Argan Haberleri

Argan yağı ne işe yarar? Argan yağı nasıl kullanılır?

Doğanın büyülü bir hediyesi olarak kabul edilen argan yağı güzellik ve sağlık alanında uzun süredir kullanılan eşsiz bir doğal yağdır. Fas'ın özel coğrafyasında yetişen Argan ağacının meyvesinden elde edilen bu yağ bir dizi hayati fayda sunar. İçerisinde bulunan zengin vitaminler, antioksidanlar ve yağ asitleri sayesinde cilt, saç ve vücut bakımında tercih edilen bir bileşen haline gelmiştir.

Kadin 2023-10-05 13:45:54

Argan yağı saça faydaları nedir, kaç günde bir kullanılır? Argan yağı saçta ne işe yarar, nasıl uygulanır?

Dış görünüşümüzü doğrudan etkileyen saçlar, kişilerin en çok önem verdikleri durumlardan birisisidir. Yüz yapısını ve hatta yüzü dolaylı olarak etkileyen saç kişinin daha uzun, daha zayıf ya da daha kilolu, daha temiz ve güzel gözükmesini sağlayabilir. Geçmişten günümüze kadar saçlar ve saçların bakımı oldukça önemli konulardan birisidir. Yine geçmişte de günümüzde de saçların daha bakımlı ve canlı olması için genellikle bitkisel ve doğal ürünler kullanılır. Argan yağının faydaları nedir?

Haber 2023-03-30 17:16:50

Hem saçlarınız hem cildiniz için en iyi argan yağı çeşitleri ve argan yağı faydaları 2023

Doğa, her zaman en etkili çözümlerin merkezi. Doğanın insanlara armağanı olan argan yağı, bakım rutinlerinin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Saç ve cilt bakımında sıklıkla tercih edilen argan yağı, doğanın egzotik unsurları arasında. Argan yağı, cilt, saç ve tırnak sağlığına destek vermekle kalmıyor, aynı zamanda kalp sağlığı, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi gibi diğer birçok alan da faydaları ile biliniyor. İşte argan yağı çeşitleri ve faydaları hakkında bilmeniz gerekenler...

Kadin 2023-03-21 12:31:35

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden bakım yağlarına ilişkin uyarı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Ali Balevi: - "Sağlıklı ve genç bir cilt için portakal, limon, greyfurt, bergamot, argan gibi uçucu yağlardan faydalanıyorsanız alırken saf olmasına ve raf ömrüne dikkat edin"

Yurthaber 2022-10-14 10:11:06

Kırışıklıkları gideriyor, saçı besliyor! Mutlaka kullanın

Saçın ve cildin sağlıklı, parlak görünmesi önem taşıyor. Dışarıdan bakıldığında ilk göze çarpan kısımlar saç ve cilt oluyor. Bunların bakımlı görünmesi sizin de bakımlı görünmenize katkı sağlıyor. Saçın ve cildin bakımı için birçok yağ kullanılabiliyor. Bu yağlar arasında belki de en etkilisi olan argan yağı çok çeşitli sorunları çözüyor. İşte argan yağının faydaları…

Kadin 12-04-22 09:57

Tesadüfen başladı, 14 çeşit sabun üretiyor

Samsun’un Alaçam ilçesinde tesadüfen sabun üretmeye başlayan Batı çifti, şimdi taleplere yetişemiyor.Gürhan ve Bahar Batı çifti, zeytinyağlı, lavanta, aleo vera, kestane ballı, keçi sütlü, bıttım (memengiç), tatlı badem, limon otuyağı, sarı kanteron, atkestanesi, biberiye, defne yaprağı, argan ve pirinç kepeği gibi 14 çeşit sabun üretiyor.

Yurthaber 09-03-21 09:22

Argan yağının saça faydaları nedir? Argan yağı nasıl kullanılır?

Argan yağı asırlar boyu insanlar için şifa kaynağı olan, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan, gençlik ve güzellik sırlarını barındırdığına inanılan bitkisel bir yağdır. Günümüz insanlarının başlıca problemlerinden olan saç güzelliği ve bakımı için de yaygın olarak kullanılır ve oldukça faydalıdır. Saçlarınızın güzelliğini ve sağlığını tekrar kazanmasını istiyorsanız argan yağı sizin için doğal bir çözüm sunar.

Kadin 18-12-20 09:40

Başkan Argan güven tazeledi

AK Parti Ünye İlçe Başkanlığı 6.

Yurthaber 10-10-20 18:05

Argan Yaylası’na gölet ve RES

Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı 1650 rakımlı Argan Yaylası’nda yapılan göletteki çalışmalar devam ediyor.Argan Yaylası’nı turizmin gözde mekânlarından biri yapmak için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 14-08-20 11:54

Argan Yaylası’na gölet ve RES

Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı 1650 rakımlı Argan Yaylası’nda yapılan göletteki çalışmalar devam ediyor.Argan Yaylası’nı turizmin gözde mekânlarından biri yapmak için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 14-08-20 11:54

Argan yağı ile saç bakımı

Argan yağı, hoş kokusu ve ciltte yarattığı yumuşaklık hissi ile kişisel bakımına önem veren kadınların son dönemdeki yeni gözdesi.

Kadin 23-06-20 11:53

Bu yağlar ile saç dökülmesine son vereceksiniz! Jojoba, argan…

Hepimiz sağlıklı saçlarımız ile havalı görünmek ve tüm gözlerin saçlarımızda olmasını isteriz. Ancak bu hayalimiz hiç de ümit ettiğimiz gibi olmaz. Isı, stres, çevresel faktörler ve kimyasal boyalar saçlarımızın yıpranmasına sebep olur. Bu noktada saçlarınızın dökülmesine dur demek için doğal yağlar ile saçlarınıza mucizevi dokunuşlar yapabilirsiniz. İşte saç dökülmesine iyi gelen o yağlar…

Kadin 12-06-20 15:18

AK Parti’den Kaymakam Güney’e ’korona’ teşekkürü

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’i ziyaret ederek ’korona virüsü’ çalışmalarından dolayı teşekkür etti.Ünye genelinde Kaymakam Güney’in Hıfzıssıhha Kurulu Başkanı sıfatıyla almış olduğu tüm kısıtlama ve yasaklamaların iyi şekilde yönetilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Argan, ”Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgını aynı şekilde ülkemizi de tehdit etti.

Yurthaber 04-06-20 09:38

Bu yöntemler kırışıklıkları yok ediyor! Argan yağı, yumurta akı...

Cilt, yıllar geçtikçe insan doğası gereği kendiliğinden ya da dış etkenlere maruz kalarak bazı değişikliklere uğrayabiliyor. Bu değişiklikler de belirli yaşlardan sonra aynalarla barışık kalmanıza engel olabiliyor. Fakat zamanla gerçekleşen deri yapısındaki değişimi, evinizde kendiniz de kolayca uygulayabileceğiniz yöntemler ile geciktirmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz?

Yemek 01-05-20 14:55

Argan yağı üreten kadınlar zam talep ediyor

Gerek salatalarda, gerekse yüz kremlerinde kullanılan argan yağı, hem gıda hem de kozmetik sektörünün aranan hammaddelerinden biri haline geldi. Kaynağı Fas olan bu hammaddeye talep artıyor. Ancak artan bir başka şey de, argan yağının üretilmesinde çalışan kadınların çalışma koşulları ve aldıkları ücretlerin yetersizliğine ilişkin kaygılar.

Haber 08-02-20 14:59

Argan Yaylası’na ziyaretçi akını

Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Argan Yaylası genci yaşlısıyla adeta ziyaretçi akınına uğruyor.Ordu’nun önemli yaylalarından biri olan Argan Yaylası kış sezonu boyunca binlerce kişinin ziyaretiyle dolup taşıyor.

Haber 02-02-20 18:58

Çok yönlü zabıt katibi

17 yıldır İzmir Adliyesinde zabıt katibi olarak görev yapan Nedim Argan, memuriyetin yanı sıra yazdığı romanlar ve senaryolar, çektiği klip, belgesel ve kısa filmler ile adından söz ettiriyor.

Haber 19-01-20 10:40

Ordu'daki Argan Yaylası'nda kar festivali düzenlendi

Ordu'daki Argan Yaylası'nda kar festivali düzenlendi

Magazin 04-01-20 18:23

Akkuş'ta kar festivali; davul- zurna ve tulum eşliğinde oynadılar

  ORDU'nun yüksek rakımlı ilçelerinden Akkuş'ta düzenlenen Argan Yaylası Kar Festivali'ne katılanlar kızaklarla kayıp, kar üzerinde davul- zurna ve tulum eşliğinde horon tepip, halay çektiler, ellik ve yöresel oyunlar oynadılar.

Haber 04-01-20 16:47

Akkuş'ta kar festivali; davul- zurna ve tulum eşliğinde oynadılar

ORDU'nun yüksek rakımlı ilçelerinden Akkuş'ta düzenlenen Argan Yaylası Kar Festivali'ne katılanlar kızaklarla kayıp, kar üzerinde davul- zurna ve tulum eşliğinde horon tepip, halay çektiler, ellik ve yöresel oyunlar oynadılar.

Haber 04-01-20 15:47

Yaralı martı tedavi altına alındı

Ordu’nun Ünye ilçesinde bir ayağı balık ağına sarıldığı için kopmuş, diğer ayağı da yaralı olan martı tedavi altına alındı.Ünye ilçesinde Mehmet Esad Argan ve Sudenur Argan adlı iki çocuğun yerde hareket edemeyen martıyı alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğine haber verdi.

Yurthaber 19-11-19 09:38

Başkan Tavlı: “Ünye’nin 1 lirasını heba etmeyiz”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, gecelerini gündüzlerine katarak Ünye’ye hizmet etmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Ünye’nin 1 lirasını ziyan etmeden, varlıklarını en iyi şekilde kullanmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.Ünyeli Sanayici ve İşadamları Derneği (ÜNSİYAD) tarafından İstanbul’da düzenlenen kahvaltı programında; Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, dernek başkanları ve iş adamları bir araya geldi.

Yurthaber 23-10-19 17:39

Yazın yıpratıcı etkileri için susam ve argan yağı

Yaz mevsiminin kızgın güneşi, denizin tuzu ve havuz kimyasallarının ciltte ve saçlarda oluşturduğu tahribat için Cilt Bakım Uzmanı Leyla Cesaret, yıpranmaları tamir etmek için susam ve argan yağı tavsiye etti.

Kadin 22-08-19 11:15

Yazın yıpratıcı etkileri için susam ve argan yağı

Yaz mevsiminin kızgın güneşi, denizin tuzu ve havuz kimyasallarının ciltte ve saçlarda oluşturduğu tahribat için Cilt Bakım Uzmanı Leyla Cesaret, yıpranmaları tamir etmek için susam ve argan yağı tavsiye etti.Yaz mevsimi yıl içinde hepimizin özlemle beklediği bir dönem.

Haber 22-08-19 10:29

Ordu, Ünye’de bayramlaştı

Ordu’nun Ünye ilçesinde her yıl geleneksel haline gelen Kent Bayramlaşması Ordu siyasetini Ünye’de bir araya getirdi.Ünye Kaymakamlığı ile Ünye Belediyesinin iş birliğiyle gerçekleşen organizasyona Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İkizce Kaymakamı ve Ünye Kaymakam Vekili Ali Recai Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Atik, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Başkanı Hacı Demir, İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Osman Karagöz, Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye 1957 Spor Kulüp Başkanı Hamza Alp ve daire amirleri katıldı.Siyasi parti il ve ilçe temsilcilerinin konuşmalarının ardından söz alan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.

Haber 12-08-19 17:46

Her gün aç geziyordu nedeni ise şaşırttı

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Sude Nur Argan, içindeki hayvan sevgisiyle görenleri şaşkına çevirdi.Özel bir okula giden 11.

Haber 15-07-19 10:52

2 ay önce Habur Çayı’nda kaybolmuştu, cansız bedenine ulaşıldı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, 10 Mayıs’ta Habur Çayı’na düşüp kaybolan Recep Argan’ın cansız bedenine ulaşıldı.Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Sinekli Meydan köy yolu üzerindeki köprüden Habur Çayı’na düşen ve suya kapılarak kaybolan Recep Argan için polis ve vatandaşlar tarafından arama çalışması başlatılmıştı.

Haber 14-07-19 13:35

Yunus Emre'yi tüm Türkiye ve dünya anlamaya ve anlatmaya çalışıyor

Ünye Şeyh Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan: - "Onun asıl mezarı Türk milletinin gönlüdür. Çünkü Yunus Emre'yi artık sadece Ordu değil, tüm Türkiye ve dünya anlamaya ve anlatmaya çalışıyor"

Haber 03-05-19 18:06

Yunus Emre'yi tüm Türkiye ve dünya anlamaya ve anlatmaya çalışıyor

Ünye Şeyh Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan: - "Onun asıl mezarı Türk milletinin gönlüdür. Çünkü Yunus Emre'yi artık sadece Ordu değil, tüm Türkiye ve dünya anlamaya ve anlatmaya çalışıyor"

Yurthaber 03-05-19 18:06

Şanlıurfa'da inşaat çukuruna düşen 9 yaşındaki Serhan öldü

  ŞANLIURFA'da sokakta arkadaşlarıyla oynarken dengesini kaybeden 9 yaşındaki Serhan Argan, inşaat temeli için kazılan yaklaşık 8 metrelik çukura düşerek hayatını kaybetti.

Haber 09-04-19 17:14

Alaçatı'da argan ile başladı Balıkesir'de bin çeşide ulaştı

Balıkesirli girişimci Burhan Akbaş, arganlı, ısırganlı, Afyon kaymaklı, keçi sütlü, Kabe örtüsü kokulu, erikli, dutlu, sarımsaklı, zakkumlu gibi farklı içerikler ve şekillerde yaklaşık bin çeşit sabun üretiyor.

Finans 20-03-19 12:10

Alaçatı'da argan ile başladı Balıkesir'de bin çeşide ulaştı

Balıkesirli girişimci Burhan Akbaş, arganlı, ısırganlı, Afyon kaymaklı, keçi sütlü, Kabe örtüsü kokulu, erikli, dutlu, sarımsaklı, zakkumlu gibi farklı içerikler ve şekillerde yaklaşık bin çeşit sabun üretiyor - ABD, Romanya, Azerbaycan, Irak, İran, Suudi Arabistan, Katar'a sabun gönderen Akbaş, yeni geliştirdiği "yüz ağartıcı" özelliği bulunan borlu sabunla Uzak Doğu ülkelerine açılıyor - Burhan Akbaş: - "Alaçatı'da argan sabunuyla başladık üretime. Lavanta, gül ve çiçek gibi ürünlerin sabunlarıyla devam ettik. Sonra Balıkesir'e taşıdık işletmemizi"

Haber 20-03-19 11:04

Alaçatı'da argan ile başladı Balıkesir'de bin çeşide ulaştı

Balıkesirli girişimci Burhan Akbaş, arganlı, ısırganlı, Afyon kaymaklı, keçi sütlü, Kabe örtüsü kokulu, erikli, dutlu, sarımsaklı, zakkumlu gibi farklı içerikler ve şekillerde yaklaşık bin çeşit sabun üretiyor - ABD, Romanya, Azerbaycan, Irak, İran, Suudi Arabistan, Katar'a sabun gönderen Akbaş, yeni geliştirdiği "yüz ağartıcı" özelliği bulunan borlu sabunla Uzak Doğu ülkelerine açılıyor - Burhan Akbaş: - "Alaçatı'da argan sabunuyla başladık üretime. Lavanta, gül ve çiçek gibi ürünlerin sabunlarıyla devam ettik. Sonra Balıkesir'e taşıdık işletmemizi"

Yurthaber 20-03-19 11:03

Hindistan cevizi yağını unutun! Yeni bakım reçeteniz kaktüs yağı olacak

Son zamanların yeni güzellik trendlerine bir yenisi daha eklendi. Hindistan cevizi yağı, hint yağı, argan yağı, aloe vera jeli derken şimdi de kaktüs yağı yeni güzellik rutinlerimiz arasında yer almaya başladı.

Kadin 22-10-18 16:03

Argan Yaylası Turizme Açılıyor

Ordu’nun Akkuş ilçe sınırına 3 km uzaklıkta olan ve bin 650 rakımı bulunan Argan Yaylası’nı...

Yurthaber 22-06-18 15:56

Argan Yaylası turizme kazandırılıyor

Ordu'nun Akkuş ilçesine 3 kilometre uzaklıkta, bozulmamış doğasıyla dikkati çeken 1650 rakımlı Argan Yaylası'nın yaz ve kış turizmine kazandırılması için çalışma başlatıldı - Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz: - "Alternatif turizm olanaklarını canlandırmayı, bölgemize yeni bir turizm ivmesi kazandırmayı ve kaliteli konaklama tesisleri oluşturmayı amaçlıyoruz"

Haber 22-06-18 15:13

Filiz Akın'dan kötü haber!

Onur Akay, Yeşilçam’ın ünlü ismi Filiz Akın’ın geçen hafta Marakeş’e argan yağının yapılışını seyretmeye gittiğini, ancak serum ve ilaçlarla çok kısa bir müddet ayakta durabildiğini yazdı

Magazin 12-06-18 11:45

Mesaide katip, sette yönetmen koltuğunda

İzmir Adliyesinde 15 yıldır zabıt katipliği yapan Nedim Argan, boş zamanlarında sette yönetmen koltuğuna oturup senaryosunu kendisinin yazdığı kısa filmleri ve belgeselleri çekiyor - Birçok filme imza atan Argan, terör örgütü PKK'nın İzmir Adliyesine yönelik saldırısında şehit polis memuru Fethi Sekin'in yaşamını konu alan "C Kapısı" adlı belgeselde de yönetmen koltuğuna oturdu - Nedim Argan: - "Bu alanda bir eğitimim olmamasına rağmen bütün cesaretimi topladım ve işe koyuldum. Arkadaşlarım ekipman ve teknik bilgiler noktasında bana destek oldu. ASİTEM'in faaliyetlerine katılarak set ortamını kısa sürede öğrendim"

Haber 10-06-18 13:23

Büyükşehir Personeline Arşiv Bilinci Semineri

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Argan Group işbirliği ile “Arşiv Hizmetlerinin Yapılandırılması ve Arşiv Bilincinin Geliştirilmesi”...

Yurthaber 15-05-17 16:50

Kar Festivalinde Renkli Görüntüler

Mücahit GÜREL/AKKUŞ Akkuş İlçe Belediyesi tarafından 1500 rakımlı Argan Yaylası'nda 'Kar Festivali' düzenlendi. İlk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan

Yurthaber 18-02-17 16:16

Yunus Emre Cd’lerle Tanıtılacak

Yunus Emre Külliyesi Koruma, Yaşatma, Eğitim, Kültür, Turizm ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Argan, Şeyh...

Yurthaber 26-11-16 14:55

Mucizevi Argan Yağı Hakkında Her Şey

Argan yağını şampuandan, çeşitli kremlere kadar son yıllarda özellikle kozmetik sektöründe çok duyar olduk. Peki mucize olarak nitelenen argan yağının faydaları nelerdir?

Kadin 30-06-16 11:43

Akkuş’ta Kar Festivali Yapılacak

Ordu’nun Akkuş İlçe Belediyesi, Argan Yaylası’nda Kar Festivali düzenleyecek.Belediye Başkanı İsa Demirci yaptığı açıklamada, "İlçemizde...

Yurthaber 16-02-16 12:37

Argan yağının faydaları

Argan yağı nedir? Ne için faydalıdır? İşte argan yağı hakkında merak ettiğiniz her şey!

Kadin 01-10-15 06:10

Dünya’Nın Bin Bir Güzellik Formülü Beautyeurasıa 2015 Fuarında

DÜNYA'NIN BİNBİR GÜZELLİK FORMÜLÜ BEAUTYEURASIA 2015 FUARINDA Argan yağı için Fas?a, gül yağı için Isparta?ya da Bulgaristan?a, Thai masajı için Tayland?a,

Yurthaber 30-04-15 17:01

Hem Memur, Hem Yazar Ve Hem De Yönetmen

İzmir Adliyesi’nde memur olarak görev yapan, ayrıca yazdığı romanlarla sıradışı çalışmalara imza atan Nedim Argan,...

Yurthaber 08-04-15 15:15

Katibin Tek Hayali Beyaz Perdede Boy Göstermek

İzmir Adliyesi’nde 11 yıldır katiplik yapan Nedim Argan, televizyondan dinlediği şiirden etkilenerek adım attığı yazarlık...

Yurthaber 15-01-15 16:21

Argan Yağı Yüklü Tır Devrildi: 1 Yaralı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde argan yağı yüklü TIR’ın devrilmesi sonucu sürücü ağır yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ’ın...

Yurthaber 14-02-14 18:18

Argan yağı mucizesi

Saç bakımı denince son yıllarda..

Haber 29-07-13 11:26