Sifa Ayetleri Haberleri

Haşr Suresi Son 5 Ayet nedir, ne için okunur? Haşr Suresi Son 5 ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en önemli surelerinden biri olan Haşr suresi, Müslümanlar tarafından sık sık okunur. Bu surenin son 5 ayeti ise halk arasında “lâ yestevî” olarak bilinir. Çok faziletli olan bu ayetler, her Müslüman tarafından mutlaka bilinmelidir. Bu ayetleri sabah ve akşam namazlarının tesbihatlarının ardından aşir olarak okunması sünnettir. Bu nedenle İslam alimleri tarafından okunması tavsiye edilir. Peki Haşr suresi son 5 ayet neden ve niçin okunur?

Haber 2023-03-28 17:18:41

Mâide Suresi 90. ayet tefsiri ve meali nedir? Mâide Suresi 90. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan sureler ve ayetler, Müslümanlar için oldukça önemlidir. Bu ayetleri hem okumalı hem de anlamlarını bilmelidirler. Mâide suresi de Kur'an’da bulunan faziletli surelerde biridir. Bu surede genel olarak kurban, ihram ve haram ayları anlatılır. Müslümanlar tarafından sıkça okunan bir suredir. Mâide suresinin 90. Ayeti ise faziletleri ile öne çıkar ve merak edilir. Peki Mâide suresi 90. Ayet nasıl okunur, ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 2023-03-28 17:17:23

Talâk Suresi 3. ayet tefsiri ve meali nedir? Talâk Suresi 3. ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’de yer alan her bir sure ve ayet farklı farklı faziletlere sahiptir. Bu ayetleri yalnızca ezberlemek yetmez; aynı zamanda meallerini de bilmek gerekir. İslam dini için önemli bir sure olan Talâk suresi de Müslümanların üzerinde durduğu bir suredir. Bu surede genel olarak nafaka, şeriata göre boşanma kuralları ve Allah’ın kudreti konularına değinilir. Talâk suresinin 3. Ayeti ise rızık için okunur. Talâk suresi 3. ayet tefsiri ve meali nedir?

Haber 2023-03-28 17:17:16

Âl-i İmrân Suresi Son 10 Ayet nedir, ne için okunur? Âl-i İmrân Suresi Son 10 ayeti okunuşu ve anlamı

Kur'an-ı Kerim’in en uzun sureleri arasında yer alan Âl-i İmrân suresi, İslam dininde önemli bir yere sahiptir. Pek çok konuya değinir ve Müslümanlar için çok faziletlidir. Bu nedenle din araştırmacıları da bu sure üzerinde oldukça fazla durur. Âl-i İmrân suresinin son 10 ayeti, Hz. Muhammed’in her gece yatmadan önce okuduğu ayetlerdendir. Bu yüzden Müslümanlar için çok önemlidir. Pek çok kişi bu ayetleri ezberlemek ister. Âl-i İmrân suresinin son 10 ayeti ne için okunur?

Haber 2023-03-28 17:07:37

Bakara suresi 255. ayet tefsiri ve meali nedir? Bakara suresi 255. ayeti okunuşu ve anlamı

Bakara suresi, Kur'an-ı Kerim’in en uzun suresi olmasıyla bilinir ve pek çok konuya değinir. Bu yüzden Müslümanlar ve İslam dini araştırmacılarının üzerinde durduğu bir suredir. Çok uzun olması sebebiyle genellikle parçalar halinde araştırılır. Bakara suresinin en çok araştırılan ayetleri arasında 255. ayet yer alır. Bu ayet aynı zamanda Ayet-el Kürsi olarak da bilinir. Peki, Bakara suresi 255. ayet nasıl okunur?

Haber 17-03-23 16:45

Bakara suresi son 2 ayet ne için okunur? Bakara suresi son 2 ayeti okunuşu ve anlamı

Kuran-ı Kerim’in en uzun suresi olan Bakara suresi, hem bu özelliğiyle hem de anlattığı konulardan dolayı öne çıkar. Müslüman kişiler için önemli bir yere sahip olan bir suredir. Bu yüzden pek çok kişi bu surenin ayetleri hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bakara suresinin son 2 ayeti, Amenerrasülü duası olarak bilinir. Bu iki ayet, gelebilecek felaketlere ve belalara karşı korunmak açısından önemlidir. Peki, Bakara suresinin son iki ayeti neden okunur?

Haber 17-03-23 16:45

En'âm suresi 162. ayet tefsiri ve meali nedir? En'âm suresi 162. ayeti okunuşu ve anlamı

Her surenin ve ayetin ayrı anlamları ve çok önemli faziletleri vardır. Bu ayetleri iyi anlamak ve uygulamak, İslam dininin gerekliliklerinden biridir. En'âm suresi de dinimizde bulunan surelerden biridir ve faziletlerinden dolayı pek çok Müslüman tarafından sıkça araştırılır. En'âm suresi 165. ayette ise bir Müslümanın hayatında bulunması gerekenlere değinilir. Yani müminlerin mutlaka okuması ve mealini bilmesi gerekir. Peki, En'âm suresi 162. ayet nasıl okunur?

Haber 17-03-23 16:43

En'âm suresi 122. ayet tefsiri ve meali nedir? En'âm suresi 122. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için yol göstericidir. Bu kitapta yer alan sureleri ve ayetleri okumak ve anlamlarını bilmek çok önemlidir. Kur'an-ı Kerim’in en önemli surelerinden biri olarak En'âm suresi öne çıkar. "Elhamdu li(A)llâhi-lleżî" ile başlayan 5 sureden ikincisi olduğu bilinir. En'âm suresinin 122. ayeti de Müslümanlar için önemlidir. Bu nedenle ayetin nasıl okunduğu araştırılır. En'âm suresi 122. ayetin okunuşu nasıldır, tefsiri ve meali nedir?

Haber 17-03-23 16:28

İsrâ suresi 80. ayet tefsiri ve meali nedir? İsrâ suresi 80. ayeti okunuşu ve anlamı

İslam dini için çok önemli bir yere sahip olan İsrâ suresinde Miraç olayının nasıl gerçekleştiği anlatılır. Bu nedenle her Müslümanın mutlaka bilmesi gereken bir suredir. Hz. Aişe’nin geceleri yatmadan önce İsrâ suresini okuduğu söylendiği için pek çok kişi bu surenin okunuşunu ve anlamını merak eder. Bir yere girerken okunacak dua olarak geçen İsrâ suresi 80. ayet ise bu surenin ayetleri içinde dikkat çeker. Peki, İsrâ suresi 80. tefsiri ve meali nedir?

Haber 13-03-23 17:28

Cuma namazı nasıl kılınır? Diyanet yayımladı! İşte cuma namazı kılınışı...

Cuma namazı kılınışı, İslam alemi tarafından mübarek olarak kabul edilen cuma gününün gelmesi ile birlikte birçok kişi tarafından merak edildi. Bugün Cuma namazını eda etmek isteyen vatandaşlar 'Cuma namazı nasıl kılınır, Cuma ayetleri neler' sorularının yanıtlarını sorguluyor. Peki Cuma namazı nasıl kılınır, Cuma ayetleri neler? İlk Cuma namazı nerede kılındı? İşte detaylar...

Haber 03-03-23 10:55

REGAİP KANDİLİ HADİSLERİ! En güzel Regaip Kandili ayet ve hadisleri...

Regaip Kandili hadisleri ve ayetleri bu özel günde araştırılıyor. Müslümanlar için büyük anlam ve öneme sahip olan Regaip Kandili bugün (26 Ocak) idrak ediyor. Bu kıymetli vakitleri ibadet ile geçirmek isteyen İslam alemi hazırlıklara başladı. Dua edip tevbe ve istiğfarda bulunmaya hazırlanan Müslümanlar aynı zamanda Regaip Kandili hadislerini de araştırmaya başladı. İşte en güzel Regaip Kandili ayetleri ve hadisleri...

Haber 26-01-23 14:47

Konya'da İman Ayetleri Hat Sergisi açıldı

Konya'da "İman Ayetleri Hat Sergisi" açıldı

Yurthaber 23-08-22 16:40

Yazar Selman Rüşdi New York'ta saldırıya uğradı!

Yazar ve romancı Selman Rüşdi, ABD'nin New York eyaletinde bir etkinlik esnasında saldırıya uğradı. "Şeytan Ayetleri" kitabıyla İslam dünyasının tepkisini çeken Rüşdi'ye 1980'li yıllarda, o zamanki İran lideri Ayetullah Humeyni tarafından ölüm fetvası verildiği biliniyor.

Haber 12-08-22 19:32

Erzurum'da İman Ayetleri Hat Sergisi açıldı

12 eserin yer aldığı sergi, 14 Ağustos'a kadar gezilebilecek

Yurthaber 28-07-22 17:20

Trabzon'da İman Ayetleri Hat Sergisi açıldı

13 hat sanatçısının çalışmasının yer aldığı sergi, 23 Temmuz'a kadar gezilebilecek

Yurthaber 22-06-22 15:52

Adnan Oktar sanıkları 'dindar insanlarız' dedi, çıplak fotoğraflarla karşılık verildi: Çıplaklık ve ayetleri aynı anda paylaşıp...

Adnan Oktar Suç Örgütü üyelerine 9 bin 803'er yıla kadar değişen oranlarda verilen hapis cezası İstinaf Mahkemesi'nce incelenirken sanıklar, 'Biz dindar insanlarız' şeklinde dilekçe sundu. Müştekilerin avukatı Andaç Maraşlıoğlu ise kitapçık hazırlayarak istinafa sundu. Maraşlıoğlu, ''Her türlü sapıklığın, çıplaklığın olduğu kadının cinsel obje olarak kullanıldığı resimlerin neredeyse tamamı Adnan Oktar'ın evinde çekilmiş. Dilekçelerin aksine bir yaşam sürdürdüklerini göstermek istedim'' dedi.

Haber 22-02-22 10:02

Kur'an-ı Kerim secde ayetleri neler? Tilavec secdesi nasıl yapılır?

Tilavet secdesi özellikle ramazan ayında mukabele okunduğunda ya da hatim indirildiği zaman sıkça merak edilen bir konudur. Secde ayetleri okununca ya da dinlenince tilavet secdesi yapmak gerekir. Tek secdeden oluşan tilavet secdesi nasıl yapılır, Kur'an-ı Kerim secde ayetleri nelerdir? Tüm detayları sizler için derledik.

Haber 05-01-21 10:14

Hayırlı cumalar mesajları 2021... Sevdiklerinize kısa cuma mesajları! Ayetli, Bakara, Kehf, Kur'an ayetleri ve resimli cuma mesajları!

25 Aralık 2020 Cuma günü namaza giden vatandaşlar, namazdan önce ve sonrası için Cuma mesajlarını sevdikleriyle paylaşıyor. Koronavirüsten dolayı uzakta olan ve cuma namazında göremeyeceğiniz, herhangi bir şekilde yan yana gelemeyeceğiniz sevdiklerinize göndermeniz için hadisli, ayetli ve resimli mesajları derledik. Sizde yakınlarınıza ayetli cuma mesajları ya da hadisli cuma mesajları gönderebilirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz en güzel resimli Cuma mesajları...

Haber 25-12-20 06:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii'ne hat levhası bağışladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne hat levhası bağışladı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne bağışlanan hat levhası, pazar günü caminin Hünkar Mahfiline yakın duvara asıldı. Hattat Mehmed Özçay tarafından yapılan levhada, Al-i İmran suresinin 159. ve 160. Ayetleri yer alıyor.

Haber 08-12-20 14:40

İlahiyatçı Mustafa Öztürk, Kur'an ayetleri hakkındaki sözleri sonrası istifa etti

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Öztürk istifa etti.

Haber 03-12-20 01:14

Cuma mesajları 20 Kasım 2020... Sevdiklerinize en güzel ve kısa cuma mesajları! Bakara, Kehf, Kur'an ayetleri ve resimli cuma mesajları!

20 Kasım cuma günü namaza giden vatandaşlar, namazdan önce ve sonrası için Cuma mesajlarını sevdikleriyle paylaşıyor. Sizde yakınlarınıza ayetli cuma mesajları ya da hadisli cuma mesajları gönderebilirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz Bakara, Kehf, Kur'an ayetleri, hadisli ve en güzel resimli cuma mesajları...

Haber 20-11-20 06:39

Cuma mesajları 13 Kasım 2020... Sevdiklerinize en güzel ve kısa cuma mesajları! Bakara, Kehf, Kur'an ayetleri ve resimli cuma mesajları!

13 Kasım cuma günü namaza giden vatandaşlar, namazdan önce ve sonrası için Cuma mesajlarını sevdikleriyle paylaşıyor. Sizde yakınlarınıza ayetli cuma mesajları ya da hadisli cuma mesajları gönderebilirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz Bakara, Kehf, Kur'an ayetleri, hadisli ve en güzel resimli cuma mesajları...

Haber 13-11-20 08:41

Cuma mesajları 2020... Sevdiklerinize en güzel ve kısa cuma mesajları! Bakara, Kehf, Kur'an ayetleri ve resimli cuma mesajları!

13 Kasım cuma günü namaza giden vatandaşlar, namazdan önce ve sonrası için Cuma mesajlarını sevdikleriyle paylaşıyor. Sizde yakınlarınıza ayetli cuma mesajları ya da hadisli cuma mesajları gönderebilirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz Bakara, Kehf, Kur'an ayetleri, hadisli ve en güzel resimli cuma mesajları...

Haber 12-11-20 14:24

Ayetli cuma mesajları | Bakara, Kehf, Kur'an ayetleri ve hadisler

İslam dünyasında cuma günleri gönderilen mesajların yanı sıra kimileri ise dostlarına Kur'an ayetleri, hadisler göndermeyi tercih ediyor. Bakara, Kehf, Al-i İmran surelerinden ayetler cuma mesajları gönderilirken en çok tercih edilen mesajların başında geliyor. Sizde çevrenizde bulunan ya da uzağınızda olan sevdiklerinize, gönlünüzde önemli bir yere sahip olanlara ayetli cuma mesajları gönderebilirsiniz.

Haber 03-07-20 12:15

Metin Yavuz’dan yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a destek

Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, “Kur’an-ı Kerim’deki ayetleri okuyan ve o ayetlerin açıklamasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Yurthaber 27-04-20 13:51

Metin Yavuz’dan yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a destek

Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, “Kur’an-ı Kerim’deki ayetleri okuyan ve o ayetlerin açıklamasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Yurthaber 27-04-20 13:51

Hat sanatıyla geçen yarım asır

KTO Karatay Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Öksüz: - "İlkokulu bitirdikten sonra hafızlığa başladım. Hafızlık derslerime çalışırken bazı ayetleri kağıda yazmaya çalışırdım. Üniversitede ise bir arkadaşımla Hamid Aytaç hocanın dersine gittik. 50 küsur sene önce bu sanata böylece başlamış oldum. O gün bugündür kalem elimde"

Yurthaber 02-02-20 12:24

Dağlım isimli söyleşi OSM’de gerçekleştirildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Dağlım’ isimli söyleşi ve imza günü programı ile devam etti.Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Yazar İbrahim Çolak katıldı.Yazar İbrahim Çolak, “İyi bir insan olabilmek için ayetleri, hadisleri iyice öğrenmemiz, bunlara göre davranmamız gerekir.

Yurthaber 15-12-19 14:55

Vali Akbıyık’tan Kur’an-ı Kerim öğrenen işitme engellilere ziyaret

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Kur’an-ı Kerim öğrenen işitme engellileri ziyaret etti.Vali Akbıyık, İl Müftüsü Faruk Gürbüz ile müftülük tarafından Belediye Camisinde işitme engellilere yönelik açılan Kur’an kursunu ziyaret etti.İşitme engelliler işaret dili ile kendilerini Vali Akbıyık’a tanıtarak, öğrendikleri Kur’an-ı Kerim ve ayetleri okudular.Belediye Camii İmam Hatibi Yasin Aşkan, Vali Akbıyık’a kurs çalışmaları hakkında bilgi verdi.Vali Akbıyık, şu ana kadar 8 işitme engelliye Kur’an-ı Kerim öğreten Aşkan’a teşekkür ederek, daha çok işitme engelinin kursa teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.İl Müftüsü Faruk Gürbüz ise, birçok camide Kur’an kursları açtıklarını belirterek, işitme engellilere yönelik ise sadece bu kursun olduğunu söyledi.Belediye Camii İmam Hatibi Yasin Aşkan, işitme engellilere yönelik her sene müftülük bünyesinde kursların açıldığını belirterek, “Kur’an-ı bitirip hatmedenler her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre ile ödüllendiriliyor.

Yurthaber 11-12-19 16:09

Görme ve bedensel engelli Berna'yı umre heyecanı sardı

Erzurum'da devlet korumasında olan ve İl Müftülüğünce bedensel engelliler arasında düzenlenen dini bilgiler yarışmasında birincilik kazandığı için umre ile ödüllendirilen Berna Deligöz, kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını yaşıyor - Berna Deligöz: - "Kur'an okumak çok hoşuma gidiyor. Yakında umreye gideceğim ve orada Kur'an-ı Kerim okuyacağım. Peygamberimizin kabrini görmek, hafızlığım bittiğinde de hacca gitmek istiyorum" - Kur'an kursu hocası Ayyüce Yağar: - "Berna'nın gözleri görmüyor ve bedensel engelli. Bu yüzden Kur'an-ı Kerim'i okuyamadığı için talim yöntemiyle ezber yapıyoruz. Ben ayetleri okuyorum Berna da tekrar ederek ezberliyor"

Yurthaber 04-12-19 12:02

Kur’an-ı Kerim ayetleri ‘hüsnü hat’ ile buluştu

Ankara’da, hattat Kadir Sakoğlu’nun öğrencileri ile 3 yıllık ve 25 eserden oluşan "Namaz ve Cami" konulu hüsnü hat sergisi sanatseverle buluştu.20 yıldır hat sanatıyla uğraşan hattat Kadir Sakoğlu’nun 13 öğrencisi ile düzenlediği "Namaz ve Cami" konulu hüsnü hat sergisi, Ankara’da Mustafa Necati Kültür Evi’nde açıldı.

Haber 29-10-19 10:10

Namaz ayetleri hüsnü hat ile buluştu

Hattat Kadir Sakoğlu'nun öğrencileri ile 3 yıllık çalışmalarının ürünü olan "Namaz ve Cami" konulu hüsnü hat sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Haber 28-10-19 21:26

Namaz ayetleri hüsnü hat ile buluştu

Hattat Kadir Sakoğlu'nun öğrencileri ile 3 yıllık çalışmalarının ürünü olan "Namaz ve Cami" konulu hüsnü hat sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Yurthaber 28-10-19 21:26

Cuma hutbesi ve vaazını sinevizyonla veriyor

Adana'da, imam Uğur Kocatürk, görev yaptığı Zekiye Düşmez Hal Camisi'ne, cemaatin cuma hutbesini ve vaazları daha rahat anlaması ve Arapça ayetlerin Türkçe meallerini okuyabilmesi için sinevizyon kurdu - Kocatürk: - "Her hafta özel olarak çalışıyorum. Konuyla ilgili görseller hazırlıyorum. Ayetleri ve hadisleri, güzel sözleri yansıtıyorum"

Yurthaber 18-10-19 14:44

Cuma hutbesi ve vaazını sinevizyonla veriyor

Adana'da, imam Uğur Kocatürk, görev yaptığı Zekiye Düşmez Hal Camisi'ne, cemaatin cuma hutbesini ve vaazları daha rahat anlaması ve Arapça ayetlerin Türkçe meallerini okuyabilmesi için sinevizyon kurdu - Kocatürk: - "Her hafta özel olarak çalışıyorum. Konuyla ilgili görseller hazırlıyorum. Ayetleri ve hadisleri, güzel sözleri yansıtıyorum"

Haber 18-10-19 14:43

İslamiyet'ten öğrendiğim barış, adalet ve affetme gibi duygulardır

ABD'li sunucu Eddie Redzovic: - "Ayetleri incelediğimde gördüm ki Müslüman'ın görevlerinin başında içindeki mesajı diğer insanlara iletmek gelir. Benim İslamiyet'ten öğrendiğim barış, adalet ve affetme gibi duygulardır"

Haber 28-09-19 18:57

İslamiyet'ten öğrendiğim barış, adalet ve affetme gibi duygulardır

ABD'li sunucu Eddie Redzovic: - "Ayetleri incelediğimde gördüm ki Müslüman'ın görevlerinin başında içindeki mesajı diğer insanlara iletmek gelir. Benim İslamiyet'ten öğrendiğim barış, adalet ve affetme gibi duygulardır"

Yurthaber 28-09-19 18:56

SURİYE'DE İŞKENCE MAĞDURLARI REJİMİN ZİNDANLARINI ANLATIYOR - Hücre duvarlarında kanla 'Anne seni çok özledim' yazıyordu

Beşşar Esed rejiminin cezaevlerinde 9 ay kalan ve çıktıktan sonra kendini, diğer işkence mağdurlarıyla çalışmaya adayan Nur Hatib: - "Günde bir defa pencereyi yemek uzatmak için açtıklarında hücreye ışık girerdi, o arada duvardaki yazıları görürdüm. Kimisi kan, kimisi tırnakla kazıyarak yazılar yazmıştı" - "Hücre duvarında kanla 'Anne seni çok özledim' yazıyordu. Kur'an ayetleri, sabır mesajları yazılmıştı ayrıca isimler yazılıydı. Sanırım birilerini görürse, ailelerine haber verir düşüncesiyle yazmışlardı" - "Bir gence koridorda işkence ederlerken, kafasını benim hücremin kapısına vururlardı, acıdan bağırırdı, vurunca susardı. Karanlık içindesin. İşkence seslerini duyuyorsun. Bir anda kapında hızla bir çarpma sesi... İşte o sahneyi unutamıyorum" - "İyice işkence edilen mahkum, sorguya alınırdı. Suçlamaları inkar ederse yine işkence görürdü. Yöneltilen suçları işlemiş ya da işlememiş olmanın bir farkı yoktu, kabul etmekten başka şansın da yoktu. Onların ellerinde dosyan hazırdı zaten. Senin ne söylediğin onların umurunda değildi; onların tek derdi senden diğerlerinin ismini öğrenmekti" - "Cezaevinden çıkarken kapıda ailem beni bekliyordu. Onları gördüm ama aileme kavuşamadan başka bir güvenlik birimi beni tutukladı. Yanaşan araçtan bir rütbeli inerek hakkımda ihbar olduğunu ve rapor düzenlendiğini söyledi. 'Nasıl olur? O sürede ben tutukluydum' desem de Hava Güvenlik Şubesi'ne götürdü"

Haber 27-06-19 11:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan İskenderun’da Kuranı Kerim okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapımı tamamlanarak ibadete açılan Nihal Atakaş Camii’de yatsı namazını kıldıktan sonra Kuran-ı Kerim okudu.Osmanlı Selçuklu ve modern mimari ile yapılan Türkiye’deki ender camilerden olan camide vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a camiyi yaptıran hayırsever iş adamı Recep Atakaş içerisinde Kuran-ı Kerim ayetleri olan bir hediye takdim etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın namazdan sonra Kuran-ı Kerim okuması bir çok kişi tarafından cep telefonu ile çekilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Haber 11-03-19 00:06

Van Valiliğinden ‘Festival’ açıklaması

Van Valiliği, haziran ayında Kur’an ayetleri ile alay edilecek bir festivalin planlandığı yönünde sosyal medyada yer alan paylaşımları yalanladı.Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında bilinçli olarak, Van’da haziran ayında Kur’an ayetleri ile alay edilecek bir festivalin planlandığı ve iptali için Van Valiliği ile Van Büyükşehir Belediyesine ait iletişim bilgileri verilerek aranması yönünde bilgiler paylaşılmıştır.

Yurthaber 18-02-19 11:45

Hafız uygulaması yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının geliştirdiği uygulama sayesinde kullanıcılar, Kur’an-ı Kerim-i dinleyip, okuyarak, istedikleri sureleri ve ayetleri ezberleyebilecek

Haber 18-01-19 22:18

Mimari şifresi ve simgeleriyle dikkati çeken cami

BTSO Eğitim Kampüsü'nde 21 Eylül'de hizmete açılan "BTSO Camisi", modern mimarisi ve kültürel esintileri bir araya getiren tasarımıyla ilgi görüyor - 16 Türk devletini temsilen 16 köşeli olarak tasarlanan caminin aydınlatmasında, Allah'ın 99 ismiyle anlamlandırılan 99 led ampul bulunuyor - Yine 16 köşeden yapılan kubbesinde hilal şekli ve ortasında Allah lafzı ile "ay yıldız"ın vurgulandığı caminin mihrabında İznik çinileri, duvarlarında Nur Suresi'nin 35-39'uncu ayetleri yer alıyor

Haber 28-12-18 11:17

Gine'de tahta levha üzerinde Kur'an eğitimi

Afrika ülkesi Gine'nin başkenti Konakri'deki kurslarda çocuklar, tahta levha üzerine yazılan ayetleri ezberliyor - Eğitmen Aboubacar Camara: - "Bu şekilde çocuklara Kur'an öğretmek çok zor oluyor ancak imkanımız bu kadar. Daha iyi koşullarda eğitim vermek için yardım bekliyoruz"

Haber 05-09-18 11:22

Erbaş'tan öğrencilere yaz tatilinde kitap okuma tavsiyesi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: - "Bütün kitaplar, dersler Allah'ın kitabını daha iyi anlamak için okunur. Biz astronomi ile ilgili ne kadar şey okursak Kuran-ı Kerim'de astronomi ile ilgili ayetleri daha iyi anlarız. Biz kimya, fizik, mühendislik, jeoloji konusunda, tıp bilimleriyle ilgili ne kadar güzel bilgiler elde edersek Allah'ın dini İslam'ı daha iyi anlarız" - "Hem dinlenirsiniz ama dinlenmeyi sadece boş oturmakla değil, kitap okumakla da dinlenebileceğini biz biliyoruz, inşallah yaz tatilinde birkaç kitap okuyarak roman, hikaye, fikir kitapları... Bu şekilde yaz tatilinizi değerlendirmenizi tavsiye ediyorum"

Haber 08-06-18 13:24

Kutsal metinlerin yorumu din bilginlerine bırakılmalı

İHÜ İslami İlimler Fakültesi: - "Antisemitizmle mücadelenin sağlıklı yöntemi, Müslüman toplumu ve bu toplumun kutsal olarak kabul ettiği kitabın içindeki bazı ayetleri çıkarmak değil, antisemitik çevrelerin toplumsal zeminini erozyona uğratacak derinlikli stratejiler geliştirmektir. Birlikte yaşamak için kutsal metinlerin yorumu din bilginlerine bırakılmalı"

Haber 25-05-18 18:11

BBP Genel Başkanı Destici:

"(Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasına yönelik bildiri) Biz onları, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetleri çıkarmaya değil, İslam'a doğru yolu bulmaya davet ediyoruz"

Haber 09-05-18 14:01

Bozdağ'dan Fransa'daki Kur'an tartışmasına tepki

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: - "Fransa eski Cumhurbaşkanı, azılı İslam düşmanı Sarkozy dahil 300 Fransız yazar, siyasetçi 'şiddet ve Yahudi düşmanlığı yayıyor' iftirasıyla Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkartılmasını istemişler. Bunlar 21. yüzyılın beyinsizleri, barbarları ve Ebu Cehilleridir, DEAŞ’ın batı versiyonudur" - "Nice Ebu Cehiller, Sarkozy'den daha kudretli, daha azılı nice İslam düşmanları, Kur'an'ı yok etmek, bu mümkün değilse tahrif etmek, bu da mümkün değilse bazı ayetleri Kur'an'dan çıkarmak istediler ama başaramadılar, hepsi yok oldular ama Kuran var ve kıyamete kadar da var olacaktır"

Haber 07-05-18 11:36

Fen bilimleri tefekkür dünyamızın gelişmesi için çok önemli

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: - "Tabiat bilimleri, fen bilimleri ufkumuzun açılması ve tefekkür dünyamızın gelişmesi için çok önemli alanlar. Dini bilimlerin dışındaki alanlarda ne kadar çok okursak Kuran-ı Kerim'i daha iyi anlarız" - "Astronomi konusunda birkaç kitap, birkaç makale okuyan bir insan Yasin Suresi'ndeki güneşin hareketi, ayın hareketiyle ilgili ayetleri daha iyi anlar"

Haber 20-04-18 18:24

Cübbeli Ahmet'ten penis duası açıklaması: Suya okuyup üflüyor sonra...

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca”olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, İsmailağa Cemaati'nin yayınevi Tuana Basın Yayın'dan çıkan "Şifa Ayetleri"isimli kitabı tartışma yaratmıştı. Cübbeli Ahmet kitabında, erkek cinsel organına okunması gerektiğini ileri sürdüğü ayetlere yer vermişti. Kitabının ilk sayfalarında bu bilgileri şeyhinden öğrendiğini yazan Cübbeli Ahmet, bugün yaptığı açıklamada ise kitabın tercüme olduğunu ileri sürdü.

Haber 15-04-18 18:39