceğiz. Bunlar insan hataları. İnsanlar olarak denizleri foseptik olarak kullanmamızdan kaynaklanıyor. Denizlerimiz elden gidiyor'' dedi.

Haber 30-03-22 14:31

Şanlıurfa'da foseptik çukuruna düşen yavru köpeği itfaiye kurtardı

Şanlıurfa'da foseptik çukuruna düşen yavru köpeği itfaiye kurtardı

Yurthaber 10-03-22 23:07

Antalya'daki kan donduran cinayette Süleyman Eken'i vahşice öldürmüştü! Ceset parçalarını foseptiğe attı, cinsel organını kesti

Antalya'da 2020'nin Ocak ayında Süleyman Eken'in cesedi foseptik içinde parçalanmış halde bulunmuştu. Olay sonrası Eken'i öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Oktay Yılmaz'a ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mehmet Yılmaz'a 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. Mehmet Yılmaz, yattığı süre göz önünde bulundurarak tahliye edildi. Oktay Yılmaz son sözünde cinayeti kendisinin işlediğini, kardeşinin ise suçsuz olduğunu ifade etti.

Haber 23-02-22 14:50

Antalya'da kan donduran cinayet! Cinsel organını kesti, cesedi parçalara böldü... Mahkeme salonu buz kesti: Yine yaparım

Antalya'da 13 Ocak 2020'de aranırken parçalanmış cesedi foseptik çukurunda bulunan Süleyman Eken vahşice öldürülmüş, tüm aramalara rağmen cesedin başı, boyun ile göğüs kafesine ulaşılamadığı bildirilmişti. Eken'i öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan iki kardeşten Oktay Yılmaz, “Aynı hakaretleri tekrar yaşasam yine yapardım. Cesedi yok edebilmek adına parçaladım" dedi. Yılmaz cinayeti nasıl işlediğine dair sarf ettiği sözlerle ise kan dondurdu.

Haber 26-01-22 14:24

Büyükçekmece'de 4 katlı binanın bahçesinde çökme

Büyükçekmece'de 4 katlı binanın bahçesindeki foseptik çukurunda yağış nedeniyle çökme meydana geldi.

Haber 23-11-21 20:15

65 milyon yıllık! Kaya parçasında deniz canlısı bulundu

Adıyaman Boğazkaya köyünde ormanlık alanda bulunan kaya üzerinde en az 65 milyon yıllık deniz istiridyesi bulundu. Foseptik çukuru kazılırken bulunan istiridye dışında başka fosillere rastlanıldığı da belirtildi.

Haber 07-09-21 11:40

Bahçesinde foseptik çukuru kazarken Orta Çağ'a ait tünel buldu

Bahçesinde foseptik çukuru kazarken Orta Çağ'a ait tünel buldu

Yurthaber 03-09-21 13:27

Yer: Adıyaman! Foseptik kazarken buldu: Fark eder etmez yetkililere haber verdik

Adıyaman’da foseptik kazarken, Orta Çağ Dönemine ait 80 metre uzunluğunda ve 3’e ayrılan bir tünel yapısı bulundu. Çukuru kazarken tüneli fark eden Hacı Güngör ise, tüneli fark eder etmez yetkililere bilgi verdiklerini ifade etti.

Haber 03-09-21 09:27

Denizli'de foseptik çukuruna düşen çocuk öldü

Denizli'de foseptik çukuruna düşen çocuk öldü

Yurthaber 27-08-21 16:54

Yürek yakan olay! 5 yaşındaki kayıp çocuğun cansız bedeni foseptikte bulundu

Denizli’nin Bekilli ilçesinde sabah saatlerinde kaybolan 5 yaşındaki çocuğun cansız bedeni, birkaç saat sonra evinin yakınındaki foseptik çukurunda bulundu.

Haber 27-08-21 16:42

Düzce'de korkunç olay! Foseptik kuyusuna düşen kişi hayatını kaybetti

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde foseptik kuyusuna düşen 26 yaşındaki Orhan Cumhur hayatını kaybetti.

Haber 22-06-21 07:48

Skandal görüntü! Marmara Denizi böyle kirleniyor

Bursa Uludağ’dan doğup Marmara Denizi'ne dökülen Nilüfer Çayı, sanayi ve evsel atıklar nedeniyle siyaha boyandı. Doğayı ve Çevreyi Koruma Başkanı Sedat Güler, Nilüfer Çayı’nda hiçbir canlının yaşamadığını belirterek, "Bursa'daki derelerin çoğunluğu denize dökülürken kirletiliyor. Marmara Denizi, Marmara Bölgesi’nin foseptik çukuru haline döndü" dedi. Uzmanlar, sudaki kirlilikten dolayı dokunan kişilerin ellerinin yara olduğunu belirtti.

