Pms Haberleri

Kasık ağrılarının nedeni gizli hastalık olabilir

Kadınlarda daha sık yaşanan kasık ağrıları, sıklıkla adet döneminde vücuttaki değişimlerden ya da idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabiliyor. Adet dönemi haricinde yaşanan kasık ağrılarında kadınların gizli hastalığı olarak bilinen PKS yani pelvik konjesyon sendromunu göz ardı etmemek gerekiyor.

Haber 14-06-2022 14:45

PMS dönemleriniz cehennem azabı gibi mi geçiyor? Bu yöntemlerle daha hafif hissedebilirsiniz

Çoğu kadın için PMS dönemleri çok zor geçiyor. Çeşitli hormonal sorunlar ve fiziksel ağrılar yüzünden çekilmez günler yaşanıyor! Neyse ki düşen enerjinizi ve geçmeyen ağrılarınızı ufak tefek yöntemlerle azaltabilirsiniz. Yaparken hem keyif alacağınız hem de sizi rahatlatacak tüyoları öğrenmek ister misiniz? İşte detaylar...

Kadin 17-11-2021 07:18

Adet öncesi ödemden kurtulmak istiyorsanız tuzu, çayı, kahveyi bir kenara bırakın!

Adet döneminizden önce ödem can sıkıcı olabilir. Adet gören kadınların çoğu, adetlerinin başlangıcından bir ila iki gün önce şişkinlik gibi semptomlar yaşar. Peki, adet öncesi oluşan ödemi nasıl giderebiliriz?

Kadin 01-03-2021 10:51

Premenstrual sendrom (PMS) hakkında bilmeniz gerekenler

Premenstrual Sendrom (PMS), genellikle bekar, çalışan ve 35-45 yaş grubundaki kadın popülasyonunda sıklığı daha fazla olmakla birlikte, ortalama %3-30 arası değişen sıklıkta görülür. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Serçin Külsoy, menstrual Sendrom (PMS) hakkında belirtilerinden tedavi seçeneklerine kadar birbirinden yararlı bilgilerde bulundu.

Kadin 29-01-2019 12:36
pms

Diğer Haber Etiketleri

Regl dönemi hakkında 5 şehir efsanesi

Sağlıklı bir regl döngüsü, doğurganlığın ilk adımıdır ve sağlıklı vücut fonksiyonlarına sahip olduğumuzun bir göstergesidir. Bu dönemde ruhsal ve bedensel değişimler ne yazık ki ‘normal’ kabul edilir. Diyetisyen Fulya Bozdemir bu haftaki yazısında, bu değişimlerin hangi durumlarla bağlantılı olduğunu ve regl dönemi hakkında doğru bilinen yanlışları ele aldı.

Kadin 27-08-2018 09:35
pms