YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kristal Kayısı, 'Gelecek Uzun Sürer' filminin oldu

2. Uluslararası Malatya Film Festivali’nde Ulusal Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü,...

Kristal Kayısı, 'Gelecek Uzun Sürer' filminin oldu

2. Uluslararası Malatya Film Festivali’nde Ulusal Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü, yönetmenliğini Özcan Alper'in üstlendiği ''Gelecek Uzun Sürer'' filmine verildi.

  1. Malatya Uluslararası Film Festivali yapılan görkemli ödül töreniyle sona erdi. Festival Onursal Başkanı ve Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ın himayelerinde, Malatya Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen festivalde 40’a yakın ülkeden toplam 120 uzun ve kısa film gösterildi. Ana teması 'Göç' olan festival kapsamında film gösterimlerinin dışında sempozyumlar ve sinema atölyeleri düzenlendi. Malatyalı sinemaseverler filmlerin festival galalarından sonra yönetmenler ve oyuncular ile buluşma fırsatı yakaladı. Festival’in Ulusal Uzun, Ulusal Kısa ve Uluslararası yarışma bölümlerinde toplam 16 dalda ödül verildi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda yapılan törene Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sare Doğan ile birçok sanatçı ve Malatyalılar katıldı.
    Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sare Doğan da yaptığı konuşmada festivalin en yakın zamanda kent markası olmasını temenni ettiğini söyledi. Festivalin başarı ile tamamlandığını söyleyen 2. Malatya Uluslararası Film Festivali Onursal Başkanı ve Malatya Valisi Doç Dr.Ulvi Saran ise yaptığı konuşmada, "Malatya dolu dolu bir sinema mevsimi yaşadı. Vurgulamak istediğim şey, sanat ve kültür hayatı ile ilgili konularımızın halkımızın doğasından gelen bir reflekse sürdürülmesi gerektiğidir. Malatya bu anlamda büyük bir reflekse sahip. Yetiştirdiği büyük sanatçılar bunun göstergesi” dedi. Festivalin film gösterimlerinin ötesinde sinemacılar için bir buluşma noktası haline de geldiğini söyleyen Vali Saran Malatyalılara bir de müjde verdi. Malatya’nın doğal konumunun uygun olması nedeniyle platolar ve film stüdyoları kurabileceğimizi düşünüyoruz diyen Saran "Bu tarz stüdyoların bölgenin ekonomik hayatına da katkı sağlayacağını düşünerek bu fikri İl Özel İdaresi ile de paylaştık ve böyle bir stüdyonun kurulmasının çalışmasını başlattık. Böylelikle şehrin markası ve imajı güçlenecek." dedi.
    Festivalin Ulusal Uzun Film yarışma filmlerini yönetmen ve akademisyen Semir Aslanyürek, sinema yazarı Şenay Aydemir, akademisyen Sevilay Çelenk, oyuncu Eylem Yıldız, oyuncu Serdar Orçin’den oluşan jüri değerlendirdi. Uluslar arası Uzun Film yarışma filmlerini ise Mithat Alam, Roger Christian, Ludek Drizhal, Sahla Nahid ve Andrea Roberti’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Festivalin Ulusal En İyi Uzun Film yarışmasını, savaşın ve faili meçhul cinayetlerin yarattığı acıyı ve travmayı kurmaca sinemanın diline tercüme etmedeki başarısı nedeniyle, yönetmenliğini Özcan Alper’in yaptığı 'Gelecek Uzun Sürer' filmi kazandı, Özcan Alper ödülünü Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın elinden aldı. Uluslararası En İyi Film ödülü de yapım ve hikâye anlatımındaki başarısı nedeniyle, yönetmenliğini Philippe LeGuay’ ın yaptığı 'Altıncı Kattaki Kadınlar' adlı filmin oldu.

EN İYİ KISA FİLM 'EKMEK' OLDU
Sinema yazarı Murat Özer, oyuncu Devin Özgür Çınar, akademisyen Bülent Özkam, yönetmen Didem Erayda, yönetmen ve öğretim görevlisi Kurtuluş Özgen’den oluşan kısa film yarışma jürisi ödülü; yönetmenliğini Ahmet Taş’ın yaptığı “Ekmek” adlı filme verdi. Ulusal En İyi Yönetmen ödülünü, doğayı sinemasında önemli bir karakter olarak kullanma başarısındaki devamlılığı ve ele aldığı hassas konuyla arasındaki mesafeyi koruma becerisi nedeniyle yine “ Gelecek Uzun Sürer” adlı filmiyle Özcan Alper aldı. Alper, filmin bir bölümünü Van’da çektiğini ve Van halkının çekimlere çok yardımcı olduğunu belirterek “Umarım yaralarını çabuk sararlar.” dedi.
Uluslararası En İyi Yönetmen ödülü de oyunculuk, kurgu, müzik, görüntü yönetmenliği ve ses öğelerini en iyi şekilde bir araya getirmesi nedeniyle 'Altıncı Kattaki Kadınlar' adlı filmiyle Philippe LeGuay’ın oldu. Ulusal En İyi Senaryo ödülü Türkiye’nin en önemli tarihsel ve toplumsal meselelerinden birinin tekil hayatlarda yarattığı yıkımı ve önyargıyı hikâye etmedeki başarısından ötürü “Saklı Hayatlar” filmi ile Haluk Ünal’ın olurken, Uluslararası En İyi Senaryo ödülünü en orijinal ve yaratıcı senaryoyu ortaya koyması nedeniyle “Parmak” filminin senaryosuyla Carina Catelli aldı.Ulusal En İyi Kadın Oyuncu ödülünü “Unutma Beni İstanbul” filminin “Neredeyse” bölümündeki akılda kalıcı, etkili ve güçlü oyunculuğu ile Salima Hamed; Uluslararası En İyi Kadın Oyuncu ödülünü de karakteri yaratmadaki başarısı nedeniyle “Altıncı Kattaki Kadınlar” filmindeki rolüyle Natalia Verbeke aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler