Dünya Sigarayı Bırakma Günü Haberleri

Sigara Bırakma Danışma Hattı'ndan geçen yıl destek alanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı

Sigara Bırakma Danışma Hattı'ndan geçen yıl destek alanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı

Yurthaber 09-02-2022 11:01

SBÜ Rektörü Erdöl'den anne ve baba adaylarına sigara uyarısı:

"Anne karnındaki bebeğin nikotine maruz kalmasının uzun dönem sonuçlarından en trajik olanı da çocukluk çağı kanserleridir" - "Annenin sigara ve alkolle aldığı tüm zehirli maddeler bu alışverişte bebeğe direkt geçer. Bizim o çocukları anne karnında da korumamız lazım"

Yurthaber 09-02-2022 09:42

Sigara içenlerde inme riski 2-4 kat daha fazla

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Şerefnur Öztürk: - "Sigara içenlerde inme riski, 10 yıldan fazla bir süredir sigarayı bırakanlara göre 2-4 kat daha fazladır" - "Pasif içiciliğe maruz kalan bireylerde beyin damar hastalığı riski, bu duruma maruz kalmayanlara göre yüzde 30 daha fazladır"

Haber 09-02-2019 15:10

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Sigara kullanımı ve bağımlılığı konusunda Ankara'da saha etkinliği düzenlendi - Etkinliğe katılan vatandaşlardan sigarayı bırakanlara çeşitli hediyeler verildi - Sağlığın Geliştirmesi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mutlu Kaya: - "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında saha etkinlikleri yapıyoruz. Sigaralarını atan vatandaşlara hediyeler veriyoruz"

Haber 09-02-2019 14:34

Erbaş'tan sigarayı bırakın çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: - "Sigara kullanan herkese sigarayı bırakma çağrısında bulunuyorum"

Haber 09-02-2019 13:41

İstanbul'un konuştuğu astronot metrobüsten sonra şimdi de vapura bindi

Yeşilayın düzenlediği etkinlik kapsamında, vapurda ve iskelede insanlar arasında dolaşan astronot kıyafeti giyen kişiyle, sigaranın zararları ve pasif içiciliğe dikkat çekildi.

Haber 09-02-2019 12:43

Bir paket sigaranın, 7 dolardan fazla sağlık harcaması oluyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl: - "Bir paket sigaranın, 7 küsur dolar karşılığında sağlık harcaması oluyor. Yani bize sadece sigarayı almakla ödediğimiz bedel yeterli gelmiyor, onun ilave bedelleri var, onları da ödüyoruz. Beraberinde çocuklarımızın, hamile kadınların karnındaki yavruların zehirlenmesine sebep oluyoruz. Atılan izmaritlerle çevrenin katline sebep oluyoruz. Bunları düşünmemiz lazım" - "Sigara tüketim oranları 2008'den sonra oldukça düşerek, yüzde 32'den yüzde 27'lere kadar inmişti, fakat bugünlerde tekrar görüyoruz ki yüzde 32'lere çıktı. Buradaki en önemli dikkat çekilmesi gereken husus, maalesef şimdilerde yüzde 32 ama 2008'deki yüzde 32'den daha tehlikeli bir noktaya geldik. Nedeni? Kadınlarda ve gençlerde oran o günküne göre daha arttı. Dolayısıyla istikbalimiz kötü görünüyor. Bunun için çok ciddi tedbirler almamız lazım" - "Hastalıkların önlenebilir birinci sebebi, sigaradır. Bu hastalık sebebini insanlar maalesef ceplerinden para ödeyerek satın alıyorlar, sonra da onun tedavisiyle uğraşıyorlar"

Haber 09-02-2019 11:48

Tütün yasasının açık alanlar için de uygulanmasını istiyoruz

Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık: - "Kapalı alanlarda sigara kullanımı yasak olduğu için dışardaki tüm alanlar maalesef tütün kullanıcılarına ayrılmış gibi bir durum mevzubahis. Dolayısıyla vatandaşları hem pasif içici durumundan kurtarmak için hem de tüm alanların onların da kullanabileceği şekilde düzenlenmesi için kesinlikle tütün yasasının açık alanlar için de uygulanmasını destekliyor ve talep ediyoruz" - "Yeşil Dedektör, kapalı alanlarda tütün kullanımının ihlal edildiği durumlarda vatandaşların şikayetlerini yapılabileceği bir aplikasyon. Şu ana kadar 250 bin kişi tarafından indirildi. 100 binden fazla da şikayet aldık" -"Tütün kullanımıyla bir başkasının hava sahasına girdiğimizi ve yaşam hakkına müdahil olduğumuzu gösterebilmek, özellikle İETT ve metrobüs duraklarında tütün kullanımı yasakken, bu yasağın çok kolay deliniyor olduğunu yeniden ortaya çıkartabilmek ve pasif içici olan kişilerin kendilerince söz söyleyebilme hakları olduğunu da gösterebilmek adına, biraz ilgi çekici bir film çekmeye karar verdik"

Haber 08-02-2019 12:31

Sigarasız hayat için Bakanlığa 900 bin başvuru

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: - "Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz ilaç desteği veriyoruz. 2010'dan bugüne 900 bin kişiye ücretsiz ilaç sağladık. Son kararnamemizle bu desteğin kesintiye uğramamasını da temin etmiş olduk" - "Sosyal medyada sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddeler, günlük hayatın bir parçası gibi yansıtılıyor. Sosyalleşme, özgürleşme veya modernleşme gibi temalarla birlikte sunuluyor. Gençlere yönelik içerikler, özendirici bir algı unsuru olarak paylaşılıyor" - "İşletmeler nargile ruhsatı alıyorlar ve bu nargilelerde aromatik ürünler içireceklerine dair izin alıyorlar. Sonra nargilelerde tütün ürünü içiriyorlar. Aromalar tehlikeyi maskeliyor. Bu bir kültür haline geldi, tehlikeli olan bu"

Haber 08-02-2019 11:02

O ülkede kadınlar erkeklerden daha çok sigara içiyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, çeşitli ülkelerde sigara kullanımını kısıtlama politikaları sonuç veriyor.

Haber 31-05-2018 16:15

Dünya Sigarayı Bırakma Günü: En çok ve en az sigara içilen ülkeler hangileri?

Bugün 31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü ya da Tütünsüzlük Günü. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde sigara kullanımındaki ciddiyeti gözler önüne seren bir tablo açıkladı.

Haber 31-05-2018 16:00

Her 6,5 saniyede bir kişi sigaraya bağlı nedenlerden ölüyor

TÜSAD Tütün Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bilir: - "Sigara bağımlılığı, tedavisi olan bir hastalıktır. Sigarayı bırakmak istiyor ancak başarısız olacağınız korkusu ile vazgeçiyorsanız ya da bırakmayı deneyip zorlanıyorsanız kendinizi yargılamadan, suçlamadan mücadele etmeyi seçmelisiniz. Bu yaşadıklarınız ‘iradesizlik’ değil, nikotin bağımlılığının beklenen bir sonucudur"

Haber 09-02-2018 14:40

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

NKÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Toprak: - "Sigara içenler genellikle 'sigarayı dışarıda içtik, onun için kimseye zarar vermedik' diyor. Biz bunun böyle olmadığını bugün göstereceğiz. Sigarayı dışarıda bile içseniz içeri geldiğinizde nefesinizde hala karbonmonoksit olduğu için çevreye ve sevdiklerinize zarar verebiliyor"

Haber 09-02-2018 12:53

Sigara gençlerin özgürlüğünü kısıtlıyor

Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kılınç: - "Gençler, onlara tahakküm uygulayacak ve onu esareti altına alacak her şeye canı pahasına karşı durur. Sigara, gençlerin özgürlüğünü kısıtlıyor. Onların bu duruşlarını tütün ürünlerine karşı da sergilemelerini diliyorum"

Haber 08-02-2018 11:07