Haber 04-06-21 14:07

Doç. Dr. Balcı: Marmara denizi foseptik çukuru haline geldi

Marmara Denizi'nde deniz salyası olarak bilinen müsilajın kirlilik nedeniyle oluştuğunu söyleyen İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Muharrem Balcı, "Marmara Denizi foseptik çukur haline geldi. Marmara Denizi'ne akan dereler ve nehirler artık birer atık su kanalı oldu. Bir an önce tüm arıtma tesisleri ve kirlilik kaynakları tespit edilmeli" dedi.

Haber 02-06-21 14:19

Mersin'de foseptik çukuruna düşen 2 yaşındaki çocuk öldü

Mersin'de foseptik çukuruna düşen 2 yaşındaki çocuk öldü

Yurthaber 24-05-21 18:33

Korkunç olay! Kocasını öldürüp 10 parçaya bölmüş

Bingöl’de 26 gündür haber alınamayan iki çocuk babasının cesedinin parçalanmış halde evinin foseptik çukurundan çıkmasının ardından jandarmanın yaptığı soruşturmada katil zanlısı eşi çıktı. Adliyeye sevk edilen ve tutuklanan Reyhan B.’nin, kocasını 10 parçaya böldükten sonra foseptiğe attığı öğrenildi.

Haber 07-05-21 18:55

Kafe baskınında kahreden olay! Kaçmak isterken canından oldu

Konya'da koronavirüs yasaklarına rağmen maç izlemek için için kafeye giden erkek hemşire, polislerin düzenlediği kafe baskınından kaçmaya çalışırken içinde 1 metre su bulunan foseptiğe düşerek hayatını kaybetti. 33 yaşındaki 2 çocuk babası hemşirenin cansız bedeni İş yerinin zemin katındaki bölümde bulunan foseptik çukurundan çıkarıldı.

Haber 29-04-21 12:25

Hazine bulurum umuduyla kazmaya başladı! Daha kutuyu açmadan midesi bulandı

Bahçesinde gizli bir beton kutu bulduğunda heyecanla kazma küreğini alan adam, mide bulandıran keşfini sosyal medyada paylaştı. ''Kazdığım şeyin kokusu hiç hazine gibi durmuyor'' diyen adam, ''Bu bir foseptik çukuru'' diyerek öğürmeye başladı.

Haber 07-04-21 16:03

Antalya’da kan donduran cinayet

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 1,5 yıldır haber alınamayan 55 yaşındaki bir kişinin cesedi, müstakil evin bahçesindeki foseptik çukurunda bulundu.

Haber 07-04-21 15:36

Manisa itfaiyesi hayvanların yardımına koştu

Manisa Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri Akhisar ilçesinde fosseptik çukuruna düşen yavru köpeği kurtarırken, Yunusemre ilçesinde de fırtınadan dolayı uçan leylek yuvasını elektrik direğinin üzerine yerleştirdi.Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri bir yandan yangınlarla mücadele ederken bir yandan da sokak hayvanların yardımına koşuyor.Akhisar ilçesi Efendi Mahallesinde açık kalan bir foseptik çukuruna yavru köpeğin düştüğünü gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden Akhisar merkez itfaiye ekipleri tarafından yavru köpeği düştüğü çukurdan sağ salim kurtardı.Yunusemre ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde de etkili olan fırtına sonrası elektrik direği üzerinde bulunan leylek yuvasının uçtuğunun bildirilmesi üzerine itfaiye ekipleri olay yerine gitti.

Yurthaber 07-04-21 12:53

Konak’ta şehrin göbeğine yapılan foseptik çukuruna tepki

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Göztepe semtinde yapılmak istenen foseptik çukuruna tepki gösteren semt sakinleri, “21.

Yurthaber 29-03-21 11:28

Kayseri'de korkunç olay! Foseptik açmak için kazdığı çukurda hayatını kaybetti

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde Cengiz Beyaz (38,) foseptik açmak için kazdığı 2,5 metre derinliğindeki çukurda çalışırken, göçük nedeniyle toprak yığını altında kaldı. Ekiplerin müdahalesiyle göçük altından çıkarılan Beyaz'ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Haber 27-03-21 22:24

Şanlıurfa’da foseptik çukuruna düşen yarış atı kurtarıldı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde foseptik çukuruna düşen yarış atı, itfaiye ekipleri tarafından vinç yardımıyla kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre olay, Suruç ilçesine bağlı kırsal Yalınca Mahallesi’nde yaşandı.

Haber 26-03-21 17:27

Aksaray'da foseptik çukuruna düşen atı itfaiye ekipleri kurtardı

Aksaray'da foseptik çukuruna düşen atı itfaiye ekipleri kurtardı

Yurthaber 26-03-21 17:24

Mersin’de 862 menfez düzenli olarak temizleniyor ve ilaçlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesine bağlı yer altı ekipleri, kent genelindeki 862 menfezde yürüttüğü temizlik ve ilaçlama çalışmalarıyla hem larva oluşumunun önüne geçiyor hem atıkların menfezlerden denizlere karışmasını engelliyor hem de olası ani yağışlarda sel oluşumunun önüne geçiyor.Gölet, havuz, rögar, bataklık, foseptik, kanal, hidrofor kuyusu, mazgal, durgun su birikintileri, dere yatakları, metruk alanlar, çöp konteynerleri, ahır, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, inşaat temeli çukurlarında biriken sular, su varilleri, bodrumlarda oluşan su birikintileri, eski otomobil lastikleri, gübrelik alan gibi farklı 22 kaynak türünde 160 bin 330 kaynak noktasında ilaçlama yapan ekiplerin bir diğer ilaçlama ve temizlik alanını da menfezler oluşturuyor.

Yurthaber 19-03-21 13:19

Gebze alt yapısına 28,5 milyon yatırım yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında Gebze’de 28,5 milyon TL değerinde altyapı hattı, içme suyu deposu, dere ıslahı ve foseptik yatırımı yapılacak.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2021 yılında da Gebze ilçesinde altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Yurthaber 04-03-21 09:36

Foseptik çukuruna düşen güvenlik görevlisi ölü bulundu

Kırklareli’nde üretime ara verilen bir fabrikada güvenlik görevlisi Foseptik çukurunda ölü bulundu.Alınan bilgiye göre; Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde üretime ara verilen bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışan Erkan Tarıer’den bir süre haber alamayan diğer güvenlik görevlileri, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Haber 28-02-21 11:27

Nazilli’de haşereyle mücadele başladı

Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce ilçe genelinde larva üreme noktalarına yönelik ilaçlama çalışmalarına başlandı.Çalışmalar kapsamında; çöp toplama alanları, yeşil alanlar, park ve bahçeler, su birikintileri, kanallar, foseptik çukurlar, mazgallar, süs havuzları ve gübrelik alanlarda ULV ilaçlama araçları ile etkin bir çalışma gerçekleştirildi.İlaçlama faaliyetlerinin rutin olarak yürütüleceğinin altını çizen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Belediyemiz ilaçlama servisi kentimizde 22 personel ve 4 aracımızla hizmet vermekte.

Yurthaber 23-02-21 09:58

Kahreden olay: 3 yaşındaki çocuk foseptik çukurunda can verdi

Muğla'nın Milas ilçesinin kırsal Akkovanlık Mahallesi’nde foseptik çukuruna düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 21-02-21 09:49

Foseptik çukurunda can verdi

Milas’ın kırsal Akkovanlık Mahallesi’nde foseptik çukuruna düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Haber 21-02-21 09:24

Yahşihan Belediyesinden larva ilaçlaması

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde, haşere ile mücadele kapsamında kanallar, foseptik çukurları ve gübrelik alanlarda sisleme yöntemi ile larva ilaçlaması çalışmaları başladı.Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarını sürdüren Yahşihan Belediyesi, haşereyle mücadelede önemli bir yer tutan larva mücadelesi çalışmalarına da devam ediyor.

Yurthaber 04-02-21 13:17

Foseptik çukuruna düşen çocuk öldü

Muğla’nın Yatağan ilçesinde foseptik çukuruna düşen çocuk kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.Edinilen bilgiye göre, Yatağan’da oturan Suriye uyruklu bir aile Akyol mahallesindeki oturan akrabalarının evine ziyarete gitti.

Yurthaber 02-02-21 18:50

İtfaiyenin hayat kurtaran eli

Kayseri’de foseptik çukuruna düşen KASKİ personeli, itfaiye ekiplerinin kurduğu düzenekle kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre, Bünyan ilçesi Karatay mevkiinde meydana gelen olayda, çalışma yapan KASKİ personeli foseptik çukuruna düştü.

Haber 16-01-21 18:11

Çin’de foseptik çukurunda mahsur kalan işçileri itfaiyeciler kurtardı

Çin’in Henan eyaletinde foseptik çukurunda mahsur kalan işçileri itfaiyeciler kurtardı.Çin’in Henan eyaletinin Kaifeng şehrinde iki işçi 3 metre derinliğindeki foseptik çukurunda mahsur kaldı.

Haber 28-12-20 12:05

Bir günde 4 köy ziyaret ettiler

Kütahya’nın Altıntaş Kaymakamı Mehmet Can İrdelp bir günde 4 köy ziyaret ederek, sorunları yerinde inceledi ve talepleri dinledi.İlçeye bağlı Alıncık, Işıklar, Oysu ve Saraycık köylerine yapılan ziyarete, Kaymakam Mehmet Can İrdelp, İl Genel Meclis üyeleri Oğuz Süngü, Zeki Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Özel İdare Müdürü katıldı.Altıntaş Kaymakamı Mehmet Can İedelp, yaptığı açıklamada, ’’Köylerde yürütülen yol yapımı ve parke taşı döşeme işleri ile Oysu köyünde yapımı devam eden foseptik çukuru çalışmalarını yerinde inceledik.

Yurthaber 26-12-20 08:19

Kanalizasyon yatırımına törenle start verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt İlçesi Sütlüce, Topraktepe ve Dilek Örenönü Mahalleleri Kanalizasyon hattı yapım işi kapsamında temel atma töreni gerçekleştirildi.Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 25 bin metre kanalizasyon, bin 500 kişilik foseptik toplamda 25 bin 600 metre kanalizasyon hattı çalışmalarına Sütlüce, Topraktepe ve Dilek Örenönü mahallelerinde temel atma töreniyle birlikte başladı.

Yurthaber 25-12-20 16:25

Bodrum’da yol çöktü, kamyon içine düştü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir iş kamyonu yolun çökmesi sonucu foseptik çukuruna düştü.Yalıkavak Mahallesi Küdür yolunda bir otelin önüne parke döşemesi için kamyonla kum getirildi.

Yurthaber 17-12-20 15:08

Denizli'de foseptik çukurunda ölen 3 işçi son yolculuklarına uğurlandı

Denizli'de foseptik çukurunda ölen 3 işçi son yolculuklarına uğurlandı

Yurthaber 15-12-20 17:10

Foseptik faciasında hastaneye kaldırılan işçilerden 2’si yoğun bakıma alındı

Denizli’de dün meydana gelen foseptik faciasında 3 kişinin öldüğü 7 kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı olayda 2 kişi taburcu olurken 3 kişi yoğun bakım servisinde tedavisine devam edildiği öğrenildi.Olay, Pamukkale ilçesi Karataş Mahallesinde 14.00 sıralarında meydana gelmişti.

Haber 15-12-20 15:06

Fosseptikte tahliye faciası: 3 ölü, 5 yaralı

Denizli’de, foseptik çukurundaki suyun tahliyesi sırasında pompanın egzozundan çıkan gazdan zehirlenen işçiyi hayatını kaybetti.

Haber 14-12-20 17:24

Foseptik çukuruna düşen eşek kurtarıldı

Mamak Zirvekent mahallesinde foseptik çukuruna düşen eşek, Mamak Belediyesi ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Haber 13-11-20 11:10

İş kamyonu foseptik çukuruna düştü

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde okul inşaatında çalışan iş kamyonu foseptik çukuruna düştü.Geçtiğimiz gün yapımına başlanan Edip Bayat İlkokulu yeni binası inşaatında çalışan iş kamyonu, çalışma esnasında okul bahçesinde bulunan fakat kimsenin daha önce bilmediği foseptik çukuruna düştü.Yaklaşık 60 yıl önce kapatıldığı tahmin edilen foseptik çukurunun biranda çökmesi ve hafriyat yüklü damperli iş kamyonunun içine düşmesi korku dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.6 metrelik çukura devrilen iş kamyonu çekici tarafından düştüğü yerden çıkarılırken, kazada yaralanan olmadı.Uzun yıllardır okul bahçesi olarak kullanılan alanda meydana gelen kaza sonrası ortaya çıkan ’foseptik çukur’ hemen kapatılırken, iş kamyonunda maddi hasar meydana geldi.

Haber 12-11-20 11:09

Foseptik çukuruna düşen köpeği itfaiye kurtardı

Burhaniye ilçesinde, foseptik çukuruna düşen köpeği itfaiye kurtardı.

Yurthaber 11-10-20 12:51

Foseptik çukuruna düşen yavru kedi arama kurtarma ekiplerince kurtarıldı

Eskişehir’de, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir ve Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekiplerince, foseptik çukuruna düşen yavru kedi kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre olay, Odunpazarı ilçesi İmişehir Mahallesi’nde yaşandı.

Haber 27-09-20 11:02

CHP’li vekilin sözleri Şahin’i kızdırdı

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mehmet Birol Şahin, CHP’li Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in, ‘BASKİ bin pınarlı İda’yı susuz bıraktı’ şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, “Sayın milletvekili muhtarlar toplantısında keman dinleyip zurnayı kulağına üfleteceğine muhtarlara mahallelerindeki değişimi, hizmetleri sorsaydı gerçeği öğrenirdi” dedi.Su, arıtma ve kanalizasyon için adeta çivi çakmayan CHP’nin “Foseptik Belediyeciliği”nin körfezdeki tahribatını silmeye çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mehmet Birol Şahin, “Unutmayın Altınoluk-Güre ve Akçay beldelerimizi 50 yıldır CHP belediyeleri yönetiyor.

Yurthaber 08-09-20 13:48