Yulaf Haberleri

Yulaf kilo aldırır mı? Yulaf ne ile yenirse kilo aldırır?

Günümüzde sağlıklı beslenme ve ideal kilo koruması önemli bir konu haline gelmiştir. Bu doğrultuda, pek çok insan sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve kilo kontrolünü sağlayabilmek için farklı beslenme yöntemlerini araştırmaktadır. Yulaf, son yıllarda sağlıklı beslenme trendleri arasında ön plana çıkan bir tahıldır ve birçok kişi tarafından sağlıklı bir besin olarak tercih edilmektedir.

Haber 30-07-2023 15:18

Yulafın faydaları nelerdir, sabah mı akşam mı yenir? Yulaf zayıflatır mı, nelere iyi gelir?

Yulaf, Avena Sativa bitkisinden elde edilen bir tam tahıllı bir besindir. Bu tahıl, hasat edildikten sonra işlenerek gıdada kullanıma uygun hale getirilir. Yulafın işlenmesi sırasında buharda pişirme, ısıtma ve soğutma işlemlerinden geçer. Daha sonra da yulaf ezmesi veya unu olarak satışa sunulmak için öğütülür. Bu besin faydaları sebebiyle genellikle kahvaltılarda tüketilir. Kahvaltıların yanı sıra keklere, granola barlara, kurabiyelere eklenir. Yulafın faydaları nelerdir?

Haber 07-04-2023 16:12

Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan 7 yiyecek! Ramazan boyunca tüketin

Sahurda yenilen yiyecekler tüm gün boyunca sağlığımızı ve direncimizi etkiliyor. Ramazan ayı boyunca doğru ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Sahurda uzun süre tok tutan yiyecekler daha rahat oruç tutmanıza yardımcı olabilir. Sahurda ne yesem diye düşünüyorsanız aşağıdaki yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Yemek 31-03-2023 11:41

Yulaf ezmesi faydaları nedir, ne işe yarar? Yulaf ezmesi nasıl yenir, kilo aldırır mı?

Sağlıklı beslenmenin popülerliğini artırmasıyla birlikte pek çok besine karşı olan rağbet de artmıştır. Bu besinlerden birisi de yulaftır. Sağlıklı karbonhidrat olarak diyet listelerine rahatlıkla eklenebilen yulaf hem doyurucu olması hem de farklı tariflere rahatlıkla uyum sağlayabilmesi sayesinde sıklıkla tercih edilir. Sadece kilo vermek ya da almak isteyenlerin değil aynı zamanda sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin de bir tercihi olan yulaf ezmesi zayıflatır mı?

Haber 30-03-2023 17:14

Diğer Haber Etiketleri

belirti beslenme Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi keşkül tarifi kurabiye tarifi anne sütü armut balık bal bamya bezelye brokoli buğday ceviz domates elma enginar fesleğen fındık yumurta havuç ıspanak karbonat karpuz kedi otu kekik kimyon kinoa kuruyemiş limon magnezyum mercimek midye muz nane nohut patates patlıcan peynir sakız sarımsak sirke soğan süt tahin tarçın zencefil yaban mersini hurma yer fıstığı yoğurt zerdeçal kolesterol tatlı şeker Canan Karatay Avokado hirsutizm bebek buzdolabı koltuk altı kararması Baklagiller Ramazan menüsü Kilo vermek Sebze Cinsel sorunlar kalp hastalıkları hastalık Soya smoothie metabolizma Karaciğer‎ Ağrı Edirne Kırklareli Sivas Tekirdağ Afyonkarahisar Çay Karatay kahve tiroid Sahur temizlik çorba Mısır badem tavuk çiğ köfte Afrika İhracat tatlandırıcı kahvaltı Ramazan sağlıklı beslenme epilasyon kırmızı et ağda poğaça tarifi sebze çorbası tarifi soğuk çay tarifi tarifi yulaf lapası tarifi penis diyabet egzama felç iktidarsızlık kabızlık kalp çarpıntısı kalp krizi polikistik over sendromu şeker hastalığı uykusuzluk yorgunluk Türkiye amaç aile arkadaşlık cilt beyazlatma cinsel sağlık bakliyat çay ağacı yağı bugün ne pişirsem bitter çikolata fayda faydaları faydaları nelerdir erkek fasulye gaz gazete gül suyu genital bölge kararması hücre hareket inanç iktidarsızlığın çözümü anne anne sütü nasıl artar elma sirkesi islah kalp çarpıntısı nasıl geçer kalp çarpıntısı neden olur kalp çarpıntısına ne iyi gelir yulaf besin değeri yulaf ezmesi yulaf ezmesi tarifleri yulaf lapası yulaf tarifleri yulafın faydaları yiyecek yaşam yemek keşkül mon lavanta yağı magnezyum eksikliği magnezyum eksikliği belirtileri magnezyum eksikliğinde görülen hastalıklar protein protein bar pirinç unu şişkinlik tarif sos tahıl kilo kilo alma kuru kolesterol belirtileri ustura tohum yulaf ezmesi nasıl hazırlanır yulaf nasıl hazırlanır yulaf ezmesi tarifi yulaf ezmesi nasıl yapılır buzdolabı kokusu nasıl giderilir kadınlar kulübü yiyecekler yulaf nasıl yapılır yulaf nasıl tüketilir yulaf ezmesi nasıl yenir yulaf ne işe yarar yulaf ezmesinin faydaları yulaf ezmesi faydaları vanilya yulaf ezmesi hazırlanışı cilt beyazlatma yöntemleri hücreler posa yeşil yapraklı sebzeler

Yulaf

Yulaf Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yulaf Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yulaf süt yapar mı, yulaf ezmesi bebeğe gaz yapar mı? Yulaf anne sütünü artırır mı, emziren anne yulaf yiyebilir mi?

Sağlıklı beslenmek isteyenlerin beslenme listesinde olmazsa olmaz bir besin olarak yer alan yulaf, vücuda pek çok fayda sağlar. Pek çok vitamini ve minerali içerdiği için vücudun ihtiyaçlarını karşılar. Aynı zamanda uzun süre tok tutma ve enerji verme özelliğine sahiptir. Bu özelliklerinden dolayı emziren anneler yulafın faydalarını merak etmektedir. Özellikle süt artıcı olup olmadığı konusunda araştırmalar yapılmaktadır. Peki, emziren anne yulaf yiyebilir mi?

Kadin 07-03-2023 18:00

Uzun süre tok tutan elmalı yulaf lapası tarifi! Elmalı yulaf lapası nasıl yapılır?

Yulaf lapası tarifleri diyet yapanların ve kahvaltıda uzun süre tok tutacak yiyecek arayanların sık sık arattığı tariflerden. Mevsim meyveleri ile süslenen ve lezzetlenen yulaf lapasını kendi zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Elmalı yulaf lapası hafif lezzetiyle herkesin sevebileceği bir tarif.

Yemek 27-02-2023 09:56

Yüzünüzdeki istenmeyen tüyleri kökten bitiriyor! Doğal yöntemle istenmeyen tüylerden kurtulmak için...

İstenmeyen tüyleri almak kadınlar için oldukça yorucu olabiliyor. Yüzdeki tüyleri alma trendi giderek yayılıyor. Birçok kadın yüzündeki tüyleri ustura ve ağdayla alıyor. Ancak yüzdeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için kalıcı çözümler isteyenler epilasyon veya doğal çözümler arıyor. Evde uygulanan bir karışım tüylerden sonsuza dek kurtulmanızı sağlayabilir.

Kadin 26-02-2023 14:02

Hem sağlıklı hem de lezzetli: Yulaf lapası tarifi

Kahvaltılarda sağlıklı ve pratik tarifler arayanların vazgeçilmezleri arasında yer alan yulaf lapalarının lezzetsiz olduğu düşünülüyor. Ancak yulaf lapasını doğru şekilde yaptığınızda istediğiniz lezzeti elde etmeniz mümkün. Evde yulaf lapası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu kolay yulaf lapası tarifini denemelisiniz.

Yemek 30-01-2023 11:54

İstenmeyen tüylerden acısız kurtulmanızı sağlayacak doğal çözümler

Yüzde ve vücutta çıkan istenmeyen tüyler birçok kadın için büyük problemler arasında yer alıyor. İstenmeyen tüyleri almak için epilasyona tonlarca para vermek istemeyen ve ağdanın acısından hoşlanmayan kadınlar istenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal yöntemler arıyor. Aşağıda yer alan doğal karışımlar ile tüylerinize veda edebilirsiniz.

Kadin 23-01-2023 11:56

Yaşanan ağrıların ve şişkinliklerin en büyük sebebi! Midede gaza neden olan yiyecekler

Yemeklerden sonra yaşanan gaz ve şişkinlik hissi oldukça rahatsız edici olabiliyor. Bu durumu geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanlar uzun süreli hazımsızlık yaşayanların doktora görünmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak basit hazımsızlıklar sıklıkla yediğimiz yiyeceklerden kaynaklanabiliyor. İşte midede ağrı, gaz ve şişkinliğe neden olan yiyecekler...

Haber 28-12-2022 13:44

Utanmayın bu durumu yaşayan birçok insan var! Erektil disfonksiyonu önleyebilecek mucizevi yiyecekler

Cinsel sorunlar birçok probleme yol açabiliyor. Bu sorunların konuşulmaması ve geçeceğini düşünerek göz ardı edilmesi daha büyük problemlere neden olabiliyor. Toplumda en sık karşılaşılan cinsel problemlerden olan erektil disfonksiyon birçok kişiyi etkiliyor. Erektil disfonksiyon yaşayan insanlar bu durumu çözecek öneriler arıyor. Uzmanlara göre erektil disfonksiyonu önleyebilecek birkaç mucizevi gıda bulunuyor.

Haber 28-11-2022 09:37

Etten daha fazla protein içeren 7 yiyecek

Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Protein özellikle sporcuları diyetlerinde büyük önem taşıdığı için sık sık duyduğumuz besin ögesidir. Proteinin genellikle etten alınacağı düşünülür. Ancak bu eksik bilinen doğrulardandır. Et harici protein değeri çok yüksek gıdalar bulunmaktadır.

Haber 16-11-2022 09:28

‘Bugün ne pişirsem?’ diye soranlar için doyurucu ve sağlıklı menü önerisi! İşte 16 Kasım yemek menüsü

Hem sağlıklı hem de leziz yemek tarifleri arıyorsanız bu haber tam size göre. 16 Kasım yemek menüsü önerimizde bu defa sağlıklı, doyurucu ve lezzetli tariflere yer verdik. İşte 16 Kasım yemek menüsü...

Yemek 16-11-2022 09:12

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Sakın yemeyin! Metabolizmayı mahvediyor

Prof. Dr. Canan Karatay'ın sağlıklı beslenme hakkında yaptığı açıklamalar gündem yaratıyor. Sık sık yediğimiz ve faydalı sandığımız bazı besinlerin oldukça zararlı olduğunu belirterek asla yememiz gerektiğini vurguluyor. İşte tiroidleri ve metabolizmayı bozan o tehlikeli yiyecek...

Haber 10-11-2022 13:36

Yulaf samanı çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Yulaf samanı çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Günümüzde bitkisel çayların tüketiminde bir artış mevcuttur. Bu artış doğal ve bitkisel çaylar ile sağlıklı beslenebilmenin farklı yollarını açmıştır. Bitki çaylarının sağlığa olan katkıları oldukça fazladır. Yulaf samanı çayı zekâ gelişiminden mide ve bağırsak sisteminin düzenli çalışabilmesine kadar çeşitli faydalar sağlar. Yulaf samanı çayının içinde bulunan vitaminde ve mineraller uzun yaşamın sırrı olarak da bilinir. Yulaf bitkisinden üretilen yulaf samanı çayı nasıl demlenir?

Haber 08-11-2022 11:39

Yulaf nasıl tüketilir, yulaf zayıflatır mı? Yulaf en sağlıklı şekilde nasıl yenir, diyette nasıl tüketilir?

Günümüzde sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme ön plana çıkmıştır. Doğal gıdalar hayatımızda önemini daha arttırmıştır. Sağlıklı bir tahıl olan yulaf da son zamanlarda yükselişe geçen besinlerdendir. Yulaf da lif, mineral, vitamin ve antioksidan açısından gayet yüksek bir besin değerine sahiptir. Kilo sorunu olanlar, kalp ve ya şeker problemi yaşayanlar ya da sadece daha sağlıklı beslenmek isteyen bireyler yulafı tercih edebilirler. Peki, diyette yulafı nasıl yemek gerekir?

Haber 04-11-2022 17:27

Sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezi en iyi yulaf ezmesi çeşitleri

Doğanın mucizevi tahıllarından biri olan yulafın belirli işlemlerden geçirilmesiyle besin değeri yüksek olan yulaf ezmesi üretilir. Kalpten bağırsak sağlığına kadar birçok faydası olan yulaf ezmesi, yetişkinlerin yanı sıra ek gıdaya geçen bebeklerde de güvenle kullanılabilir. Siz de yulaf ezmesinin faydalarını biliyor ve mutfağınıza yulafı katmak istiyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yemek 25-10-2022 17:27

En sevmeyenler bile bayılacak: Keşkül tadında yulaf lapası tarifi

Yulaf lapaları uzun süre tok tutması nedeniyle diyet listelerinin vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor. Ancak birçok kişi yulaf lapasının tadını beğenmiyor. Bu nedenle yulaflı tariflerden uzak duruyor. Kolesterolü düşüren, zayıflamanıza yardımcı olan bu besini severek yemek istiyorsanız aşağıdaki tarifi kesinlikle denemelisiniz. Keşkül tadında olan bu yulaf tarifine bayılacaksınız.

Yemek 17-10-2022 08:54

Basit mineral eksikliği olarak görmeyin! Magnezyum eksikliği kalp krizine neden olabilir

Vitaminler ve mineraller vücudun sağlıklı olması için büyük önem taşımaktadır. Eksikliklerinde çeşitli problemler meydana gelmektedir. Mineral eksikliğinin önemsiz görülmesi daha büyük problemlere yol açabilir. Önemli mineraller arasında bulunan magnezyum eksikliği de kalp krizlerine neden olabilmektedir.

Haber 26-09-2022 15:32

Kalp krizi ve felce neden oluyor! Tehlikeli hastalığı önlemek için her kahvaltıda tüketmeniz yeterli

Kötü kolesterol sağlığımızı doğrudan etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Kolesterol kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar kolesterolden korunmak için beslenmenin önemini belirtiyorlar. Doğru beslenme ile kolesterolü önlemek mümkün olabiliyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolü hiç tahmin etmeyeceğimiz seviyede düşürüyor.

Haber 26-09-2022 10:08

100 yaşına kadar yaşayan Mavi bölge insanlarının 'Uzun yaşam' önerileri: Yaşam kalitenizi artıracak, hastalıklardan koruyacak

Tüm dünya çok eski zamanlardan beri daha fazla ve sağlıklı yaşamanın yollarını arıyor. Daha uzun bir şekilde yaşamak için çeşitli tarifler uygulanıyor. Mavi bölge olarak bilenen yerde yaşayan insanlar ortalama 100 yaşına kadar yaşıyorlar. Herkes bu kadar uzun yaşamın sırrını merak ediyor. İşte daha uzun yaşamak için yapmanız gerekenler...

Haber 19-09-2022 14:20

Dr. Mehmet Öz uyardı: Sağlıklı sanıyorsunuz ama yavaş yavaş zehirliyor! Yemeden önce bir daha düşünün

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Birçok yiyecek sağlığımızı tehdit ediyor. Uzmanlar sağlıklı sanılarak severek yenilen yiyeceklerin de zararlı olduğunu belirtiyor. Dr. Mehmet Öz, faydalı sanılan ama içerisinde gizli şeker bulunan riskli yiyecekleri açıkladı.

Haber 19-09-2022 07:46

Yediğiniz an iştahınıza kilit vuruyor, kabızlığı anında bitiriyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Son zamanların en popüler besinlerinden biri olan yulaf, fayları ortaya çıktıkça daha çok kişi tarafından tercih ediliyor. Kilo verdiren muhteşem gıda kilo problemleri ile savaşların en sık tercih ettiği besinlerin başında geliyor. Kilo verdirmesinin yanı sıra kabızlık sorununa da çare olan yulaf kan şekerini düzenler, kalp hastalıklarını önler. İşte yulafın mükemmel faydaları...

Haber 03-09-2022 12:09

Kuraklık ve soğuğa daha dayanıklı yulaf türleri için ıslah çalışması yürütülüyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinde yürütülen bilimsel çalışmalarla geliştirilen farklı genotipte yulaf tohumlarının morfolojik gelişimlerinin iyi düzeyde olduğu gözlemlendi - SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Hem yazlık hem de kışlık, mevcut çeşitlerden çok daha verimli ve kaliteli yeni çeşitlerin geliştirilmesi için çalışıyoruz. 174 farklı genotipimiz var, bunların hepsinin deneme ekimiyle kıyaslamalarını yapıyoruz"

Yurthaber 25-08-2022 13:05

Buzdolabından gelen kötü kokulara son: Mutlaka deneyin! Buzdolabı kokusu nasıl giderilir?

Buzdolabı hayatımızı oldukça kolaylaştıran mutfak aletlerinden. Yiyeceklerimizi uzun süre bozulmadan saklayan buzdolabında zaman zaman kötü kokular oluşabiliyor. Bu kokular yemeklerin içerisine sinerek yemek yerken istenmeyen durumlara yol açabiliyor. Buzdolabında oluşan kötü kokuları geçirmek için aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Kadin 23-08-2022 08:36

Sütüm az geliyor diye üzülmeyin! Anne sütünü arttıracak besinler

Anne sütü bebeğin sağlığı için çok büyük önem taşımaktadır. Ancak gelen anne sütü miktarları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Uzmanlar anne sütünü arttırmak için çeşitli gıdalar yenilmesini öneriyorlar. Anne sütü nasıl artar diye düşünüyorsanız bu gıdalar ile anne sütünü arttırabilirsiniz.

Kadin 16-08-2022 16:26

Cildinizi beyazlatacak maske tarifi! Cilt kararmaları neden olur, nasıl geçer?

Cildinizde zaman zaman kararmalar meydana gelebilmektedir. Bu kararmaların geçmesi için kararmaya neden olan etkeni bulmak gerekmektedir. Doğru bakımlar ile cilt kararmalarınızı önleyebilir, cildinizi beyazlatabilirsiniz.

Kadin 12-08-2022 12:37

Kalp çarpıntısı için doğal çözümler! Belirtileri nelerdir, neden olur, nasıl geçer?

Kalp sağlığı yaşam için oldukça önem taşımaktadır. Kalp sağlığını korumak ve düzenli olarak doktora görünmek gerekir. En sık rastlanan kalp rahatsızlıklarından olan kalp çarpıntısına iyi gelecek doğal çözümler için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 10-08-2022 14:28

Trakya yılın ilk 6 ayını 951,4 milyon dolarlık ihracatla kapattı

Tekirdağ, bu dönemde 823 milyon 960 bin 60 dolarla bölge ihracatını sırtladı

Yurthaber 12-07-2022 11:47

Yedikçe kilo vermenizi sağlayan mükemmel besinler

Kilo verme süreci en başta sağlıklı beslenme ve disiplin gerektiriyor. Bilinçli bir şekilde, ne yediğinizi bilerek kilo verme sürecinize başlarsanız kısa zamanda etkilerini hissetmeye başlayacaksınız. Bünyenize uygun besinlerden oluşan besinleri tercih ederek hem damak zevkinizi koruyabilir hem de kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. Bir de yedikçe kilo vermenizi sağlayacak besinleri tüketirseniz istediğiniz sonuca kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Haber 02-07-2022 15:24

Karaciğerlerinizi tertemiz yapacak! Her gece yatmadan...

Karaciğer vücudun sağlığını koruması için en önemli organlar arasında yer almaktadır. Karaciğeri temizlenmesi ve yenilenmesi için doğru beslenme oldukça önemlidir. Karaciğer yetersizliği ve temizliğinin sağlanamaması birçok sağlık sorununa yol açmaktadır. Sağlıklı beslenmek ve bazı doğal çayları içmek karaciğerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Haber 01-07-2022 08:11

İnek sütünün zararlarına son! Evde yulaf sütü tarifi

Son yıllarda yapılan araştırmalarda inek sütünün yararları olduğu kadar pek çok zararı olduğunu da ortaya koyuyor. İnek sütü akneye, hazımsızlığa, prostat, yumurtalık kanseri riskinin artmasına ve çeşitli alerjilere sebep oluyor. İnek sütü yerine alternatif süt arayanların yulaf sütünü mutlaka denemesi gerekiyor.

Yemek 16-06-2022 17:11

Diyabetiniz varsa bu şekilde beslenerek sağlığınızı kontrol altına alın!

Diyabet, her yaşta ve cinsiyette görülebilen toplumun sağlığını önemli ölçüde tehlikeye atan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabetin başka hastalıklara yol açmaması ve çeşitli problemler yaratmaması adına diyabet hastalarının tedavisine ve beslenme düzenine dikkat etmeleri gerekiyor. Diyabet hastaları için en uygun beslenme şeklini aşağıdaki haberden öğrenebilirsiniz.

Haber 06-06-2022 09:39

Kilo, kabızlık ve uykusuzluk sorunları yaşayanlar dikkat! Yulaf ezmesinin faydaları bitmiyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kilo problemi yaşayan vatandaşlar tarafından doğal zayıflama yöntemleri merak ediliyor. Adı sıkça gündeme gelen yulaf ezmesi yalnızca kilo vermek isteyenlerin değil sağlıklı bir öğün yiyerek tok kalmak isteyenlerin de tercih sebebi olan bir besin olarak biliniyor. Yulaf ezmesinin kilo problemi dışında pek çok başka soruna da iyi geldiği biliniyor. Peki yulaf ezmesinin faydaları neler?

Haber 31-05-2022 11:19

Canan Karatay peş peşe bombaladı: At yemeği, sakın yemeyin

Prof. Dr. Canan Karatay son yaptığı açıklamalarla yine şaşırtmayı başardı. Birçok yiyecek konusunda önemli uyarılarda bulunan Canan Karatay, özellikle kilo vermek ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi olan yulaf hakkında dikkat çeken bir çıkış yapan. Yulaf hakkında, “At yemeği, sakın yemeyin” diyerek şaşırttı. Yulafın faydadan çok zarar verdiğini söyleyen Karatay, çok sevilen midyeler hakkında da uyarıda bulundu.

Haber 18-05-2022 13:53

Bildiğiniz her şeyi unutun: Sakın soyarak haşlamayın!

Yiyeceklerin hepsinin farklı özellikleri olduğundan tokluk hissini farklı şekilde etkileyebilir. Bazı besinler çok doyurucu olurken bazıları ise tam tersidir. Uzun süre tok hissetmeniz için ne yediğiniz çok önemlidir. Örneğin haşlanmış patates veya yulaf ezmesi, dondurma veya kruvasana göre hem daha doyurucudur hem de kalorisi düşüktür. Tok tutan yiyecekler açlığı giderir, bir sonraki öğünde daha az yiyerek rahat bir kilo kontrolü yapmanızı sağlar.

Haber 09-04-2022 07:01

Bu besinler açlığı engelliyor! İşte uzun süre tok tutan 7 yiyecek...

Saatlerce aç kalınacak Ramazan Ayı'nda hem sağlıklı hem de tok tutan besinlerin sahurda ve iftarda tercih edilmesi gerekiyor. Özellikle bu ayda beslenme konusunda oldukça dikkatli olunmalı. İşte uzun süre tok tutan 7 yiyecek...

Yemek 09-04-2022 00:59

Sağlıklı beslenme ve diyet listelerinin yıldızı yulaf ezmesi: Egzamayı iyileştirir, kabızlığı giderir...

Yulaf ve yulaf ezmesi sağlıklı beslenmeyi kendine kural edinmiş kişilerin ve kilo vermek isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında. Dünyadaki en sağlıklı tahıllar arasında yer alan yulaf, önemli vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlar içerir. Yulafla ilgili yapılan araştırmalar sonucu sağlığa inanılmaz faydaları olduğu ortaya çıkmıştır. İşte yulaf ve yulaf ezmesinin sağlığa faydaları...

Haber 08-04-2022 09:38

Diyet yapanların korkmadan tüketebilecekleri bir hamur işi: Yulaflı poğaça

Poğaçalar muhteşem lezzetleriyle hem kahvaltılarda hem beş çaylarında sofraların en önemli atıştırmalıkları arasında yer alıyor. Ancak poğaçayı diyet yapanlar pek tercih edemiyor. İşte biz de onlar için yulaflı poğaça tarifini derledik. İçerisinde beyaz unun bulunmayışı sizlere sağlıklı bir tarif sunuyor. Yulaf ezmesi, yoğurt ve peynir bu tarifin en önemli malzemeleri. Tüm detaylarıyla birlikte yulaflı poğaça tarifi.

Yemek 09-02-2022 17:38

Puding gibi tatlı ama çok sağlıklı: Cennet hurmalı yulaf lapası tarifi

Spora başladığınızda ya da sağlıklı beslenme rutinine başvurduğunuzda, öncelikli sıraya aldığınız ilk besin yulaf oluyor. Doğası gereği oldukça tatsız bir besin olan yulafı lezzetlendirmek, doyuruculuğunu artırmak ise sizin elinizde. Çilekli, elmalı tarçınlı, kakaolu yulaf lapasının yanı sıra son dönemlerin popüler besini cennet hurmasıyla yapılan yulaf lapası tarifini vermek istiyoruz.

Yemek 09-02-2022 17:05

Yulaftan tatlı mı olur? demeyin! Kalorisi düşük 3 yulaf tatlısı tarifi

Yulaf, lifli yapısı ve düşük yağa sahip olması nedeniyle özellikle yüksek karbonhidrat diyeti yapanların gözdesi. Aslında yulafın pek çok çeşidi var, biz sadece beyaz yulafı biliyor ve tüketiyoruz. En sağlıklı tahıl çeşitlerinden biri olan yulaf, glüten de içermiyor. Biz de bu mucizevi besinle hazırlayabileceğiniz ve kalorisi düşük 3 farklı tatlı tarifi hazırladık.

Yemek 02-11-2021 07:22

Diyetlerin vazgeçilmezleri! Aşırı yediğinizde sağlıksız olabilecek bu besinleri bir kez daha düşünün

“Her şeyin fazlası zarar” sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. Bu söz sağlıklı besinler için de geçerli. Birçok kişi meyve ce sebzelerin şeker ya da sodyum kadar zararlı olabileceğinin farkına varmadan yeme tuzağına düşüyor.

Yemek 20-10-2021 16:44

Konya Ticaret Borsası

Ekmeklik kırmızı sert buğdayın kilogramı 3,003 ila 3,216 liradan işlem gördü

Yurthaber 18-10-2021 14:52

Evden çalışırken alınan kilolara veda vakti! Düşük kalorili atıştırmalık tarifleri

Pandemiyle birlikte iş hayatımızı eve taşıdık. Bu durum da hem hareket alanımızda hem de kilomuzda değişiklikler yarattı. Konfor alanımızda çalışırken; gelsin poğaçalar, gitsin kurabiyeler... Ufak atıştırmalıkların aslında çok da masum olmadığını fark ettik. O halde atıştırmalıklarımızı daha masum bir hale getirmeye ne dersiniz? İşte detaylar...

Yemek 14-10-2021 06:31

Konya Ticaret Borsası

Ekmeklik kırmızı sert buğdayın kilogramı 2,512 ila 3 liradan işlem gördü

Yurthaber 26-07-2021 14:51

Yulaf lapası zayıflamaya yardımcı oluyor

Sağlıklı ve kalıcı kilo vermenin formülü düzgün beslenmekten ve iradeli olmaktan geçiyor. Çeşit çeşit diyetleri yapıp da kilo veremediyseniz sizi yulaf ile tanıştıralım. Hem lezzetli hem de uzun süre tok tutan bu yemeği çok seveceksiniz.

Yemek 08-06-2021 15:14

Güne daha dinç başlamak için nasıl beslenmeliyiz?

Fazla iştahlı olabilir, iyi beslendiğinizi düşünebilirsiniz. Ancak gün içinde yiyip içtiğimiz gıdalar kısa vadede sağlığımızı etkiliyor. Sık sık yaşanılan baş ağrıları, yapılan işe odaklanamama durumu veya güne yorgun başlama gibi sorunların altında beslenmede yaptığımız hatalar yatıyor.

Haber 19-04-2021 10:33

Afyonkarahisar Ticaret Borsası

Yulafın kilogramı 1,25 liradan işlem gördü

Yurthaber 18-03-2021 14:50

Afyonkarahisar Ticaret Borsası

Yulafın kilogramı 1,25 liradan işlem gördü

Yurthaber 18-03-2021 14:50