Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından Aydın, Muğla ve Denizli illerinde uygulanacak olan 2012 Mali Destek Programlarını Ortaca’da tanıtıldı.
Ortaca Kent Konseyi salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, GEKA Program Yönetim Birimi Görevlisi Songül Başar, İl Genel Meclis Üyesi M. Ali Avcı, Köy Muhtarlar ve çok sayıda işletmeci katıldı.
GEKA Program Yönetim Birimi Görevlisi Songül Başar, yaptığı açıklamada, “Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması Mali Destek Programı teklif çağrısının toplam bütçesi 11 milyon 600 TL’dir. Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı teklif çağrısının toplam bütçesi ise 3 milyon TL’dir. Açılan bu çağrıların son başvuru tarihi 07 Eylül 2012 tarihinde son bulmaktadır. Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan GEKA tarafından 2012 yılında yürütülecek mali destek programlarında toplam 14 milyon 600 bin lira olan bütçenin ‘Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Arttırılması’ ve ‘Mirasımız Dericilik’ programlarından oluşmaktadır” dedi.
GEKA’nın bölgesinde bulunan Muğla’nın turizmiyle ön plana çıktığını belirten Genel Sekreter Mehmet Aydıner de; “Bölgemizde 2 bine yakın tarıma dayalı sanayi işletmesi var. Bunlardan 800’ü Aydın’da, 600’ü Muğla’da ve 500’ü Denizli’de bulunuyor. Üç ilimizdeki fabrikaların yüzde 22’ini tekstil, yüzde 23 gibi önemli bir bölümünü de tarıma dayalı sanayi işletmeleri oluşturuyor. Bununla birlikte Denizli’de 400, Aydın’da 350 ve Muğla’da 200 olmak üzere yaklaşık bin kooperatif de bölgemizde faaliyette” dedi.
Aydın, Denizli ve Muğla’nın ortak üretim sektörlerinden biri olan tarımda yüksek üretim olduğunu ama işleme konusunda eksikler bulunduğunu söyleyen Genel Sekreter Aydıner; “Gıda ve içecek imalatı alanında faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının değer üretme ve kalite düzeylerinin arttırılması amacını taşıyan Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Arttırılması mali destek programı, toplam 11 milyon 600 bin lira bütçeye sahip. Katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi, işleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanmasıyla ürün kalitesinin ve katma değerinin arttırılması, gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı veya katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi öncelikler olarak belirlendi. Program kapsamında kâr amacı güden kuruluşlar için 7 milyon 600 bin, diğerleri için 4 milyon lira bütçe ayrıldı. Söz konusu programa KOBİ tanımına uyan işletmeler, kâr amacı gütmeyen tarım amaçlı kooperatifler ve birliklerle ticaret borsaları başvurabilecek” şeklinde konuştu.
GEKA’nın 14 milyon 600 bin liralık hibe destek programının, 3 milyon nüfusa sahip Aydın, Denizli ve Muğla’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Mehmet Aydıner; şunları söyledi: “Bu program bölgenin kalkınmasına, ihracata ve istihdama büyük katkı sağlayacak. Her iki program için son başvuru tarihi 7 Eylül 2012. Bu iki programın dışında, sanırım üç ay içinde 10-15 milyon lira hibe destekli bir turizm destek programını hayata geçireceğiz. Muğla, ülkemizin önemli turizm bölgelerinden biridir. Yıllık 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla’nın yanısıra Aydın ve Denizli'deki turizmciler için de önümüzdeki günlerde hibe destek programını açıklayacağız”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz