Bilecik Altin Madeni Haberleri

Açık tenliler dikkat! Her 10 kişiden 3’ünde tehlikeli hastalık riski bulunuyor

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Uzm. Dr. Hatice Pelin Demirel Bulut, açık tenli her 10 kişiden 3’ünde cilt kanseri açısından risk bulunduğunu belirterek konuya dikkat çekti.

Kadin 2024-05-11 12:16:31

Bilecik'te üniversite öğrencileri Filistinlilere destek için oturma eyleminde

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden bir grup öğrenci, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek ve Filistinlilere destek olmak amacıyla oturma eylemi başlattı.

Yurthaber 2024-05-09 13:36:00

Poşet poşet çöp topladılar

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri poşet poşet çöp topladı.

Yurthaber 2024-05-07 10:38:06

Bilecik’e 2023 yılında 109 bin kişi konaklama yaptı

Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, 2023 yılında yerli yabancı 109 bin kişinin kentte konaklama yaptığını söyledi.

Yurthaber 2024-04-26 10:29:18

Başlarına talih kuşu kondu! Mutfaklarını yenilemek isteyen çift beton zemini kırdı... İçinden hayatlarını değiştirecek servet çıktı

Robert ve Betty Fook, mutfak tadilatına başlamak için evlerinin zeminini kazarken inanılmaz bir sürprizle karşılaştılar. İkili beton zeminin altında 60 bin sterlin (yaklaşık 2 milyon 445 bin TL) değerinde madeni para buldu. İkilinin bulduğu servet değerindeki keşifleri hayatını değiştirdi.

Trend 25-04-24 11:17

Osmanlı döneminde şehzade sünnetlerinde ikram edilen ’zerde’ tatlısı yarışmada birinci oldu

Bilecik ve Osmanlı kültürüne özgü yemek ve tatlıların tadıldığı ’Yemek Yarışması’nda, şehzade sünnetlerinde ikram edilen ’zerde’ tatlısı birinci oldu.

Yurthaber 19-04-24 11:14

Fenerbahçe, Galatasaray maçına u19 takımıyla çıkmaya karar verdi!

Erol Bilecik, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçı için U19 takımıyla Şanlıurfa'ya gideceğini açıkladı.

Spor 03-04-24 18:32

Khaleesi'ye benzetilmişti! Bilecik'te CHP adayı Melek Mızrak Subaşı seçim zaferini ilan etti! İşte aldığı oy oranı

Dünyaca ünlü Game of Thrones dizisindeki Daenerys Targaryen (Khaleesi) karakterine benzetilen Melek Mızrak Subaşı seçim zaferini ilan etti. Daha önce Bilecik Başkan Vekilliği görevini de bir süre üstlenen Melek Mızrak Subaşı, 31 Mart seçimlerini açık farkla kazanmayı başardı.

Haber 31-03-24 23:05

CANLI BİLECİK seçim sonuçları... Bilecik'te seçimi kim kazandı? Mustafa Yaman, Melek Mızrak Subaşı ne kadar oy aldı?

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için bugün sandık başına gitti. 32 ilde bir saat erkene alınan oy verme işlemi 07.00’da başlarken, saat 17.00 itibariyle tüm yurtta oy kullanma işlemi sona erdi. Şimdi ise seçim sonuçları için nefesler tutuldu. Bilecik'te yaşayan vatandaşlar Bilecik seçim sonuçlarını merak ediyorlar. Seçim sonuçlarına göre Mustafa Yaman mı, Melek Mızrak Subaşı mı önde? İşte tüm merak edilenler...

Finans 31-03-24 20:21

Canlı Bilecik seçim sonuçları! Bilecik seçim sonuçları öncesi AK Parti adayı Mustafa Yaman mı CHP adayı Melek Mızrak Subaşı mı İYİ Parti adayı Göksel Aydın mı kazanacak?

Yerel seçim sonuçları haftanın en çok aranan konu başlıkları arasında yer alıyor, bununla doğru orantılı olarak Bilecik seçim sonuçları da Bilecikliler tarafından sonucu merakla beklenen yerler arasında! Bilecik'te AK Parti'nin adayı Mustafa Yaman mı CHP'nin adayı Melek Mızrak Subaşı mı yoksa İYİ Parti'nin adayı Göksel Aydın mı seçimi kazanacak?

Haber 29-03-24 14:53

Üniversite öğrencilerine iftar yemeği programı düzenlendi

Bilecik İl Müftülüğü tarafından Kayıboyu Camii Toplantı Salonunda ‘İyilik Sofrası’ temasıyla üniversite öğrencilerine iftar verildi.

Yurthaber 28-03-24 11:52

Fenerbahçeli yönetici Erol Bilecik'ten olay açıklamalar! Bıçak kemiğe dayandı, 2 Nisan'da bitiriyoruz

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekil Erol Bilecik, 2 Nisan'da gerçekleşecek olan Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına dair sert açıklamalarda bulundu. Bilecik açıklamasında "Artık bıçak kemiğe dayandı" ifadelerini kullandı.

Spor 25-03-24 15:58

Ortak alanların temiz kullanılmasına yönelik çağrı

Bilecik Belediye Başkanlığı, ortak alanların korunması ve temiz tutulması uyarısında bulundu.

Yurthaber 22-03-24 10:30

Bursa’da ’Startup Yatırım Ekosistemi’ bir araya geliyor

Girişimcilerle yatırımcıları bir araya getiren in4startups dijital platformu, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ev sahipliğinde "Startup Yatırımcısı Nasıl Olunur?" başlıklı bir program düzenliyor.

Yurthaber 19-03-24 10:58

Bilecik’te billboardlara saldırı

Cumhur İttifakı Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman’ın seçim çalışmaları kapsamında hazırlattığı billboardlar tahrip edildi. AK Parti Bilecik İl Başkanlığı saldırıyı kınadı.

Yurthaber 18-03-24 11:23

Bilecik’e Endurobil Extrem Park Alanı kazandırılıyor

Bilecik Belediyesi ve Bilecik Valiliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğinde kente Endurobil Extrem Park alanı kazandırılacak.

Yurthaber 15-03-24 10:43

Pi sayısından döviz ve Bitcoin'e, kağıt paradan madeni paraya... Meclis'e geldi!

TBMM Dilekçe Komisyonu'na birbirinden ilginç dilekçeler gelmeye devam ediyor. Kağıt ve metal paranın kaldırılmasını isteyen de var, Bitcoin'in resmi para birimi sayılmasını isteyenler de. Meclis'e gelen dilekçelerden en ilginci de Pi sayısıyla ilgili...

Finans 13-03-24 14:44

Vezirhan’daki bu görüntüler hiç yakışmadı

Bilecik merkeze bağlı Vezirhan Beldesi’nde belediyenin sorumluluğundaki mescidin içler acısı hali görenlerin tepkilerine neden oldu.

Yurthaber 01-03-24 12:16

Bilecik merkezli nitelikli dolandırıcılık operasyonunda 9 tutuklama

Bilecik merkezli 11 ilde düzenlenen "Demir Alp Operasyonu"nda, yabancı uyruklu kişiler üzerine açtırdıkları cep telefonu hatlarıyla 302 nitelikli dolandırıcılık olayına karıştığı öne sürülen 19 zanlıdan 9'u tutuklandı.

Yurthaber 27-02-24 13:56

Bilecik'teki üniversite laboratuvarında insan sağlığı için mikroplastik analizleri yapılıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (BARUM), besinler ve solunum yoluyla geçerek insan sağlığını olumsuz etkileyen, bazı hastalıklara yol açan mikroplastiklerin analizlerini yaparak firmalara, üniversitelere ve araştırmacılara yol gösteriyor.

Yurthaber 23-02-24 13:39

İliç'teki altın madenindeki toprak kaymasının büyüklüğünü uydu görüntüleri gözler önüne serdi! '20 milyon 160 bin metreküplük kütle...'

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni faciasıyla ilgili İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan ön rapor ortaya çıktı. Toprak kaymasıyla ilgili hazırlanan ön inceleme raporunda, yaklaşık 112 metrelik yığın yüksekliğine sahip alanda 20 milyon 160 bin metreküplük bir kütlenin kaydığının değerlendirildiği belirtildi. Faciadan önceki ve sonraki uydu görüntüleri ise yaşanan toprak kaymasının büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Haber 17-02-24 23:06

'Erzincan'da kuşlar siyanürden öldü' iddiası gündem oldu! Gerçek bambaşka çıktı

Bazı basın yayın organlarında paylaşılan 'Erzincan'da altın madeni faciasının yaşandığı sahaya su içmek için inen kuşların öldüğü gözlemlendi' iddiası gündem oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklamada bulundu. Ölü kuşlar olarak servis edilen görüntülerin ardındaki gerçek de ortaya çıktı. İşte detaylar...

Haber 16-02-24 17:45

Son dakika | Erzincan'da kayıp 9 işçi hakkında son durum! Bugün yeni aşamaya geçiyoruz

Son dakika haberi: Erzincan'daki altın madeni bölgesinde toprak kaymasında 4. günde yeni aşamaya geçildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, toprak yığınını kaldırmanın aylarca sürebileceğini belirtti. Bakan Bayraktar şirket yöneticileri hakkında konuşurken "Yönetim düzeyindeki zafiyeti dün dile getirmiştim. Üst düzey yöneticilerin hepsi burada, bizimle uyumlu, ortak şekilde çalışmaya devam ediyorlar" dedi.

Haber 16-02-24 11:57

Bilecik'te selin etkili olduğu köyde tarım arazisi ve yolları su bastı

Bilecik merkeze bağlı Kurtköy köyünde şiddetli yağış, tarım arazisi ve yollarda su baskınlarına neden oldu.

Yurthaber 16-02-24 10:21

Erzincan’daki altın madeni ile ilgili şoke eden rapor! İşte felaketin nedenleri; Kanadalı o isim de gözaltında…

Erzincan’daki altın madeni faciası ile ilgili skandal iddialar tek tek ortaya çıkıyor. İddiaya göre yerdeki titreşimleri gösteren sinyal sisteminin bozuk olduğunu belirten bir rapor hazırlanmış ve bu rapor Kanadalı İ.T. de dahil tüm şirket yetkililerine iletildi. Bu bilgilerin ortaya çıkmasının ardından Kanadalı İ.T. de gözaltına alındı. Öte yandan toprak altında kalan Şaban Yılmaz ile eşinin son konuşması da felaketin göz göre göre geldiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Haber 16-02-24 08:32

Başsavcılık açıkladı! İliç'teki altın madeni faciasıyla ilgili Kanadalı firmanın yöneticisi de gözaltına alındı

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması felaketinde 9 kayıp işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı da yaşanan toprak kayması ile ilgili gözaltına alınan 8 şüpheli arasında, firmanın Kanada uyruklu yetkilisinin de olduğunu bildirdi.

Haber 15-02-24 22:22

İstanbullular dikkat! AKOM'dan kuvvetli yağış uyarısı: Yarın öğlene kadar sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin kuzey ilçelerinde şiddetli rüzgarla birlikte kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağış nedeniyle İstanbul, Bilecik, Bolu, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'ye sarı kodlu uyarıda bulundu. Prof. Dr. Orhan Şen de su baskınlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 15-02-24 12:59

Erzincan İliç'te maden faciası... Bakan Bayraktar'dan gündem yaratacak sözler! Zafiyet içerisinde olduklarını görüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması hakkında heyelan bölgesinde 400 bin kamyonluk toprak kütlesi olduğunu belirtti. Bayraktar ayrıca, maden faciasının sorumlularının yargı önünde hesap vereceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde 1 kişi daha gözaltına alınırken, faciaya ilişkin toplamda 8 kişi gözaltına alındı.

Haber 15-02-24 12:45

İliç'teki maden faciasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!

Erzincan'da altın madeninde yaşanan facianın ardından devam eden soruşturma kapsamında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Altın madeni ocağındaki toprak kaymasına ilişkin gözaltı sayısı 8'e yükseldi.

Haber 15-02-24 11:25

Mustafa Sandal'ın Binali Yıldırım paylaşımı gündemde! Koruma kıyafeti olmaksızın...

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında yaşanan toprak kayması gündemde. "Kayan sahadaki toprak siyanürlü mü?" iddiaları gündemdeyken Mustafa Sandal Binali Yıldırım'a seslendi ve paylaşımıyla gündeme geldi.

Magazin 15-02-24 09:41

ALTIN FİYATLARI VE DOLAR/TL’DE SON DURUM | Uzman isimler rakamları birer birer açıkladı: Yarından itibaren her şey değişecek! ‘Bu fırsatlar yıl içerisinde sık sık gelmeyebilir’

Altın fiyatları yeniden yükselişe geçerken, dolar/TL kuru serbest piyasada 31 lirayı aşarak rekor kırdı. Altında yaşanan hareketlilik sonrası uzmanlardan çifte rekor için rakam geldi. Ons altın fiyatı için kademeli olarak 2.150 dolar tahmini yapılırken, gram altın fiyatı içinse 3 aşamalı rekor rakamını İslam Memiş açıkladı. Memiş, “Bu fırsatlar yıl içerisinde sık sık gelmeyebilir” diyerek yatırımcıya seslendi. İşte 15 Şubat Perşembe Kapalıçarşı ile gram, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatı.

Finans 15-02-24 08:54

İliç'te bir yıl önce 'Dünyanın ikinci Çernobil'i buraya gelin' diyerek yalvarmıştı! Çevre mücadelesi veren Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı

Altın madeni faciasının yaşandığı İliç'te yalvararak çektiği videoyla gündem olan, çevre mücadelesi veren Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı. Cezayirlioğlu geçtiğimiz yıl kazanın yaşandığı bölgede yalvararak video çekmiş, söz konusu bölgede yetkililerin yapacağı keşif için tüm Türkiye'yi İliç'e davet etmişti. Cezayirlioğlu'nun "Ellerinizi öpeyim buraya gelin! Yalvarırım Lütfen! Burası dünyanın ikinci Çernobil'i" sözleri dikkat çok konuşulmuştu.

Haber 14-02-24 15:31

Erzincan'daki facia: 9 işçinin arandığı heyelan bölgesi havadan böyle görüntülendi

Erzincan'da altın madeni bölgesinde meydana gelen toprak kayması sonrası bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Heyelan bölgesi ise havadan görüntülendi.

Haber 14-02-24 14:51

Altın madeni faciasının ardından ABD'li şirket borsada çakıldı! Anagold Madencilik'in büyük ortağı SSR Mining'in değeri 1,5 milyar dolar eridi

Erzincan İliç'te Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde dün öğleden sonra yaşanan çökme faciasında 9 işçi göçük altında kalmıştı. Yaşanan felaketin ardından merkezi ABD’nin Denver şehrinde bulunan SSR Mining’in hisselerinde sert düşüş yaşandı. Şirket, Çöpler Altın Madeni’ndeki faaliyetleri askıya aldı.

Finans 14-02-24 14:24

Son dakika | Erzincan İliç'te toprak kayması: Maden ocağı bölgesinde felaket görüntüleri! 9 kişiye ulaşılamıyor, Erzincan Valisi sosyal medyadaki iddiaya yanıt verdi

Son dakika haberi: Erzincan'dan altın madeni bulunan noktada felaket meydana geldi. Bölgede toprak kayması yaşanırken çekilen görüntüler dağın adeta yıkıldığını gözler önüne serdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "9 kişiye ulaşılamıyor" dedi. İşletmeci şirketten de açıklama geldi. Erzincan Valisi,"Şu an Fırat Nehri'ne herhangi bir akma veya sızıntı söz konusu değil" dedi.

Haber 13-02-24 17:22

Maç sonunda ortalık bir anda karıştı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) mücadelesinde Bolvadin Termal ile 1969 Bilecik Spor Kulübü karşı karşıya geldi.

Yurthaber 12-02-24 11:43

Yer: Bursa! 7 yaşındaki çocuk madeni parayı yuttu, bir anda fenalaştı

Bursa'da 7 yaşındaki çocuk A.E.U. evde oynarken halının üzerinde bulup ağzına götürdüğü 50 kuruşluk madeni parayı yuttu. Paranın yemek borusuna takıldığı tespit edilirken çocuk, boğazındaki paranın çıkarılması için Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Haber 01-02-24 21:34

MTA, metal ve kömür madeni aramalarını hızlandıracak

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü Yanık, bu yıl doğrudan arama projeleri için 1,2 milyar lira bütçeye sahip olduklarını belirterek, "İlk olarak Sinop-Boyabat Metalik Maden Aramaları ve Muş Kömür Aramaları projelerini bitirmeyi planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Finans 30-01-24 14:15
mta

Bilecik Belediyesinden ’pankart’ açıklaması

Bilecik’te dün Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi yanında bulunan üst geçitten kaldırılan siyasi reklam pankartı sonrasında belediyeden açıklama geldi.

Yurthaber 30-01-24 13:59

Şehit ailesinin acısını paylaştı

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, şehit ailesinin acısını paylaştı.

Yurthaber 29-01-24 10:39

Söğüt'te MHP'den aday gösterilmişti! İsmet Sever affını istedi

Bilecik Söğüt'te yerel seçimler için Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) aday gösterilen ve mevcut belediye başkanlığı görevini de yürüten İsmet Sever, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Haber 25-01-24 18:36

Elazığ'da madende patlama! Yaralılar var

Elazığ'da özel bir şirkete ait bakır madeni ocağında meydana gelen patlama meydana geldi. Olayda 2 işçi yaralandı.

Haber 23-01-24 18:38

Validen gülümseten 'kar tatili' paylaşımı! Sosyal medyayı salladı

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, kent genelinde etkili olan kar yağışının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Kar yağışına karşı alınan önlemleri ve yapılan çalışmaları paylaşan Aygöl'ün mesajındaki "Nedense öğrencilerimizden tatil talep mesajları alamıyoruz" sözleri ise görenleri gülümsetti.

Haber 21-01-24 15:59

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2023 yılında ilklerin üniversitesi oldu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 2023 yılında üniversitelerin ilkler arasında yer aldığını anlatarak, "Uluslararası Akredite Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DAUM) Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bu alanda uluslararası akredite olan ilk merkez oldu. Bunun yanında Yek-G Sistemini Türkiye’de uygulayan ilk üniversite olduk" dedi.

Yurthaber 18-01-24 11:47

Madeni paralarda yeni dönem! Darphane’de 10 aydır basımı durdu: 'Artık fiyatlar değişti' diyerek anlattı

Darphane 2023 yılının 10 ayı boyunca tek bir adet madeni 1 kuruş ve madeni 5 kuruş basmadı. Esnafta etiketler artık 1 lira üzerinden değişirken ortaya dikkat çeken veriler çıktı. 22 lira değeri olan 1 kilogramlık bakır 1 kuruşun kilo satış fiyatı 230 liraya dayandı! Cumhuriyetin 100. Yılı için basılan madeni 5 TL ise 21 milyon adedi geçti. Yıl boyunca en çok madeni 1 Türk Lirası tedavüle verildi.

Finans 17-01-24 16:16

Bilecik'te doğal taş testlerinin yapıldığı merkez uluslararası standartlarda hizmet veriyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) bünyesinde 3 yıldır doğal taş sektöründeki firmalara analiz ve test hizmeti veren Doğal Taş Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (DAUM), Türk Akreditasyon Kurumunca (TÜRKAK) "Uluslararası Akreditasyon Sertifikası" verildi.

Yurthaber 16-01-24 14:04

Başkan Tekin’den o projeye tam destek

Bilecik Borsa İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ceylin Naz Eryılmaz’ın "TÜBİTAK 2204-A" projesi çerçevesinde Pazaryeri’nin yöresel katma değerli ürünlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmasına Belediye Başkanı Zekiye Tekin’den tam destek geldi.

Yurthaber 16-01-24 11:38

CHP Bilecik'i kaybetti, yeni başkan Mustafa Sadık Kaya oldu! CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın'dan açıklama geldi: 'Asıl seçim...'

Bilecik'te bugün gerçekleştirilen Bilecik Belediye Başkanlığı seçimlerinde ittifak ortağı İYİ Parti'nin desteğini alamayan CHP, belediyeyi kaybetti. Yapılan oylamada eski İYİ Partili Belediye Meclisi üyesi Mustafa Sadık Kaya, belediye başkanlığına getirildi. CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Günaydın, 'Asıl seçim tüm Bilecik’li seçmenlerin katılımıyla 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak.' ifadelerini kullandı.

Haber 13-01-24 17:54

Sosyal medya o benzerliği konuşmuştu! 'Bilecikli Daenerys Targaryen' CHP'den aday oldu

Dünya çapında tanınan ve geniş bir hayran kitlesine sahip Game of Thrones dizisinde 'Daenerys Targaryen' rolünü canlandıran kişiye benzerliğiyle sosyal medyanın gündemine oturan Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, CHP tarafından belediye başkan adayı olarak açıklandı.

Haber 11-01-24 14:04