YURTHABER

Nevşehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapadokya’da geleceğin yönetmenleri yetişecek

Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD)’nde, sinema tutkunlarına film çekim teknikleri, senaryo yazım tekniği...

Kapadokya’da geleceğin yönetmenleri yetişecek

Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (KAFSİD)’nde, sinema tutkunlarına film çekim teknikleri, senaryo yazım tekniği gibi konuların uygulamalı olarak anlatılacağı yeni dönem atölye çalışması, 13 Ekim 2011 tarihinde başlayacak.
Nevşehir’de bir araya gelen sinema tutkunları, yaklaşık 2 ay boyunca her perşembe günü, 18.30 – 21.00 saatleri arasında eğitim görecek. Sinema eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümünde tamamlayan yönetmen Mustafa Karakaya, bilgi ve deneyimlerini sinemaseverlerle paylaşacak. Atölye katılımcıları, yurt içinde ve yurt dışında yaptığı belgeseller ile ödüller alan Mustafa Karakaya’nın arşivindeki, dünyaca ünlü kısa filmleri izleme ve sinema üzerine tartışma imkânı bulacak.
Sinema tutkunları önce film çekiminde gerekli olan teknik ve kuramsal bilgi konusunda eğitilecek. Senaryo yazım tekniği, kameraların tanınması, objektiflerin kompozisyon üzerindeki etkileri, ışığın estetik yapısı, film çözümleme gibi konular, slayt ve film örnekleri eşliğinde sunulacak. Film çekimi için gerekli olan bilgi donanımı sağlandıktan sonra, en yeni teknikle, kamera, ışık, ses elemanları kullanılarak film çekim aşamasına geçilecek. Katılımcılardan seçilen bir öykü senaryolaştırıp filme dönüştürülecek.
Ön görüşme ile öğrenci kaydı yapılan atölyeye, her yaş grubundan kişi başvurabilecek. Katılımcıların sinema tekniği üzerine hiç deneyimi olmadığı varsayılarak, tüm konular uygulamalı ve örnekler eşliğinde temel unsurları ile ele alınacak.
Atölyenin sinema ile ilgilenenlere işin mutfağını görme ve film yapma aşamasının her sürecinde çalışma şansı sunmasının avantaj olduğu belirtildi. Sinemaseverler film seti deneyimi yaşama, koordinasyon, film yapma sürecinin bütününü kavrama ve yoğunlaşmak istedikleri noktaları keşfetme imkânı yakalayacak. Film atölyesi aynı zamanda bilinçli bir sinema izleyicisi oluşturmayı ve kişilerin genel sinema kültürünün geliştirilmesini hedefliyor.
Sınırlı sayıda öğrencinin kabul edileceği atölyenin yeni döneminde yer almak isteyenler başvuru formu doldurarak kayıt yaptırabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler