YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Zonguldak'ta Anıldı

Zonguldak'ta, Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı. CHP Zonguldak İl Başkanlığı üyeleri ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğrenci Kolektifleri üyesi grup

Zonguldak'ta, Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı. CHP Zonguldak İl Başkanlığı üyeleri ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğrenci Kolektifleri üyesi grup arasında yer tartışması yaşandı.

Zonguldak Demokrasi Platformunca Madenci Anıtı önünde düzenlenen anma programına sivil toplum kuruluş üyeleri, siyasi parti yöneticileri, BEÜ Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup ve vatandaşlar Deniz Gezmiş ve arkadaşları anmak için toplandı.

Anma sırasında CHP'li üyeler ile üniversite öğrencileri arasında "yer" tartışması çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine öğrenciler tepki göstererek kaldırımda beklemeye başladı.

Her iki gurubun temsilcilerinin görüşmesinin ardından toplanan gruplar arasında yeniden tartışma yaşandı. Tartışmanın tekrar büyümesinin ardından bazı CHP'lilerin anma töreninden ayrılmak istemesi üzerine Öğrenci Kolektifleri üyeleri arasında arbede çıktı. Çıkan arbedede her iki grubu platform üyeleri ayırdı.

Öğrencilerin ayrılmasının ardından CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş, yaptığı konuşmada, 6 Mayıs'ın anma günü olmadığını bir yas günü olduğunu söyledi.

Açıklamanın ardından CHP'lilerin anıtın önünden ayrılmasından sonra Demokrasi Platformu üyeleri ve üniversite öğrencileri Valilik önüne kadar yürüdü.

Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler