Antalya'da mahallerindeki üst geçidin yürüyen merdiveninin çalışmaması nedeniyle daha önce eşekli, keçili, cansız manken ve imamlı eylemler yapan muhtar, merdivenin Büyükşehir Belediyesi'nce tamir edilmesi nedeniyle imama şükür duası yaptırıp lokum dağıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da muhtara, "eşek heykeli" hediye etti.
Merkez Muratpaşa ilçesi Etiler Mahalle muhtarı Mehmet Öztürk, mahallerindeki yaya üst geçidindeki yürüyen merdivenin çalışmamasını ilk olarak, yaklaşık 2 yıl önce eşek getirerek protesto etti. Bu protestodan sonuç alamayan muhtar Öztürk, mahalle imamı ve mahalleliyi üst geçide getirerek "Allahım merdivenimiz yürüsün" duası ettirdi.
Dualı eylemle de sesini duyurmayı başaramayan Öztürk ve mahalle sakinleri, ardından 2 ay arayla keçili ve cansız mankenli eylem yaptı. Eylemlerde kullandığı hayvanlara eziyet ettiği gerekçesiyle hayvanseverlerin başvurusu üzerine Kabahatler Kanunu'na göre Cumhuriyet Savcılığınca 369 lira para cezası kesilen muhtar Öztürk, yeni bir eyleme hazırlanırken Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın'dan üst geçidin yaptırılacağı haberi geldi.
Akaydın'ın talimatı üzerine çalışmalara başlayan belediye ekipleri, yaklaşık 500 bin lira harcayarak üst geçidin yürüyen merdivenlerini değiştirdi ve asansör yaptı. Mahalle muhtarı Öztürk, ekiplerin çalışmasının bitmesinin ardından üst geçit önünde bu sefer emekli din görevlisi Celal Özer'e "Şükür" duası yaptırıp, mahalleliye lokum dağıttı.
Üst geçide "Etiler merdiveni yürüdü, hoca kalbimizde büyüdü" yazılı pankart asan muhtar Öztürk, etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı da davet etti.
-Akaydın'dan "Eşek" heykeli-
Öztürk'ün davetini kabul ederek etkinliğe katılan Akaydın, yürüyen merdivenin hayırlı olmasını diledi. Yanında getirdiği kutuyu Öztürk'e hediye ettiğini söyleyen Akaydın, kutuyu muhtarın açmasını istedi. Akaydın'ın isteği üzerine kutuyu açan muhtar Öztürk, küçük bir eşek heykeli ile karşılaştı.
Başkan Akaydın, gazetecilerin "neden eşek heykeli hediye ettiniz" sorusuna, "Muhtara nazire olsun diye eşek hediye ettim. O burada çok sevimli eylemler yaptı. Eylemlerinde eşek de kullandı. Sorunları çok iyi bir şekilde duyurdu. Hatta geçenlerde trafik kazası geçirdi, kendisi aradım ve 'Eşekten mi düştün-' diye takıldım" dedi.
Etkinlikte daha sonra Akaydın'ın da katılımıyla şükür duası yapıldı.
-"Başkan güzel bir sürpriz yaptı"
Üst geçitteki merdivenin 3 yıldır çalışmadığını belirten mahalle muhtarı Öztürk ise üst geçidin "Çin malı" ürünler kullanıldığı için çabuk bozulduğunu, çeşitli eylemlerle bu sorunu gündemde tuttuğunu anlattı.
Amacının kimseyi üzmek olmadığını vurgulayan Öztürk, "Başkan güzel bir sürpriz yaptı. Eşek heykeli hediye etti. Çok teşekkür ederim. Mahalleli adına bu merdivende emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Muhtar Öztürk, mahallesinde birkaç sorunun daha bulunduğunu, bu nedenle eylemlerinin süreceğini kaydetti.
Muhabir: Süleyman Elçin
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz