YURTHABER

Sakarya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"En güzel Altay'ı yapmak için çalışanlar hazır"

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal: - "En güzel Altay'ı da, en güzel obüsü de, en güzel denizaltıyı, savaş gemisini, uçağını, ne istiyorsanız yapmak için çalışanlar hazır"

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, "En güzel Altay'ı da, en güzel obüsü de, en güzel denizaltıyı, savaş gemisini, uçağını, ne istiyorsanız yapmak için çalışanlar hazır." dedi.

Bozal, Serdivan ilçesinde Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde çalışan sendika üyesi işçiler ve aileleriyle bir araya geldi.

Yaklaşık 88 gündür bir mücadele içerisinde olduklarını ifade eden Bozal, Tank Palet Fabrikası ile ilgili alınan kararın gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Bürokrasiden, Meclis'ten ve akademisyenlerden destekler alarak, ülkenin ihtiyacı olan Altay tankının nasıl üretilmesi gerektiğine dair bir rapor hazırladıklarını, bu raporu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiklerini bildirdi.

Bozal, "Biz Altay tankına karşı değiliz. Biz diyoruz ki, sizin elinizde tamamen yerli ve milli olan bir şirket var, ASFAT (Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi). Bunun tamamen sermayesi Maliye Bakanlığının, yani Hazine'nin, Türk insanının kendi parası. Bunun üzerinde bir anlaşma yaparak, bu işi BMC mi yapacak, kim yapacaksa yapsın. Bizim buraya itirazımız yok. Biz ASFAT üzerinde yapılacak anlaşmayı sonuna kadar destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili tarafların görüşlerinin alındığı ve çalışanların bir kaybının olmayacağını içeren şartnamenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğunu öne süren Bozal, "Eğer ASFAT üzerinde bir yazılımı görürsek bu topluluğun daha fazlasıyla yine Adapazarı'nda hatta Ankara'da teşekkür yapmasını da biz biliriz. Verdiğimiz mücadele doğru, doğrunun doğrusunu da Sayın Cumhurbaşkanımız bir an önce imzalar, herkes işine gücüne bakar. En güzel Altay'ı da, en güzel obüsü de, en güzel denizaltıyı, savaş gemisini, uçağını, ne istiyorsanız yapmak için çalışanlar hazır." değerlendirmesinde bulundu.

Sendikanın Sakarya Şubesi Başkanı Yaşar Yavuz da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek günlerde kente geleceğini ileri sürerek, kendisinden müjdeli bir haber beklediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler