YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DAP personeline “Nefes Eğitimi” verildi

İnsanların en yaşamsal ihtiyaçlarından birisi olan nefes konusunda, DAP İdaresi personeline, doğru nefes alma teknikleri üzerine ‘Nefes Eğitimi’ verildi.2 Aralık Pazartesi günü başlayan, 10 gün boyunca devam eden ve toplam 40 kişinin katıldığı eğitimi Nefes Uzmanı Ahmet Diler ve ekibi verdi.

İnsanların en yaşamsal ihtiyaçlarından birisi olan nefes konusunda, DAP İdaresi personeline, doğru nefes alma teknikleri üzerine ‘Nefes Eğitimi’ verildi.
2 Aralık Pazartesi günü başlayan, 10 gün boyunca devam eden ve toplam 40 kişinin katıldığı eğitimi Nefes Uzmanı Ahmet Diler ve ekibi verdi. Eğitimde; yöneticilere 7,5 saatlik ‘Nefes, Odaklanma ve Dikkat Artırma Egzersiz’, personellere ise 2,5 saatlik ‘Nefes Egzersiz’ eğitimi verildi.
İlk gün, nefes kontrolünün nasıl olması gerektiğini katılımcılara uygulamalı olarak gösteren Nefes Eğitimi Uzmanı Ahmet Diler, daha sonraki günlerde dijital ortamda nefes diyagramı eşliğinde periyotları belirlenmiş kontrollü nefes alma işlemi yaptırdı.
“Her insanın yaşamı iki nefes arasındadır” gerçeğine vurgu yapan Diler, hayatın nefes almakla başlayıp ve nefes aldığımız sürece devam edeceğini, eğer doğru nefes alınırsa o nefesin bütün bedeni kontrol edeceğine dikkat çekti. Nefes alma kapasitesinin tamamını kullanan kişilerin çok az veya hiç hasta olmadığını belirten Diler, çağımızın en önemli sorunlarından olan kronik yorgunluk, dikkat eksikliği ve stresle baş edebilmenin ancak doğru nefesle mümkün olabileceğini söyledi.
Nefes almanın püf noktaları üzerinde duran Diler, “Nefes alma şeklimizi diyafram nefesine dönüştürerek, nefes alma kapasitemizin genişlemesini ve bedenin bol oksijen almasını sağlamalıyız. Tam diyafram nefesi ile aldığımız oksijen oranı yükselerek hücre yenilenme hızımız artar, bağışıklık sistemi güçlenir, yaşlanma geriler. Kendimizi daha enerjik ve daha dinç hissederiz. Hayatımıza neşe, huzur ve sağlık gelir. Nefes verişimiz ise karbondioksitin, toksinin dışarı atılmasını sağlar. Nefes kendi kendimize şifa verdiğimiz çok etkili bir sistemdir” şeklinde konuştu.
Yönetim Hizmetleri Koordinatörlüğü tarafından İdarede düzenlenen eğitim programına, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan, koordinatörler ve İdare personeli katıldı.
Verimli geçen eğitimin ardından eğitime katılanlara “Katılım Belgesi” verildi.

DAP personeline “Nefes Eğitimi” verildi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler