MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

The Walking Dead 7. sezonu izlemek isteyenlere kötü haber

The Walking Dead her yıl olduğu gibi 7.sezon öncesi de nefes kesen bir sezon finali gerçekleştirdi.

Milyonlarca insanın beğeniyle takip ettiği dizi The Walking Dead'in 7. sezonu dün akşam başladı. Sevilen dizi, televizyon macerasına kaldığı yerden tam gaz devam etti.

Pazar günü yayınlanan The Walking Dead 7 sezonun ilk bölümü Türkiye'de yasal yayıncı olan FX kanalında izlenebilecek. Bunun dışında yıllardır The Walking Dead bölümlerini yayınlayan dizi izleme sitelerinde telif haklarından dolayı yeni bölümler yayınlanamayacak. Tüm dizi izleme sitelerine ihbarname gönderen FOX Channels, aralarında The Walking Dead'in de bulunduğu bir çok diziyi sitelerinden kaldırmasını ve yeni bölümleri yayınlamamasını istedi.

Diğer taraftan telif hakları için harekete geçen FOX Channels, The Walking Dead altyazısı için de altyazı yayınlayan sitelere de ihtar gönderdi. Bu ihtar sonucu 6 yıldır The Walking Dead çevirisi yapan Nazo82 nickli çevirmen de bundan sonra The Walking Dead bölümlerinin çevirisini yapmayacağını açıkladı.
-THE WALKİNG DEAD SEVENLERE KÖTÜ HABER

-
FX, FOX Crime ve FOX Life kanallarıyla ülkemizde yabancı dizi yayını yapan FOX Channels, telif hakkına sahip olduğu bazı dizilerinin yayınıyla ilgili harekete geçti.

Bu Pazar günü yedinci sezonuna başlayan The Walking Dead'in (FX) ve 2017'de mini dizi olarak ekrana dönecek Prison Break'in (FOX Crime) haklarını elinde bulunduran şirket, dizinin bölümlerinin ve Türkçe altyazılarının dolaşımda olmaması için hukuk firması aracılığıyla sitelere ihtarname gönderdi. Üstelik bu ihtarname sadece online dizi sitelerini değil, Divxplanet ve Türkçe Altyazı gibi altyazı yayını yapan siteleri de kapsamakta.

Yani bu Pazartesi günü itibarıyla ulaşılabilir olacak olan The Walking Dead'in bölümünü veya Türkçe altyazısını yayınlayan site, şirketten telif hakkı nedeniyle gelen ihtarnameye karşı gelmiş olacak. FOX Channels'ın bu hamlesi sadece iki diziyi değil, şu an için şimdilerde altıncı sezonu yayınlanan American Horror Story'yi (FX) ve The Exorcist'i (FOX Life) de kapsıyor.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler